Sony KDL-EX500 -sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana J Koppi, 25.03.2010.

 1. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo siis on television generoima valikko, joka pompsahtaa normaalisti esiin esiin vain silloin kun kauko-ohjain on tv:n ohjaamiseen tarkoitetussa moodissa. Eli tv:n oma kake, joku yleiskake tai saman valmistajan yhteensopiva kake, joka tuli toisen laitteen mukana.
  Oma töllöni on vanhempi Sony, mutta hyvin samannäköiset valikot siinäkin on. Ja tv:n input/laite -kohtainen katselutila on aina vaihdettavissa riippumatta siitä, että katsellaanko valokuvia USB-muistitikulta vaiko leffaa BD-soittimelta.

  Sinun kakestasi en tiedä (en pienellä hakemisella löytänyt siitä kuvaa), mutta ainakin oman töllöni kakessa on toimintamoodia varten napit, joilla siis valitaan, että minkä härvelin ymmärtämiä komentoja kake kulloinkin lähettää (BD/DVD/AMP/TV). Eli jos valitsen oletuksena olevan moodin [TV], niin silloin esiin pompsahtaa aina vain em. linkin mukainen menu, siis tv:n itsensä luomana. Se on täysin mallikohtaista, että palaako kake itsestään oletusmoodiinsa jonkun ajan x kuluttua, vai jämähtääkö se siihen moodiin, joka on viimeksi valittu.
  Edelliseen jatkaen, jos valitsen televisioni kakesta moodiksi [BD], niin esiin pompsahtaa yo. linkin mukainen Blu Ray -soittimen generoima menu. Tai jos käytän sitä BD-soittimen mukana tullutta kakea, jolla voi ohjata vain ko. soitinta. Tai jos käytän jotain yhteensopivaa yleiskakea.
  Ainakin omalla yhdistelmälläni, eli Sony X4500 (pari vuotta vanha malli) <--HDMI--> Sony S370 (lähes identtinen BD-soitin, edeltävä malli) saa siis aina vaihdettua katselutilan. Kunhan vain em. tapaan käyttää oikeaa kakea, tai oikeassa toimintamoodissa olevaa kakea. Jotta komennot kohdistuvat oikeaan härveliin. Ja tällöin on aina kyse pelkästään ko. kaken suoraan kohdelaitteeseen lähettämistä infrapunasignaaleista.
  Yleensä en katselutiloja juurikaan vaihtele, vaan käytän asettamiani oletuksia. Eli BD-soittimelle katselutila 'Elokuva' haluamillani säädöillä. Tosin kirkkaassa päivänvalossa vaihdan joskus tv:stä toisen tilan. Ja aina on tuo katselutilan vaihto siis onnistunut.

  Sellainen poikkeus tuli mieleen, että ainakin oman Sonyni kakessa on oranssi nappula [THEATRE], jonka painaminen vaihtaa teatterimoodin ja normaalimoodin välillä. Itse en sitä koskaan käytä. Voisit kuitenkin varmistaa, ettei tuo moodi tai joku vastaava ole päällä. Siis jos omassa Sonyssasi ylipäätään on tuollainen. Tuolloin tietyt asetukset siis ovat lukittuneena, täysin riippumatta siitä, että minkäniminen katselutila sattui olemaan käytössä.

  Itselläni on tv:n päästä asetettu kaikki HDMI-ohjausjutut päälle (HDMI CEC). Ainakin omassa Sonyssani ainoa vaikutus on se, että kun sammutan tv:n, niin myös BD-soitin sammuu. Ja kun sammutan BD-soittimen, tv jää edelleen päälle jne. Lisäksi oikea HDMI-inputti aktivoituu aina automaattisesti. Mutta mitään muita temppuja ei tehdä.
  Vaan ehkäpä uudemmissa Sonyissa on tuohon HDMI-ohjaukseen liittyen lisätty jotain uutta ja "liian fiksua"?
   
 2. juppi

  juppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.09.2003
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu se käsittääkseni on tässä uudessa Sonyn kaukosäätimessä nyt ongelmana, että siitä ei valita mitään inputteja - kun HDMI-ohjaus on aktivoitu, ohjaa kaukosäädin automaattisesti esim. blu-ray -soitinta, jos se laitetaan päälle ja laite on yhteensopiva. Esim. nuolinäppäimet liikuttavat levyvalikon kohdistinta automaattisesti (ellei sitä kytke tv:n asetuksissa pois).

  Kaukosäätimessä on Sync menu -nappi, josta voi vaikka käynnistää soittimen. Avautuvassa valikossa voi myös päättää, ohjaako säädin tilapäisesti sitten vaikka tv:tä. Infrat menee kuitenkin tellun kautta sisään ja sitten HDMI-piuhalla soittimeen.

  Tuo vaati itsellä opettelua, vaikka se on tarkoitettu helpottamaan laitteiden yhteiskäyttöä. Ohjaus on sekava käyttää, jos välillä haluaa nimenomaan näkyvää kuvaa säätää eikä soittimesta lähtevää.

  Jos mitenkään muuten ei onnistu, voihan sen hdmi-ohjauksen laittaa pois päältä, valita HDMI-sisääntulon tv:n kakella, käynnistää blu-rayn sen omalla kakella ja sitten säädellä tv:n kuvaa television kakella. Tuo ei loppujen lopuksi ole paljon sen monimutkaisempaa kuin käyttää sitä Sync menu-napin takana olevaa valikkoa.:hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2011
 3. Masoaso

  Masoaso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.12.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt homma pelittää, otin HDMI-ohjauksen pois päältä ja nyt TV:n kakesta saa sen TV:n säätö paneelin esille.Eli TV:n kake ohjasi soitin eikä TV:tä Ja vaikka onhan se kätevää ohjata samalla kakella, niin jotenkin vaan tuntuu loogisemmalta ohjata TV:tä sen omalla kakella ja soitinta omallaan. Kiitosia paljon neuvoista!!!:thumbsup:
   
 4. teucka

  teucka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko kukaan auttaa kun en saa kuvia ja musiikkia näkymään televisiossa dlna:n avulla. Videot pelaa kyllä.

