Sony 40" W3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana huihaiko, 16.10.2007.

 1. Yakuza333

  Yakuza333 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuo sinisyys/purppura kuinka iso ongelma?? toki tietenki riippuu asetuksista ja katsojan silmästä mutta kaipaisin mielipidettä tähän sen takia kun en ole vielä päättänyt että ostanko tämän W3000 -mallin jos vielä jostain saa vai odotanko suosiolla tuota uutta W tai Z -mallia jotka taitaa olla W4100 ja Z4100..
   
 2. niktheblak

  niktheblak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2008
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oman W3000:ni kilvessä seisoo 01/2008.

  En ole enää ihan varma, miten tuohon asiaan pitäisi suhtautua. Olen katsonut telkulla (matalan kirkkauden asetuksilla) nyt ison liudan DVD-leffoja, eikä violetti vuoto ole yhdessäkään ollut häiritsevä. Ehkä kyse on todellakin vain materiaalin ominaisuuksista. Raskaasti pakatussa SD-kuvassa makroblokki, jossa pitäisi olla esim. violetti viiva tai gradientti, saattaa muuttua kokonaan violetiksi. Sony poimii tämän 100% violetin makroblokin ja näyttää sen silmää särkevällä tarkkuudella. Otin screenshotteja materiaalista joka sinertää (esim. Sin City -DVD), ja kyllähän sama sinerrys näkyy myös tietokoneen monitorilla, kunhan oikein tarkkaan tutkii. Suuri ja tarkka paneeli suurentaa ja tarkentaa myös kuvan virheet.

  Kävin TV-kaupassa katsomassa muita paneeleja, ja digi-TV-lähetyksessä esim. tumma pikkutakki hohti oman silmäni mukaan ikävästi violettiä kolmessa paneelissa neljästä, joista yksi oli plasma. Ja sen neljännen värit olivat niin surkeita, ettei yksi sinihohto todellakaan ollut se isoin ongelma. Sitä paitsi tumma pikkutakki hohtaa violettia ihan elävässä elämässäkin, varsinkin kirkkaassa loisteputkivalossa.
   
 3. Yakuza333

  Yakuza333 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli olisi sen verran hyvä televisio että pärjäisi sen seuraavat 5-10 vuotta ;)

  ku eihän noista uusista malleista kans sitten tiedä että mimmosia lapsukaisia niissä sitten on.. :D
   
 4. SMK_72

  SMK_72 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole guru enkä vakiovieras täällä, mutta... joo, mulla on toiminut EPG:n kautta tallennus tän 3 viikon ajan, mitä w3000 on ollut mulla. Kovalevytallennin on 1,5 vuotta vanhaa antiikkia eli Panasonicin DMR-EH55, ja se on kiinni scartilla smartlinkissä. Toistaiseksi vain kerran mokannut tallennukset, ja silloin kyse oli Welhon EPG-päivityksistä.:thumbsup:

  Oon kanssa ollut tyytyväinen, jopa yllättynyt SD-kuvan laadusta, eikä ole siniset tai purppurat kauheesti häirinnyt. Mulla on 02/2008-malli.
   
 5. TET

  TET Guest Guest

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen nyt reilun kuukauden verran W3000:sta (12/2007) katsellut, enkä pitäisi ongelmaa kovin pahana. Ongelma on erittäin voimakkaasti lähdemateriaalista riippuvainen: Blu-ray:llä (yhden leffan kokemus) en ole ongelmia huomannut, DVD:llä ei ongelmia/ei häiritsevää ongelmaa, digi-tv (antenni) ei ongelmia / huomaa tietyissä ohjelmissa. Eli lähdemateriaalista riippuen ongelman näkee häiritsevänä oikeastaan digi-tv:ssä eikä todellakaan kokoajan. Eli itse en pitäisi tätä kuitenkaan kovin merkittävänä asiana.
   
