Sony BDP-S770, BDP-S570 ja BDP-S370

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Heikki, 08.01.2010.

 1. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kannattaisi varuiksi mainita, että millä levyllä kokeilit (täysin normaali 1080/24p BD-leffa, PAL vaiko NTSC DVD-leffa, vaiko joku erikoisempi netistä imutettu file). Ja mitä sekä tv:n että soittimen inforuudut tällöin kertovat resoluutioksi.
  Onko soittimen firmware päivitetty? Sillä toiseksi uusin päivitys (693) toi mukanaan sellaisen epämääräisen jutun, kuin "HDMI-liitännän parannus". Itse en kyllä yhtään mitään eroa huomannut, mutta jollain toisella laiteyhdistelmällä joku juttu varmaan paranikin. Verkon kautta päivitys tapahtui kätsysti vain nappia painamalla ja kävi melko nopeastikin.
  Ainahan sekin on mahdollista, että tv:n päässä on joku outo bugi/asetus/vika syypäänä outoon käytökseen, kun kerran AV-vahvistimen ketjusta poistaminen ei mitenkään käytöstä muuttanut. Onkohan tv:lle olemassa päivitystä?


  Itselläni on wanha AV-vahvistin ilman HDMI:ää. Siksipä Sony S370:stä menee HDMI-kaapeli suoraan televisiooni, joka on vanhempi kuin sinulla (Sony KDL-46X4500).
  Kun asetukset tv:stä ovat sopivasti (ohjaus sallittu), niin tuo HDMI-ohjaus toimii (PLAY:n painaminen aktivoi oikean HDMI-inputin, soittimen käynnistys käynnistää myös tv:n ja tv:n sammutus sammuttaa myös soittimen).

  Resoluutioiden suhteen ei ole ollut ongelmia, tv:n em. asetuksista riippumatta. Paitsi se pieni tekstitysbugi, kts. viesti #210. Itselläni on soittimesta asetettu kiinteästi lähdöksi '1080p', mitä sekä tv:n että soittimen inforuutujen mielestäkin ulos tulee.
  BD-leffoilla näkyy '24 Hz', vai oliko se nyt '24p', mutta kuitenkin siis toimii niin kuin pitääkin. Sen sijaan esimerkiksi NTSC DVD näkyy 60 Hz:llä (1920x1080 @60 Hz). Eli em. kiinteä asetus tarkoittaa siis vain kiinteää Full HD -resoluutiota, kuvan taajuus sen sijaan on täysin lähdemateriaalista riippuen 24 Hz, 50 Hz tai 60 Hz (Blu-ray -leffat, PAL, NTSC).
  Asetin resoluution soittimesta kiinteäksi siksi, että omalla kohdallani soitin skaalaa kuvan paremmin kuin tv. Tuskin sinunkaan perustöllösi BE3 (Bravia Engine 3) kovin ihmeellinen sen suhteen on, edes oman töllöni BE2 Pro:aan verrattuna (eli vanhempi, mutta "Pro"). En ole noita päässyt toisiinsa vertaamaan. Eli ehkäpä BE3:n kanssa ei tule vastaavanlaista lievää "haamukuvaa" SD-resoluution skaalauksessa. Rohkenen kuitenkin arvata, että käyttäisin BE3:nkin sijaan S370:n sisältämää skaalainta.

  Huokeissa AV-vahvistimissa ei edelleenkään kovin kaksisia skaalaimia/lomituksen poistimia ole. Toisaalta hieman kalliimmissa malleissa on jo niin hyviä, että niitä ehkä kannattaa käyttää, enemmin kuin S370:n tai varsinkaan tyypillisen tv:n sisältämää skaalainta. Vahvistimien tuoreissa huippumalleissa se lienee jo melkeinpä itsestäänselvyys (tosin niissäkin on joskus bugeja 24 Hz:iin liittyen).
   
 2. Tuxe

  Tuxe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saitko yhteyden jo toimimaan? Jos kytket kaksi päätelaitetta suoraan toisiinsa (esim. S370 ja kannettava), tarvitset yleensä ristiinkytketyn kaapelin. Suoraankytkettyä kaapelia käyteään päätelaitteen ja reitittimen tai kytkimen välissä.

