Sony BDP-S770, BDP-S570 ja BDP-S370

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Heikki, 08.01.2010.

 1. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  bd soittimet ovat jo toisenlaisia käytettävyydeltään kuin dvd soittimet, joten niihin tottuneena bd soitin tekee useimpia asioita hullunkurisesti....
  stop nappia kun painaa, menee tietysti leffa pois päältä mutta samalla bd soitin tyhjentää välimuistinsa ja palaa valmiustilaan "ennen bd levyn laataamista" siten soitin ei ymmärrä jatkaa leffan kohdasta x kun välimuistit on jo tyhjennetty :)
  toisaalta bd levyjen kopiosuojat tekee myös saman asian eli leffaa ei saa jatkettua kohdasta x...

  jotkut harvat bd levyt minullakin sallivat "muistamisen" jolloin leffaa voi jatkaa samasta kohtaa, mutta 98% leffoista vain on sellaisia ettei niitä voi jatkaa...
  dvd levyjä katsoessa bd soittimella samaa ongelmaa ei tietenkään ole...
   
 2. Kaden

  Kaden Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedoksi asiaa pohtiville, BDP-S570-mallin DVD-aluekoodin sai avauttua nätisti suoraan videohelp.com-sivuston mallia koskevan ensimmäisen ohjeen avulla käyttäen One4All Kameleon 6 (URC-8206) -yleiskapulaa.

  Tuo rimpsu ei kommenteista päätellen toimi kaikilla Kameleon-kapuloilla tai soitinversioilla, mutta itselläni se toimi hienosti.

  Nyt pyörivät vanhat aikoinaan Kanadasta tilatut DVD-levyt!:thumbsup:
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sonyn DVD- ja BD-soittimissa on jo vuosikausien ajan ollut sama yhtenäinen käytäntö, siis DVD-levyjen maakoodin suhteen (BD:n maakoodille ei sen sijaan ole mitään vastaavaa kikkaa tiedossa). Itsekin olen tuolla samalla menetelmällä laittanut maakoodivapaaksi niin vuosituhannen vaihteesta olevan DVD-soittimen (DVP-NS900V) kuin upouudenkin BD-soittimen (BDP-S370).
  Molemmissa tapauksissa siis tismalleen samat 5 komentoa lähettiin perätysten soittimelle OFA:n kakella ja siinä kaikki. Muillakin kakeilla homma muistaakseni onnistuu, kunhan löytää netistä juuri niille tarkoitetut komennot.
   
 4. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo onnistuu myös sopivalla Nokian kännykällä. Tuossa menetelmässä haastavaa on saada se toimimaan, kun mitään palautetta ei kesken nappien painelun tule. Itsekin syötin nuo painelut varmaan kymmeneen kertaan eri temmoilla ja etäisyyksillä, ennekuin vihdoin onnisti.
   
 5. mikros

  mikros Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valaiskaapa tyhmää.
  Jos ostaisin tuon BDP-S570:n niin riittääkö että vedän sen HDMI:llä vahvistimeen kiinni (Pioneer VSX-1025), jotta voin nauttia DTS-HD / TrueHD äänistä? Vai tarvitseeko vetää vielä erikseen coaxial tai optical -piuha vahvistimeen että onnistuu?
   
 6. Kaden

  Kaden Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelkkä HDMI-piuha riittää.

  Mukavia katseluhetkiä!
   
 7. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Esite: "VSX-1025 pystyy koodaamaan uusimpia HD-ääniformaatteja...
  Uusimman HDMI-version 1.4a kanssa myös 3D-sisällön toisto on mahdollista...
  "

  --> pelkkä HDMI-kaapeli riittää (v1.3: HD-äänet, v1.4: '3D Over HDMI', kts. version comparison).​  Pidempi yleisversio: HDMI on tarpeen jo siksikin, että SACD:n ääntä (DSD), monikanavaista PCM-ääntä tai Blu-rayn mukanaan tuomia HD-ääniä ei voi siirtää S/PDIF:n kautta (Sony/Philips Digital InterFace).
  Ei optisella, eikä koaksiaalisellakaan versiolla. Syinä S/PDIF:n aivan liian pieni kaista ja myöskin kopiosuojaukseen liittyvät vaatimukset. Onneksi HDMI siirtää aivan kaiken sen, mitä S/PDIF + päälle vielä kuva ja nykyään myös HD-äänet sun muut.

