Sony str-dg910

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana prodigy, 10.07.2007.

 1. Jarski61

  Jarski61 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ko. vahvistimen omistajana voin sanoa, että hyvä on! Vahvarilla on tosiaankin suuri vaikutus ääneen. Vanhaan Kenwoodiini verrattuna on ääni nyt aivan toista luokkaa. Paljon erottelevampi. Aivan kuin kaiuttimetkin olisivat vaihtuneet vahvistimen myötä, vaikkeivat olekaan. Ja niin kuin yllä todetaan, Sonyn vahvistin osaa säätää ääneltään erilaisetkin kaiuttimet soimaan hyvin yhteen samalla soundilla. Se on suorastaan hämmästyttävää.

  Mutta jos aiot liittää siihen vain 6 kaiutinta, niin vähän vajaakäytöllehän se silloin jää. 7.1 -ääntä et kuudella kaiuttimella ulos saa. Eli tuolla setupilla voit saada ulos vain digitaalista 5.1 -ääntä.
   
 2. Brunberg

  Brunberg Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vajaakäytölle se jää joka tapauksessa jos dvd-leffoja katselet.
   
 3. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistimella ei ole kovin suurta vaikutusta ääneen, jos otetaan kaksi uutta ja saman hintaluokan vahvistinta vertailuun. Eri "koulukunnat" tietysti näkevät asian eri tavoin, mutta ei kannata uskoa kaikkea hoopotusta eroista. Esimerkiksi F2:n tasoisilla kaiuttimilla ei välttämättä ole yhtä helppo kuulla niitä mahdollisia pieniä vivahde-eroja kuin 2000+x -euron laatikoilla. Riippuu tietysti myös kuuntelijan kultakorvaisuusasteesta, johon tosin usein liitetään surullisen kuuluisa placebo-efekti -termi. Joskus joku on esittänyt jonkinlaisena kompromissina ääneen vakuttavat tekijät näin: kaiuttimet 45%, akustointi ja kuuntelutila 45%, vahvistin+kaapeloinnit+muu laitteisto max10%. Tämä ei ole kuitenkaan mikään totuus, ts. viimeisen osa-alueen vaikutus voi olla pienempikin.
  Ethän ole Sony-myyjä? Minun mielestäni hämmästyttävämpää on, miten pieleen tuo automaatti voi säätää asetukset. Joissain melko ideaalisissa huoneissa arvot menevät lähes kohdalleen(yleensä subi on silti väärin säädetty), mutta useimmiten käyttäjän kannattaa laittaa asetukset itse hyvään loputulokseen päästäkseen. Erimallisten kaiuttimien yksilöllinen taajuuskorjailu ei useimmiten auta, vaan huonontaa tilannetta entisestään.
   
 4. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen hankkimassa uutta (vanha on 25 vuotias JVC) virintinvahvistinta ja tämä malli näyttäisi hyvältä. Mutta sitten tulee osaamattoman kysymyksiä. Ensinnäkin en ole tavoittelemassa kotiteatterin äänentoistoa.Kaksi kaiutinta riittää. Kuuntelen Cd-levyjä(klassista ja vanhaa jatsia) radiosta samantapaista musiikkia ja puheohjelmia. CD-levyjä aioin soittaa n. 4 vuotta vanhalla Sonyn kovalevytallentimella. Näillä näkymin stereo virinvahvistin näyttäisi riittävältä. Olin jo tekemässä kauppoja Harman Gardon 3480:sta, mutta huomasin, että ko.vahvistimessa ei ole kuin analogisia videoliitäntöjä. Analogiset audioliitännät ehkä eivät vaikuta äänen laatuun (mutu)? Mutta jos katselen DVD-levyjä, niin vahvistimen kautta saa kuvan vain komposiittitasoisena. Eikös se ole aika kehno?
  Voisinko kuitenkin liittää DVD-tallentimen ohi vahvistimen komponentilla TV:n (Sony D2710) ja katsella kompponettitasoista kuvaa ja vastaava ääni tulisi kaiuttimille RCA-johdolla vahvistimen kautta (minulle riittää streoääni). Tämä on mitä suuremmassa määrin mutua. Korjatkaa, jos ja kun ole väärässä.