  Läppärillä voi olla DHCP-palvelin, jolloin soitin hakee verkkoasetukset automaattisesti, tai sitten voit asettaa ne käsin, mikä on ehkä tässä tapauksessa suoraviivaisempi vaihtoehto. Toisaalta, jos soitin oli jo onnistunut hakemaan IP-osoitteen itselleen (?), niin kaiken pitäisi olla kunnossa. Mitä tapahtuu, jos yrität pingata tuota IP-osoitetta kannettavalta?
   
 3. Trooper

  Trooper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2004
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soittimen firmware on tuorein, TV on ostettu viime kuussa ja päivitetty silloin senhetkiseen uusimpaan firmwareen.

  Mutta kun viime yönä vielä innostuin säätämään (kaikki ketjussa mainitut asiat ehdin kokeilla useammalla 1080/24p-BD:llä) niin huomasin että tölsölle oli ilmestynyt vielä uudempi firmware.

  Ainoa parannus Sonyn sivujen mukaan tosin oli "IPTV-ominaisuuksien parannettu suorituskyky ja vakaus".

  Ja kas, sepä auttoi silti! Tismalleen samoilla asetuksilla kuin aiemmin, vahvarin kautta tai suoraan, nyt 24p-signaali välittyy silloin kun pitääkin.

  Kiitoksia kaikille apua ehdottaneille.


  Minullakin on kiinteä resoluutio, ihan siksikin että vehje on pelkkiä bluray-leffoja varten. Kokeilin dvd-leffaa katsella sillä kokeeksi, mutta Oppo hoitaa omiin silmiini skaalauksen paremmin.

  S370 säästää hermoja kyllä huomattavasti 300:aan verrattuna, käynnistysajat ovat uskomattoman nopeat kun on tottunut tuohon vanhaan kohloon millä kesti useita minuutteja ennen kuin leffa pyöri.
   
 4. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Millä softalla saisi striimattua näppärästi PC:ltä esim videoita S370 vehkeelle? Itse testasin PS3 media serveriä, joka löytyy ja filerakennekin on siellä, muttei mitään videoita voi katsoa telkun kautta (mkv, avi jne).

  Valokuvia voi katsoa, mutta nekin toimivat superhitaasti.
   
 5. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  USB-tikulla kyllä samat filet toimii, muttei PS3 Media Serverin kanssa.

  Onko joku kokeillut esim Tversityä menestyksekkäästi?
   
 6. prosurfer

  prosurfer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko PS3 Media Serverille lisätty kyseisen laitteen profiili renderers -kansioon? En tiedä löytyykö sitä valmiina, mutta PMS foorumilta kannattaa kurkata.
   
 7. jhu

  jhu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  490
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sony S370 lähtisi Amazon.co.uk:sta hintaan £93. Tässä ketjussa joku oli tiedustellut ennenkin, toimiiko YLE Areena myös brittilästä ostetussa laitteessa, mutta vastausta en löytänyt. Onko muita laitteensa Amazonista hankkineita, kun melko keskeinen hankintaperuste juuri Sonyn laitteelle olisi tuo Areena-tuki ja edullinen hinta houkuttaisi hankkimaan juurikin tuolta.
   
 8. kurppak

  kurppak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan kenelläkään muilla esiintynyt ongelmia elokuvien ääniraitojen kanssa?

  Kokoonpano itsellä on Sony BDP-370 -> Onkyo TX-SR308 -> Sony KDL-32V4500, liitännät HDMI. Soittimen lähettäessä PCM:ä ongelmana oli, että elokuvan Kunniattomat paskiaset ääniraita (DTS-HD Master audio) ei tunnistunut kunnolla vahvistimessa, jolloin se ei aina alkanut kuuluumaan. Vahvistimen uudelleenkäynnistys korjasi ongelman.

  Nyt kun soitin ulostaa bitstreamia, ei Kunniattomissa paskiaisissa ole mitään ongelmaa, kun taas elokuvassa Gran Torino (Dolby TrueHD) loppupuolella alkoi ääni pätkiä ja meni epäsynkkaan kuvan kanssa. Vahvistimen uudelleenkäynnistys korjasi ongelman.