  Eli S/PDIF riittää vain sellaisille äänille, joita DVD-leffoiltakin löytyy. Blu-rayn tukemilla uutuusäänillä on sen sijaan usein hyvinkin paljon suuremmat bittivirrat, kuten tästä taulukosta käy ilmi. Eli maksimi ei olekaan 1,5 Mbps vaan jopa 18-kertainen siihen nähden. Ja keskimäärinkin bittivirrat ovat aivan liian suuria S/PDIF:n kautta vietäviksi.
  Poikkeuksina ovat edelleen yhteensopivuuden vuoksi tuetut "perinteiset", eli häviöllisesti pakatut monikanavaäänet, eli Dolby Digital ja DTS, jotka kulkevat myös S/PDIF:n kautta. Eli ne ovat siis kuunneltavissa vanhemmillakin vahvistimilla, joissa ei HDMI-liittimiä tai HD-äänen dekoodereita ole. Mutta joissa kuitenkin on joko optinen tai koaksiaalinen digiliitäntä vapaana. Muutoin on tyydyttävä analogiseen steroääneen. Nykyisissä Sonyissahan ei ole analogista monikanavalähtöä, ei ainakaan malleissa S370...S570.
   
 8. Warra

  Warra Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisi tuo BDP-S370 tai BDP-S470 kyllä, vasta hoksasin että vihdoinkin on nopeita ja kohtuuhintaisia bd soittimiakin joita voisi oikeasti harkita.

  Onko tämä soittimena millainen jos vertaa ps3:een? Itselläni on ps3 toiminut pääasiallisena soittimena siitä lähtien kun sen hommasin. Lähinnä kiinnostaa:

  A) Melu. Hiljaisempi kuin slim?
  B) Dvd skaalaus: Miten vertaisi ps3:een tässä asiassa?
  C) Nettiyhteys. Onko tuo sonyn mokkula pakollinen, vai toimiiko jokin muu usb wlan sovitin myös tässä? Pari D-Linkin usb sovitinta löytyisi kyllä jo valmiiksi ylimääräisenä..

  Käytettävyys tässä on kuitenkin varmasti mainio, kuten sonyn tuotteissa aina, joten sen suhteen en epäile laitetta. Mitä porukka mieltä, onko tämä ps3:n korvaaja? Voisi sitten heittää vanhan dvd soittimenkin menemään, ja iskeä tämän pääasialliseksi soittimeksi ja jättää konsolit vain pelailua varten.
   
 9. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Sekuntikelloa tuijottamatta S470 vaikuttaa ripeämmältä kuin PS3. Erityisesti pidin siitä, että S470 toistaa monenmoiset tiedostoformaatit dvd/bd-datalevyltä. Lisäksi se on ainoa testaamani 3D-soitin, joka ei ole vielä kenkkuillut minkään levyn kanssa. Soittimen skaalainta en ole testannut, koska siinä kiinni oleva Samsungin plasma hoitaa skaalauksen todella mallikkaasti. Ainoa vastaantullut maininnan arvoinen huono puoli on soittimen käyntiääni: ainakin tämä minulla oleva yksilö pitää korkeataajuista vinkunaa levyä pyörittäessään.
   
 10. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  En mene vannomaan mutta yleinen käsitys tuntuu kyllä olevan että USB-sovitinta ei tuohon kannata yrittää muuta kuin Sonyn omaa. Eli USB-sovitinhan vaatii aina ajurin, joko Windowsiin valmiiksi sisältyvää taikka erikseen ladattavaa. Ja tuohon Sonyyn kun ei pysty ajureita lataamaan niin pitäisi varmaan olla hullun tuuri jos joku lähtisi toimimaan sellaisenaan, ainakin jos meidän on uskottava mm. AV Forumin keskusteluja asiasta:
  http://www.avforums.com/forums/blu-ray-players/1257042-sony-bdps370-wifi.html

  Ethernet-Wlan sovittimella homma taas toimii koska ethernet-liitäntä on niin pitkälle standardisoitu ettei siinä varsinaisia ajureita tarvita (vai miten tuo nyt sitten tarkemmin kuuluu ilmaista). Siitäkin on tuossa keskustelussa lisää tietoa...
   
 11. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ostin hiljattain Sony BDP-S370:n, josta innostuin kirjoittelemaan tähän ketjuun (käyntiääni, kohinanpoisto ja hieman muitakin yleisiä käyttökokemuksia).
   
