Sony VPL-HW55ES kokemuksia ja vinkkejä

Keskustelu osiossa 'DLP / LCD -videoprojektorit' , aloittajana Jupe, 05.12.2014.

 1. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  Sonyn VPL-HW55ES mallista ei näytä olevan ihan omaa ketjua mihin juuri laitteeseen liittyvät seikat voi koostaa. Yhdistäköön moderointi mikäli väärässä.

  Asetuksia

  Kuvanlaatu oli äkisti katsottuna ihan perusasetuksilla kohtuullinen mutta kuin silmä alkaa tottua niin tulivat esiin nämä ilmeisesti mainosmielessä oletuksiin päälle asennetut kuvanparannuspiirit. Pääsääntönä vanha totuus voittaa, eli suunnilleen kaikki voi tosiaan taaskin ottaa pois.

  Reality Creation

  Vain muutaman katselukerran jälkeen tajusin ensin pienentää Reality Creation asetusta ja sittemmin vain poistaa sen kokonaan käytöstä. Se todella korosti yksityiskohtia, joten tuollaisesta ylikorostuksesta pitävät saattavat kukaties tykätäkin. Mutta kyllä se kiistattomasti vähensi kuvan luonnollisuutta jopa pienimmällä asetuksella. Tässä asennuskohdassa on kaksi ikäänkuin vastakkaista suuntaa, joista toinen ns. lisää resoluutiota, toisen pitäisi poistaa häiriöitä. Mutta pitkälläkään tutkimisella en lopulta keksinyt luonnollisempaa tasapainoa kuin poistaa koko asetus päältä. Silmiä se todetusti ensin hämää, vielä asennuspäivänä olisi voinut vannoa kyseisen asetuksen siunauksellisuuteen tarkalleen toisessa ilmansuunnassa. Siksipä toisaalta ei voi sanoa, ettei joku tykkää ja niin se pitää jokaisen itse päättää mutta minun tuomio on, että kuva on yliterävöity tällä asetuksella.

  Calib. Preset

  Reference asento näyttäisi olevan normaaleille BD filmeille sopivin, enkä rehellisesti sanoen pysty kuvittelemaan näkeväni mitään erityistä tarvetta ainakaan tämän yksilön erilliselle kalibroinnille. Varmaan mittauksissa jotain tulisi esiin mutta en tarvitse niin kultasilmiä onneksi.

  Kuvan kirkkaus

  Kirkkaus näyttää hyvin riittävän säästötilassa ainakin hieman yli 2 m leveään kuvaan, jopa vaikka kangas on harmaa. En tarkoita ettei riittäisi vieläkin pidemmälle, minulla ei vain ole sen suurempaa kangasta testata.


  Motion Flow

  Yllättäen tälle asetukselle löysin tilapäistä käyttöä. Oli yksi filmi, jossa sivuttaissuuntainen panorointi häiritsi ja keskiasetus tästä räpeltäen poisti pomppimisen tunteen silmissä.


  Projektorin melutasosta

  Laite on tähän asti kokeilemistani laitteista hiljaisin isolla marginaalilla. En ole kuvitellut, että näin valoisa laite voidaan toteuttaa niin hiljaiseksi. Veikkaan, että vanhimpien LCD-laitteiden omistajat ei usko ennen kuin kuuntelee, en minäkään sitä todella uskonut mutta tässä kohtaa kaikki netissä liioiteltu vaikuttaa jopa todelta. Oho.


  3D

  Hankin 3D RF lähettimen mutta varsinaisia filmejä on kokeiltu vasta ihan muutamia minuutteja. Hankin myös kahta erilaista RF lasia, vierasvaroiksi toisen parin. Sonyn omia IR-laseja en kokeillut lainkaan, paitsi, että ne tulee päälle mutta en muuten. Sonyn lasit oli epämukavat silmälasien käyttäjälle, joten siksikään en niitä aloittanutkaan käyttää.
  3D vaikutelma on oikein hyvä ensikertalaisen mielestä, jopa miellyttävä juttu. Harmi vaan, oma kokemus 3D asioista onkin sitten tässä, joten vertailuun ei riitä tietoa.

