Sony 40" W3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana huihaiko, 16.10.2007.

 1. timio

  timio Guest Guest

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerronpa hieman omista kokemuksistani asian suhteen. Oma 40w3000 kärsii purppura/violetti/vihreä häiriöistä tummien varjokohtausten osalta. Kirkkaissa "päiväkohtauksissa" ongelma tulee harvoin esiin, mutta joku hämärä yö/sisätila tuo ongelmat esiin. Välillä jonkun ihmisen hiuksissa menee violetit raidat, välillä ruskea takki näyttää vihreältä ja hetken päästä taas siinä on selvä violetti huntu.

  TV oli reilun viikon verran valtuutetussa huoltoliikkeessä tutkittavana - lopputulos oli että he myönsivät ko. ilmiön olemassaolon mutta väittävät sen olevan malliin kuuluva ominaisuus (yhteen?) toiseen yksilöön tehdyn vertailun perusteella.

  Säätöjä olen kokeillut suuntaan ja toiseen, mutta ei tähän mikään säätö auta. En väitä etteikö TV:n kuva olisi katsottavissa mutta oman 2 vuotta vanhan ACER halppisläppärin näyttö toistaa hämärät kohtaukset huomattavasti normaalimmissa väreissä. Odotan mielenkiinnolla asian kehittymistä, sillä jos maahantuojaa edustavan huoltoliikkeen lausunto pitää paikkansa, niin teillä kaikilla muillakin on samanlainen varjot violetiksi ja/tai vihreäksi värjäävä tv kuin minulla... :thumbsup:
   
 2. Hoche

  Hoche Guest Guest

  Liittynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osta 40V3000, paremmat värit ,parempi design ja halvempi
   
 3. t.niemi

  t.niemi Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  534
  Saadut tykkäykset:
  0

  No onko v-mallissa tuota timion kertomaa väri virhettä? Ei kiinnostaisi laittaa 1700 paskaan.
   
 4. TVEd

  TVEd Guest Guest

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Purple. colour. like. no. other.

  Heh. Vakavasti ottaen tuossa luulisi olevan kyse jostain vain tiettyjä yksilöitä vaivaavasta ongelmasta, koska olen useammassakin liikkeessä käynyt W3000:n kuvaa töllöttämässä, ja en ole missään niissä tuota purppuroitumista havainnut, vaikka olen varta vasten sellaisia ohjelmia katsellut, joissa ongelmaa omassa laitteessani ilmenee. Eli juuri paljon varjoja ja tummia harmaita sisältäviä kohtauksia. Tummat puvut tuovat tämän myös esille.

  Mutta tosiaan, mielenkiinnolla seuraan tilanteen kehittymistä minäkin.
   
 5. Arxca

  Arxca Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo ominaisuus jonka olen omassakin 46w3000-telkussa huomannut tuntuisi liittyvän tv-lähetykseen ja sen runsaaseen pakkaamiseen, siis ohjelmat joissa esiintyy "palikoitumista" myös tummissa kohtauksissa mielellään värjäytyy? Onneksi runsaat säädöt mahdollistavat tv-kuvankin säätämisen melko miellyttäväksi. Br-leffat tuntuisivat toistuvan mustan osalta ihan asiallisesti..hyvä laite kokonaisuudessaan..
   
 6. Rabb

  Rabb Guest Guest

  Liittynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  HD-matskut mitä olen nopeasti tarkastanut viimeiset pari päivää ovat mielestäni näyttäneet todella hyvältä. En ainakaan omasta mielestäni huomannut virheitä PS3 storen 1080p Casino Royale ja Hitman trailereissä, ostettu Letters From Iwo Jima leffakin näytti nopeasti selailtuna hyvältä. Tietokoneelta(hdmi-hdmi kaapeli dvi adapterilla) katsoin myös kymmenkunta 720p ja 1080p traileriä sekä tuon avforumilla mainitun youtube musavideon, joka mielestäni oli ihan mustavalkoinen.