  Tietäisi vaan, johtuuko ongelma soittimesta, vahvistimesta vai henkimaailman asioista (johdot jne.). Useilla muilla elokuvilla taas ei mitään ongelmia ole esiintynyt.
   
 9. Virkamies

  Virkamies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut BDP-S470 soitin käytössä muutaman kuukauden ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Nyt on kuitenkin ilmennyt ongelma DVD-katselussa. DVD-elokuvaa katsellessa kuva menee välillä mustaksi korkeintaan pariksi sekunniksi. Eli tuntuu kuin signaali katkeaisi hetkeksi. Kuvan katkeaminen tapahtuu täysin sattumanvaraisesti ja riippumatta katsottavasta levystä. Toisinaan elokuvan aikana saattaa olla vain yksi katkos ja toisinaan useampia.

  Töllöttimenä on LG 42LD550N ja kuva kiertää Yamahan RX-V463 vahvistimen kautta. Soittimessa on uusin firmware. Minulla oli aikaisemmin Sonyn telkkari, jolloin ei ollut samaa ongelmaa.

  Vahvasti viittaisi siihen, että ongelma on HDMI-johdossa tai sitten laitteiden välillä on jonkinlainen kättelyongelma? Oudointa tässä on kuitenkin se, että Bluray-levyillä vastaavia katkoja ei ole.

  Neuvoja/arvauksia?
   
 10. Ikidur

  Ikidur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo kättelyongelmalta haiskahtaa, joku purkki menettää HDMI-synkan ja joutuu synkkaamaan uudestaan. BD-levyllä soitin varmaan työntää käytännössä aina 1080p-signaalia ulos (?) ja DVD-levyllä kenties jotain muuta. Jospa pakottaisit soittimen lähdön aina 1080p:ksi (tai mitä BD:llä nyt HDMI:n yli kulkeekaan), kulkisiko DVD-kuva sitten paremmin?

  Oletko jo tehnyt johdon irrota-kiinnitä-harjoituksen huonon kontaktin varalta?
   
 11. Virkamies

  Virkamies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bluray-levyillä menee 1080p/ 24 ja DVD-levyillä skaalaa kuvan 1080p/ 50hz. Soittimen asetuksista on valittuna automaattinen valinta. Täytyy kokeilla muutella noita asetuksia.

  Olen vaihtanut johdon paikkaa eri HDMI-liittimeen, mutta sama juttu. En ole tosin vielä kokeillut laittaa johtoa suoraan soittimesta televisioon, niin selviäisi ainakin onko vahvistin syypää hommaan.
   
 12. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilen tuli täyteen 2 kuukautta bugiraportistani, joten tiedustelin asiaa support@sony.fi:stä. Vastaus tuli tänään:
  "Hei,

  Meillä ei valitettavasti ole tietoa miten bugejen korjauksissa toimitaan, kuinka kauan niissä kestää tai miltä prioriteetit näyttää. Tässä vaiheessa ei valitettavasti ole muuta tehtävissä kuin odotella.
  "​  No, onneksi ei ole mikään itseäni suuremmin häiritsevä bugi, koska olen toistaiseksi pongannut sen vain em. parista lyhyestä ohjaajan introsta. Mutta hieman tälläinen syö luottamusta siihen, että bugit jatkossa korjattaisiin inhimillisessä ajassa.
  Nythän jää lisäksi sekin täysin hämärän peittoon, että onko kukaan Sonylla katsonut ko. asiaa - mikrokokoinen tekstitys tietyissä erikoistapauksissa - edes tutkimisen arvoiseksikaan.
   
 13. Z69

  Z69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olis SONY BDP-S570B soitin tarjouksessa hintaan 199€

  http://www.onoff.com/online/fi/inet.nsf/vProd/2085A?opendocument&markID=10-30-10

  Mitäs mieltä porukka on kyseisestä soittimesta?