  --------------------------------------------
  Sony HW55 mallissa yleisiä _tyyppi_vikoja on esiintynyt 3 erilaista. Alla miten ne näkyvät ja hoito niihin jos on:
  HUOM! Nämä viat eivät esiinny kaikissa havaittavan kokoisina jos ollenkaan! Vaikka esiintyisivät, moni käyttäjä selviää ao. ohjeilla ihan ilman huoltoakin. Ellei pärjää, laitteen periaatteessa saa huollettua tai vaihdettua takuuehtojen mukaan.

  A. Lampun satunnainen välkyntä/värinä/tärinä säästötilassa.
  - Omassa laiteyksilössäni olin havainnut vian mutta kävi ilmi, että se johtuikin lampusta.
  - Jos vikaa näkee, se on yleisintä säästötilassa.
  - Vian esiintyvyys, voimakkuus ja kestoaika satunnaista.
  - Kiertotie on pitää lamppu aina täysillä.
  - Mikäli vika ei ole lampussa, vaatii huoltokäynnin.

  B. Fokusointivika
  - En ole havainnut omassa laitteessani tätä.
  - Huomioikaa, että pienet optiset virheet ovat tämänkin hintaluokan laitteissa hyväksyttäviä. Projektori on tekniikkaansa luonteesta johtuen optisesti eräässä mielessä "analoginen". Tämä tyyppivikakohta siis koskee selvästi normeista poikkeavaa vääristymää. Laite ei siis ole sökö, jos kuvan kulma-alueilla esiintyy hieman enemmän virhettä. Se on sääntö läpi koko pitkän tykityshistorian, koska optiikassa viimeinen 10% voi maksaa 90%.
  - Vian kuvaus: Fokusointi voi olla huonompi keskeltä kuin reunoilta tai päinvastoin ja voi vaeltaa keskeltä reunoille ja takaisin.
  - Koskee vain osaa projektoriyksilöistä.
  - Ei tunnettua kiertotietä, vaatii huoltokäyntiä.

  - Tutkimatta mahdollisen vian ilmeneminen zoomin wide-tele asentojen välissä suurempi-pienempi vai sama?

  C. Geometriavika, tyyny tms
  - En ole havainnut omassa laitteessani tätä mutten myöskään mitannut. Tämmöisen vian merkitys on yleisesti ottaen erittäin paljon kiinni siitä mihin omaa laitetta käyttää. Uskoakseni normaalien elokuvien katselijoille vikatyyppi on äärimmäisen mitätön mutta se voi olla merkityksellinen tietokoneen jatkeena tykkiään käyttäville. Itse sivumennen käytän tykkiäni myös PC:n päässä. Tämäkin viesti on kirjoitettu samaa kuvaa katsoen. Enkä siis näe mitään erikoista aiheen tiimoilta.
  - Muotoesimerkki: cdn.avsforum.com/8/82/825beaee_vbattach165574.jpeg
  - Yksinkertainen kiertotie on A. zoomata virhe kehykseen tai B. käyttää ns. reunatonta kangasta. Ilmeisesti lenssshiftin asennolla merkitystä kommenttien mukaan.
  - Vaatii huoltoa jos vika on paha tai ei voi sitä PC-käytön takia sietää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2015
 2. JJtalo

  JJtalo Member

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millon tilasit tykin ja mistä ? Ite tilasin cinematradingilta varmaan kuukausi sitten, valkoisen 55:sen ja pleikka4 kamppanjalla. Sillon olivat loppu euroopasta nuo valkoset ja n. viikko sitte soitti cinematradingilta että niitä on alkanu virrata euroopan maahantuojalle mutta isot maat/myyjät menee etusijalle, eikä vielä tiennyt kuin että ennen joulua pitäisi saapua tänne suomeenkin.
   
