Sony KDL-55EX723 ja valovuoto

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana softboot, 12.12.2012.

 1. Nilaya

  Nilaya Guest Guest

  Liittynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos edge LED tv:ssä todella on rajoituksia, mikä aiheuttaa väkisinkin pilveilyä, niin kuinka valmistajat voivat selittää sen, että osassa malleista ei pilveilyä ole ja pilveily myös vaihtelee ihan tapauskohtaisesti.
  Mielestäni kyseessä on puhtaasti surkea laadunvalvonta.
  Jos pystyt todistamaan kuluttaja-asiamiehelle, että myös täysin pilvettömiäkin kappaleita löytyy, niin eiköhän se ole aika selvä juttu, että valmistaja on korvausvelvollinen.
   
 2. Buckley

  Buckley Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  513
  Saadut tykkäykset:
  6
  Sori OT, mut on se hienoo kun jengi kääntää suoraan englannista näitä sanontoja. Mitä tuonkin nyt pitäs suomeksi tarkoittaa?
   
 3. s0fboot

  s0fboot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bukli, katso vaikka sanakirjasta.

  Tämä tv-juttu lähtee kuluttajariitalautakunna käsiteltäväksi kuluttajaoikeusneuvojan suosituksesta.
  Sonyn vastaus hänelle oli aivan sama kuin mitä edellisissä postauksissa olen kertonut; kuuluu tekniikan ominaisuuksiin eikä täten kuulu takuun piiriin.

  Käsittelyaika on noin vuosi mutta ei haittaa, kiusa se on pienikin kiusa, jopa Sonylle.
  Minulta tämä asia ei vaadi kuin hieman aikaa.
   
 4. s0fboot

  s0fboot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 617
  Saadut tykkäykset:
  523
  Valitettavasti Sony on jo kerran voittanut lautakunnassa samassa tilanteessa ja samoin argumentein. Tapaus löytyy plazalta muistaakseni "yleinen valovuoto ja..." -ketjusta.
   
 6. otsoni

  otsoni Guest Guest

  Liittynyt:
  25.09.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko jo tullut päätöstä Riitalautakunnasta?
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2014
 7. Enforcer

  Enforcer Guest Guest

  Liittynyt:
  27.10.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä Sony kdl46r473a ja valovuoto ongelmia. Näkyy omituisina raitoina varsinkin kun katselee esim. futista, lätkää tms missä kuva liikkuu nopeasti...tv oli jo kerran huollossa, jolloin sain täysin uuden laitteen, mutta ongelma ei korjaantunut. Otin uudelleen yhteyttä Sonyn tukeen, sieltä tuli täysin sama vastaus kuin yllä ja vieläpä samalta henkilöltä. Sitten otin uudelleen yhteyttä Infocare huoltoon missä todettiin tylysti että eivät voi tehdä asialle mitään. Uskomatonta toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2014
 8. Rooivalk

  Rooivalk Guest Guest

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jätetään ne Sonyt kauppaan. Vuodesta toiseen samaa paskaa television muodossa.
   
 9. Collapsed

  Collapsed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  9
  Pieni korjaus.
   
 10. Rooivalk

  Rooivalk Guest Guest

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väärin, kolmea LG:n halpis LCD-töllöä tutuille viritelleenä viimeisen vuoden sisään ja ei mitään pilveilyä, eikä valovuotoja yhdessäkään koneessa. Sonyt sitten ihan valmistajan itsensä myöntämänä hirveätä silmäripulia.

  Mutta plasma toki varmin vaihtoehto tuon suhteen, toistaiseksi LG:n halpisplasmalla mennään.
   
 11. Peanut

  Peanut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ne valoa vuotaa ihan kaikilla valmistajilla, on sitten tuurista kiinni millaisen yksilön saa. Toki ongelma voi lg:llä olla pienempi, mutta se on silti olemassa...
   
 12. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  On kaksi eri asiaa, joilla usein tahallisesti sekoitetaan:


  1.) Pilveily (Clouding) tms. television katsomista ainakin hämärässä huoneessa häiritsevä valoisuuden häiritsevä epätasaisuus. Joskus vain yhdessä nurkassa, joskus taas on useita valoläiskiä pitkin poikin panelia.
  Pahimmillaan valoisuuden epätasaisuudet näkyvät jopa kaupan valaistuksessa häiritsevinä. Silloin kyllä saa(nee) televisionsa tappeluitta vaihdettua.

