Sony sanoi naps !

Keskustelu osiossa 'CRT-videotykit' , aloittajana Codetsu2, 30.07.2013.

  1. Codetsu2

    Codetsu2 New Member

    Liittynyt:
    29.07.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt vanha ja uskollinen Sony Hi-resolution 900
    CRTu tykki sanoin viimeisen napsun :(

    aikaisemmin se napsutteli silloin tällöin ja paukahteli käynnistyessään joskus harvoin

    napsutteli oli sellasita pikku risahtuttelua
    mutta paukahtelu sellaista et polvet notkahti siksi nykyään en enään käynnistä sitä laikaan Standby kytkimestä koska se aiheutti sitä eniten
    kun ei kytkin jäänyt aina heti pohjaa vaan sammutti saman tien tykin kun sormensa siitä irrotti ja sit pamahti

    mutta kaksipäivää sitten napsahtelu alkoi olemaan sellasta paukkumisen ja napsahtelun välistä ja kuvakin siitä hieman aina sekosi.
    pleikkaa pelatessa (8h) alkoi tuota napsuttelua tulemaan jo sarjoina (15min välein) mutta se loppui noin 5 kerran jälkeen oli mielessä avata laite
    mutta eilen sitten kuitenkin ajattelin vielä yhden erän pelata ja noin tunnin napsahti kerran ja vähän sen jälkeen toisen kerran
    ja silloin sekosi kuva. näyttäisi siltä että synkka olisi hukkunut edes koe kuva ei ota synkkaa vastaan

    olisiko ideaa mistä päin alkaisin vikaa etsimään ?
    vinkeistä olisin kovasti kiitollinen kytkentäkaaviot kyseiseen laitteeseen on
    ja Huollon ohje kirja mutta se on enemmän laitteen säätöihin keskittyä ei niin paljon korjaukseen
    ja vika diasnostiikkaan keskittyvä opus
    vaihto kortit voisi tosin ostaa jos jollain olisi varaosia kyseiseen laitteeseen
    tämähän on se pelkästään DVD laatuun taipuva tykki 5" putkilla painaa noin 30kiloa
    ei huvittaisi luoputa tuosta laitteesta ihan vielä sen verran kelpo peli


    Kuva testi ruudukko sekoamisen jälkeen
    http://www.4shared.com/download/uLcTen4y/29072013_001.jpg?tsid=20130730-111728-c4f3df19

    Lisä kuvia laitteesta (Downloadilla saa isomman 4megan kuvan)
    kortit juotos puoli
    http://www.4shared.com/download/HDiOD_g_/SDC10079.JPG?tsid=20130730-112049-71a7874
    kortit komponentti puoli
    http://www.4shared.com/download/xk4LsBw8/SDC10080.JPG?tsid=20130730-112149-bfdc0809
    Laite avattuna ilman kortteja
    http://www.4shared.com/download/wl3A8QZ2/SDC10081.JPG?tsid=20130730-112217-61821e28
    pääkortit juotospuoli
    http://www.4shared.com/download/KuEqOaXr/SDC10082.JPG?tsid=20130730-112254-167ad683
    pääkortit komponentti puoli
    http://www.4shared.com/download/whgHmn1A/SDC10083.JPG?tsid=20130730-112623-322007ec
    http://www.4shared.com/download/6FMmmfWA/SDC10084.JPG?tsid=20130730-112723-c212e6d8
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2013
  2. Codetsu2

    Codetsu2 New Member

    Liittynyt:
    29.07.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    eikö kellään ole hajua mistä vikaa voisin etsiä ?

    selvästi vaakapoikkeutus ei jää odottamaan singnaalia vaan kuvaa piirretään minkä ehditään
    pienikin vinkki auttaa !?
     
  3. TimoJ

    TimoJ Active Member

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 206
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tutki ja korjaa tuon liitteessä näkyvän kohdan kaikki juotokset, eikös ne ole irti ja palaneet/mustuneet? Mustunut osa pitää puhdistaa, tina ei muuten ota kiinni.

    katso liitettä SDC10082b.jpg
     
  4. Codetsu2

    Codetsu2 New Member

    Liittynyt:
    29.07.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    irroitin kyseisen levyn ja tarkistin kaikki transistorit ja diodit kaikki olivat ehjiä
    samoin olen tehnyt kahdelle irtokortille jotka ovat pystyssä kaikki ehjiä

    tänään tarkistin vielä säätölevyltä isoimmat transistorit vielä olisi diodit ja jänniteregulaattorit testattavana sitten loppuu mitattavat kohteen :/
    Palmerin sivuilla käskettiin etsimään palaneita transistoreita ja diodeita

    jos viimeiseltäkään levyltä ei löydy vikaantuneita osia pitää aloittaa alusta uudelleen ja sen jäleen keskittyä IC piirien testailuun mikä onkin sitten haastavampaa laatua
    kummalista on se että tuo synk vika on kaikissa 3 putkessä eli vian on pakko olla jossain esiasteessa ennen putkille tapahtuvaa erottelua
    onko mitään vikaa mikä tekee samanlaisen kuvan ihan normi putkitelkussa ???
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2013