  Ainoa mikä hieman huolestuttaa on Kingdom of Heaven bluerayn ekat tummat kohtaukset jotka mielestäni olivat hieman liian vihreät, en tiedä sitten kuuluvatko elokuvaan koska en ainakaan noissa muissa hd matskuissa ole huomannut.Löysin myös yhden kuolleen pikselin ja kaksi punaista kun tarkastin telkkaria 20cm päästä, mutta jo tyyliin 50cm päästä niitä ei enää huomannut joten en usko että alan sen takia vaihtamaan.

  Kuitenkin näin ensivaikutelman perusteella olen todella tyytyväinen telkkariin, hd matsku ja ps3 pelit näyttävät todella hyviltä. Digilähetyksiä en ole kauheasti katellut mutta laatu tuntuu vaihtelevan ihan ok kuvasta välttävään, mikä sinänsä ei kai ole telkkarin vika.

  Olisin kiitollinen jos joku jolla on sinertävä/vihertävä ongelma telkkarissaan ja ps3 voisi tarkastaa jos tuo ongelma näkyy selkeästi jossakin ps3 storen trailerissä!
   
 7. kautium

  kautium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raapustin 42" Mirai-keskusteluun kysymyksen vertailusta sen, Sony W3000:n ja V3000:n välillä. Ajattelin heittää linkin tännekin kun Sonyn omistajat eivät tälttämättä lue Mirai-threadia lainkaan -->
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=1029126#post1029126

  Sopii vastata kumpaan threadiin vain.

  Huomaako pääasiassa digikuvaa ja DVD-leffoja tuijottava "normikäyttäjä" mitään eroa kuvanlaadussa W3000:n ja V3000:n välillä? Mulle ei ole oikein muutenkaan selvinnyt että mikä näiden kahden mallin olennaisin ero on? Onko se se "Bravia EX whatever kuvansekoituspiiri" vai mikä? X3000:ssa on vissiin jotain vieläkin hienompaa tekniikkaa, mutta se on hinnoiteltu niin pilviin, että sitä en viitsi edes ajatella kun tarkoitus olisi kuitenkin tehdä kohtuullisen järkevä ostos, eikä antaa tunteille ihan totaalista päätäntävaltaa.

  W3000:n HD-viritin ainakin on melko turha lisuke, varsinkin jos ajattelee että sitä kautta saa ehkä jotain HD-kuvaa näkymään mikäli sattuu asumaan sopivassa kaapelitaloudessa jne, mutta kun ei signaalia voi kuitenkaan tallentaa, niin onhan se aika takapajuista nykypäivänä.

  Edit.
  Onko kukaan kuullut vielä mitään huhuja V3000:n hinnan alenemisesta? Nyt kun W3000 putosi muutaman satasen, voisi olettaa että pikkuveljestäkin saisi viilattua ainakin pari saturaista pois. Helpottaisi ainakin allekirjoittaneen valintaa huomattavasti.

  Mikäs näiden Sonyn mallien saatavuus muuten on tällä hetkellä? Myydäänkö kaupoissa jonotusnumeroita vai saako laitteen saman tien mukaansa jos haluaa?

  Edit2.
  Onko täällä sellaisia käyttäjiä jotka ovat vaihtaneet noin 3 metrin katseluetäisyydellä olevan 32-tuumaisen CRT:n 40-tuumaiseen littuun? Jos on, niin oliko tuo hyppäys "riittävä"? Mulla on jotenkin sellainen tunne ettei 40-tuumainen riitä esim. Xboksin kanssa tuolla etäisyydellä. 32" on aivan liian pieni tältä etäisyydeltä oikeastaan kaikkeen käyttöön, mutta auttaako 8 tuuman lisäys juuri mitään? Alunperin olin hankkimassa 42-tuumaista, mutta Sonylla ei ole sen kokoisia malleja ja 46-tuumainen on taas aivan liian hintava (ja tällä etäisyydellä ilmeisesti hieman liian isokin).
   