 6. Kukkula

  Kukkula Guest Guest

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kommenttina vielä tuohon W3000 valmistuksen lopettamiseen ja uusien mallien tuloon. Voin kertoa, että JKL:stä ko. härpätintä löytyy nyt 4 eri liikeen varastosta suoraan (mm. Prisma Seppälä). Valmistuserä on vaihdelleen 02/2008 (niinkuin omani) ja 03/2008. W4xxx tulee kuulemma "ehkä" Suomeen elokuussa pienillä määrin ja ero W3000:n on kuvanlaadullisesti kuulemma marginaalinen. Näin kertoi Sonyn henkilökunta viime viikolla kohdatessamme ravitsemusliikkeessä :)
   
 7. tomppa1

  tomppa1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkälaisilla asetuksilla käytätte W3000:ta? Vanhempani ostivat tuon Sonyn (12/07 erää), ja kuva on mielestäni ruokottoman huono ottaen huomioon hintatason. Käytössä sisäinen DVB-C viritin.

  Tehdas-asetuksilla kuva on todella tökerön ylikirkas, levoton ja väritasapaino luonnoton. Silmät tulevat kipeiksi jos katsoo viittä minuuttia pitempään, nähtävästi kontrastin ylikorostuksesta johtuen.

  Laitoin tässä threadissa suositellut asetukset koneeseen. Ongelmana on silloin kuvan mattalasimaisuus, ikään kuin kuvan päällä olisi samennuskalvo. Sininen ja vihreä väri ovat ylikorostununeita ja punaisen taso liian pieni. Yritin korjata valkotasapainoa, mutta luonnollisen näköistä kuvasta ei saa oikein mitenkään. Raikkautta ja luonnollisuutta kuvaan ei tunnu saavan sitten kirveelläkään. Kontrastin normaali säätö toimii huonosti (sillä ei ole mitään vaikutusta). Kontrastia saa sitten lisää näillä "kuvanparannus"-kikoilla (DRC etc), mutta samalla kuva muuttuu taas rasittavan ylikorostuneeksi.

  Varrattuna omaan W2000-sarjan telkkariini W3000:n kuva on surkea vaikka sitä säätäisi kuinka. Kuvasta ei tunnu saavan mitenkään luonnollisen näköistä. Silmä tietysti tottuu luonnottomaan kuvaan ajan kanssa, mutta pitää kyllä ihmetellä miten kehitys voi mennä vuodessa näin paljon huonompaan suuntaan. W3000:n kuva on surkea hintatasoon nähden, en voi suositella kenellekään. W2000:n verrattuna digisignaalin artefaktat näkyvät hieman vähemmän uudessa mallissa, mitään muuta positiivista en koneesta löydä. Pitääkö kone roudata huoltoon vai miten tässä nyt etenisi? Ohjelmistopäivitystä ei taida löytyä DVB-T tai DVB-C verkoista eikä sitä kaiketi saa itsekään tehtyä?
   
 8. vuoree

  vuoree Guest Guest

  Liittynyt:
  21.03.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka,

  tuli kans ostettua Veikon koneen tarjouksesta W3000. Muuten mun mielestä ok telkkari, mutta mutta...Canal+ film HD kanavan tekstitys on ahterista. Tietääkö kukaan onko vaivaan parannuskeinoa? Tsekatkaa liite.
   

  Liitetyt tiedostot:

 9. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitatko kuvaa DVB-C virittimellä vai kuvaa yleensä, sillä kyllä W3000 on kuvanlaadullisesti selkeästi parempi kuin W2000? En voi kommentoida DVB-C kuvaa, mutta skaalattu DVD-kuvanlaatu ja BD-kuvanlaatu ovat W3000 mallilla selkeästi W2000 mallia edellä, tämän olen nähnyt kahdella rinnakkain olleella 40" W2000 ja W3000 mallilla. Lisäksi Topfield PVR 5100 mallilta tullut DVB-T kuva oli W3000 mallissa myös hieman parempi.

  Oletko kokeillut näitä asetuksia?
  http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W3000/Settings.php

  Noita Red Gain ja Red Bias asetuksia säätämällä punainen väri pitäisi omaa silmää miellyttäväksi, mutta valkotasapaino voi samalla kärsiä. D65 valkoinen ei toki muutenkaan ole aivan valkoista vaan hitusen kellertävää, silmätkään ei rasitu tuosta niin kuin aivan puhtaan lumen valkoisesta joka on varsinkin pimeässä huoneessa uusimmissa LCD televisioissa lähes lumisokeutta aiheuttavaa.