 3. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä vähän omia kokemuksia kyseisestä vehkeestä.

  Ensinnäkin focus uniformity on tässä mun yksilössä ihan todella surkea, tossa kuvan keskellä on epäselvä kohta joka kuitenkin katoaa hiljalleen kun vehjettä pitää tunnin päällä. Kävi englannissa takuu huollossa jossa totesivat ongelman, mutta sanoivat että ei ole tarpeeksi paha tuo ongelma muka kun ei näy leffoilla.

  Toiseksi kuvan oikeassa reunassa värit on jotenkin kylmään päin kallellaan. Kun tuota ongelmaa hieman tutkiskelin niin totesin että tykin service menusta löytyvät 12 gamma tasoa on tehdas kalibroitu päin metsää, päätin sitten ihan itse tuolta säätää nuo gamma tasot kohdilleen koska, tämä sekä 2 edellistä yksilöä on nyt ollut sonyn takuu huollossa yhteensä 6 kertaa ja kaikissa on ollut enemmän tai vähemmän joku reuna punertava tai sinertävä niin ei jaksa enää katsella noita idiootteja tuolla sonyn huollossa.

  Jotain hyvääkin tästä löytyy, nimittäin 3d ja onhan tuo nyt aika pirun hiljainen.
   
 4. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 736
  Saadut tykkäykset:
  231
  Joo tuosta focuksen driftauksesta aikapaljon ulkomaillakin juttua.. Myös siitä että se häviää kun on ollut päällä aikansa. Onhan se turhauttavaa kieltämättä. Tuohon gammasäätöönhän on oma softansa, toimii com -portin välityksellä. Itsellä ei kyllä tosiaan ole valittamisen sanaa, kauan arvoin tämän ja JVC X35:n välillä, mutta jvc hävisi kirkkaudessa aika reilusti.
   
 5. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkäslainen softa tohon gamma säätöön on? Eivät ainakaan sonyn takuu huollossa osanneet entistä HW50:a kalibroida kun sen sinne kalibroitavaksi lähetin kun kummatkin reunat punersi. Sanoivat että ei pysty kertoivat lähettävänsä HW55:n tilalle, vaikka tuon HW50:n olisi kyllä pystynyt kalibroida kun itse kokeilin, niin en sitte viitsiny ruveta tuossa tilanteessa huoltomiehiä ohjeistamaan:)

  On muuten aikaa vievää hommaa tuo service menusta käsin gammojen säätely kun siellä on 12 gamma tasoa ja niissä jokaisessa 323 pistettä mitä säätää:D Mutta onneksi ei tarvii säätää ku tuo oikea reuna eli noin 70-100 pistettä per gamma taso, muutama taso on vielä säätämättä:hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2014
 6. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 736
  Saadut tykkäykset:
  231
  Imagedirector3 :)

  Tuo ainakin skulas Sony vpl hw 50 -sarjalaisella kun testasin.. Koiran perkele vaan söi mun commi kaapelin =/
   
 7. Duunari

  Duunari Member

  Liittynyt:
  24.07.2005
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oma kanuuna kotiutui eilen, nyt odottelen kangasta ja kannaketta.
  Jännittää sanoi mummo kun kahvimerkkiä vaihtoi... :cool:

  Minä tarvitsisin tästä 12v/ (tai joku muu) ohjauksen screenille, onko ideoita?
   
 8. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyykö tolla siis säätämään gammaa niin että jos joku nurkka esim punertaa niin vain sitä kohtaa pystyy säätämään?

