Sony KDF-50E2000

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana shack, 19.09.2006.

 1. zombix

  zombix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  taas näkyy kanavat eli varmaan ei signaalia saanu sillä hetkellä vaikka alakerran tv sai signaalin.
   
 2. Ephram

  Ephram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. Jos tuo Sonyn arvio n. 8000 käyttötunnista lampun suhteen on realistinen.. Katson televisiota ehkä keskimäärin n. 2-3 h päivässä. Jonain päivinä tietty kuusikin tuntia voi olla päällä, sitten taas tulee päiviä jolloin Töllö pysyy kiinni koko päivän.

  Tuolla keskiarvolla lamppu kestäisi siis kulutusta 8-9 vuotta... Heh, voipi olla, että tulee töllönkin uusiminen puolivälissä tuota jo vastaan. :D
   
 3. jjokivuo

  jjokivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jos taaksepäin luet niin ei kaikki :) Telkun värimäärä on perseestä ja en tajua miten kukaan muu ei ole tuosta näreissään.. :hitme:
  Niin ja pumppaahan se laitteen automatiikka kirkkaus/kontrasti/gamma säätöjä ihan itekseen aika häiritsevästi vaikka iris on poissa käytöstä, huomaa mm. tekstitysten tullessa ja mennessä.
   
 4. Karhumies

  Karhumies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hinta-laatusuhteeltaan mahtava laite. Yhtä montaa HD ready-tuumaa ei samalla hinnalla normi-LCD:stä (32"-37" @ 1000e) tai plasmasta (37"-42" @ 1000 erkkiä) löydy.

  Omaan käyttöön pohjautuvia plussia ja miinuksia:
  - kontrastin yms. kuva-asetusten tehdasdefaultit ovat suolesta. selaa ketjua löytääksesi muutamia käyttäjien omia arvoja vertailupohjaksi ja säädä omat arvot heti kättelyssä.
  - tehdasdefaulttina monta itseäni häiritsevää turhuutta päällä, esim. Iris. Kaikki sellaiset pitä säätää itse pois heti kättelyssä.
  - värien kokonaismäärä voisi olla suurempi ja värierottelu parempaa (ainahan ne voisivat olla! ;) Kestää kymmeniä vuosia ennen kuin teknologia saavuttaa tarkimman ihmissilmän erottelukyvyn - heikkonäköisemmille nykytelkkarit menevät täydestä. Kyseessä ei siis oikeastaan telkkarin huonous vaan ihmissilmän yksilöllisyys ja toisten yksilöiden paremmuus.)
  - Sysimusta puuttuu ja tummien sävyjen erottelu voisi olla parempaa. Haittaa konkreettisesti synkissä kauhuelokuvissa, ei muuten. (Kyseessä on LCD-näyttöjen yleinen ongelma: jos tämä haittaa suuresti niin lopeta nillitys ja osta plasmanäyttö!)
  - hienonhienoa blurrausta digitaalista signaalia vastaanotettaessa (DivX HD HTPC-nörttien nillitystä, muita tuskin juurikaan haittaa: onhan kyseessä sentään televisio eikä digitaalinen videotykki!)
  + em. vioista huolimatta loistava televisio peli- ja elokuvakäytössä! Liikkuvassa kuvassa ei ole häntimistä, ei pysty- eikä vaakajuovia tai muutakaan poikkeavaa.
  + kuvan katselukulmat erittäin laajat: korkeintaan katosta pää alaspäin roikkuessa kuvasta ei välttämättä ota selvää
  + Värierottelu ja tummien sävyjen toisto paranevat pimennetyssä ympäristössä huomattavasti (d'oh!)-> - jos ympäristö hyvin kirkas tai pimentäminen mahdotonta, ongelma korostuu (toinen d'oh!)

  + Lampun odotettu elinikä hyvin pitkä, eikä vielä ainoatakaan ilmoitusta käytössä hajonneesta lampusta
  - Kun lamppu lopulta 8-10 vuoden päästä hajoaa vanhuuteensa, valmistaako kukaan enää varalamppuja näin "antiikkiseen 10v vanhaan malliin" ja mikä on yksittäisen lampun hinta tässä vaiheessa?

  + 60Hz tuki, NTSC tuki, RGB-tuki, S-videotuki ja komponenttituki: mikään näistä ei ole vielä tänäkään päivänä 100% itsestäänselvyys televisiomarkkinoilla, mutta konsolipelaamista harrastavalle ne ovat elämän ja kuoleman kysymys.

