Sony BDP-S390/490/590/790

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Hellsink, 18.04.2012.

 1. Hellsink

  Hellsink Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2004
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näitä on nyt alkanut ilmestyä kauppoihin. Pistäkää kokemuksianne.

  Firmwaren pitäisi olla aika lailla uudistettu x80-sarjaan verrattuna.

  DLNA-toiston pitäisi toimia nyt sujuvammin, eli MKV:iden pitäisi pyöriä DLNA-palvelimelta ongelmitta... Luultavasti aiempien mallien DVD-puolen region hack toimii tässäkin.

  Itseäni kiinnostaisi tuo uusittu Netflix-appi, josta löytyy nyt kaikki tarvittava, eli 1080p/5.1/tekstitykset.

  Sony:
  http://www.sony.fi/hub/blu-ray-disc-soitin

  AVS Forum:
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1396469
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1386151

  Speksejä:

  Sony BDP-S390 (n. 139€)
  - perusmalli
  - yksi USB-portti (edessä)
  - sisäänrakennettu wifi
  - ei 3D-tukea

  BDP-S490 (n. 139€)
  - ei sisäänrakennettua wifiä :confused:
  - 3D-yhteensopiva
  - 2D->3D-konversio
  - kaksi USB-porttia (edessä ja takana)

  BDP-S590 (n. 180€)
  - sisäänrakennettu wifi
  - muutoin sama kuin S490

  BDP-S790 (n. 280€)
  muuten kuin S590, paitsi...
  - 2 HDMI-lähtöä
  - 4K-skaalain
  - Skype-tuki
  - "internet-kuvan tehostin Pro" :cool:

  Mediatoistosta:
  - MKV:illa ulkopuoliset subit eivät toimi, kts ohje kuinka leipoa subit MKV:n sisään
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2012
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 253
  Saadut tykkäykset:
  347

  Kais olet tietoinen, että Netflix ei toimi täällä suomessa ilman proxypelleilyjä?

  T: Vesku
   
 3. Hellsink

  Hellsink Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2004
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu-u, kirjoittelinkin aiheesta Plazaan jonkin aikaa sitten. Alun kertaluontoisen konffauksen jälkeen UnblockUS+Netflix -kombo on toiminut hienosti, ilman mitään pelleilyjä.
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Hep! Juuri kävin postista noutamassa 16.4. verkkokauppa.comista tilaamani BDP-S490 mallin! Varastosaldot ja lupaukset pitivät siis paikkansa ja tavaraa on varastossa.

  Kokemuksia on valitettavasti luvassa vasta suunnilleen 29. päivä. Siihen asti soitin on lahjapaketissa odotamassa äitimuorin synttäreitä.
   
 5. Hellsink

  Hellsink Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2004
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin speksejä - jos missasin jotain, ilmoitelkaa.
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Noniin, tänä viikonloppuna viimein ennätin testaamaan erilaisilla tiedostoilla tuota S490 soitinta.

  BD-toistossa ei ole mitään moitittavaa tai mainittavaa. Toiminta levyn lataamisineen ja valikoineen on rivakkaa sekä hiljaista. Iloisena yllärinä soitin muistaa BD-levyjen edellisen soittokohdan sekä tekstivalinnat ainakin muutamalla Star Wars boksin levyllä kokeiltuna.

  2.5" USB-virtaiselta kiintolevyltä toistuivat kaikki kokeilemani .avi, .mp4 sekä .mkv videotiedostot sekä 576p, 720p että 1080p resoluutioissa. Äänet toistuivat myös oikein aac, mp3 sekä dts pakattuina, aina 2-kanavaisesta 5/6/7.1 asti. 46EX723 TV toisti äänet omista kaiuttimistaan sekä kuuloke/linjaliitännästä oikein stereona (vanhemmillani ei ole isompia av-systeemeitä kuin vanha technics+OR paketti).

  Valitettavasti ulkoiset tekstitystiedostot eivät toistuneet lainkaan, eivät millään kokeilluista tiedostoista. Eivät sen enempää .sub kuin .srt muotoisetkaan. (Kyllä, tiedostot ovat aivan varmasti samoin nimetyt.) Tekstitysvalinnan yrittäminen ilmoittaa vain "toiminto ei ole nyt käytettävissä". Sisäisistä teksteistä .mkv paketeissa olevat tekstit toimivat oikein, mutta .mp4 pakettien sisäiset taasen eivät toimineet ollenkaan.