  Itsellä ei ole missään koneessa com porttia niin ei pysty kokeilla. Eikä mitään adapteriakaan jaksa ostaa enää, kun korkeintaan 4 tunnin homma kun noi loput gamma tasot säätää.
  Tiedän tunteen, vähän kuin pikku muksuna joululahjoja avattaessa:D
   
 9. Duunari

  Duunari Member

  Liittynyt:
  24.07.2005
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko kellään pin outtia tuosta rj45 liitännästä?
  Eikös siitä saa 12v ulos kuten kyljessä lukee?

  Tulee siitä ainakin käyttöjännite lisäpalikalle, jos sillä saisi ohjattua screeniä...
   
 10. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  Marerekista muutama kuu taakse. Valkoinen on tämäkin, siis olohuonevarustukseen.
   
 11. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  Olin tottunut hieman himmeämpään, joskin ihan ok kirkkauksinen oli edeltävänkin projektorin kuva kun kuvan koko on meikän olohuoneessa maltillinen 2m. Nyt opin, että pidinkin oikeasti sopivasta. Eli kirkkaudellakin on rajansa. Tämä Sony 55 oli niin kirkas, että se oli jopa hieman liian kirkas. Siksi päättelinkin, että tarvitsen suuremman kankaan. Sitä odotellessa siirsin lampun säästötilaan ja kaikki näytti todella hyvältä.

  Tänään havaitsin, että uusi vasta-asentamani lamppu joka siis myös oli himmeällä asennolla, saattaa väristä. Veikkaanpa, että ilmiö on sama mitä tällä foorumilla on mainittu mm. 50 mallin osalta joistain yksilöistä nimikkeellä "välkyntä". Ei se kuitenkaan koko aikaa esiintynyt, vain hyvin vähän. Puusilmäinen muuten mitään huomaamaton naisenpuoli on valitettavasti herkistynyt kaikelle värinälle, joten alta kahden sekan se huomasi asian ja alkoi nalkuttaa. Ensin sammutin kokeeksi ja käynnistin. Ok, homma toimi. Mutta nalkutus esiintyi filmin toisessakin kohdassa jonkun ajan kuluttua. Luulen, että värinä johtuu siitä, että lamppu on mahdollisesti vähän liian kylmä tai jotain. Meillä pidetään kämppä aika viileenä. Ehkä villasukat auttaa...

  Päättelin kuitenkin, että uutta lamppua pitää vaan ajaa vähän sisään ensin ja laitoin lampun silmien kivistyksestä huolimatta täysille, jotta se saa kunnolla sähköä ja vähän hiiltä pintaan tms. Värinä loppui tai ei ainakaan esiintynyt uudelleen. Välttyäkseni tuhoamasta kallisarvoisia silmiäni, käänsin iriksen asentoon "Auto Limited". Vaikutelma on lähellä sitä kuin olisi lamppu pienellä. Toivottavasti tän lampun voi siirtää takaisin hiljaiselle kunhan se on sisään poltettu satakunta tuntia. Olisi sääli käyttää se nopeasti loppuun tässä tapauksessa ihan turhaan.

  Ei ole ainakaan havaittu vastaavaa väreilyilmiötä lainkaan sillä toisella ensiasennuslampulla, joten kyseessä toki voi olla myös lamppupohjainen ilmiö. Se jää nähtäväksi. Kerron myöhemmin täällä miten asia on edennyt. Nyt menee varmasti ainakin muutama viikko jonka ajan pidän tätä lamppua tarkoituksella täysillä.
   
 12. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli myös 50 mallissa tuota välkyntää, ainakaan mun tapauksessa lampun vaihto ei auttanut. Mitä enemmän lampussa oli tunteja sitä useammin tuo välkyntä ilmeni. 2 kertaa kävi takuuhuollossa tuon takia kun välkytteli ihan päivittäin.

  Myös tämä mun 55 malli näköjään välkkyy mutta onneksi todella harvoin, vajaa 3kk tykki nyt tuossa ollu ja 2 olen tuon välkynnän huomannu.
   