  + "Huoneen valaiseminen" ts. valon läpipuskeminen todella vähäistä esim. kuvaputkeen verrattuna
  - em. johtuen kaken käyttö, raksujen etsintä yms. pimennetyssä huoneessa yllättävän vaikeaa (ei varsinaisesti telkkarin vika mutta mainittakoon siltikin)

  + Liitäntöjä joka lähtöön: 2x HDMI, 1x komponentti, 2x RGB scart, 1x S-video + komposiitti + 2x RCA-combo, 1x VGA + 3,5mm minijack, 1x erillinen 2x RCA in pelkälle äänelle
  - S-videosisääntulon sijoitus laitteen vasempaan kylkeen on esteettisesti huono valinta (tosin parempi siellä kuin vaikkapa etupaneelissa)
  - euromallin VGA-paikka ottaa vastaan ainoastaan kummallisia resoluutioita
  - VGA-paikka vaikuttaa heikkolaatuisemmalta kuin RGB-scart, komponentti- ja HDMI-paikat: VGA-paikkaan työnnetyn kuvan värit muuttuvat hieman alkuperäisestä.
  - tietokoneen liittäminen DVI->HDMI kaapelilla 720p jättää osan kuva-alasta television ylä- ja alareunojen ulkopuolelle: vaatii käytännössä softapuolen säätöä
  + RCA in: kotiteatteriton ihminen saa RCA-signaalin telkkarin kajareihin-> MP3-soittimen tai kannettavan CD-soittimen äänenlaatu paranee melkoisesti vaikkapa tietokoneen peruspurkkeihin nähden

  + television omat kaiuttimet yllättävän korkealaatuiset-> kotiteatterittomien ihmisten katselunautinto nousee uudelle tasolle verrattuna iäkkäämmän kuvaputken mono- tai stereoääneen
  + televisioäänen saa näppärästi kuulokeliitännän kautta vahvariin 3,5mm->2xRCA adapterilla. Näin siirtyy myös SCART-liittimellä telkkariin vedetty ääni, jota on muulla tavoin vaikea erotella vahvistimeen.

  + mukana tuleva DVB-T-viritin ajaa mainiosti asiansa
  - laitteesta ei ole olemassa erikseen DVB-C tai DVB-S mallia sellaisille, jotka eivät DVB-T:llä mitään tee

  + teksti-tv on olemassa, se on suht nopea ja siitä löytyy monta kuvaputkimalleistakin tuttua perustoimintoa käyttöä helpottamaan
  - teksti-tv:n välisivujen muistiin tallentaminen ja sieltä selaaminen tuntuu puuttuvan

  + muistutus-toiminto, joka vaihtaa automaagisesti telkkarikanavan kohdalleen 5 minuuttia ennen muistutettavan ohjelman alkua tekstimuotoisen ilmoituksen kera (toimii myös valmiustilasta, muttei jos virta on kokonaan poissa).
  + muistutus toimii, vaikka televisio vastaanottaisi muistutushetkellä signaalia jostakin liitännästä

  + näyttäisi olevan todella helppoa säätää automaattinen ajastusnauhoitus RGB-scartin tai HDMI:n kautta: digi-tv:n ohjelmaoppaassa tarvitsee painaa vain kahta nappulaa (toimivuudesta ei vielä takeita, tallentavaan boksiin ei tällä haavaa varaa)

  + kaukosäädin omasta mielestäni pätevästi suunniteltu: tärkeimmät nappulat ovat tarpeeksi suuria ja selkeästi sijoiteltuja. "Kikkailunappulat" ovat näitä selvästi pienempiä.
  + kaukosäädin tarpeeksi suuri pysyäkseen paremmin tallessa kuin esim. monen DVD-soittimen piskuiset vastaavat
  + kaken patterikotelon luukku pysyy tukevasti kiinni

  - torso manuaali, jossa ei mitään oikeasti tärkeää. Käytännössä kaikkea pitää ensin kokeilla itse ja sen jälkeen kysyä netistä muilta käyttäjiltä. Puoliakaan laitteen ominaisuuksista ei viitsitä mainita manuskassa, vaan "töpseli seinään ja varo epilepsiaa"-linjalla mennään. Sonyn PITÄÄ suurena yrityksenä pystyä parempaan! 80-luvun Asa-telkkarin mukana tuli pidempi manuska ja kummassakohan on enemmän valikoita, nippeleitä, nappeleita, ominaisuuksia ja asetuksia: scart-liittimettömässä kuvaputkitelkkarissa vai Sonyn 50" projisiossa?! Oikeastihan mukana pitäisi ehdottomasti olla Yamahan vahvistimen manuaalin kaltainen 50+ sivun kattava käyttömanuaali. Oikeastaan televisiossa on paljon enemmän nippelinappeleita ja näyttötila-asetuksia kuin arvokkaasti ikääntyneessä vahvistimessani, joten 80+ sivua A4-arkkeja pienellä fontilla olisi hyvinkin oikeutettua. Ei näin, pojat! Keppiä teille.

