Sony STR-DG820

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Ludovico, 02.08.2008.

 1. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  22
  Mitkä piuhat menevät vahvistimesta tykkiin? Jos XO on komponentilla vahvistimessa, niin eikös myös vahvistimesta pidä laittaa komponentilla ulos, sillä DG-820 ei taida osata muuntaa analogista videota digitaaliseksi ja niin päin pois.
   
 2. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, eli ongelmien syyt selvinneet, tosiaan tuo komponenttiongelmahan ei ole ongelma, vaan ominaisuus, eli tosiaan ei vahvari muokkaa komponenttisignaalia, eli ei muuta digitaaliseksi, vahvarista letku tosiaan hdmi, tykin hdmi porttiin. Eli tässä omaa vikaa, huolimattomuutta, eli olisin tarvinnut vahvarin jossa tuo on mahdollista...olisi varmaan hintakin toki noussut...:D

  Ja vielä tuohon optisen/koaksiaalin ongelmaan, niin viime yö tuli painittua avsforumilla, ja kyllähän tuo ongelma edelleen on olemassa, mutta itselle ei välttämättä niin iso juttu, onnistuu adapterilla/uudella näyttiksellä. Mutta XO:n liittämiseen nyt sitten tarvitaan haastavampia ratkaisuja...
   
 3. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ratkaisuiksi käyvät komponenttikaapeli tykin ja vahvistimen väliin, uusi XO hdmi:llä (oletan, että sinulla ei sellaista sitä ole :)) tai uusi vahvistin. Varmaan tiedät mikä tulee halvimmaksi.
   
 4. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hehee, tiedän, täytyy sitten vetää tosiaan se komponentti suoraan tykille tosta vahvarista.
   
 5. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kellään ehdotusta sopivaksi näytönohjaimeksi tämän kanssa, eli siis sellainen josta saa HDMI:n kautta tai DVI-HDMI adapterilla äänet ulos, myös nuo uudet ääniformaatit. Aikaisemmin tässä ketjussa oli maininta tuosta ATIN 48XX-sarjasta, mutta mielellään ottaisin passiivijäähdytteisen...

  Tosiaan itsellä tuo Nvidian Gforce 8600 Silent GT...saisikohan tuosta HDMI-adapterilla äänet ulos...säästyisi uuden näyttiksen ostamiselta...
   
 6. C@rlos

  C@rlos Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2008
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedättekö sanoa miten käy jos tähän vahvistimeen liittää levysoittimen, siis perinteisen vinyylilevysoittimen? Varsinaista phono-liitäntäähän tästä ei löydy, mutta käyttämättömiä tuloja cd:lle, tv:lle ja mitä näitä nyt on. Liitännäthän ovat samanlaisia rca-liitäntöjä kaikki, mutta joku harhakuvitelma jossakin takaraivossa sanoo, että jotakin muutakin pitäisi huomioida...:confused:
   
 7. tos

  tos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. reeppi

  reeppi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli systeemissäni on
  VAHVISTIN: Sony STR-DG820
  TV: Sony Bravia W4000
  PC: Ati Radeon 4870 dual
  DISPLAY: ViewSonic Näyttö. DVI
  jotka on kytketty
  PC -> (DVI) DISPLAY
  PC -> (HDMI) VAHVISTIN -> (HDMI) TV
  äänet kulkee vahvistimelle loistavasti HDMI:n läpi :thumbsup:, mutta yksi erittäin rasittava piirre siltikin löytyy.

  Kun käynnistän TV:n niin DISPLAY menee noin 6 kertaa pimeäksi ja kestää varmaan 7 sekuntia ennen kuin voin käyttää tietokonetta. Eli jotain olemattomia asetuksia muka haetaan. Ennen kun oli suoraa kytkettynä PC -> (HDMI) TV ei ollut mitään tämmöistä. Muistaakseni DISPLAY ei mennyt kuin kerran pimeäksi käynnistäessä tv:tä vai menikö edes kertaakaa. :OI

  Periaatteessa on hienoa, että kaikki toimii mutta ei tää ei nyt ihan tunnu nykyajalta. Onko kellään kokemuksia vastaavasta tai ideoita mikä mättää?

  Olen kokeillut tv:stä laittaa HDMI ohjauksen pois/päälle ja vahvistimesta hdmi ctrl off/on.. vaikka mitä yhdistelmiä edelleen tämä rasittaa..
   