  Televisiona on sony kdl-32ex500 ja dlna serverinä windows 7 64 wmp12.

  Television x-barissa videoissa löytyy serveri ja videot toimivatkin ihan niinkuin kuuluu, mutta jostain syystä kuvat ja musiikki kohdista ei löydy serveriä.

  Tietokoneen asetuksista laitettu virtautusasetuksista virtautettaviksi kaikki media tiedostot.
   
 5. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  615
  Saadut tykkäykset:
  69
  Tuossa 65 kysymystä ja vastausta liittyen DLNA:han :

  http://tinyurl.com/45yy3j2
   
 6. teucka

  teucka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Homma lähti eilen pelaamaan itsestään, ilmeisesti tarvitsi vain tarpeeksi monta kaikkien laitteiden uudelleenkäynnistystä. Henkimaailman juttuja taitaa olla tämä DLNA.
   
 7. Jeiz1

  Jeiz1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2010
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole jumalauta todellista. Nyt kun on tuullut paljon niin välillä kolmosen ja subin kuva pätkii. Nyt sitten kuva oli hetken pois kokonaan niin telkkari päätti sitten itsestään että tämä palvelu ei ole enää saatavilla ja poisti kolmosen sekä subin kanavalistasta kokonaan...
   
 8. Vigor_Mortis

  Vigor_Mortis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei.

  Ostin n. vuosi sitten tommoisen KDL-40EX500:n ja muuten on ihan kivaa ollut ja hyvin mennyt, paitsi... Pitäisikö telkkarin tunnistaa kun pleikka 3 tai Xbox kytketään päälle? Ainakaan minulla se ei vaihda kanavaa automaattisesti. PS3 on 80gb ja xbox uusinta mallia.

  Ja eikös tuolla töllön kakella pitäisi olla mahdollista ohjata myös pleikkaria? Ei onnistu sekään.
   
 9. juppi

  juppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.09.2003
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää olla ps3 slim että tunnistaa & kake toimii. Vanhemmissa fatty-malleissa ei ole HDMI-CEC -systeemiä. HDMI-ohjaus täytyy tietysti kytkeä tv:ssä myös päälle, jos on uudempi pleikkari.
   
 10. Vigor_Mortis

  Vigor_Mortis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, eli vanhan pleikkarin kanssa ei pitäiskään toimia. Entäs tuon uuden XBoxin? Eikö sen kanavan pitäisi vaihtua käynnistettäessä? XBox on laitettuna hdmi4-slottiin, onko niillä joku ero?

  Takuu alkaa mennä kohta umpeen, eli jos tuo ei toimikaan niin hyvin kuin pitäisi, niin pitää toimia pian jos aikoo toimia ollenkaan. Tosin, eihän tuo nyt kovin suuri ongelma ole - kamalan ärsyttävä vain.
   
 11. Sonic Empire

  Sonic Empire Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2006
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei löydy HDMI-CEC -tukea Xboxista, tuskin on tulossakaan.
   
 12. GT-555

  GT-555 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän saisin ostettua uuden kaukosäätimen? Oisko jollain laittaa sitä kaukon mallia tänne? Telkku siis 55ex500.
   
 13. juppi

  juppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.09.2003
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. GT-555

  GT-555 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. Juhivol

  Juhivol Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkähän verran saisi 55 tuumaisesta EX500 sarjalaisesta? Itsellä on 1,5v vanha yksilö jonka myymistä olen harkinnut.
   
 17. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko muilla ex500 kuva pysynyt kohdallaan? Itse voisin vannoa, että musta on alkanut mennä ns. tukkoon, vai onkohan vain osunut viime aikaisiin leffoihin mustan tasoltaan heikompia julkaisuja? Mustan taso sinällään ei ole ongelma, mutta ns. shadow detail on mielestäni heikentynyt. Spyderikin sanoi sopimuksen irti niin en saanut mitattua harmaasävyjä, että olisi saanut tulokset rinnakkain.
   
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Olisiko mitään tolkkua ostaa nyt tuollaista vanhan mallista 46EX503 töllötintä?
  Tuollainen näytti olevan expertillä 799&#8364;, vai saako tuolla rahalla näistä uusista ledikuvatuksista parempaa vastinetta rahoilleen? Tuohan on vielä tietääkseni vanhoilla kunnon loisteputkilla, joten pilveilyn pitäisi olla vähäisempää? Voisihan tuosta "lappuhinnasta" yrittää vielä tinkiäkin, kun näköjään helmikuussakin on tuota saanut jo 899&#8364; hintaan. Käyttö olisi pelkästään satunnaista leffakäyttöä tietokoneen (Radean EAH 5450, hdmi) toimiessa pääasiallisena kuvalähteenä.

  Aikansa standardien mukaan töllön kuvanlaatu on ilmeisesti ollut aivan kelvollinen: "..one of the most impressive LCD panels around. Imbued with excellent contrast, colour and cleanness, this monster screen proves an excellent option for those after a good value pound-per-inch deal without making too many compromises." Ulkonäkökin olisi metallipaneeleineen omaa silmääni miellyttävä. Tarjoavatko uudemmat mallit merkittävää parannusta?
   
 19. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teknisillä oli viime viikolla 46HX803 999€....ehkä mielummin toi HX kuin EX :thumbsup:
   
 20. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä kun tuon 46HX823 hintakin tippuisin noihin lukemiin... ;)