Sony HX700 (40"-46")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana milcho, 24.03.2010.

 1. pZiuz

  pZiuz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suuret kiitokset manlymanille kattavista mittauksista.
  Tuo noin 40ms on itselleni siinä rajoilla, mitä olin ajatellut että sietäisin uudessa telkkarissa. Täytyy harkita vielä ja käydä itse toteamassa, kuinka paha se viive on. Itse ainakin Sonyn 37V5500:lla pystyn pelaamaan.
   
 2. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viive on sellainen, että se estää esim. Tekkenistä ja muista sen tyylin beat-em-upeista nauttimisen. Muissa peleissä sitä pienen totuttelun jälkeen ei juurikaan huomaa. Ihminen tottuu aika nopeasti kaikenlaisiin fideliteetin puutteisiin... tämä 40ms on tosiaan ihan rajoilla, on oikeasti järkevintä kokeilla itse niillä peleillä mitä on paljon pelaillut.
   
 3. cyrza

  cyrza Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensi viikolla pitäisi postin sedän meikäläisellekkin kyseinen 40" malli kantaa. Poltteloo jo niin nottei meinaa housuissa pysyä. Varmaankin huomattavan mukava parannus 4v vanhasta littu philipsistäni. Noh, tulevia jaliksen mm hd lähetyksiä odotellessa. :)
   
 4. Katso1

  Katso1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.05.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt muista onko kuulokkeiden ääni pois vai päällä mutta kuulokkeiden liitin on kytkettynä ja tv:stä kuuluu ääni sekä myös kuulokkeista. Säädän tv-äänen minimiin (en siis mykistä), kuuluu hyvin kuulokkeista.
   
 5. JayeizH

  JayeizH Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2010
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia paljon mittauksista. Omia lempigenrejä on kyllä juuri tuo beat'em up, että täytyy nyt miettiä tuleeko tämä telkku hankittua. SSFIV olisi kuitenkin niitä must have pelejä. Täytyy varmaan mennä katselemaan ja ehkä jopa testailemaan jonnekkin jos vaikka pelikoneen tms jossain kylkeen kiinni saisi.
   
 6. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin kaapelikanavien järjestelyn puuttumista hieman helpottavan ominaisuuden: ohjelmaoppaassa voi määritellä vain haluamansa kanavat näkymään.

  GUIDE --> OPTIONS --> Oppaan suosikkien asetus, sitten
  GUIDE --> OPTIONS --> Ryhmä

  Tätäkään näkymää ei voi järjestellä, mutta saapahan turhat kanavat suodatettua pois ohjelmaoppaan näkymästä :thumbsup:

  SFIV:tä on tullut tässä tunti pari pelailtua ja aika toivotonta, viive on sellainen että joutuu pudottamaan vaikeusastetta paljon. Lagi tuntuu todella selvästi tällaisessa pelissä missä salamannopea reagointi on koko homman juju. Riittävän nopea reagointi ei vaan ole mahdollista, pelaamisesta menee maku varsinkin koneen ohjaamia vastustajia vastaan. En voi suositella tällä lagilla beat-em-upien ystäville. Tämän 40ms lagin sekä näkee että tuntee, ei hyvä.

  On erikoista, että game mode on vain niin marginaalisesti nopeampi kuin perustilat. Luulisi, että tähän voisi tehdä vielä jonkun ultra game moden. Ehkä tähän nykytilaan on jokin tekninen syy olemassa...
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2010
 7. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain vihdoin mitattua input lagin CRT-monitorin kanssa. Näytönohjain ATI HD4850 1280x720@60Hz CLONE-Mode, liitäntä HDMI-HDMI töllöön+CRT VGA:lla Atiin. Työkaluna käytin Flatpanelsin (Inputlag.exe) softaa. Mittauksia tehdessä huomasin muutaman mielenkiintoisen asian mitä ei olisi ehkä huomannut jos ei olisi pari tuntia (lue: päivää) tähän aikaa käyttänyt, siitä alla tarkemmin.

  Huom! Alla juttua elokuvatila asetuksista, ei Scenestä THEATRE: Päällä tai pois.

  1. Kun Motionflow on normaali tai suuri niin elokuvatilalla ei ole mitään merkitystä input lagiin onko se (Pois, Autom.1 tai Autom.2). Veikkaisin myös että sama pätee lomituksen poistoon, sen kyllä on jo omat silmätkin kertonut.

  2. Elokuvatilan asetukset vaikuttaa siis vain kun Motionflow on pois päältä. Tämän myös input lagin mittaukset vahvistavat eli input lag on sama Autom.2 asetuksilla kuin pois päältäkin, ainostaan Autom.1 nostaa input lagin.