 13. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  1. Onko sinun havaitsemasi välkkyminen, silloin kun sitä oli, lyhytjaksoista värinää vai oliko välkynnän aalto esimerkiksi selvästi erottuva lähempänä sekunnin kymmenystä erottuva rytmi?

  Meillä tämä pari kertaa havaittu ilmiö oli värinämäistä, siis ei esimerkiksi kuin ajaisi koivikon ohi ja aurinko paistaisi koivikon läpi vaan ikäänkuin tärisevä joku lamppu olisi asennettu pesukoneen päälle kun se linkoaa. Tärä tärä systeemillä. Itseasiassa jakso oli niin pieniaaltoista, että mulla oli vaikeuksie havaita se ja sainkin ilmiön omalle kohdalle esiin vasta pysäytyskuvasta menemällä lähemmäs kuvaa. Hetrsiallerginen emäntä toki aloitti valituksensa varmaankin jo samalla sekunnilla kun ilmiö tuli esiin. (Hän ei ennen voinut käydä tv-kaupassa, eikä edes kävellä ohi kun oli vielä kuvaputkia.) Erikoinen juttu sikäli, että minä taas olen voimakkaasti allerginen sateeenkaarille, samoinkaan kuin edeltävässä yhdessä Epsonin laitteessa esiintyneelle ns. punaviivavialle. Näistä kauniimpi osapuoli ei jälkimmäistä punaviiva-ilmiötänähnyt oikein lainkaan, mikä aiheutti jatkuvia kiistoja elokuvaa katsoessa miksi tykki piti sammuttaa melko usein leffan alkupuolella. No nytpä saan potut pottuina mutta kyllä mä ainakin nyt uskon, että se varmasti häiritsee.

  2. Olitko testannut oliko eroa lampun asennolla, mikä meillä ainakin tuntui auttavan käytettäessä tehokasta asentoa. Mutta toki testi on kesken ja perustuu lähinnä yhteen tapauskertaan. Eli vika poistui vaihtamalla lamppu "täysille", eikä ainakaan toistaiseksi palannut.

  Meillä lisäksi toisella lampulla (ensiasennuslampou) vikaa ei havaittu <100h aikana. Korvakoruja käyttävän katsojan reaktioista päätellen uskallan olla tästä melko varma, vaikka itse en toki vikaa kunnolla edes havaitse.
   
 14. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäisellä kerralla se oli värinää ja toisella kerralla oikein kunnon välkyntää, vähän kuin viimeisiään vetelevä loisteputki. Aika lähellä sekunnin kymmenystä ellei jopa kahta.

  Joo kyllä tuo lampun asento myös vaikuttaa, high modelle kun laittaa niin välkyntä loppuu. Mutta ei kyllä tuon takia viitsi lamppua tuolla highilla kärventää, ja muutenkin mielestäni on vähän liian äänekäs tuolla highilla, kun tykki on aika lähellä katselupaikkaa.

  Kun ensimmäinen kerran tuon välkynnän huomasin niin heti sovittiin takuu huollon kanssa, että seurailen tilannetta ja jos liian usein alkaa taas välkkymään niin tulee vehje taas huoltoon.
   
 15. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  Kiitos Jukula tiedosta. Tämä oli hyvä tieto. Siis toisinsanoen, riittää kun pitää tykin välkkymisen ilmaantuessa isolla. Se lääke vahvistuisi tässä. Mutta aion kertoa kokemuksia tänne asiasta kun saan tunteja alle lisää.

  En viitsi itse ainakaan vielä ryhtyä huoltopuuhasteluun kun kokemuksesta tietää, että pieni ongelma herkästi vaihtuu isoon ja taas tuo "melutaso" on meidän näkökulmasta aika pieni ongelma, koska edellinen projektori oli jo eko-tilassa ainakin yhtä äänekäs kun tämä Sony 55 high asennossa ja käytettiin edellistä taas high tilassa. Lamppuja olen muutenkin tottunut vaihtamaan 1000-1500 välein ja minulle Sonyn lamppujen hinta on ihan ok, kun niitä ostaa polttimoina. Jos taas tulevaisuudessa kasvatan kuvakokoa vaikka 2,3 metriin, kirkaampi kuva ei enää ehkä niin haittaisikaan.