  Mutta muulloin voi käydä ikävästi tyyliin mitäs ostit, dorka. Oma vika. Tämän vuoksi täysi palautusoikeus (esim. 30 päivän ajan) on televisiota ostettaessa mukava lisä. Eli jos ei jaksa/ehdi/viitsi alkaa vääntämään asiasta, niin sen kun vain palauttaa television ja näin säästyy nöyryyttävältä ja kenties hyvinkin pitkäksi venyvältä vääntämiseltä. Jonka jälkeen tuskin enää toistamiseen ostetaan saman merkkistä televisiota. Tai samasta kaupastakaan.  2.) Se kaikkien LCD-televisioiden omaama, tasainen taustavalon vuoto näkyy käytännössä siinä, että pimeässä huoneessa musta ei olekaan mustaa, vaan joku harmaan sävy.

  Eli käytännössä LCD-panelin takana oleva taustavalo vuotaa hieman panelin läpi silloinkin, kun kaikki pikselit ovat kiinni. Eli teoriassa ne ovat absoluuttisen mustia, mutta käytännössä "mustia". Näin on aina kaikissa LCD-televisioissa. Se kylläkin vaihtelee, että miten tumma tai vaalea tämä tasaisenharmaa tausta kussakin tv-mallissa on.​


  Omassa LCD-televisiossani ei ole lainkaan tuota ensin mainittua (Sony X4500, eli jo muutaman vuoden ikäinen DirectLED -malli). Oma mielipiteeni on se, että television ei kuulu omin päin luoda minkäänlaisia pilviä tai muitakaan elementtejä kuvaan. Eli jos kuuluu olla tasainen tausta, niin sitten television pitää myöskin sellainen näyttää.

  Mutta tuota jälkimmäistä minunkin televisiossani tietenkin on, kuten kaikissa muissakin LCD-televisioissa. Toisin sanoen, omaan silmääni häiritsevää, tai edes näkyvää pilveilyä tms. epätasaisuutta ei näy edes täysin pilkkopimeässä huoneessa.
  Tuolloin musta puolestaan ei ole mustaa, vaan harmaata. Mutta ihmissilmään se kuitenkin näyttää mustalta, kunhan vain laitan television takana majailevan, sopivan kirkkaan taustavalon päälle.

  Mitä parempi mustan taso televisiossa - tekniikkaan katsomatta - on, sitä himmeämpi katselutilan taustavalaistus voi olla ilman, että musta ja sitä kautta koko muukin kuva alkaisi näyttämään ikävän harmaalta.

  PS.
  Jos/kun valmistajan esitteessä mainitaan joku UltraMegaTurboBlack+, supersyvä mustan taso, kristallinkirkas ja totaalisen syväpuhdas referenssiluokan häiriötön kuva jne., niin niihin kannattaa ehdottomasti vedota.
  Se on sitten eri asia, jos esitteissäkin sanotaan, että luokattoman huonosta laadunvalvonnasta ja totaalisesta välinpitämättömyydestä johtuen meidän televisiomme taustavalo ei todennäköisesti ole tasainen, tai edes sinne päinkään.


  PPS.
  Myöskään LCD-monitorissani (Eizo S2231W) ei ole minkäänlaista pilveilyä nähtävissä. Siis pilkkopimeässäkään. Jolloin sekin siis näyttää edellistä hieman vaaleammalta tasaisenharmaalta, absoluuttisen mustan sijaan. Eli sekin siis toimii täysin normaalilla tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2014
 13. LED

  LED Guest Guest

  Liittynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys.

  Mitäs tykkäätte tästä, kyseessä Sony 55" KDL-55W805BBN - tälläkin hetkellä Gigantin tarjouksessa 999€. Ilmeisesti menee tuonne palautukseen mukisematta, joten ei hätää siinä mielessä, mutta onhan tämä laatu jotain ihan käsittämätöntä kuraa kun tuota katsoo. Kuva on otettu Canon G15:lla, täysautomaatilla. Mielestäni paneeli on aivan kelvoton, tuo valovuoto näkyy normikuvassa kyllä jos vähänkään tulee tummaa kohtaa... Ja minä vielä kun näitä juttuja luin ennakkoon ja vuoden päivät oli tv:n vaihto mielessä. Mutta päädyinkin lopulta siihen, että sama se on mitä ostaa, tuuri on sitten mitä on.

  EDIT: en vain saa nyt kuvaa liitetty, ei vaan osaa...
  EDIT2: tässä linkki kuvaan https://www.dvdplaza.fi/galleria/data/1355/medium/IMG_07631.JPG
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2014