  Useiden ääniraitojen välillä vaihtaminen toimi oikein kaikilla kokeilluilla tiedostoilla, eli kommenttiraidat ja vaikka dubbaukset saa kuulumaan.
  En ole leikkinyt mkv-merge tyyppisillä sovelluksilla, joilla lisätekstejä (sekä ääniraitoja) voisi pakata .mkv tiedostoihin sisään. Tuollaisen avulla kuitenkin olisi mahdollista saada ne erilliset tekstit toimimaan tälläkin soittimella. Videon toisto jumiutui yhden kerran, kun kelasin suurella nopeudella ja yritin palata tavalliseen toistoon. Itse soitin ei siis suinkaan jumiutunut, vaan pelkkä videotoisto. Valikosta pääsi kuitenkin valitsemaan uuden videon toistettavaksi ja toisto pelasi jälleen normaalisti. Aiemmin jumittunut tiedostokin toimi uudelleen kokeiltuna täysin normaalisti. Muita takkuiluja ei esiintynyt.

  Soitin on erittäin ruma ja kömpelösti muotoiltu. Se on myöskin erittäin "ei syvä", joten sen päälle sijoitetun digiboksin takajalat jäävät tyhjän päälle. Digiboksi taas on niin kapea, että leveämpi soitin näyttäisi vielä typerämmältä sen päälle sijoitettuna.. Kaltevat reunat saavat soittimen todennäköisesti näyttämään vakiolevyisessä av-laitepinossa erittäin typerältä.
  Valikoiden nopeus ja toiminta on sentään hyväksyttävällä tasolla. Eräs hassuus tosin on, että esimerkiksi videopuolen tiedostoselaimesta pitää palata ensin päävalikkoon ja sitten valita erikseen musiikkipuolen tiedostoselain, jos haluaakin kuunnella musiikkia. Sama myös valokuva- ja musiikkiselainten kanssa; aina kun selattavan media tyyppiä haluaa vaihtaa, niin täytyy kiepata päävalikon kautta vaihtamassa vastaavaan "moodiin".
  Telkkarissa kiinni oleva usb-wlan palikka ei osaa HDMI 1.4 formaatin ethernet-mahdollisuuksista huolimatta toimittaa nettiä soittimelle. Tikku pitäisi varmaankin erikseen siirtää soittimen usb-porttiin, jos nuo nettihöpötykset kiinnostaisivat.

  Muuten hyvä ja tarpeeksi sukkela perussoitin, mutta tiedostosoittimen tekstituki on harmillisen puutteellinen.
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 253
  Saadut tykkäykset:
  347
  Sama pätee myös vanhempaan S480-malliin, tuo "laihuus" on se mikä _tuttaa eniten....

  Kannattaa sitä usbitikkua aina silloin tällöin käytellä masiinassa päivitysten takia, ei juuri muuten...
  Oli ainakin 480:sessä aika nirso A-Link WNAP wlanreitittimen firmikselle, että sai toimiin wlanin salattuna...

  T: Vesku
   
 8. Dreameruser

  Dreameruser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis mitä v***a!!! Et oo tosissas? Eikö tuo Sony muka osaa tekstejä lukea??? Aaaargh!

  Eihän sillä sitten "mitään" tee. Parempi ostaa joku muu vekotin joka osaa tuollaiset perusjutut ja jota sen lisäksi voi käyttää vielä blu-ray soittimena.

  Hohhoijaa, nyt on Sony kyllä mokannut pahasti. Entäs youtube-videoiden toisto? Millä resoluutiolla toistuvat? Pystyykö vieläkään valitsemaan toistettavan youtube-videon resoa?

  Onko siellä media-valikoissa mitä valmiita ikoneja tai siis sovelluksia? Tarkoitan että onko jotain YLE-areenaa tms.?

  Kiitos testikommenteista!
   
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Päivitystä: MKVtoolnix ohjelmalla saa yhdistettyä .srt tekstit .mkv tiedostoihin sisäisiksi.
  Tällä tavalla yhdistetyt tekstitykset toimivat soittimessa. Myös useiden eri tekstityskielien valinta toimii.
  Teksit pitää siis ensin muokata ja tallentaa esimerkiksi subtitle workshopilla UTF-8 kirjasinasettelulla varustettuun .srt-muotoon ja sitten muistaa valita MKVtoolnixistä myöskin UTF-8 käyttöön. Suoraan MKVtoolnixin oletusasetuksilla yhdistetyt tekstit näyttävät jättävän ääkköset pois, joten tuo UTF-8 on tässä ratkaiseva juttu. Mahdolliset .sub-muotoiset tekstit on muunnettava myöskin .srt-muotoon subtitle workshopissa, eikä MKVtoolnix edes tunnista niitä laisinkaan. Pelaamistahan tämä on, jos leffoja sattuu olemaan enemmänkin..
  Toisaalta tuo mergeäminen voi olla hyvä ajatus jos aikoo joskus käyttää dlna toistoa. Niissä kuuluu olevan ongelmia erillisten tekstien toiminnassa yleisesti.

  Käytin nettitikkua nyt kiinni, huomatakseni että nettivideosysteemiä on viety huonompaan suuntaan. Tuossa EX723 töllössä on erillinen netti-tv valikko, jossa on selkeästi listattu videopalvelut erikseen. Tässä S490 toittimessa taas kaikki video- ja musiikkipalvelut ilmestyivät sekaisin samoihin listoihin, joissa näkyvät myös BD-levyn sekä USB-muistien vastaavat mediavalinnat. Noita erilaisia palveluita on sen kolmisen kymmentä kappaletta, joten tuon määrän alas asti selaaminen on melkoista kaukon hakkaamista. Telkkarin omassa valikossaan oleva erillinen ruudukkomallinen valitsin toimii paljon paremmin. Vertailu sekä kuvia valikoista:
  [​IMG]
  katso liitettä BDP-S490_vs_EX723.jpg
  Kuten huomataan, niin eivät nämä lcd-ruudutkaan mitään oireettomia ole heijastusten suhteen. Olkkarissa on verhot sekä pahviset haitarimallin "himmennysverhot" ikkunoissa ja silti kiiltää niin mahdottomasti.

  ps. tämä attachementtien pakkokutistaminen on aika arseesta, kuvien laatu kärsii ihan aavistuksen verran..
  Palvelut ovat tismalleen samat kuin telkkarin puolellakin. Itse videoita en tosin päässyt kokeilemaan tai katsomaan, koska sovellusten käynnistämiseksi olisi ollut pakko tehdä ensin ohjelmistopäivitys. Päivitys taasen ei toiminut, koska "yhdyskäytävä" ja välillä "dns-palvelin" eivät muka vastanneet. Nettiselain kuitenkin lataili sivuja aivan normaalisti, mutta päivityspalvelimeen muka saatu yhteyttä. Resoluutiosta en tiedä tämän vuoksi sanoa tarkemmin. Selain on kömpelöhkö ja erittäin hidas. Kaukosäätimen numeronapit toimivat soittimen selaimessa wanhan ajan näppämistöllisten kännyköiden tapaan kirjainten kirjoittamiseen. Telkkarissa oli vain on-screen qwerty, joka oli paljon hitaampi käyttää. Yhtä näppivirhettä tai väärää kirjainta ei ilmeisesti voi poistaa osoiteriviltä, vaan koko url on sitten kirjoitettava uusiksi. Http- ja www-tunnukset urlin eteen on onneksi pikavalinnat, jotka vähentävät naputtelua. Selaimen ympärille jää surureunat ja teksti näyttää skaalatun suttuiselta. Muualla ei ole tuota ongelmaa, ainoastaan selainikkunassa, siis esimerkiksi selaimen sivuun aukeavat valikot näkyvät oikein koko näytön korkusina..

  Sellaista. Ehkä noihin mainittuihin asioihin tulee tai sitten ei tule muutoksia päivityksessä. Jos se päivitys vain joskus aikanaan onnistuisi.
   
 10. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuka tarvitsee kotivideoihinsa tekstityksiä? Olettaen siis että ette puhu piratimista, jota plazalla ei käsittääkseni suvaita.
   
 11. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  No vittu jos laitteessa on tuki mkv:lle niin jotain tarkoitusta varten se on siihen laitettu ja jos kaikki muut osaa tekstit paitsi tämä niin hyvä se on tuoda esille. Saata nyt se mummo kadun yli.
   
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Ja omien elokuviensa rippaaminen MKV-fileiksihan ei ole sallittua edes omaan käyttöön.
   
 13. hifi4ever

  hifi4ever Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.05.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannoin tänään kannoin kotio tuon BDP-S790:n. En ole ehtinyt vielä testailla kuin Blu Ray:llä ja DVD:llä; Blu Ray toistuu oikein hyvin ja DVD taas on tasoa OK. Pitää jatkaa testailua. Nettiyhteys yms. hoituivat kivuttomasti.
   
 14. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä itsekin katsellut. Mitä tuo 4k skaalaus käytännössä meinaa? Näkyykö kuvassa?
   
 15. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Tuon käyttäminen vaatisi myöskin 4k resoluutiota tukevan näyttölaitteen. Valikoima on kuluttajalaitteissa sellaisten osalta vielä heikohkoa.
  Bluray levyn 1920 pikseliä leveä kuva skaalataan ylöspäin johonkin 4096×1714 tai 3996×2160 kokoon.
   
 16. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tietysti, eipä käynyt heti mielessä että pitäähän sen näytönkin tukea. Taitaa sitten itse pärjätä vielä halvemmalla noista Sonyista..
   
 17. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0

  Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.
   
 18. Poikarukka

  Poikarukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  BD790 Tuli haettua. Lähinnä 2xHDMI takia. Vahvarina on Denon AVR-1910, joka ei tue 1.4hdmi:tä eikä päästä läpi 3d-kuvaa. Telkkarin vaihdon yhteydessä hankin PS3:n ja tarkoitus oli sillä siirtyä blu-ray ja 3D aikakauteen. Vaan eipäs onnistunut. Vahvarin kautta ei mene 3D. Kytkemällä telkkariin suoraan ja optisella takaisin vahvarille jäävät äänet telkkariin. Siis TV ei ulosta edes Dolby digitalina, jostain syystä HD-audiota. Peleissä kyllä tulee digital, mutta leffat eivät. Eli valinta oli pleikalla joko HD äänet tai 3D. Vahvari kuitenkin muutoin palvelee mainioisti tarpeita ja on kuitenkin suht tuore tapaus.

  Nyt on sitten Audiot omalla HDMI:llä ja kuva suoraan telkussa. Denonissa kun on ominaisuus (ja tässä vaiheessa pahoittelut jos termit menee sekaisin / väärin asioissa) raakaa HD-audiota purkaessa palaa sininen kiva valo paneelissa. Tuo valo on koko äänen toiston äärimmäinen hifistys (luokkaa ne lego ukot). Ilman sitä ei kuulosta yhtään hyvältä. Pleikan kytkiessä vahvarin läpi, katsoessa normi blu-ray, tulee valo paneeliin. Nyt tällä uudella kikottimella tulee vain teksti "multi-in". Ilmeisesti soitin purkaa ja pukkaa kanava kohtaisesti tavaraa vahvariin. Onko näin? yritin vaihdella ääni asetuksia soittimesta, jos saisi valon palamaan. Mutta ei.. Onko asetusta saada ulos raakana tästä soittimesta? ja toinen jos ei onko multi-in tässä keississä HD-audiota (kun ei ole valoa ei kuule varmasti onko)?

  Itse soitin on kyllä hemmetin kaunis. Kelpaa olla TV-tason päällä. Pinta on tavallaan harjatun metallinen näköinen joka vaalenee takaosaa kohti. Näppäimet ovat valaistu ja yhtä pintaa laitteen kanssa. Hipaisemalla toimivat. Mitä nyt vähän on ehtinyt käyttää on kohtuu nopea toiminen ja kuva miellyttää.
   
 19. Paf

  Paf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2012
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laita BD790 asetuksista hdmi1 videolle jolloin hdmi2 menee audiolle, näin ainakin minulla toimii.
   
 20. Poikarukka

  Poikarukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  AV erottelulähtötila on päällä. eli kuva ja ääni omissa hdmi:ssä. tämä oli jo alkuperäinen syy hommata soitin. ei tule valoa vahvariin. vahvistin näyttää "multi-in" ja tila 3/3/.1 eli soitin purkaa -->ei syty valoa. kait... Tulipa DVD kokeiltua. on siinä eroa millä niitä toistaa...

  ::EDIT ratkaisu löytyi. BD Audio mix pois päältä ja valo syttyi. Mielestäni kyllä kokeilin kaiken läpi, mutta tuo jäi huomaamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2012