  Teräväpiirto televisiota en omista tällähetkellä kuin makkarissa ja sielläkin on jokin Philipsin halpiskone hoitamassa Bluray-toistoa ja tässä olisi tarkoitus kevään mittaan päivittää olohuoneen televisota, vahvistinta ja ostaa Bluray-soitin ja tuo tarjous pisti silmääni. Olisikos tuo soitin hyvä sijoitus vaikka sille ei varsinaisesti olisikaan vielä käyttöä? vai kannattaako vielä varrota Sonyn uusia malleja tai että tuo kyseinen soitin tuosta vielä mahdollisesti jossain halpenisi?

  Ja mitäs käytännön eroa on SONY BDP-S570 ja SONY BDP-S770 muutakuin hinta??
   
 14. Z69

  Z69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä oli aikaa tutkia asiaa ja Sonyn nettisivuilla vertailin noita kahta soitinta ja huomasin eroksi vain, että Sony BDP-S770:ssa on taustavalaistu kaukosäädin ja erona myös paino ja mitat:

  SONY BDP-S570 2,0 kg Mitat (L x K x S), mm 430 x 36 x 206
  SONY BDP-S770 2,7 kg Mitat (L x K x S), mm 430 x 50 x 215

  Mistähän moinen mittojen ja painon kasvu johtunee?

  Ei kellään ole tullut mitään kehuja / haukkuja kyseisestä BDO-S570 laitteesta? Kaikki kommentit ovat tervetulleita.
   
 15. Perre

  Perre Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tänään laitteen ja kun katsoo blu-ray levyä kuuluu häiritsevä matalaääninen humina. DVD:t toimivat moitteettomasti Onko joku kokenut samaa ja mistä tämä voisi johtua?
  Ongelma ratkesi. Johtui resonanssista, panin neljä pientä filttipalaa tassuille ja homma hoitui.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2011
 16. Z69

  Z69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa hommasin BDP-S570 laitteen ja pienimuotoinen ihmetyksen aihe tälläkertaa olisi tekstityksen koko. Onkohan mahdollista suurentaa elokuvissa näkyvää tekstiä jotenkin???

  Varmaan samat ohjeet toimii myös kaikissa Sx70 malleissa ja ehkäpä myös PS3:ssa? tuossa kattelin tuttavalla kun käytti PS3:sta ja jotenkin näytti aika samalta tuo käyttöliittymä?

  E: ja samaan hengenvetoon vois mainita että näyttäs tänään 10.2.2011 tulleen uus päivityskin M04.R.752
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2011
 17. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko kyse näin pienestä tekstistä? Vaiko siitä, että teksti on aivan tavallisen kokoista, mutta töllösi on ainakin sinun silmillesi liian pieni ja/tai kaukana ja sen vuoksi haluaisit suurempaa tekstiä.

  Itse en ainakaan ole - em. bugia lukuunottamatta - kokenut DVD- ja BD-levyjen tekstejä liian pieniksi omalla soittimellani (BSP-S370), kun katseluetäisyys on ollut 46" töllöllä suuruusluokkaa 2,5 m tai nykyään hieman vähemmänkin. Ja aiemmin katselin 37" töllöä pikkuisen kauempaa ja toisella DVD-soittimella, enkä kokenut tekstitystä liian pieneksi. Ennemminkin hieman liian suurelta se joskus tuntuu, koska on selvästikin mitoitettu näkymään pienemmistäkin töllöistä ilman tihrustelua.
   
 18. Z69

  Z69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se ihan noin pientä printtiä ole, mutta jotenkin vain saisi hieman isompaa olla. Tossa kun katteli tekstitetty tv-ohjelmaa ja sitten testasin Bluray elokuvaa niin jotenkin vaan oli siihen verrattuna pientä.
   
 19. Z69

  Z69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyykös noita 3D elokuvia katsomaan ihan HDMI 1.3 piuhan lävitse vai tarvitaanko siihen HDMI 1.4 piuha???
  Blu-Ray-soitin (Sonyn BDP-S570) suoraan kiinni --> Televisioon (Samsungin LE46C755)
   
 20. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  kokeile!
  jos jo on 1.3 piuha niin laita leffa pyörimään ja jos ei näy kuvaa tai pätkii niin osta uusi kaapeli. jos näkyy niin ei tarvitse tehdä mitään :)