  Mutta tulen kääntämään lampun ekotilaan aika ajoin, että saa tietää onko tämä meidän laitteessa toistuva ja onko se lampun ongelma (kun onneksi niitä on jo kaksi.) Myös yritän testata senkin, voiko laitteen "esikuumentaa" lampun high-asennolla kuumaksi niin, että vika ei toistuisi eko-asennolla.
   
 16. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon välkkymisen kanssa kun taistelin niin tuli huomattua että kun välkyntä alkoi niin kun lamppua käytti highilla muutaman minuutin niin välkyntä loppuu eikä ikinä alkanut uudelleen kuin vasta seuraavalla käynnistys kerralla. Toki voi tuokin olla ihan tähtien asennosta ja tuurista kiinni.

  Olis tuolla kaapissa 20h sisään ajettu varalamppu jonka tohon edesmenneen hw50:iin hommasin, voishan sitä kokeilla että miten välkkyy jos välkkyy ainakin tossa hw50:ssä välkytti samalla tavalla kuin alkup lamppu.
   
 17. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  Testini juuri samaisen välkuntä-ongelman osalta on kesken. Testin havaintomittarina toimii tähän asti varmatoiminen huulipunaa käyttävä puolisko, joka on hyvin onnellinen päästyänsä nykyiseen kultasilmä asemaansa entisestä täydellisestä puusilmästä. (Itse olen nyt vähän onneton saatuani alennuksen vallinneesta punaviivahavainto-kuninkuudesta nykyiseen välkyntäsokeusrappiooni.)

  Olen havainnut tarkalleen saman asian mutta vasta kaksi leffan mittaista testiä on ohi. Molemmat onneksi positiivisia. Olen järjestelmällisesti avannut koneen, laittanut sen ensin täysille alkuvalikoissa, odottanut että popcornit kypsyy ja rakas parempi puolisko saapuu niiden kanssa. Säädän säästötilalle ja aloitimme katsomaan. Mutta testiä pitää jatkaa. Uskoakseni tällä tavalla jos jaksaa säätää, niin edes saa lampun riittämään pitemmälle. Lisäksi henk. koht. pidän kirkkaampaa tilaa vähän turhan kirkkaana käyttämälleni kuvakoolle. Jos edes kävisi ilmi, että kikka toimii vaikka vain 9 tapausta kymmenestä, voisi sanoa workaround keksitty.

  Testi jatkuu ja raportteja kun saadaan lisää tuloksia mutta tässä vaiheessa varovaista toiveikkuutta ilmassa.
   
 18. silma

  silma Member

  Liittynyt:
  02.09.2009
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä nyt takana about 250h tällä hw55 tykillä ja alusta lähtien on kyllä ketuttanut tuo linssin huono laatu.. alareunan kaari ei sinänsä haittaa olen sen zoomannut ulos kuvasta mutta tuo Fokus :( jos kuvan keskiosan tarkentaa niin teräväksi kuin mahdollista on kuvasta n. 1/3 terävänä ja reunat aivan tuhnua. Kompromissina olen säätänyt fokuksen niin että se ei ole täysin terävä mistään mutta huolto ei tee mitään koska leffoissa ei ongelmaa näe..............

  huomannut myös tuota fokuksen vaeltelua tykin päällä ollessa, välillä reunat fokuksessa ja sitten välillä keskiosa.

  edit. Epsonin 9000 ja 9100w mallit kyllä pesee mennen tullen silti yllä olevista ongelmista huolimatta. Itse tykkään käyttää tuota Reality Creationia mutta yleensä n. 15-20 maksimissaan eikä yhtään enempää. Myös pelikäytössä mukavan pieni input lagi ja hiljainen kuin mikä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2014
 19. jukula

  jukula Member

  Liittynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kans sama tuon focuksen kanssa, tosi ärsyttävä ongelma ja huolto ei tee mitään koska tosiaan leffoissa ei näy. Itse säädin fokuksen niin että pidin tykkiä tunnin päällä ja sitten testi kuvalla niin tarkaksi ja tasaiseksi kuin saa, niin on edes lämpöisenä kohdallaan.

