Sony KDL-EX500 -sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana J Koppi, 25.03.2010.

 1. Austin_Powers

  Austin_Powers Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tällä viikolla Dilog 99060 CI+ moduulin katsoakseni uusia antenniverkon HD-kanavia. TVviihteen kortti linkitettiin jo kaupassa moduulin kanssa. HD kanavat näkyvät hyvin. Töllö on kdl-40ex503.

  Tällä moduulilla ei kuitenkaan näy PlusTV:n kanavat. Näin sanoivat jo kaupassa ja äsken tuli asia itsekin todettua. Missähän tässä yhdistelmässä asia kiikastaa? Eli millä konstilla asian saisi korjattua?

  Oikeastaan pitäisi mennä niin, että TVviihteen ja PlusTV:n kanavat saisi näkymään yhdellä kortilla. Rasittavaa korttien/moduulien vaihto kanavasurffauksen lomassa. No vielä ei tarvitse paljon HD-kanavilla surffata, mutta toivottavasti jatkossa saadaan lisää. Jääkiekko on näyttänyt kuvanlaadullisesti hyvältä.
   
 2. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  53
  PlusTV toimii tällä hetkellä ainoastaan CA-kortinlukijalla:
  http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_2.html
   
 3. sepi

  sepi Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän on selvää huijausta ensin sivulla sanotaan että HD lähetusten purkuun tarvitaan aina paritettava CI+ moduli ja nyt väittävät ettei se toimi kuin tavallisella CI - modulilla... eli PlusTV lähetys ei ole HD lähetystä :hitme:
   
 4. sepi

  sepi Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dilog 99060 CI+ CAM moduli on nyt koneessa (40ex503) ja TV-Viihteen ilmainen YLE HD kortti (paritettu jo tilaus vaiheessa), hyvin se pelaa... maikkarin ja nelosen HD kanavat näkyvät myös, ainakin toistaiseksi (nehän ei oikeasti kuulu palveluun).
   
 5. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos Plustv toimisi pelkästään CI+ moduuleissa, siitähän vasta nousisi todella kova möly ihmisten kesken. Kun kuitenkin ihmiset katsovat normaaleilla SD-digibokseilla. Eli ne eivät uskalla tätä temppua tehdä.
   
 6. juppi

  juppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.09.2003
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt oli päivittynyt 104-fw verkosta. Tukisivuilla roikkuu nyt sitten tätä kirjoitettaessa tuo 099. Netistä löytyy tietoa, että olisi BBC:n HD-kanavien takia tehty muutos. En huomannut vielä mitään eroa 099-firmwareen.

  http://www.sony.co.uk/discussions/thread/124842
   
 7. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  53
  Muille kuin briteille kyseessä on jälleen Internet-ominaisuuksien päivitys.
   
 8. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, näin on. Toimiiko sulla esim. MTV3 -> JIM....millään näppäimellä SUORAAN (eli edellinen kanava ja niin poispäin), siis esim. ei tarvitse painaa 222 ja sitten 109 numeroita (huonot esimerkit mutta varmaan tajuat mistä on kysymys)?

  2 vuotta on tullut vain "Internet TV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus".....jep, en ole huomannut mitään vaikka orjentoinutkin olenkn. Jo 2000 luvun alussa oli Sonylla ns. "kanavan hyppäys"...
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2011
 9. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  53
  Enpä ole havainnut - eli "edellinen katsottu kanava" -toimintoa en ole edes osannut etsiä. En ole myöskään käyttänyt Suosikit-toimintoa, josta voi poimia suosikkikanavansa.
   
 10. Karvanaama

  Karvanaama Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Seinällä roikkuu nyt tuollainen Sonyn KDL-40EX524 töllötin ja säätöjä hierottu kohdilleen, verkkoyhteydet pelaa ja salauksenpurkukin alkoi toimimaan helposti, usb-kovo on vielä matkalla joten tallennus on kokeilematta.

  Mutta pari kysymystäkin on ilmaantunut mielen päälle, eli:

  -Kuinka tuohon saa luotua kunnollisen suosikkilistan, tai edes poistettua "turhat" kanavat ja järjesteltyä loput haluamallaan tavalla? Nyt tuo suosikkilista toimii jollain idiootti-logiikalla ja sittenkin kanavien järjestys on mitä sattuu.
  -Ja miten nuo kuvasäädöt, naputtelin suoraan vain sisään TM:n testissään käyttämät asetukset. Kannattaako noita ylejäänkään alkaa hieromaan tuon kummemmin, vai onko testiporukka kaivanut laitteesta ulos parhaan suorituskyvyn kuten he itse väittävät?
   