  Tämä Harman Gardon ei ole sen halvempi kuin po. Sony monikanavavahvistin, joten sen puolesta voisin harkita sitä sen monipuolisten (digitaalisten) liitäntöjentakia. Mutta kertokaa, toimiiko po. vahvistin "vajaateholla" kahdella kaiuttimella yhtä stereofonisesti kuin varsinainen stereovahvistin.
   
 5. jukra

  jukra Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota tuota, DG910:stä löytyy kyllä komponentti tasoiset liitännät kuvalle - lisäksi myös digitaalinen HDMI kuva/ääniliitin. Samoin äänelle löytyy digitason liittimet(RCA+TOSLINK). Mitä tulee äänen ja kuvan analogi/digitaalinen vertailuun niin tekisi mieli sanoa että tottakai digiääni (ja kuva) on aina parempi. Tällöin päästään eroon analogisignaalia vaivaavista ongelmista ja häiriöistä. Itse ainakin kuuntelen paljon mielummin digitaalisesti kuljetettua äänisignaalia kuin analogisesti.
  Mitään tarvetta ei siis olisi ohittaa vahvistinta vaan sama vetää DVD->vahvistin komponenttikuva+digitaaliääni ja edelleen telkkariin komponenttikuva.


  prodigyn kanssa olen samaa mieltä itse vahvistimen vaikutuksesta ääneen - kunhan jokin tietty hintaluokka ylitetään niin erot vahvistimien välillä varmasti ovat mutta ovatko ne enää kuultavia, en usko.
  Suurinpiirtein vastaavat osat saman luokan vahvareissa on sisällä joten eroa ei yksinkertaisesti voi hirveästi syntyä. No jotkut väittävät löytävänsä eroja kun vaihtaa soittimen virtakaapelin 500e malliin (vaikka seinän sisällä kulkee se tasan sama 3x2,5mm MMJ) joten ehkä olen väärä ihminen kommentoimaan näitä asioita kun pidän tuollaista suurimpana kusetuksena.

  edit: äh, taisit juka39 puhua tuosta Harmanin vahvarista.. olisi pitänyt lukea kunnolla taasen :hitme:
   
 6. goodrock

  goodrock Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  jep kiitti vastaajat :thumbsup:
   
 7. choosy

  choosy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tarkalleen tarkoittaa tässä vahvistimessa oleva ominaisuus PCM over HDMI? Saako tämän vahvistimen kautta jotenkin TruHD äänet kuuluviin jos käyttää media toistimena PS3:sta?
   
 8. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Juu, edellyttää sitä että soitin osaa purkaa TrueHD yms. uudet formaatit monikanava PCM:ksi ja pistämään ne vahvistimelle HDMI:n kautta. Käytännössä tuo lienee aika perusvaatimus, koska soittimien (ainakin) pitäisi hanskata ääniraitojen miksaus dynaamisesti joka tapauksessa.

  Edit: PS3 taitaa osata pistää kaikki muut formaatit PCM:nä paitsi DTS HD-MA, ja sekin tullee päivityksenä.
   
 9. choosy

  choosy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä homma. Eli PS3 dekoodaa TruHD --> PCM 7.1, jolloin vahvistin toistaa ääniraidat pakkaamattomana?
   
 10. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Juuri näin. Useimmat levyt taitaa olla 5.1 vielä mutta 7.1 onnistuu myös tietääkseni.
   
 11. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko jollakin laittaa kuivia Sonyn kuvaruutunäytöltä: miltä OSD näyttää?

  Jääkö kuva ja ääni taustalle kun OSD pompsahtaa HDMIssä esiin?
   
 12. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Erittäin pelkistetty, ei nyt susiruma mutta lähinnä vain tylsän harmaa ja ensisijaisesti 'funktionaalinen'. Havainnollisempi sillä on silti asioita säädellä kuin vahvistimen yksiriviseltä näytöltä.

  Kuva menee kokonaan pois, ääni taitaa jäädä? En pääse juuri nyt kokeilemaan tuota ääntä.
   