  3. Input lag muuttuu VAIN kun asetuksia muutettaessa kuva "räpsähtää" eli koska kuva ei räpsähdä Elokuvatila pois tai Autom.2 niin lagitus on sama. Sama juttu Motionflown kanssa, kun asetus on pois ja laittaa asentoon Normaali niin tapahtuu räpsähdys. Kun taas Normaalin nostaa suureksi ei räpsähdystä tapahdu, tämänkin vahvistaa silmät ja mittaukset.

  Lyhyt yhteenveto eri tulojen ja asetuksien Input Lagista: (Kattava taulukko liitteenä).

  1. Grafiikka 50ms
  2. Peli-Vakio ja Peli-Alkuperäinen 50ms
  3. Kaikki muut tulot tehdasasetuksilla 100ms

  Huom! Kaikki muut tulot ovat 100ms koska niiden elokuvatila on aina vakiona (Autom.1 HDMI-liitännällä) mikä nostaa aina input lagin 100ms:iin muista asetuksista riippumatta.

  4. Omat asetukset -> Omat valinnat: 60ms
  - Kohinanvaimennus: Pois
  - MPEG-kohinanvaimennus: Pois
  - Motionflow: Pois (Normaali tai Suuri) 100ms
  - Elokuvatila: Pois

  5. Omat asetukset -> Omat valinnat: 60ms
  - Kohinanvaimennus: Pois
  - MPEG-kohinanvaimennus: Pois
  - Motionflow: Pois
  - Elokuvatila: Pois tai Autom.2 (Autom.1) 100ms

  6. Kohinanvaimennukset täysillä nostaa 20ms
  - (tämän näkee helposti lätkässä ihan silmillä).

  ELI: Kun Grafiikka ja pelitilojen sceneissä ei ole Motionflow tai Elokuvatila edes käytettävissä (harmaana) niin Input lag on 50ms, jos taas scenenä on mikä tahansa muu ja kaikki kuvan parannukset tai asetukset pois päältä niin lagi on 60ms. Elokuvatilan Autom.1 ja Motionflow Normaali tai Suuri nostaa lagin aina 100millisekunttiin, muista asetuksista riippumatta.

  EDIT: Taulukko lisätty

  .
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 25.05.2010
 8. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoisia tuloksia! Mikä oli CRT-näytön refresh rate, kun tulee näin tasalukuja? Omassa testissäni läppärin refresh rate oli 60Hz joten tulokset oli tietysti 16ms kerrannaisia.
   
 9. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossahan se lukee 1280x720@60Hz CLONE-Mode. Jos olis 50Hz niin päättyisi aina nollaan eli 20ms kerrannaiset. Ei kai se kokoajan ole puhdasta 60 hertisiä, siksi hiukan heittää.
   
 10. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin on nyt PKG4.020EUL-0103 ja löytyy sivuilta. The welcome sound that is output when turning on the TV can be de-activated from the TV menu.

  Eli alkupimputuksista päästiin eroon (ketä se nyt sitten häiritsikään), vielä kun perkele pääsisi kanavia poistelemaan ja järjestelemään.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2010
 11. JayeizH

  JayeizH Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2010
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi masennus! :weep: Hiukan herättelin toiveita että vielä voisin ehkä HX700:n hommata, mutta ei näillä luvuilla oikein ole motivaatiota...

  Mutta kiitoksia milcholle tarkasta tutkimuksesta.
   
 12. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, hieman runsaamman katselun jälkeen alkaa tästä 40HX700-mallista löytymään heikkouksiakin: kuvassa on selvää horizontal bandingia. Tämä erottuu selvästi, kun kuva on kirkkaan vaalea ja kamera liikuu pystysuunnassa. Kuvassa on siis "sälekaihdinefekti", ikään kuin olisi sälekaihtimet kuvan päällä, ja tämä on havaittavissa kirkaalla materiaalilla (erityisesti valkoisessa kuvassa). AV-foorumeilla on jonkin verran keskusteltu aiheesta ja näyttäisi olevan paneelin ominaisuus. Samaa ongelmaa esiintyy ilmeisesti myös Samsungin uudessa C750-mallissa (oletettavasti sama paneeli?).

  Ominaisuus ei ole normaalilla materiaalilla häiritsevä, mutta sen huomaa kyllä kun on siitä tietoinen. Sopivalla materiaalilla ilmiön huomaa erittäin selvästi - voisin ajatella että esim. Fargo -leffan katsominen ei tällä paneelilla välttämättä onnistu :OI

  Harmi, mutta ei niin suuri ongelma että ryhtyisin televisiota palauttamaan. Pistää tietysti miettimään että mitähän kaikkea sitä halvemmista malleista löytyykään, kun HX-sarjassa on tällaista. Tämän sarjanhan pitäisi olla parasta kuvanlaatua Sonylta :weep:
   
 13. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Banding näkyy parhaiten harmaalla kuvalla, itse ajanut kymmeniä kertoja harmaasävyjä eikä pahemmin vertical- tai horizontal-bandingia näy. Tietääkseni HX700-sarjassa on Sharpin UV2A paneeli (varmistamatta). Sharpin paneelit oli ennen kuuluisia bandingista mutta en sitten tiedä nykypäivän tilanteesta.

