Sony Kdf-e50a11e

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana HvT23, 22.09.2005.

 1. avisti

  avisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  www.kirsi.fi

  masku

  vepsäläinen

  em
   
 2. kurihe

  kurihe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niitä saa stemmasta. Isoimman lokerikon koko missä mul on vahvistin on 49cm leveys ja korkeus 29cm. Niitten kolmen ylimmäisen lokerikoitten koot ovat 71 x 13, keskimmäisen 49 x 13 ja viiminen on tietenkin samankokoinen kun eka =).
   
 3. Torspo

  Torspo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noin viikko sitten varasin kyseisen (tai itseasiassa 42") vehkeen, hinnan sai Markassa tingittyä 1650€ ja pitäis tulla kuun vaihteessa? Pitää tietty silloin yrittää saada viel pikkasen pois tai jotain heebeliextraa kylkiäisinä... Nyt vaan alkanu epäilee et oisko LCD kuitenkin parempi?? Vasta vuodenvaihteessa alkanut kiinnostumaan HD laitteista ja samoihin aikoihin myös tämän forumin löysin josta nyt imuroinu tietoa, mutta täs pitäs olla suomi-hifi-suomi sanakirja:D Nyt hirvee hinku jo päästä suoltaa HD kuvaa ruutuun, mutta miten? PS3:sta ja blue-ray:ta odotellessa ei tunnu kovin adekvaatilta tehdä hirveitä investointeja... PC:llä ymmärtääkseni kuvaa saadaan toosaan, mutta millä hinnalla (itellä HP:n AMD Athlon 3000+, Radeon 9200 näyttiksellä , koneessa analogi tv viritin , mutta sil ei tee tietenkään mitään) kelpaako kone edes moiseen? Mistäs itse katseltavaa saa? CD hd-kanavalta , mistä muualta? Pisti ONOFF:n mainoksessa silmään Samsung DVD-HD850: 187€ mikä ei kuulosta kauheen pahalta (vai kuulostaako sittenkin :confused: ) Mainoksesta saa miltei sen käsityksen, että kyseessä on HD-DVD levyjä tukeva laite... mitä esim. linja tuplaus? Gigantissa taas osu silmään 100 eskon DVD soitin jossa HDMI lähtö, onkohan ihan paskakamaa..merkkiä en ees muista .. Mitä tarkoittaa progressive scan? Kiitos jos joku viitsii vastata tavis juntille:hitme:
   
 4. Janos Riippa

  Janos Riippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2002
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
  En löydä Stemman sivuilta ko. mallia. Sattuisiko jollain olemaan linkkiä tai edes hintatietoa niin voisi tutustua lähemmin esim. värivaihtoehdot? Kiitos!

  Sen verran täytyy kommentoida tuota 50" mallin ja muidenkin mallien (LCD, Plasma jne.) resoluutiota, että ihmettelen miten tuotetta voidaan markkinoida 1280x720 resoluutiolla kun loppujenlopuksi tietokone käytössä overscannataan niin, että työpöytä menee yli kuva-alan. Sehän on sama kuin... ostaisi karkkipussin jossa on 200g tavaraa, mutta kun pussin avaakin niin ilmaa on 10% ja loput itse tavaraa. Miten ei muka saa toimimaan kuten pitää? En ymmärrä.
   
 5. kurihe

  kurihe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossa http://www.kirsi.fi/index.php?lang=fi&sivu=mondo on ainakin taitaa olla kylläkin mondon valmistaja eikä vähittäismyyjä. Hinnasta en ihan varmasti tiiä kun oma muija on alan liikkeessä töissä ja saatiin henkilökunta hintaan mutta epäilen että jossain 500€ . Siinä mondossa ne "ylälokerikot" on erikseen ostettavissa ei löytyny ton kirsin sivultakaan sitä mut kyllä niitä saa siihen ostaa kun meilläkin ne on.
   
 6. jorhe

  jorhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2001
  Viestejä:
  626
  Saadut tykkäykset:
  0
  Xbox360 suoltaa hd-kuvaa peleissään jo nyt, eli ps3:sta ei välttämättä tarvitse odotella.

  Pc:lläsi pystyt syöttämään hd kuvaa dvi-hdmi kaapelin avulla.

  187e on dvd-hd850 laitteesta liikaa, koska samaisen laitteen saa Veikon Koneesta 145 eurolla. Laite ei tue hd-dvd levyjä.

  Progressive scan meinaa lomittelematonta kuvaa. Jossain mainoksessa saatetaan puhua linjatuplauksesta samassa yhteydessä.

  Siinä vastaukset lyhyesti. Lisää tietoa löytyy searchilla.
   
 7. kurihe

  kurihe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  187e on dvd-hd850 laitteesta liikaa, koska samaisen laitteen saa Veikon Koneesta 145 eurolla.