 8. Lepis

  Lepis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ostin W3000:sen pari viikkoa sitten ja eilen katselin PS3:lla Blue Ray:na Pirates of the Caribbean: At World's End ja olin kyllä erittäin pettynyt. Alun kohtauksissa näkyi todella kaameaa häntimistä, ja nopeissa taistelukohtauksissa kuva meni todella kaameaksi häntimisen takia. Leffan valoisamissa kohtauksissa häntiminen oli inhinmillisempää, mutta kaikissa tummissa kohtauksissa häntiminen on todella suurta. Pleikkarista kun otin 24p toiston pois kuvanlaatu parani hieman, mutta ei kyllä siihen tasolle mitä odotin FullHD elokuvalta.

  Onko ko. elokuvassa häntiminen ongelma, vai onko minun laitteissa vikaa, vai onko häntiminen vieläkin noin suuri ongelma LCD-töllöissä?
   
 9. sonymies

  sonymies Guest Guest

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  SD-kuva on mielestäni n. 40" ruudussa 2.5 metristä nähtynä joka tapauksessa onnetonta, siitä ei pääse yli eikä ympäri, oli laite mikä hyvänsä. Kuitenkin erojakin tietysti on laitteesta riippuen, sillä liikkeessä vierekkäin katsellessani panin merkille, että V3000:n SD-kuva oli minusta selvästi heikompi kuin W3000:n. Esimerkiksi tummat uutistenlukijoiden puvut kärsivät epätarkkarajaisuudesta ja kohinasta V3000:ssa. Myös liiketoistossa oli eroja havaittavissa. Ero X:n ja W:n välillä ei ollut likimainkaan niin suuri mielestäni.

  Tuo 2.5:n katseluetäisyys (no, ehkä se on jotain 2,7-2.8 m) on 40" ruudulla oikein passeli pelikonsolikäyttöön (PS3, 720p/1080p), laadukkaisiin elokuviin puolestaan ehkä siinä riittävän rajoilla (DVD + Blu-ray). Televisiolähetysten seurantaan se on mielestäni taas liian vähän, kuvan puutteet tulevat kiusallisen hyvin näkyviin. Omalla kohdallani "hyppäys" oli 25-tuumaisesta 40":aan ja ihan riittävä. Mm. uusin Bond oli elokuvallisista ja juonellisista puutteistaan huolimatta varsin elämyksellinen Blu-rayna, mistään häntimisistä ja nykimisistä ei tietoakaan :naminami:
   
 10. TVEd

  TVEd Guest Guest

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo häntiminen saattaa liittyä aiemmin ketjussa mainittuun purppura/vihreäongelmaan, joka on havaittavissa juuri hämärissä kohtauksissa ja kuvan tummilla alueilla, varjoissa tmv.

  Minullakin tuo purppuraongelma esiintyy yhdessä hervottoman häntimisen kanssa, juuri erittäin hämärissä ja tummissa kohtauksissa niin digikuvaa katsellessa kuin normi-DVD:illäkin. Viikonloppuna katselin juuri MTV3:lta jonkin matkaa elokuvaa 'Äksyt vanhat herrat', ja hämärät sisätilakohtaukset olivat pelkkää purppuraa muhjua. Samaa ongelmaa olen havainnut monen DVD:n yhteydessä, vertailun vuoksi olen katsellut samoja kohtauksia D3000:llani, jolla kuvan laadussa tai väreissä ei ole mitään valittamista.
   
 11. zeipiii

  zeipiii Guest Guest

  Liittynyt:
  20.06.2006
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin itse myös saman elokuvan enkä huomannut häntimistä. Päinvastoin olin erittäin tyytyväinen kuvaan. Oletko varmasti katsonut asetukset kuntoon ja erilaiset kuvanparannukset pois päältä?

  Itselläni katseluetäisyys on 2,5-3m riippuen istumapaikasta. Pienen säätämisen jälkeen olen yllättynyt, että SD on niinkin hyvää kuin on. En ole missään liikkeessä nähnyt vastaavaa, joten tämä ikuinen väite, että kuva on kotona parempi kuin liikkeessä pitää ainakin omalta osalta paikkaansa.
   
 12. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  omassa töllössänikin oli jotain häntimisiä yms ja sinerrys ongelma kunnes laitoin kaikki kohinanpoistot yms pois päältä ja löysin hyvät asetukset muutenkin jotka mahdollistaa sinerryksen katoamisen... säädöt löytyvät täältä -> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=67042
  kokeilkaa noita asetuksia ja sanokaa sitten että häntiikö edelleen tms ... oman töllön kuva oli ainakin kuraa tehtaan säädöissä !
   