 9. tikma

  tikma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2009
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muutaku porukalla valitusta kehiin Sonylle, että korjaavat softabugin. Ohjekirjan mukaan sen pitäis osata ottaa äänet opt tai koaks piuhasta ja kuvan HDMI-piuhasta, mutta bugin takia ei vaan toimi.

  Eniten hommassa risoo, että ovat Britanniassa korjanneet softan Sky HD-asiakkaille, mutta eivät oo laittaneet firmwarepäivitystä jakeluun muualla päin maailmaa. Ohjekirjankin ovat Suomssa päivittäneet, mutta softaa ei saa päivitettyä, PRKL.

  Vahvistin ei toimi teknisten ominaisuuksien ja ohjekirjan mukaisesti, joten joko softa on päivitettävä tai kauppa peruttava!
   
 10. tos

  tos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneks canal digitalin HD boksi osaa siirtää äänet hdmi:n kautta :king:
   
 11. tikma

  tikma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2009
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toiset voittaa lotossa ja toiset taas ei... Tähän käy esimerkiksi hyvin paikallisen pizzerian toiminta. Pihalla oli mainos, jossa mainostettiin kaikkien pizzojen maksavan vain 5€. Tiskillä hinta oli kumminkin hinnaston mukainen 7,90€. Myyjän vastaus hintaeroon oli "se olla vain mainos :)"
   
 12. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Annetaanpa pientä käyttäjäarviota itseltäkin, kun vahvistin ollut nyt jo jonkun aikaa käytössä:

  Ostoperusteet:

  4 HDMI tuloa
  Uudet ääniformaatit
  Helppokäyttöisyys (ensimmäinen AV-vahvistin)
  Äänenlaatu sekä monikanava- että stereokäytössä
  Hinta-laatusuhde

  Etukäteen minulla oli tiedossa tuo Sonyn uusien AV-vahvareiden ominaisuus, eli HDMI-audio puskee ohi optisesta ja koaksiaalista, joten siitä en purnaa, koska tiesin mitä sain.

  Vahvistimeen kytkettynä HTPC, jossa näyttiksenä Atin HD 4650, josta siis kuva- ja ääni HDMI:lla ulos vahvistimelle ja hyvin pelaa, Atin oma DVI-HDMI adapteri käytössä. Uuden näyttiksen käyttöönotossa oli useita ongelmia, mitkä eivät tosin johtuneet vahvarista, joten sen piikkiin tiettyjä asioita (mm dualview ongelmia) ei voi laittaa. PS3 HDMI:llä toimi heittämällä, kuten myös LA Digitalin C/T 2201 digiboksi ongelmitta. Xbox360 (vanhaa mallia) kytketty komponentilla ja hyvin skulaa. Vahvarista HDMI letku vedettynä epsonin tw700 tykille. HTPC:n perinteisiä käyttöönotto-ongelmia lukuunottamatta asennus sujui täysin kivutta.

  Vahvistin on selkeä ja helppokäyttöinen, joka oli itsellä tosiaan yksi valintakriteereistä, koska kyseessä on itselleni ensimmäinen AV-vahvistin, valikot ovat selkeät, tosin hiukan karut, mutta tällä hintatasolla en enempää odottanutkaan. Kaukosäädin on perus Sony-kauraa, eli suht selkeä ja helppokäyttöinen sekin.

  Itselleni tärkein valintakriteeri, eli äänenlaatu on kyllä kunnossa. Vahvistimen valintaan vaikutti kieltämättä tuo Whati Hi-Fin testi ja onneksi sai todeta samat havainnot kuin kyseisen lehden testaajaraati, eli äänenlaatu on todellakin kunnossa, edelleen hintaluokka huomioon ottaen. Ääni on selkeä, puhdas, ilmava, avara ja tarkka suuremmillakin volyymeillä. Helium2:et soivat hyvin tämän sonyn kanssa yhteen, vaikka sitä ostovaiheessa hieman pelkäsin, että miten nuo mahtavat yhteen sopia. Bassoissa on tarkkuutta riittävästi ja vahvistimen lähtötasot ovat tehoiltaan riittävät. Tämän lisäksi, lähdemateriaalista toki riippuen, vahvistin tuntuu toimivan erilaisilla materiaaleilla erittäin hyvin. Rock painotteisesta aina klubituntumaan asti.