  - foorumiviestien ja kuulopuheiden perusteella televisioiden tuotanto ei täysin tasalaatuista: joissakin laitteissa yksilöllisiä vikoja (joskin omassani ei ole ilmennyt mitään vikaa). Mutupohjalta heitän hatusta että ~5% suomalaisista ostajista tuntuu käyttäneen laitetta takuuhuollossa alle kuukauden kuluttua ostohetkestä.
  - paljon muuta jo tässäkin ketjussa aiemmin mainittua
   
 5. jjokivuo

  jjokivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikissa analogisissa telkuissa joissa ei ole muistipuskurointia on täydet värit, kaikki ne mitä lähetys signaalista saa. Edellinen susi väritoistossa oli Thomsonin halpis 100hz putkitelkka ja ihan samaa kuraa on nyt tässä sonyssa. Thomsonissa homma selittyi tietty halpistelkun tapaan halpis piirillä joka teki kuvamuunnoksen YUV 4-2-2 tai 4-4-4 muotoon, eli pudotteli väreitä tavaraa ronskisti pois.. tämän thomsonin hinta oli jotaikuinkin 400€ toista vuotta siten... Minusta on turha puhua mistään laadusta sonyn kohdalla jos ei päästä väreissä edes 30v vanhojen telkkareiden tasolle :sick:
  Hiukan ihmetyttää että monet tv/projektori testit ovat keskittyneet erottelukykyyn mutta väriresoluutiota en ole nähnyt testattavan ikinä?!
  Mutta eihän sille mahda mitään jos joillekin ei tuo värien portaisuus hyppää silmille..

  Ja mainitaan sitten sekin että sonyn huoltoverkosto on pepusta myös, eipä ole paljon paikallisia huoltoja vaan homma hoituu ainakin täällä idässä millälie kuriirilla... Paikallisilla huolloilla hyvä puoli on että sinne voi kädestä pitäen mennä näyttämään missä mättää, näissä etähuolloissa uskoakseni iso vaara on se että kas kummaa vikaa ei löytynytkään.

  Nyt kyllä muun ohella hatuttaa tuo sonyn surkeus että taidampa väsätä sivut josta potentiaaliset ostajat saa kurkistella sitä laatua :grr:
   
 6. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tee ihmeessä, alkaa kiinnostamaan tuo keuhkoaminen väriresoluutiosta.
   
 7. ATomiH

  ATomiH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirkkaita kohtauksia kun katsoo, niin värejä tuntuu ainakin minun mielestäni piisaavaan ihan riittämiin. :hitme: Nyt on viime aikoina tullut kulutettua monta tuntia Battlestar Galactican parissa, ja siinä kun on paljon näitä kohtauksia jossa on kirkkaan valkoista ja mustaa (hyvä vs. paha) samaan aikaan ruudulla, niin väritoisto tuntuu jotenkin kärsivän. Olisiko niin että tuo kirkas vuotaisi siihen mustaan? En tiedä yhtään mistä johtuu, voi olla että on ihan sarjassa tuo ominaisuus, eikä telkkarissa.:confused:
   
 8. peeke

  peeke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli aikoinaan sama vika, ja vaadin että huollon pitää tulla hakemaan kone nopeasti korjattavaksi. Noin viikon päästä kone palautettiin ja viasta kysyessäni sanoivat ,että tv:n geometria asetukset olivat vituillaan (teki mulla tuota valovuotoa scartilla ja svhs liitännöistä, mutta ei hdmi:stä tai komponentista) .... nyt kuva on timmissä kunnossa :thumbsup:
   
 9. Kane80

  Kane80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. Mulla tuo töllön oikea laita on jostain syystä punertavan ruskea, värit kun ottaa pois niin silti oikeapuoli on punertava, vasen ok. Etenkin scartin kautta digipoksia töllötellessä vielä korostuu (Formuloita katsellessa kuskin vinkkelistä katottuna oikea rengas selvästi rusehtaa). Mitenkäs noi huollot menee kun ostin tuolta Verkkokaupasta ?
   