 13. kautium

  kautium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos näkemyksiesi jakamisesta, juuri tällaista olinkin vailla. Vielä kun saisi muutamia muitakin mielipiteitä, niin näistä voisi yrittää keräillä jotain olennaisia pointteja oman televisiovalinnan tueksi.

  Tällä hetkellä kuppi on kaatumassa W3000:n hankintaan.

  Jos päätän ottaa tuon näytön, niin mikä seinäteline sille kannattaa hankkia? Sonyn oma teline maksaa monta kertaa enemmän kuin kolmannen osapuolen tekeleet, joten se saa jäädä suosiolla kauppaan.

  Jotenkin tuntuu huvittavalta että nämä parista ristikkäisestä raudanpalasesta valmistetut "VESA-telineet" maksavat jotain 50-100 euron väliltä. On siinä katteet kohdallaan...
   
 14. kautium

  kautium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikaisen kauppakierroksen perusteella tilanne JKL:ssä W3000:n suhteen on tällainen:

  - Markantalo: "Ei sitä saa lainkaan ja vaikka saataisiinkin, on sen hinta päälle 2000e. Ai jossakin mukamas alle 1800e? No ei me tuollaisille hinnoille päästä koskaan..."

  - Gigantti: "W3000? Juu, varmasti ihan hyvä laite, mutta ei ole valikoimissa, eikä tiedä onko tulossakaan."

  - Expert: "Huono saatavuus, mutta saadaan tilaamalla parissa viikossa, hinta 1795e josta saattaa saada kovasti tinkaamalla pari kymppiä pois." Myyjä sanoi hienovaraisesti valehtelijaksi kun mainitsin että on sitä kuulemma saanut parhaimmillaan 1700 eurollakin.

  - Musta pörssi: "Huono saatavuus, osta 46-tuumainen tai sitten V-malli kun ei se W3000 kuitenkaan ole juuri lainkaan V:tä parempi."

  Vielä jäi pari liikettä käymättä, mutta aika heikolta siis näyttää saatavuus.

  Expertillä oli muuten W3000 ja V3000 vierekkäin hyllyssä ja sanoisin että näistä kahdesta W:ssä oli selvästi miellyttävämpi kuva (materiaalina oma digiviritin ja joku kotimainen kanava). Muut hyllyssä olleet näytöt jäivät näistäkin jälkeen.

  Mustassa Pörssissä väitettiin kivenkovaan että W3000:aa ei ole saatavana kuin yhdellä värillä, eli sellaisena tummanharmaana, vai mikä se väri nyt sitten onkaan. Sekin oli myyjälle yksi myyntiargumentti V3000:n suuntaan, koska sitä saa täysin mustana.

  Miten se nyt sitten on, onko joku saanut W-mallia täysin mustana, vai mistä se aiempi keskustelu kahdesta eri värivaihtoehdosta oli peräisin? Musta olisi kyllä tyylikkäämpi, ei siitä mihinkään pääse.
   
 15. Zanytwo

  Zanytwo Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katso kuvagalleriani. Omani ei ole AEP-malli.

  Samoin väittivät minullle ettei ole kuin tuo väri, kun asiasta tiedustelin Oulun Mustasta Pörssistä.
   
 16. ohis

  ohis Guest Guest

  Liittynyt:
  10.02.2003
  Viestejä:
  400
  Saadut tykkäykset:
  0
  katotko noilla säädöillä digikuvaa? hdmi?

  Olis kiva tietää muutenkin miten paljon porukalla poikkeaa säädöt esim ps3 blueray-dvd-pelikäyttö?
   
 17. kautium

  kautium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös tämä ole juuri se harmaa versio jota kaikki Suomeen tuotavat W-mallit mukamas ovat? Jos on, niin mitä se todistaa?

  https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/13967/cat/500/ppuser/22675

  En siis yritä sanoa etteikö mustia olisi olemassa, mutta ilmeisesti ne ovat aika harvinaisia jos kerran kaikilla myyjilläkään ei ole tietoa niistä.