  Tehdasasetukset eivät ole tarkoitettu kotioloihin...
   
 10. TET

  TET Guest Guest

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omat asetukset löytyy tuolta viesti #32 https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=67042&highlight=sinert%E4vyys&page=2. Itsellä käytössä kuitenkin erillinen digiboksi, mutta aloittele säätäminen, vaikka näillä asetuksilla. Alkuun tuntuu, että kuva on liian keltainen, mutta muutaman päivän kuluttua tottumisajan jälkeen kuva tuntuu erittäin luonnolliselta.
   
 11. tomppa1

  tomppa1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy todeta, että W3000 on teknisesti epäkypsä tuote. Ehkä siksi vedettiin pois markkinoilta. Jos tavallisen telkkarikuvan saaminen tyydyttäväksi vaatii tuntien (kymmenien tuntien?) säätämisen ja internetsurffauksen, ja siitä huolimatta kuva on "liian keltainen", niin voi hyvää päivää. Ja että silmä tottuu siihen "liian keltaiseen" kuvaa muutaman päivän jälkeen. Hyvää päivää x2. Jos jos joku über-geek saa kuvan jonkinlaiseen kuosiin armottoman virittelyn ja mittailun jälkeen, niin mikä on todennäköisyys että tavallinen tallaaja pystyy samaan?

  Laitoin koneeseen hdtvtest.co.uk:n D65-asetukset. Niillä kuva on kelmeä ja eloton ja väritkin vähän mitä sattuu. Ei vaan näytä hyvältä, sanokoot kolorimetrit ja ansi-kontrastimittarit mitä tahansa. Ehkä kyse on sisäisen DVB-C virittimen ohjelmiston puutteista, mene ja tiedä. Jos telkkaria käytetään 98% DVB-C katseluun, niin bluurein tai DVD:n kuvanlaadulla ei hirveästi ole merkitystä. Olen todella pettynyt tähän Sonyn tekeleeseen. Täyttä paskaa vaikka voissa paistaisi. :sick:
   
 12. TET

  TET Guest Guest

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jokainen on tehnyt kaupassa ovat valintansa, ja se on sinun puolestasi ikävä tilanne, jos olet tehnyt väärän valinnan. Valinnoistaan voi jokainen syyttää vain ja ainoastaan itseään.

  Itse olen tyytyväinen omaan ostokseeni ja omalla kohdallani parannus 32" kuvaputkesta oli merkittävä. Säätöjen hakemiseen ei tarvitse tunteja käyttää, jos ei halua ja varmasti jokainen löytää melko helposti omat asetukset. Onhan siellä jo muistaakseni neljä vakioasetusta, joissa on merkittävät erot ja näistäkin löytyy varmasti jokaiselle sopiva. Joutuuhan sitä kuvaputkenkin kuvaa säätää, jos siitä paremman haluaa. Itse pyrin kuitenkin parhaaseen mahdolliseen kuvaan ja mielelläni käytän pari tuntia parhaan kuvan saavuttamiseksi. Tuolla "keltaisuudella" tarkoitin enemmän luonnollista värimaailmaa eikä liian kylmää, jota ensiksi kokeilin pari päivää, mutta se ei vain toiminut.
   
 13. tomppa1

  tomppa1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurihan tuossa yllä todisteltiin, miten nämä "vakioasetukset" on tarkoitettu lähinnä myymälän esittelykäyttöön, ei suinkaan kotona katsomista varten. Nähtävästi tämä malli on tehty myymäläesittelyjä varten. Telkkarin katselemiseen on tehty huomattavasti parempia & edullisempia tuotteita. :hitme:

  Itse epäilen, että esim. kuvatila "VAKIO" on suunniteltu Guantamo Bayn vankilan tarpeisiin. Katselu on sellaista kidutusta, että monet muut menetelmät jäävät toiseksi. Jos olet kestävä ja silmämunasi eivät ole parin tunnin jälkeen tippuneet päästä, olet vähintään saanut migreenin tai pienen aivoverenvuodon. :rolleyes:

  1800 euron raakileen virittely jatkukoon. N00bit älkööt vaivautuko.
   