 11. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaapelikanavien kanavalistaa pääsee muokkaamaan kun tehdasasetuksen palauttamisen jälkeen valitsee maaksi United Kingdom.
  Home -> Järjestelmäasetukset -> Kello/ajastimet -> Aikavyöhyke -> GMT+02:00 niin saa ajan näyttämään sitten myös oikein. Kielen voi jättää Suomeksi.

  Onnistuu ainakin HX700 ja EX500 töllöllöillä, en tiedä onko muutoksia EX524 mallissa. Kaikkiin kysymyksiin olisi löytynyt vastaus tästä ketjusta mutta onhan se niin pitkä ettei jaksa paria tuntia lukea ja uusi töllö nököttää edessä, ymmärrän hyvin. :cool:

  Jos 500 vs. 524 malleissa ei ole hirveästi muutoksia (en jaksa ottaa selvää nyt koska vuoden on jo tullut säädeltyä ja lueskeltua ketjuja) niin voi kokeilla tässä threadissa olevia säätöjä ja lähteä sitä kautta hieman niitä muokkaamaan, jos ei siis halua kalibrointilaitetta ostaa. Tärkeintä säädöissä on valkotasapaino mutta kun jokainen paneeli/töllö on yksilö niin aina kaikki ei käy yksi yhteen vaikka prikulleen samasta mallista onkin kyse. Muut säädöt saa ihan testilevyjen mukaan säädettyä tai oman mieltymyksen mukaan.

  http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2011
 12. Karvanaama

  Karvanaama Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä vinkki, kiitos. Mutta mitenköhän tuo maavalinta mahtaa vaikuttaa verkkopalveluihin kuten YLE Areenaan, mahtaako siihen tulla sitten jotain rajoituksia:confused:


  EX524 on LED-taustavalolla ja 500:n on käsittääkseni perinteisellä taustavalolla, joten ei taida oikein nuo säädöt mennä 1:1?
   
 13. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mitenkään.

  Asia selvä, ei jaksanut selvitellä.
   
 14. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 649
  Saadut tykkäykset:
  516
  Maanantaina tuli taloon 32EX500. Reilu 10 vuotta vanha CRT (Panasonicin silloinen huippumalli) pääsi kierrätykseen eläkkeelle. Ostin saman telkun kuin vanhempani talvella. Sen verran suuren vaikutuksen tämä Sony kuvanlaadullaan teki. En ole monen LCD:n kuvaa juuri nähnyt ja ne muutamat ovat olleet vähän vanhempia edullisia malleja ja mustan tasot sun muut sen mukaiset (masentavat). Siksi pidin CRT:ni näin pitkään mutta nyt oli pakko siirtyä HD-aikaan.

  Tämä viikko on mennyt kuvan säätämisessä ja kokeilemisessa. LCD:n kuva on erilainen CRT:hen verrattuna ja säätömahdollisuuksia on paljon enemmän kuin vanhassa telkussa. Ei ollut mikään helppo homma päättää mitkä säädöt ovat parhaat kun melkein mikä tahansa säätö antaa vanhaan verrattuna niin hyvän kuvanlaadun. Kokeilin myös täällä annettuja säätöjä.

  Nyt tuntuisi että säädöt ovat löytyneet. Tein 3 eri näyttötilaa: Omat asetukset peruskatseluun, Elokuva leffoille ja Urheilu niille ohjelmille joille haluaa liukkaimman liiketoiston ja prosessoidun kuvan. Kaukosäätimen oranssista napista on nopea vaihtaa omien asetuksien ja elokuvan välillä.

  Valotunnistinta pidän päällä. Antaa suhteellisen tasaisesta kirkkaan kuvan kaikilla huoneen valaistusolosuhteilla. Eko-asetuksista virransäästö on matala. En tiedä säästääkö tuolla sähkö mutta ainakin sillä sain kuvan omasta mielestä hyväksi joten käytetään sitten. Katseluetäisyyteni on n. 210 cm.