  Kun tuo Fokus tosiaan muuttuu tykin lämmetessä, kylmänä keskiosassa on nyt huono fokus ja lämpöisenä tosi hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2014
 20. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  20
  Teillä molemmilla näkyy tuollainen vika. On erikoista, että vaikka tykki olisi kuinka hyvä muuten, niin nähtävästi ei vielä v 2014 olla päästy näistä yksilö-/tyyppivioista eroon.

  Listataanpa viat tuonne aloitusviestiin, niin saavat tulevaisuudessa joskus 8 vuoden päästä taas ketjusta hyötyä, mikäli vikoihin löytyy jotain parannuksia. Heti tulee mieleen nykyisin jopa tuore esimerkki Z4:sta, josta muinoin onnistuttiin huoltovalikkoa penkomalla löytämään täydellinen parannus sen idioottimaiseen kattoasennus-ominaisuuteen, joka oli selvästi vain ryssitty tehtaalla kun suunnittelijat ei olleet testanneet projua joka asennossa erikseen. Ilman näitä merkintöjä, se olisi nyt kuollutta tietoa.

  Sony HW55 mallissa yleisiä vikoja ovat:
  A. Lampun satunnainen välkyntä/värinä/tärinä säästötilassa.
  - Havaittu kiertotie lampun kuumentaminen 5-10 minuuttia joko vian ilmaantuessa tai suoraan ennen elokuvaa high-tilassa, asia testissä 12/2014 mutta toistaiseksi kiertotie näyttää onnistuvan. Suhdeluku tulee esiin pitempien testien jälkeen, toistaiseksi 100%.
  - Jotkut katsojat ovat vialle käytännössä immuuneja, jotkut totaalisen allergisia, hyvä vertailukohta DLP-sateenkaari tai Epsonin tietyissä LCD malleissa esiintynyt ns. punaviivavika.
  - Suurella todennäköisyydellä koko tai lähes koko mallisarja kärsii tästä viasta, kun on vielä niin, että osa katsojista ei vikaa voi havaita. Ne jotka sen havaitsee, ei käytännössä voi tykkiä katsoa. Siksi projektoreita on lähetetty huoltoon mutta ym. kiertotie vaikuttaa hyvin lupaavalta.

  B. Fokusointivika
  - Fokusointi voi olla huonompi keskeltä kuin reunoilta tai päinvastoin.
  - Tämä vika muuttuu käytössä siten, että focusointi voi vaeltaa keskeltä reunoille ja takaisin.
  - Ei tunnettua kiertotietä, vaellus voi estää jo keskimääräisen tarkennuksenkin hyväksyttävälle alueelle, vaatii huoltokäyntiä.
  - Vian näkyvyys elokuvilla ja reaalivaikutus katsojille, tarvitaan lisää aineistoa?
  - Vika aivan ilmeisesti koskee vain osaa projektoriyksilöistä, koska muutoin vika olisi jo havaittu useammin sekä arvosteluissa.
  - Tutkimatta vian ilmeneminen zoomin wide-tele asentojen välissä suurempi-pienempi vai sama?

  C. Geometriavika, tyyny tms
  - muoto esimerkki: cdn.avsforum.com/8/82/825beaee_vbattach165574.jpeg
  - väliaikainen kiertotie on zoomata virhe kehykseen?
  - vaatii huoltoa.

  D. Muuta mitä?