 12. Warra

  Warra Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista.

  Josko sitten tuota SDP-S370:aa uskaltaisi koettaa, hinta ei ainakaan ole mahdoton. Hieman ärsytystä aiheuttaa kyllä tuo nettitikun hinta :hitme: Siis 80e jostain usb wlanista? Noh, ehkä päivitän laitteen sitten cd:ltä tai dvd:ltä kun sen pystyy niinkin tekemään.
   
 13. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman halvemmallakin sen voi saada. Itsekin maksoin siitä Hirvoxilla 69€ pikaisen tinkimisen jälkeen.;) Ja Verkkokaupasta lähtee lähes samaan hintaan tinkimättä.

  Ekan päivityksen tein varmuuden vuoksi vaivattomasti verkkopiuhalla, seuraavan pikku päivityksen tein sitten kyllä sillä usb-wlanilla eikä siinäkään ollut ongelmia.
   
 14. maurize

  maurize Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos joku suunnittelee Sonyn S370 ostoa niin jos haluaa sillä joskus katsella Blu Ray-levyjä niin kannattaa tunkee se johonki kaappiin / lasiovien taakse, pitää nimittäin järkyttävän korkeeta vinkunaa koko leffan ajan! Ja kuuluu siis etenkin ku leffassa on hiljaisia kohtauksia. Hyi kamala... Etäisyys soittimelle 2,3m.

  Ja ku alkaa lukemaan levyä niin melkosia klonksahduksia kuuluu!


  Viikon testissä ollut Philips BDP3100 oli täysin äänetön vehje (pari miellyttävää lukuääntä ennen leffan alkua kuuluu), mutta täytyy olla maltillisuutta kun sen käynnistää ja laittaa levyä sisään / pois.. Ei ihan niin nopea toiminen ku Sony mutta täysin riittävässä määrin.


  PS. pitääkö muillakin samanlaista vinkumista toi sony?
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2010
 15. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  :D
  Pitää varmaan käydä ostamassa joku Blu-ray levy että pääsee testaamaan, pari kuukautta on tuo soitin ollut enkä ole vielä yhtään levyä siinä käyttänyt, tuli vissiin hankittua tuo laite hieman toiseen tarkoitukseen...:D
   
 16. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo heppoinen kotelo 470:ssäkin resonoi aikalailla, tai laittaa hyllyn resonoimaan, josta ainakin minulla tuli kovimmat äänet. Jos nostan sen pois hyllystä niin ei siitä paljoa ääntä kuulu.
  Auttoi paljon kun laitoin lisä kumitassut soittimen alle, ne sen omathan on aivan naurettavat töppöset jotka ei nosta soitinta juuri ollenkaan alustastaan. Laitoin sellaiset n. sentin puolipallon muotoiset itselimautuvat ja nyt ääntä ei juurikaan kuulu n. 1,5 m päähän.
   
 17. maurize

  maurize Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0

  Yritin kans laittaa kumitassuja alle mut ei auttanut, mutta ne tassut oli ehkäpä turhan kovaa materiaalia.. pitänee ostaa pehmeemmät jos se auttais!
   
 18. Warra

  Warra Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos näillä soittimilla lykkää telkkariin kiinni HDMI:n, saako ääntä sitten kierrätettyä tarvittaessa optisella vahvarin kautta, sekä television omista kaiuttimista? Nimittäin parempi puolisko ei paljon vahvistimista perusta (ne parin napin painallukset ovat liikaa.. pitää varmaan joskus hommata hyvä yleiskake), ja katsoo leffat itsekseen aina telkkarin omista kaiuttimista.
   
 19. mpuupera

  mpuupera Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä ehkä huomioida, että toiset ofa-kaket haluavat tuon 994-komennon jälkeen tulevan koodin kolminumeroisena. Riippuu siis mallista. Droppasin kaksi etunollaa viisinumeroisista koodeista pois ja taas mentiin....

  Itseä aluksi hämäsi, että S470-soitin ei totellut esim. ofan power on/off painiketta kun sen oli kodannut 0533:ksi, mutta eihän tuota ofaa ole tarkoitus käyttääkään muuhun kuin tuohon dvd-reg.free modaamiseen, eli rohkeasti vaan eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2010
 20. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Expertillä oli tämä S370 malli myynnissä 200 eurolla, mukaan tuli 20 blurayta. Ihan ok tarjous, tosin osa leffoista oli kauheita.