  Itse asiassa se päivällä näkemäni W saattoi olla mustalla kehyksellä, mutta en ole varma kun en kiinnittänut kehyksen väriin juurikaan huomiota jutellessani myyjän kanssa ja vertaillessa kuvaa viereisiin laitteisiin.
   
 18. sonymies

  sonymies Guest Guest

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi! Vajaa viikko takana uuden tulokkaan kanssa ja tähän asti olen käyttänyt Hdtv-test -sivuston säätöjä: http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W3000/Settings.php

  Alun shokin jälkeen (mihin katosivat tehtaan settingsin karamellivärit...) olen ollut kerta kerran jälkeen tyytyväisempi, erityisesti ihonvärin luonnollinen toistuminen on miellyttänyt silmää. Pienen tuunauksen kuitenkin tein, eli nostin kohinanvaimennuksen off-asennosta matalalle digi-tv -lähetyksissä. PS3:n tulo (pelit, dvd, Bluray) on noissa säädöissä ja hyvin futaa mielestäni. :D

  ps. pakko kehua PS:n skaalainta: sama lasten Pixar-leffa pleikan antamana näyttäytyy edukseen verrattuna perus-dvd -pyörittimen aikaansaannokseen :thumbsup:
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Jep, pakko jälleen mainita se Keikon Toneen lailla rimmaavan liikkeen toiminta, kun 40D3000:a olin ostamassa. Tosiaan myyjän kanssa ensin asiantuntevasti keskustelin antaen kuitenkin myyjän loistaa "tiedoillaan", ja sitten hintapolitiikan tultua puheenaiheeksi mainitsin, että kyllä sitä on jo alle 1800 eurolla (jotkut olivat saaneet sitä paljon alle 1700 eurolla Suomen liikkeistä) saanut (taisinpa mainita Plazankin puheessani). Myyjä sitten samalla tavoin hienovaraisesti vihjasi minua valehtelijaksi, ja sanoi, että hän voi vaikka koneelta tarkistaa, ettei ole myyty niin halvalla, ja että jos onkin, niin kyse on ollut siitä, että asiakas suurinpiirtein kaikki mahdolliset kodinkoneet oli samaan pakettiin ostanut. No, marssinpa sitten myrtyneenä Mustaan Pörssiin, josta saman tien sain hyvään hintaan töllön, ja kun myyjä oli muutenkin fiksu ja selkeästi kaupantekoa haluava, niin tulipa ostettua muutakin (pakastin yms.).

  Sitten sainkin lukea 1-2 viikon sisällä, että tämä samainen Keikon Tone oli paitsi myynyt 40D3000:a alle 1800 euron (oli tainnut juuri sinne 16xx-summaan hinta painua) niin olivat myös heittäneet kaupan päälle 100 euron arvoisen Conax-moduulin. Että sellaisia kaupparatsuja Raakkurissa.... :rolleyes:

  Niin, tässä ei ole tarkoitus fiksoitua kyseistä liikettä kohtaan; toisaalta monet tuttavat nimenomaan tätä kyseistä liikettä pitivät erinomaisena juuri esim. myyjän reiluuden suhteen. Itse en vaan voi tuollaista absoluuttisen töykeää myyjätoimintaa sietää. Ei sitä tarvitse asiakkaan "koirankatseen" takia myydä tuotteita tappiolla, mutta toisaalta (etenkin kun netistä voi ostaa kuitenkin halvemmalla) en ymmärrä miksi jotkut myyjät kuksivat sitä OVH-pilkkua niin lujaa...
   
 20. gaston

  gaston Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 480
  Saadut tykkäykset:
  80
  Saksalaiskaupossa näkyy olevan tällähetkellä myynissä mallit "40W3000AEP Alu-Design (tai Aluminium)" sekä "40W3000AEP schwarz" . Niissä kaupoissa jotka ei tuon mallimerkinnän yteydessä mainitse väriä on tarkemmissa tuotetiedoissa merkinnyt väriksi mustan, muutamissa ei kuitenkaan kerrota väriä olenkaan.

  http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/751561_-kdl-40w3000-sony.html?ts=1202141677402