  Lg:n skaalaavan dvd soittimen saa pixmaniasta 99€
   
 8. digiukko

  digiukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsinaiset tietokonenäytöt on sitten erikseen. Sony on tarkoittanut laitteen televisioksi. ;) Tietokoneliitäntä on lisäominaisuus. :thumbsup:
   
 9. Displaced

  Displaced Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  muuten helvetin hyvä kone, mut eilen multa hävis kaikki digikanavat paitsi Yle'n lähettämät. valitti ensin jotian että Ohjelmaa ei löydy, nyt on havinnyt kokonaan ja ei tule automaattihaulla enään takaisin, analogipuolella kylläkin näkyy.

  2,4.217 on ohjelmaversio, voisiko tuosta johtua?
   
 10. Aeijae

  Aeijae Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täsmälleen samoin kävi minulla - ja samaan aikaan samanlaisella laitteella. Lieneekö kyse sitten jostain lähetyksiin liittyvästä ongelmasta?
   
 11. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Käsittääkseni Sony ei ole missään vaiheessa markkinoinut TV:tä 1280x720 tietokonenäyttönä. Ohjekirjassakin mainitaan tietokoneen toimivan VGA:N kautta resolla 1024x768.

  Koska kyseessä on taustaprojisio-TV, niin on lähes mahdotonta peilata kuvaa takaapäin niin että overscannia ei esinny.
   
 12. swiss

  swiss Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyypä uudistaa aikaisempi kysymykseni suorasanaiseksi: eikö ketään laitteen omistajaa häiritse kuvan tietynlainen tummuus, jota ehkä tavallaan korostetuksi syvyydeksikin voisi nimittää. Kuvastahan tulee jotenkin sellainen fiilis, että se jatkuu ruudun pinnan takana, joka on tietysti teknisesti ottaen tavallaan tottakin. Custom-asetuksilla voi valoa toki lisätä, mutta harmi kyllä kontrastin kustannuksella. Saksankielinen "Brilliant"-asetus on mielesäni suunniteltu lähinnä markkinamiesten tarkoituksiin, ja ostopäätöksen tekoon viidessä minuutissa. Liikkeessä tuli sellanen fiilis, että homma toimii kyllä varmasti mainiosti vähän hämärässä huoneessa, vai onko joku onnistunut saamaan asetukset myös päivänvaloa kestäviksi. Miten on telkkarikuvan laatu laitteen oman digiboxin kautta vs. jonkun palveluntarjoajan boxin kautta. Onko kellään kokemusta analogisen virittimen käytöstä? Sitten vielä kiinnostaa tietsikkakäyttö (lähinnä sellaisten kavereitten kotiinlähdön jouduttaminen vain itseäni viihdyttävällä valokuvasessiolla, jotka ei muuten tajua lähteä pikkutunneilla). Ehkä olen liian kriittinen, mutta vaihtoehtona laitteen hankinnalle on pienempi töllö uutisia varten ja toisaalta kunnon tykki leffoja varten. Toinen vaihtoehto olisi 50" plasma, mutta tuntuu, ettei sillä saa (ainakaan omille vähäisille) pelimerkeille vastinetta - kysymyshän on kuitenkin vain kotiteatterinäytöstä, eikä esim. samanhintaisista 18" auton vanteista...(tätä oli siis autoharrastajia halventava kateellinen kommentti...) Kuten aikaisemminkin, toivoisin vastauksia etenkin teiltä, joilla on jo objektiivista silmää omalle laitteelleen.- Kaikki laitteet mistä täällä keskustellaan on kuitenkin valmistettu ennenkaikkea valmistajan taloudellista etua silmälläpitäen, sekundaarisesti kuluttajakin saattaa tosin hyötyä. - Joten ei siis pelkkää Sony-hehkutusta, kiitos!
   
 13. cornis

  cornis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2003
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tulipa tuota masiinaa käytyä katsomassa kaiken tämän hehkutuksen perusteella intoa puhkuen, mutta...

  - Kuva aivan liian tumma
  - Katselukulmat huonot suuntaan kuin suuntaan(kuva tummui jo pienellä siirtymisellä)

  Mitenkään pitkään ja hartaasti ei tullut katseltua. Jo pelkästään edellä mainitut seikat pisti heti silmään niin rajusti.
  Vieressä sattui olemaan vielä sonyn lcd telkku ja samaa tavaraa syötettiin molempiin. Eroa oli kuin yöllä ja päivällä lcd eduksi.
   
 14. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kaikki Seinäjoen lähistöllä asuvat jonossa ostamaan Sonya Seinäjoen MustastaPörssistä hintaan 2690€. Tarjoushinta oli pariviikkoa sitten 2590€. Kauppiasta informoitiin että hinta on lähellä olevassa Prismassa 1999€ ja Sonyn ovh 2190€ hinta nousi 2690 euroon. Kauppias on todella härski tyyppi.

  Itse en ole ko. kaupassa käynyt mutta läheinen joutui taistelemaan ko. herran kanssa.
   