  Vaihtoehtoina tämän lisäksi itselle oli Onkyon 606, mutta tuo Onkyon lämpenemisongelma pudotti sen pois pelistä. Sonysta täytyy ilolla todeta, että suht viileänä pysyy pitkänkin yhtäjaksoisen käytön aikana. Skaalaukselle itselläni ei ollut tarvetta, koska näyttölaite tai muu signaalin antava laite skaalaa varmasti lähdemateriaalin paremmin kuin joku 400-800 euroa maksavaan av-vahvariin asennettu ö-luokan skaalain. Toki hyvin skaalavan vahvarin olisi voinut ostaa, mutta sitten olisi puhuttu aivan eri hintaluokasta.

  Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen valintaani ENSIMMÄISEKSI av-vahvariksi. Jatkossa jollain aikavälillä tulen varmasti upgreidaamaan, mutta nyt kun muitakin hankintoja ja menoja on aika rutkasti, niin varmasti sony ottaa oikein hyvin paikkansa toistaiseksi allekirjoittaneen kokoonpanossa.

  Ja tosiaan ulkoisestihan tuo on hyvin "budjetti"vahvistimen näköinen, jota se toki hintansa puolesta onkin, mutta mielestäni nimen omaan tuohon hintaan nähden se tuottaa erinomaisen laadukasta ääntä!

  Täältä tähän :naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2009
 13. tikma

  tikma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2009
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oon kyllä laksu1:n kanssa vahvistimesta hyvin pitkälle samaa mieltä. Jos tätä v-mäistä softabugia ei lasketa, niin vahvarin hinta/laatusuhde on loistava. Automaattisen kaiuttimien säädön jälkeen takakajareita on pitänyt hivenen korjailla, mutta muuten kuuluu hyvin, naapurissakin :)

  Harmittaa vain, kun ostin uuden vahvarin sen takia ku töllöstä loppui HDMI-tulot ja piuhanvaihtelu ei oo mitään mukavaa hommaa. Nyt se prkl:n piuhanvaihtelu jatkuu 400€ köyhempänä pelkästään yhden kapisen softabugin takia...

  Toivottavasti väki osallistuu talkoisiin ja valittaa riittävästi Sonylle, että saadaan softabugi kuntoon ja laitteet laulamaan :thumbsup:
   
 14. NroZero

  NroZero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Faijalla on kyseinen vahvistin, niin tiedustelisin onko tässä 820 mallissa mahdollista saada komponenttiliitännän kuva hdmi:llä telkkariin? Jos on niin miten?

  Tällä hetkellä systeemi on seuraava. Sonyn 40W4000 + Sonyn polttava dvd/digiviritin-systeemi + Sonyn 820-vahvistin.
   
 15. tos

  tos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida osata muuntaa.
   
 16. Zeiri

  Zeiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin tänään kyseisen vahvarin mustana tulemaan. Nyt vaan odottelemaan.:thumbsup: Laitoin samalla videotykin tulemaan, eli leffa huonetta rakennellaan...
   
 17. Zeiri

  Zeiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite sain eilen kyseisen vahvistimen. Itse en ainakaan havainnut tuota optista-liitäntä bugia, josta täällä ollaan kirjoiteltu. Kytkin PS3:sen hdmi vahvariin ja sitä telkkuun ja kytkin tietokoneen optisella piuhalla vahvariin. Itse sain ainakin leffan pyörimään ruudussa PS3:sen kautta ja musan soimaan kajareista tietokoneen kautta yhtäaikaan. Eli on taidettu fiksata tuo bugi näihin nykyisiin malleihin:thumbsup:
   
 18. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiinnostaa tietää, että mistä ostit ko. vahvistimen. Jos suomesta, niin luulisi saavan sen fw päivityksen myös täällä ???
   
 19. Zeiri

  Zeiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo ihan expertiltä hain(390€). Eli luulisi tosiaan saavan ton firmiksen päivitettyä noihin vanhempiin malleihin. Mites muuten tosta vahvarista näkee sen firmis version?
   
 20. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 946
  Saadut tykkäykset:
  209
  Ihan varmistuksena vaan eli sulla on valittavissa hdmi:n yhteydessä äänituloiksi auto, opt., coax., ja analog. Kahta keskimmäistä valintaa ei ole olemassa alkuperäisellä firmiksellä. Katso oheinen kuva.

  Mitenköhän tai tarkemmin missä firmiksen saa jälkipäivitettyä? Jos se vaatii laitteen lähettämisen jonnekin etelän huoltoon, niin saa kyllä unohtua :rolleyes:. Itselläni on Oulun Verkkokauppa.comista ostettu 2400ES.