 14. TET

  TET Guest Guest

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokainen vastaa omista valinnoistaan: sekä hyvistä, että huonoista. Kuten aikaisemmin on todettu, on mahdollista saada kuva erittäin hyväksi DVD:llä ja Blu-Ray:llä ja hyvällä lähetyksellä myös digi-tv:llä. Digisignaalilla kuva on erittäin paljon lähetysriippuvainen, huonolla lähetyksellä kuva ei ole kovin häävi (tämän huomaa ärsyttävänä myös hieman isommalla kuvaputkella). Hyvällä lähetyksellä myös tv-kuva näyttää erittäin hyvältä. Eli kuluttajana pitää tietää, mitä haluaa. Jos katsoo pelkästään digitv-lähetyksiä, niin silloin pitää hakea paras vaihtoehto pelkästään digitv-käyttöön. En ota kantaa onko tällöin W3000 paras vai huonoin, sen voi jokainen todeta omilla silmillään ostopäätöstä tehdessä.

  Säätöjen löytäminen kohdalleen ja säätämisen vaikeutta en oikein allekirjoita. Suurin vaikutus kuvaan on kuitenkin perinteisillä jo kuvaputkella tutuksi tulleilla säädöillä eli kontrasti, kirkkaus ja värikylläisyys. Jos näitä ei saa kohdalleen ja omaa silmää miellyttäväksi, niin ei tämä ole tv:n vika. Muut säädöt ovat sitten enemmän ja vähemmän hienosäätöä.

  Osta omasta mielestäsi hinta/laatusuhteeltaan paras tuote siihen käyttöön mihin sitä tarvitset. Luota omiin silmiisi valintapäätöstä tehdessäsi, niin ei tarvitse myöhemmin katua "hukkaan" heitettyjä euroja.
   
 15. Leterface

  Leterface Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  5 041
  Saadut tykkäykset:
  153
  Asetin HDTVtest.co.uk arvostelun "D65" asetukset ja DVB-C kuva on nyt miellyttävämpää. Eikä keltaisuuttakaan näy ainakaan esim. ihossa, vaan ihon väri vaikuttaa luonnolliselta. Keltaisen neonvärin keltaisuus kyllä oli hyvin räikeetä. Täytyy testata enemmän erilaista materiaalia, mutta vaikutan jo aivan tyytyväiseltä arvostelusta saamiini säätöihin joista olen muokannut valoisuutta vähän korkeammaksi, taustavaloa vähän korkeammalle ja pientä gammasäätöä josta en kyllä ymmärrä tarpeeksi.

  Miten te muut jotka olette käyttäneet e.m. säätöjä, miten olette muokanneet näitä kolmea säätöä joita arvostelussa kehotettiin ainakin muuttamaan omiin olosuhteisiin sopiviksi, oletteko tehneet siis ne kolme säätä pelkän silmän kanssa ilman apuvälineitä?
   
 16. offbeam

  offbeam Guest Guest

  Liittynyt:
  23.03.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä kanssa uusi 40W3000 ja hyvältä näyttää perussäätöjen jälkeen. Epg ajastus toimii jopa 13vuotiaan philips VHS -nauhurin kanssa jossa ns easylink-ohjaus. Eli nauhoittaa kiltisti ainakin kaksi epg:llä eri multplekseistä valittua ohjelmaa. VHS on kytketty scart:lla tv:n smartlink-scarttiin, ei antennikaapelia eikä mitään asetuksia VHS:lle. Sinänsä fiksua tv:ltä, ja tämä viittaa siihen että scartin ohjaussignaalit ovat pitkään olleet vakiintuneita nimityksistä riippumatta.

  Yksi pieni tallennusongelma kuitenkin on, eli epg:llä valittu ohjelma näyttää alkavan 1-2 min liian aikaisin (sisältää edeltäviä mainoksia) ja samoin päättyy 1-2min liian aikaisin( katkaisee leffan lopputeksteihin). TV:n kello on tarkasti valtakunnan ajassa. Osaako joku neuvoa mistä tämä johtuu?