  Omat asetukset:
  Tuloliitäntä = Nykyinen
  Kuvatila = Vakio
  Taustavalo = 5
  Kontrasti = Max (omituinen skaala minusta, vain yläpää on käyttökelpoinen)
  Kirkkaus = 53
  Värikylläisyys = 55
  Värisävy = 0
  Värilämpötila = neutraali
  Terävyys = 10
  Kohinanvaimennus = Pois
  MPEG - kohinanvaimennus = Pois
  Motionflow = Normaali
  Elokuvatila = Autom. 1
  Mustan taso = Matala
  Kontr.korostuksen lisäaset. = Keski
  Gamma = -2
  Kirkkaudenrajoitin = Pois
  Valkoisen korostus = Pois
  Värien elävyys = Pois
  Valkotasapaino = 0, 0, 0, 0, 0, 0

  Näyttötilat Elokuva ja Urheilu perustuvat näihin arvoihin seuraavin eroin:

  Elokuva:
  Terävyys = 25 (elokuvat ovat tv-lähetyksinä jotenkin pehmeitä)
  Motionflow = Pois (elokuvamainen liike)
  Elokuvatila = Autom. 2 (näin kai sen pitää olla elokuvilla?)

  Urheilu:
  Terävyys = 20 (kompensoi kohinanvaimennusten pehmennystä)
  Kohinanvaimennus = Matala
  MPEG - kohinanvaimennus = Pieni
  Motionflow = Suuri (joihinkin ohjelmiin soap opera-efekti sopii)
  Kokeilin lämpimiä värilämpötiloja. Lämmin 1 on aika "mukavan" näköinen mutta neutraali värilämpötila vaan tuntuu oikealta.

  Telkku osaa näyttää SD-digilähetykset todella hyvin. Tarkkuutta piisaa ja legot eivät hypi silmille juuri ollenkaan. HD-lähetykset (YLE HD, Nelonen HD ja Suomi TV HD) ovat sitten aidon HD-kuvan tapauksessa hulppeita.

  Vanhassa telkussa etupaneelin led sammui kun telkun käynnisti. Sonyssa punainen led vaihtuu vihreään lediin. Ongelma ratkesi helposti: Asetin koulussa aikanani kuvaamataidon tunnilla tekemäni saviesineen vihreän ledin eteen. Eipä "häikäise" pimeässä huoneessa katsottaessa.

  i-Manual on uskomattoman surkea kuten täällä on todettu. Telkkua on saanut opiskella kokeilemalla ja päättelemällä aika rankasti. Netistä olen selvitellyt esim. Elokuvatilan (off/autom.1/autom.2) toimintaa mutta miksi i-Manuaalissa ei voi olla "luentoja" niille joita kiinnostaa? Luin manuskaa jopa Englanninkielellä mutta ei siitä saanut sen enempää irti kuin suomennetustakaan.

  Suurin ongelma minulle on input lag. DVD-soitin on Scartilla kiinni. Kuva on upea mutta input lagin takia ääni on edellä kuvaa (ääni menee digitaalisella kaapelilla DVD-soittimesta vahvistimeen. Stereoäänellä ääni kannattaa tietenkin kierrättää telkun kautta jolloin se viivästetään oikein mutta monikanavaäänelle ei tätä pysty tekemään. Peli-tilassa lagi on pienin ja huulisynkka on vain hieman pielessä.

  Mittasin input lagin äänittämällä dvd:n vasenta ääniraitaa samaan aikaan sekä suoraan dvd-soitttimesta että telkun läpi vietynä. Analysoin saatua "stereoraitaa" tietokoneella (kanavien viivettä). Normaalitilassa viive oli 0,133 s ja pelimoodissa 0,038s. dvd sattui olemaan NTSC-signaalia ja vasta jälkikäteen tajusin että PAL-signaalilla viiveet saattavat olla erilaiset.