 13. Frosty_

  Frosty_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2007
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän päin Turkua tätä osais katella, vai pitäskö tilata esim. verkkokauppa.comista?

  Ja onko mitään kannatusta laittaa tätä vahvistinta, kun olen vaihtamassa Magnat Quantum 503:t joihinkin hieman parempiin kaiuttimiin. Nykyinen vahvistin Yamaha RX-V359 ja luultavasti tulevat kaiuttimet voisivat olla Monitor Audio RS6:t.

  Tarkoitus olisi päästä siihen tilanteeseen, että subbaria (BK XLS200) käyttäisin vain leffoilla, koska ei tunnu onnistuvan sen säätäminen musiikille niin että olisin tyytyväinen. Tietokoneen halpa 2.1 setti kuulostaa tasaisemmalta, ei paremmalta mutta nimenomaan tasapainoisemmalta, kuin tuo kalliimpi systeemi.

  Mutta pääkysymys siis, onko vahvistimen vaihdolla (Yamaha RX-V359 -> Sony STR-DG910) mitään merkitystä kaiuttimia uusittaessa?

  PS. Jos joku Turussa päin asusteleva osaavampi henkilö on halukas auttamaan säätämisessä, niin tervetuloa. :)
   
 14. jhalttu

  jhalttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  3
  Laitoin PS3 asetuksista Blu ray käytössä LPCM. Leffasta laitan Dolby Digital tai jotain muuta, niin vahvistimen näytöllä näkyy vain 2.1 (siis vain etukaiuttimien ja subbasen valo palaa).... Missä vika? Vai tuleeko tuosta huolimatta läpi 5.1 ääni??
  Oma korva on sen verran huono sanomaan suoralta kädeltä tuleeko takaa mitään ääntä... Enpä ole muuten testannut tavallista DVD:tä vielä..

  Vahvistin on A.F.D modessa. PS3 kytketty HDMI:llä...
   
 15. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Eikös se niin pitäs mennä että silloin kun siirretään bittivirta sellaisenaan valitaan bitstream. Eli jos kuunnellaan jotain vanhempaa formaattia, kuten perus DTS tai Dolby Digital jonka vahvistin osaa dekoodata, niin valitaan bitstream.

  Jos taas kuunnellaan jotain näistä uusista formaateista (TrueHD, DTS-HD MA) mitä vahvistin ei ehkä osaa dekoodata, valitaan LPCM.
   
 16. Jayl

  Jayl Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2005
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin noin eli PS3:sta käytettäessä jos levyllä ei ole PCM-ääntä (tai sitä ei ole valittuna), pitää asetuksista laittaa Bitstream päälle, jotta esim. Dolby Digital toistuu 5.1 äänin, muuten tulee ainoastaan 2-kanavaisena.
   
 17. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nein!

  PS3 antaa äänen kyllä 5.1:nä, mutta formaatti on LPCM:ää. Eli kysyjän 2.1 ongelma ei ole siinä. Suosittelisin tarkistamaan ps3:n ääniasetukset ja että vahvistimissa on kaikki kaiuttimet päällä. (bitstream/pcm asetusta voit tietysti vaihtaa myös lennosta kolmio-valikon kautta kun testailet asiaa)
   
 18. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  On tuossa sellainen rajoitus että monikanavainen LPCM ei toimi kuin HDMI:n yli eli ei optisella tai koaksiaalisella liitännällä. Mutta tässä tapauksessa PS3 oli ilmeisesti kytketty HDMI:llä.
   
 19. jhalttu

  jhalttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vahvistimessavkunvlaitan DVD:n pyörimään niin hyvin pelittää 5.1 äänet HDMI:n yli (Samsung 850) täysin koskematta vahvistimeen. En toisin ole koittanut tuota HDMI porttia, vaan PS3 on kytkettu toisen HDMI portttiin... Kummalsita. kokeilin myös Bitstreamia, ja leffan aikana vaihdella eri ääniraitoja.. ei vaikutusta...
   
 20. Jayl

  Jayl Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2005
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK. Tunnustan virheeni.

  Onko tuolla jotain merkitystä?