  Fargo löytyy hyllystä joten kerro missä kohtaa "sälekaihtimet" heitetään silmille? Ei kehtaa kuudetta kertaa ruveta katsomaan leffaa vaikka yksi parhaita onkin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2010
 14. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Fargoa ei minulla ole mutta tänään 6.6. esim. kolmosella kymmenen uutisissa oli pätkää tuulivoimaloista. Tällaisella matskulla ilmiö on hyvin selvä: vaaleaa taivasta ja vaaleita tuulivoimaloita + kameran liikettä pystysuunnassa: täysin selvät sälekaihtimet kuvan päällä. Ilmiö näkyy siis ihan normi matskulla. Korostan, että tämä on häiritsevää ainoastaan pystysuuntaisilla panoroinneilla. Jossain määrin tämä on havaittavissa myös tasaisilla liikkumattomilla kuvilla, tosin se vaatii sen että tietää mitä katsoa kuvassa.

  No,anyway minusta tämä vaikuttaa paneelin ominaisuudelta. Olisi tietysti kiva nähdä joku toinenkin samanlainen Sony. Minulta siis HX:lle toistaiseksi vain tämä yksi miinus.

  Kerron jos tulee vastaan jotain tallennematskua jossa tämä näkyy. Itse asiassa tuossa Planet Earth -dokkariboksissa oli muutamia lumimaisemia, missä tämä näkyy (lentokuvaa --> pystysuuntainen liike) Koitan joku ilta ottaa vaikka videokuvaa jos on aikaa. En oikein usko että tämä näkyy kovin hyvin kuvattuna, mutta kokeilen tässä joku ilta.

  EDIT: tässä vielä esimerkkikuva AVS-forumilta. Oma töllöni on hyvin samanlainen. Tässä kuvassahan näkyy sopivalla valoisuudella katsomalla ikäänkuin 6 vaaleaa ja 8tummempaa poikittaista palkkia koko kuva-alan yli. Tämä "sälekaihdinilmiö" on hyvin symmetrinen, mikä on aika kumma juttu. Omani on hyvin samanlainen jos tosissaan alkaa valokuvaamalla näitä palkkeja etsimään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2010
 15. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä vielä esimerkkikuva omasta HX700:sta.

  KUVAA ON JÄLKIKÄSITELTY Photoshop Elementsillä: kontrasti +100% ja kirkkaus -100% jotta ongelma näkyy selvemmin. Tämä banding on kuitenkin ihan silmin nähtävissä TV:n kuvassa esim. Windows -työpöydällä, esimerkiksi tätä testikuvaa webbiselaimen ruudulla ylös-alas vierittelemällä.

  Esimerkkikuva :weep:

  Television ruudulla ongelman huomaa helpoiten, kun katsoo kuvaa pää 90 astetta kenossa eli katsoo kuvaa "pystysuunnassa" :D
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2010
 16. manifesto

  manifesto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millon näitä tulee lisää? :p

   
 17. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää katsoa jos jussin jälkeisellä viikolla kerkeisi perehtyy taas töllöön, nyt painaa muut projektit ja jaliksen MM-kisat. Muutoksia kuitenkin tulossa sinisen tasoon jotka eivät ole ihan täydelliset vaikkakin viivasuorat käppyrät löytyy, huomannut tässä ajan kanssa muutaman seikan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2010
 18. Alpertti79

  Alpertti79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko HD-säädöt on viilattu kohdalleen?
   
 19. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, joo tänään sain vasta duunit päätökseen, ei pitäisi lupailla ikinä. No huomenna kaveri tulee paremman järkkärin kanssa käymään niin tarkistellaan ekana tuo input-lagi mutta olen 99,99% varma että se ei muutu sen myötä. Mitä säätöihin tulee niin viikonlopun aikana tai ensiviikon alussa meinasin päivitellä, on tosiaan jäänyt vähän roikkumaan.

  Tuossa jokunen päivä sitten kävin vähän service menussa sörkkimässä, taitaa tosiaan olla ettei väreille löydy helposti erillistä säätöä, ei ihan saa avaruutta perussäädöillä uomiinsa mutta eipä sitä huomaa. En kyllä ole kerennyt sen paremmin tutkimaan miten sinne pääsee käsiksi koska tää uus menu on ihan erilainen kuin Sonyissa ennen (ainakin jos vanhoihin putkiin vertaa).
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2010
 20. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Löytyikö service menusta mitään muuta mielenkiintoista?