 15. Whitewolf

  Whitewolf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2002
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Ei hehkutusta vaan asiallista keskustelua :D

  - Jos kuva tuntuu tummalle niin sitä kirkkautta voi säätää niin paljon, että silmiin sattuu. Itse pidän kirkkauden noin puolessa ja riittää mainiosti.

  - Tuosta katselukulmasta voi olla tietenkin montaa mieltä. Itse en ainakaan huomaa eroa jos siirryn kesken leffan sivummassa olevaan löhötuoliin. Tai jos päätän löhöillä sohvalla leffan aikana. Tietenkin jos katsot leffaa seisten niin sitten kuva on huomattavasti tummempi. :hitme:

  - Kuvanlaadusta sen verran ettei varmaan kannata verrata tuota 50-tuumaista vieressä olevaan pienempään LCD:hen koska koko eroa on niin paljon. Tietenkin jos katsot kaupassa digitv:tä niin pienemmän LCD:n kuva näyttää paremmalta. Iso ruutu antaa vähemmän anteeksi kuin pienempi. Jos kuvanlähde, oheislaitteet ja liitännät ovat kunnossa niin kuva on erinomainen Sonyssä. 1500€:n hinnalla tämä tekee Sonysta ehdottomasti ykkösvalinnan jos isoa kuvaa halutaan IMO :thumbsup:

  - Itse ostin töllön leffoja ja tulevaa HD/BR aikakautta silmälläpitäen.
  Järkevää olisi (ja itsekkin olisin kiinnostunut) näkemään vertailun 50-tuumaisten kesken -> Plasma/3LCD yms. Silloin näkisi mihin Sony oikeasti pystyy tai mitkä ovat sen heikkoudet.

  - Pelkästään uutisien katsomiseen ei varmaan kannata 50" hommata jos kerta löytyy tykki leffoja varten. Näkeehän ne uutiset huomattavasti pienemmästäkin, mutta tietenkin jos haluaa katsoa nekin isolta ruudulta niin mikäs siinä :thumbsup:
   
 16. Karsu

  Karsu Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  1000€ katetta, ei hullummin...

  Omaa Sonya odotan edelleen, toimitusajasta ei ole mitään tietoa :weep:
   
 17. Petke

  Petke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiasta seittemänteen, miten tuo on fiksuiten tehty, että saa äänet vahvarin kautta kun käyttää hdmi liitäntää? Otin tv:n valikosta äänet pois ja dvd:stä menee äänet optisella vahvariin mut silti ei äänet kuulu, missä vika?
   
 18. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kävin tiiraamassa töllöä huvikseen Kuopion Carlsonin Expertillä. Kuvanlähteenä oli joku Samsungin kotiteatterihässäkkä, välipiuhana scart. Kuvanlaatu oli ihan kauhea (rakeinen jne.). Tiedustelin myyjältä onko vika elokuvassa vai liitäntätavassa. Vaihtoi toisen demolevyn koneeseen ja kuva ei parantunut yhtään. Totesi vain ettei tällä tekniikalla (3LCD) parempaan pysty. :thumbsup:

  Kyselin että voisiko kokeilla hdmi-liitännällä. Totesi ettei se anna parempaa kuvaa koska todellista hd-matskua ei vielä saatavilla. Nyt kuvanlaatu näytti kyllä ihan komposhitiltä.

  Olipa todella myyvä myyjä.
   
 19. cornis

  cornis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2003
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla tummuudella tarkoitan miten sen sanoisi...ikääkuin olisi harmaa kalvo päällä ja sitä ei kyllä kirkkauden säädöllä pois saa. Kyllä mielestäni n.2000€ hintaan pitää tulla jo muutakin kuin suuri kuva.
  Oliko tuolla jossain kohtaa puhetta jonkun verkon näkymisestä en tiedä oliko se vai mikä mutta oli siinä kuvassa jotain erikoista.
  En kylläkään mikään kultasilmä ole ja nämä ovat vain minun mielipiteitäni:) .
   
 20. Whitewolf

  Whitewolf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2002
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei saatana. Olipa asiantunteva myyjä kertakaikkiaan Myyjä ei tainnut nyt osata hommaansa ollenkaan jos tuollaista väitti.:hitme

  Voin sanoa, että ero on huomattava! Kyllä laadukkaasta dvd-elokuvasta saadaan todella hyvä kuva HDMI:n kautta kunhan käytetään 720p/1080i asetuksia dvd-laitteesta. Ja täytyy myös tässä muistaa tämä katseluetäisyys sekä katselukorkeus...Uskallan sanoa, että kuka tahansa 3LCD:n omistaja voi sanoa samaa. Eri asia on sitten ne elokuvat joihin on ympätty rakeisuutta tarkoituksella...

  Itse vein Samsungin dvd-laitteen takaisin kauppaan kun laite ei ollut mistään kotoisin ja joudun nyt toistaiseksi katsomaan vanhasta Pioneeristani leffoja scartin kautta ja kyllä hieman pahaa tekee. Tuli HDMI:tä nopeasti ikävä...