  Cambridge Audio 650BD on tulossa. Saa nähdä saako sen avulla tämän äänen viivästysongelman jotenkin kuntoon... ...jos ei niin sitten varmaan pitää katsella DVD/Blu-ray leffat matrisoidulla monikanavaäänellä, siis paluu 90-luvulle. :rolleyes:
   
 15. blobo

  blobo Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  46EX501 ja reilun vuoden käytön jälkeen joko silmät ovat harjaantuneet, tai paneelin laatu on muuttunut, nimittäin taustavalon epätasaisuus on alkanut rassaamaan ärsyttävästi. Kulmista tapahtuva vuoto ei minua pahasti häiritse, koska se on samanlaista jokaisessa kulmassa ja ruudun keskellä istuessa nämä ei mitenkään pomppaa silmille, mutta todella ärsyttävästi kuvan ylälaidassa lähes keskellä on myös pilvi, joka näkyy ikävästi aina jos kuvassa on ylhäällä musta palkki. :mad:
   
 16. sat37

  sat37 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  1 177
  Saadut tykkäykset:
  2
  En tiedä, miten laite-/henkilöyksilökohtaisia asetukset ovat. Yleisesti kuitenkin tuntuu näitä kirjoituksia lukeneena, eri asetuksia kokeilleena ja LCD-projektoreita ja -televisiota satoja tunteja säätäneenä, että kauneus on katsojan silmissä. Onko laiteyksilökohtaisia eroja, näkevätkö ihmisyksilöt värit eri tavalla? Varmaankin. Pääasia lienee, että itse kukin on riittävän tyytyväinen omaan katseluelämykseensä. Lopullista totuutta ei ehkä olekaan olemassa. ;-)
   
 17. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  533
  Saadut tykkäykset:
  53
  "Taskulamput" kuvien nurkissa ja "pilveily" on edge-LED-televisioille tunnusomainen piirre. Jos tällaista esiintyy häiritsevästi kylmäkatoditaustavalolla varustetuissa televisioissa (joissa siis putket on sijoitettu LCD-näytön taakse koko näyttöalalle), on filtteröinnissä pahasti vikaa, tai "pilveily" tapauksessa kuvaruutua ei ole puhdistettu säännöllisesti, eli kuukauden -parin välein.
   
 18. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 649
  Saadut tykkäykset:
  516
  Sony KDL-32EX500 osaa viedä läpi hdmi-kaapelissa tuodun Dolby Digital 5.1 äänen optiseen digitaaliantoonsa. DD 5.1 äänen voi siis kierrättää telkun kautta (input lagin lisäys ääneen) soittimelta AV-vahvistimelle jossa ei ole hdmi-tuloja. DTS-äänellä ei onnistu.

  Eiköhän ne nimenomaan ole ainakin henkilökohtaisia ja aavistuksen ehkä sitten laitekohtaisia (maanantaikappaleet!). Siksihän niitä asetuksia voi jokainen säätää että saa omasta mielestä hyvät. Muutenhan säädöt voitaisiin lyödä lukkoon Sonyn tehtaalla ja kuluttajan tehtäväksi jäisi kanavan valinta.

  Osittain. Itse kannatan estetiikassa dualistista näkemystä jonka mukaan kauneus on pitkälti objektissa mutta osittain myös subjektissa. Kauneus tulee luonnosta ja luonto perustuu pitkälti tarkoituksenmukaisuuteen. Tästä johtuen kauneus on suurelta osin "määrättyä". Harva kokee mädäntyneen omenan tuoretta kauniimmaksi. Minkävärisestä tuoreesta omenasta pitää eniten on sitten sitä subjektiivista kauneutta "katsojan silmässä".
   
 19. sat37

  sat37 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  1 177
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuskin "maanantaikappaleita" tähän tarvitaan. Valmistusviikonpäivää tietämättä voin sanoa, että omassa 46-tuumaisessa 503-yksilössäni on oikein hyvä kuva omilla asetuksillani ja omilla silmilläni katsottuna. Sinun asetuksillasi taas kuva on minulla huono, vaikka se sinulla on mielestäsi hyvä. Pointtini oikeastaan olikin, ettei noita omia asetuksia taida kannattaa muille malliksi lähetellä.
   
 20. dirt

  dirt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sonyn verkkosivulta voi käydä tulostamassa kunnollisen manuaalin. Tuo mukana tuleva on niin suppea ja surkea ettei sillä ole mitään käyttöä. Uskon että myös Sonyn käyttötukeen soittamalla saa postitse painetun manuaalin, koska jo kuluttajansuojalain mukaan laitteissa pitää olla mukana suomenkielinen käyttöopas ja ei voi olettaa että kaikilla on käytössä verkkoyhteyttä ja tulostinta :thumbsup: