Sony 40" W3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana huihaiko, 16.10.2007.

 1. J-R5

  J-R5 Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko edes olemassa sellaista modulia joka toimia esim. kaikissa Sonyn ja Samsungin malleissa jokaisella kanavapaketilla!? Esim. tästä moduulista luin että Canalin kanavat eivät tahdo toimia ja jne.. Onko tuo LA Digital nyt ainoa oikea vaihtoehto? Lisätäkseni tuon nyt toimivan modulin tietoja: TechniCrypt CX CAMC2 Conax CA-moduli, laajennettu yhteensopivuus.
   
 2. SilverGrunter

  SilverGrunter Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanokaahan miten tähän w3000:een saa PC:ltä 1920x1080 kuvaa?

  Antiikkisella Radeon 9800Prolla pukkaan HTPC:ltä kuvaa ja valittaa tuntemattomasta signaalityypistä 1920x1080 asetuksella. 1280x720 pelittää aivan täysin...

  Pitäisikö tälle asentaa joku ajuri, että taajuudet sun muut menisi oikein?
   
 3. Samjokin

  Samjokin Guest Guest

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko kokeilit resetoida koneen. Mulla lähti bootin jälkeen pelittämään...
   
 4. SilverGrunter

  SilverGrunter Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  PowerStripistä löytyneiden "custom" resoluutioiden 1920x1080 toimi sekä 50Hz, että 24Hz taajuuksilla. Tulipa pientä tekstiä Windowsiin...
   
 5. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos piuhana on hdmi niin senkin pitää olla parempaa laatua tai pelkästään sen takia ei tule kuvaa...
  itsekkään en saa tv:lle kuvaa yli1024x768 resoluution jos käytän svhs piuhaa...
  jos taas vga-vga piuha käytössä saattaa jokin pystypoikkeutuksen arvo olla vielä sen verran pielessä ettei töllö sitä hyväksy ja muista että ko töllö ei hyväksy myöskään yli 60hz virkistystaajuista kuvaa (kuten ei myöskään perus tietokone tft monitoritkaan)

  catalystit päivittämällä saattaa olla myös vaikutusta ?
   
 6. Gary007

  Gary007 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun 40W3000:sta on tullut yhden illan verran kokeiltua, niin ihan hyvältä peliltä vaikuttaa. En vielä ole löytänyt telkkarista yhtään kuollutta pikseliä tai värivirheitä (sin/violetti). En tosin kunnolla ole ehtinyt vikoja metsästämäänkään. Pari asiaa voisin kommentoida:
  - Ensimmäinen outo seikka oli kaapelikanavia haettaessa. Laitoin kaapelikanavat hakuun Quick scan:lla ja lähdin muualle hetkeksi. Kun tulin takasin niin ruudulla näkyy, että haetaan analogikanavia ja kun haku päättyi niin näkyi että kaksi kanavaa on löytynyt. Digikanavia ei siis näkynyt siinä listassa joka näytettiin haun jälkeen. Peruutin sitten takaisin ja käynnistin Full scan:in, joka sitten löysikin kanavat kun vierestä seurasin. Kuitenkin taas haun jälkeen listassa näkyi pelkästään ne kaksi analogista (info) kanavaa, jotka edelleen näkyvät kaapeliverkossa. Kuitenkin kaikki digikanavat olivat kyllä löytyneet ok. Ne eivät vain näkyneet haun jälkeisessä kanavalistassa ja ainakin minua tämä hämäsi niin että ajoin haun toistamiseen. Mielestäni selkeintä olisi ollut näyttää listassa myös digikanavat.
  - Toinen asia mikä pisti silmään on se, että telkkari välillä laskee automaattisesti näytön kirkkautta. Ilmeisesti tämä on feature, mutta vähän kummalta se ensimmäisillä kerroilla näyttää. Tässä esimerkki mitä tarkoitan: vaihdan kanavaa. Kanavaa vaihdettaessa näkyviin tulee siniset infopalkit, jotka ovat aluksi aika kirkkaita. Kanava, johon vaihdoin, on tumma, joten ilmeisesti tästä johtuen telkkari laskee myös näiden infopalkkien kirkkautta. Lapsen kommentti tästä olikin:"Isi, telkkari tummeni."
  Luulin, että tämä feature voisi johtua seuraavista asetuksista mutta ne ovat molemmat pois päältä:
  virransäästö = pois
  valotunnistin = pois
  Tähän kaipaisinkin kommenttia että onko tämä täysin normaalia? Pikkuseikkahan tämä on, mutta sellainen asia mihin helposti kiinnittää huomiota.
   
 7. Leterface

  Leterface Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  5 041
  Saadut tykkäykset:
  153
  Hmm, en ole huomannut mitään näytön kirkkauden muuttumista tummempaan? Minulla on virransäästö matala ja valotunnistin on pois päältä.


  Asiasta toiseen, miten hyvin 10 metrin S-VHS kaapeli toimii teillä PC:n kanssa? Esim mikä on max resoluutio? En ole vielä itse ehtinyt testailla.
   
 8. kautium

  kautium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olikohan se niin että haun jälkeen TV jättää päälle sen virittimen mikä on ollut viimeksi käytössä. Uutta televisiota viritettäessä se on analoginen viritin. Voi tosin olla että TV näyttää aina automaattisesti analogivirittimen kuvaa haun jälkeen, mutta pointti on että käyttäjän pitää luonnollisesti valita valikosta minkä virittimen kuva ja löydetyt kanavat näytetään.

  No joo, mielipiteitä on monia. Minun mielestäni se vasta olisikin sekavaa jos analogivirittimen ollessa valittuna listalla näytettäisiin myös digikanavia.

  Kyllä, kyseessä on normaali ominaisuus jota ei saa pois päältä (eikä sitä käytännössä edes tarvitse saada pois). Tuo ruudun himmennys toimii niin että jos kuva on muutaman sekunnin ajan lähes täysin musta, himmentää automatiikka taustavaloa hieman. Kun lähetys alkaa/jatkuu, palautuu valoisuus normaaliksi. Btw. Jos TV:n kuvasäädöt ovat kohdallaan, ero normaalitilan ja himmennettyjen taustavalojen välillä on hyvinkin minimaalinen.

  Normaalisti kuvaa katsellessa tuota ei tapahdu lainkaan, tai ainakaan minä en ole vielä löytänyt sellaista elokuvaa joka olisi niin tumma että automatiikka himmentäisi taustavaloja. Parin leffan lopputekstien aikana olen tuon huomannut, mutta eipä se ole häirinnyt ainakaan minua.

  Se on totta että ehdottomasti tuo ominaisuus pitäisi olla poistettavissa jos käyttäjä niin haluaa, mutta ainakaan tällä hetkellä se ei ole mahdollista.
   
 9. Leterface

  Leterface Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  5 041
  Saadut tykkäykset:
  153
  Onhan tuossa telkussa joku game-mode (pelitila tjs) jolla ei himmennystä ollenkaan tapahdu. En tosin ole kokeillut kun ei ole ollut tarvetta.
   
 10. SilverGrunter

  SilverGrunter Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelleen on PC:n kanssa hieman ongelmaa... Kuvan saan kyllä telkkuun ainakin tarkkuuksilla 640x480, 1280x720 ja 1920x1080, mutta ongelmana on, että kun vaihdan välillä digiboksiin, niin PC:lle palattaessa kuva jää mustaksi. Pikanäppäimillä vaihdettaessa tarkkuutta tms. kuva jälleen palautuu näkyviin.

  En usko, että ongelmana on piuha, koska tällöin kuvan ei käsittääkseni pitäisi näkyä ollenkaan. Suurin epäily kohdistuu näytönohjaimena toimivaan Radeon 9800Prohon (aika antiikkinen, myönnetään) ja erityisesti sen Windows XP -ajureihin. Päivittelin ajurit uusimpiin ja muistaakseni aikaisemmin ilman kuvattua ongelmaa toiminut 1280x720 tilakin rupesi tekemään samaa kuin 1920x1080.

  Netistä löytyy kyllä useita vastaavankaltaisia ongelmia listattuna ja yleensä syyttävä sormi näyttäisi osoittavan ATI:n ja ajureiden suuntaan. Onko kenelläkään tämä telkku ja ATI:n ajurit käytössä ilman vastaavaa ongelmaa?

  Seuraavan löysin HTPC-puolelta: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=67031
   
 11. Kolli

  Kolli Guest Guest

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten saa ohjelmaoppaasta informaation katsomastani ohjelmasta? Muutenkin ohjelma opas tuntuu aika huonolta verrattuna esim. topfieldin ohjelmaoppaaseen:mad: Tai sit en osaa vain käyttää:hitme:
   
 12. niktheblak

  niktheblak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2008
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siirrä kursori EPG:ssä halutun ohjelman päälle, ja paina kaukosäätimen vasemmassa ylänurkassa olevaa i-näppäintä.

  Minä taas tykkään siitä, että Sonyn ohjelmaopas näyttää yhdessä ruudussa kaikkien peruskanavien ohjelmatiedot samalla kertaa. Ei tarvitse surffata jokaista kanavaa läpi ohjelmatietojen perässä, kuten SD-bokseissa yleensä tarvitsee.
   
 13. Kolli

  Kolli Guest Guest

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kieltämättä kätevämpi(nyt kun se löytyi) kuin toppyssä,kun useampi kanava näkyvissä:thumbsup:
   
 14. kautium

  kautium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainittakoon offtopiccina että jos kyse oli 5100 tai vastaavasta topparista, niin kyllä siihenkin saa sellaisen EPG:n missä näytetään useampia kanavia ja valitun ohjelman lisätiedot kätevästi alareunassa ilman mitään lisäpainalluksia (mm. Jag's EPG tai vastaava). Itse asiassa se topparin omakin EPG osaa näyttää useam kanavan tiedot samalla näytöllä, mutta se ei ole mitenkään erityisen kätevä.

  Minä en ole käyttänyt sitä boksin omaa kökkö-EPG:tä kuin ehkä minuutin ajan sinä aikana mitä olen boksin omistanut (about 3 vuotta). Sonyn oma EPG on esim. juuri tuohon Jag's EPG:hen verrattuna täysin persiistä.
   
 15. He-Tero

  He-Tero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  464
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sonyn EPG ja Toppyn oma monikanava EPG ovat samaa kuraa. PlasmaEPG ja Jag's rulaa :thumbsup:
   
 16. shamaani

  shamaani Guest Guest

  Liittynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla menee IBM TP41:stä telakan liittimestä vga kaapelilla 1920x1080. Kuva on niin hieno että en edes jaksanut alkaa taistelemaan sen dvi:n kanssa kun ei lähtenyt pelittään helposti. Ajuri on uusin.
  Joku tuolla kyseli kokemuksia monitorikäytössä niin voisin sanoa omasta puolestani että tuota katselisi vaikka koko päivän metrin päästä.
   
 17. Peratus

  Peratus Guest Guest

  Liittynyt:
  12.04.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kandeekos toppy 5100 (ei hdmi malli) liittää telkkuun scartilla vai componentilla. Scartin kautta ei ainakaan kaikkiin säätöihin pääse käsiks. Sanoo, että ei käytettävissä tällä signaalilla tms..?

  Muuten kuvanlaatu ollut scartillakin ihan ok.
   
 18. jehu80

  jehu80 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  1
  ...Paitsi PlasmaEPG kusee nykyään ainakin DNA (KPY) kaapelissa, mikä on surullista. Ei vaan hae kanavia, Fakta jumittaa ja mua v*tuttaa :weep:
  Topin oma EPG toimii 100%...? Miksi ei Plasma...

  No tämä oli offia...tsori vain. Kääntäkäämme keskustelu oikeaan suuntaan. Saa nyt joku vahvistaa jos viittii kuseeko muillakin PlasmaEPG nykyään...?
   
 19. He-Tero

  He-Tero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  464
  Saadut tykkäykset:
  0
  [OT]Ei kuse. Poista Plasman asetustiedosto ja aloita puhtaalta pöydältä.[/OT]
   
 20. J-R5

  J-R5 Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko porukalla ollut ongelmia YLEn kanavien kanssa? Mulla pätkii aika pahasti YLEn kanavat tällä telkulla, kun taas vanhassa boksissa ei näy mitään vikaa? Mistä tollanen voi johtua vai onko tossa virittimessä sanottavaa? Mitä nyt lähetystä seuraan niin signaali häviää välillä kokonaan? Myös tekniset tiedot vahvistaa signaalin katoamisen. Toimiessaan signaali sahaa normaalin ja korkean välillä. Humaxin boxi näyttää 53-54% signaali vahvuutta ja 100% laatua. Eli Sony näyttäis periaatteessa saavan vielä paremman signaalin mutta silti pätkyttää? Tänään kylässä kävi myös kaverit mittaamassa kaapelin signaalit ja sanoivat hyviksi.