 10. Mr.Hankey

  Mr.Hankey Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, mulla näyttäisi olevan jotain vikaa telkussa. Huomasin kun kuva näytti hieman omituiselta ja läheltä näkyi ihmeellistä värinää. Esim.tekstitv:ssä kun katsoo pikseleitä niin sen huomaa selvästi. Taidan jäädä toistaiseksi odotuskannalle onko tuo leviämissä ihan kunnolla.

  Varmaan olisi huolto nopeaa heinäkuussa :OI
   
 11. joonaskv

  joonaskv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa Sony:ssa on trapezoid geometria ongelmaa ja ostin telkkarin verkkokaupasta. Miten muilla on huolto toiminut verkkokaupan kanssa?
   
 12. Kane80

  Kane80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2007
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta kertokaas muut telkun omistajat, kun otatte värit pois, onko kuva tasaisen mustavalkoinen, vai löytyykö muita sävyjä jostain päin ruutua ?
   
 13. jjokivuo

  jjokivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvahan tuotetaan 3 lcd kennon kautta joista jokainen tuottaa yhden "päävärin" punainen, sininen, vihreä. Nämä värit pyritään heijastamaan päällekäin. Joskus systeemissä on pienen pieniä kohdistuseroja jolloin joku väri tulee hiukan sivumpaan ja näkyy kuvaamallasi tavalla ruudulla.

  Tuttua mm. lcd projektori puolelta, joissain laitteissa paneelien kohdistusta voi säätää joissain ei. Ei-säädettävissä malleissa koko lcd hässäkkä menee vaihtoon.

  Toki muitakin vika mahdollisuuksia on, joku yksittäinen lcd paneeli voi olla huono..


  Perun muuten puheitani huollon suhteen, nyt näkyy kotipaikkakunnallekin ilmaantuneen "sonyn virallisen huollon valtuuttama paikallinen huoltoliike" :)

  ja joku mainitsi ao. laitteen vähävärisyydestä... yritän laittella tänään kuvat servulle ja samalla sonyn supporttiin :)
   
 14. jjokivuo

  jjokivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, jotain kuva aineistoa sonyn huonosta väri resoluutiosta.. valitan kamera ei ole herkin mahdollinen joten kohinaa on jonkin verran mutta kyllä noissakin kuvissa juttu näkyy.. paljaalla silmällä tietty paljon herkemmin, kamera ei nyt vangitse koko väri liukua.

  Vihreä 'nurkasta-nurkkaan' väriliuku jonka pitäisi olla tasainen näyttää tässä sonyn telkussa seuraavalta:

  http://www.websaitti.com/kuvat/sony/sony_liuku_1.jpg
  http://www.websaitti.com/kuvat/sony/sony_liuku_2.jpg
  http://www.websaitti.com/kuvat/sony/sony_liuku_3.jpg

  Laittelen myöhemmin sitten vielä pahemman näköisiä tapauksia,..
   
 15. Kuufi

  Kuufi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin samat ongelmat, sama ostopaikkakin. Toisaiseksi olen tyytynyt odottamaan, josko ongelmaan kannattaa ruveta etsimään ratkaisua.
  Luultavasti huolto saisi korjattua vian, mutta ei kehtaa lähettää moneksi viikkoa televisiota pois. :OI
   
 16. andybandy

  andybandy Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, tyytyväinen olen ollut. Ainoastaan nyt tuli mutka matkaan, kun ruutu on liian iso uuteen asuntoon :hitme: Eli kenties joutuu yrittämään kaupata laitetta eteenpäin.
   
 17. Ephram

  Ephram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkäs kokoinen kämppä?

  Itselläni 30 neliön yksiö ja TV n. 2,0 metrin katseluetäisyydellä. :)
   
 18. ATomiH

  ATomiH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse pelkään, että telkkaria ei mahdu kantamaan kämppään, kun tässä muutto on edessä. Liian ahtaat porraskäytävät voivat hyvinkin koitua turmioksi. Ihan hyvä kriteeri kämppää valitessa, pitää mahtua 50" telsu ovesta sisään. :p
  Onko porukka kallistellut telkkaria paljonkin juuri esim. muuton aikana? Kun näitähän pitäisi kuljettaa aina täysin pystyssä.
   
 19. Snk1

  Snk1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia :thumbsup:
  Heti katosi rutinat kun tuon poisti käytöstä, eikä kuvassa huomaa mitään eroa. Aika hyödytön toiminto siis.
   
 20. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Laitatko samalla originaalit kuvat jakoon niin voin itse testailla.