  40W3000 on valmistettu 2/2008 eikä siinä ole havaittu minkäänlaista purppura-tai muutakaan kuvavirhettä sd signaalilla. Hieno laite kaikin puolin.
  No, käyttöohjeessa olisi mielestäni parantamista, se lähinnä luettelee mutta ei kerro laitteen ominaisuuksista.   
 17. driearn

  driearn Guest Guest

  Liittynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistan kotiteatterin DAV830+telkkarin W3000 ja tähän tuli ongelma jos yrittää katsoa DVD soittimella kuvaa niin mitään ei näy vain ääni kuuluu.
  Aiemmin toimi ihan hyvin mutta mistä säädöstö tuo voi olla kiinni(vaimo/lapset rassanut asetuksia?) vai onko kyseessä jokin laitevika. Sinänsä tuo kytkentä on niin yksinkertainen että säätövikaan on vaikea uskoa(HDMI kytketty AV5 inputtin ja valittu kun alettu toitamaan dvd:llä)
  Eli DAV830 kytketty HDMI kaapelilla telkkariin ja ääni menee valokuidulla. Mitään muita lisälaitteita ei ole kytketty.Kun alan soittaa dvd soittimella niin ääni kuuluu ja välillä vilahtelee pinkkiä lumisadetta.
  DAV:n näytössä lukee HDMI. Jotenkin tuntuu että laitteet ei vaan löydä nyt toisiaan kun en edes pääse dvd tilan näyttöön(tv:ssä) jossa voisi tehdä dav.n puolella säätöjä niin kuin ennen pystyi.
  Liekö ongelma tuossa DAV830 laitteessa vai HDMI-kaapelissa tai jopa telkkarissa? Laitteet ostettu samaan aikaan helmikuussa.
  Muuten tv:ssä hyvä kuva ja kotiteatteri toistaa hienosti äänet mutta nyt kyrsii tuo dvd:n toimettomuus...
   
 18. niktheblak

  niktheblak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2008
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on jo tarpeettoman tylyä tekstiä. Jo ihan vakio-"Elokuva"-tilassa kuva oli mielestäni erinomaisen miellyttävä. Säädin telkkua itse pari päivää ihan vaan perfektionismin takia. Väitän edelleen, että oikeilla RGB-säädöillä W3000:ssa on vaaleilla kuvilla paras värintoisto, mitä olen koskaan nähnyt millään näyttölaitteella. Ja ei kestä kuin viisi minuuttia laittaa hdtvtest.co.uk:n tai pinkeliviinican säädöt sisään, näistä voi valita, kumpi miellyttää enemmän.

  Jos kuva ei edelleenkään miellytä, voi kyseessä olla jokin seuraavista:

  1) Katsot televisiota sivusta, jolloin värit heittävät häränpyllyä. W3000:aa pitää (valitettavasti) tuijottaa ihan tikkusuoraan edestä.

  2) Edellinen referenssilaitteesi (esim. putki-TV, vanha LCD-TV, tietokoneen monitori) toisti värit miten sattuu ja olet tottunut siihen. Aina, jos puhutaan "keltaisesta hunnusta" tms., voi kyseessä olla tämä.

  3) Jos viritit paneelia DVB-C-lähetyksen avulla, lähetyksessä saattoi olla vikaa. Vihreät, keltaiset tai siniset kasvot ovat digi-TV:ssä arkipäivää. Kokeile mieluummin laadukasta DVD:tä.

  4) Paneelisi on rikki.
   
 19. ohis

  ohis Guest Guest

  Liittynyt:
  10.02.2003
  Viestejä:
  400
  Saadut tykkäykset:
  0
  mitkä ne oikeat rgb säädöt sitten on? ja muutenkin onko jossain suomenkielisiä selostuksia mitä nuo tv säädöt kuvaan tekee kun ohjekirjasta ei kertakaikkiaan saa mitään apua.
   
 20. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä johtuu siitä, että kanavat eivät lähetä tarkkoja ohjelmien alkamisajankohtia (YLEllä tarkimmat), eli on ongelma kaikilla digilaitteilla. Mitään käynnistys- tai lopetusbittiäkään ei ole DVB-lähetyksissä käytössä, joten ainakin ohjelmien loppuun kannattaa laittaa aina jokunen minuutti lisäaikaa.