Sony 2015 mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana IlkkaP, 02.04.2015.

 1. HeEBELI

  HeEBELI Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2016
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo Areenan päivitysversio on edelleen tabletti-appi. Oikea Android TV-sovellus on työn alla, ilmoittaa meikän Philipsin banneri. (Android TV leanback-sovellukset ovat siis samanlaisia käytettävyydeltään kuin YouTube, Katsomo ja Watson)
   
 2. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu, Areena toimi ensimmäisellä kerralla tv:n heinäkuun päivityksen jälkeen normaalisti, mutta ei enää tänään. Yritin juuri kokeilla kertomaasi paussin painamista, mutta en päässyt edes katsomaan ensimmäisenä suosituksissa ollutta "Elämää Riossa". Ruutuun ei tullut missään vaiheessa kuvaa kyseisestä ohjelmasta sekunniksikaan. Televisiokanavat sentään näkyvät, samoin digiboksi.

  Tätä edelsi eilen seuraavanlainen häiriö: Lopetin YouTubesta tulleen ohjelman katselun ja palasin YouTuben Koti-valikkoon. Se ei käynyt jostakin syystä ihan jouhevasti, vaan jouduin painelemaan kaukon nappeja pari kertaa odotettua useammin. Seuraavaksi painoin kaukon TV-näppäintä. Ruutuun tuli ilmoitus Ylen TV 1:stä, jota olin viimeksi katsellut, mutta ei kuvaa eikä ääntä. Discover-näppäin ei toiminut. Äänen voimakkuuden säätö ei toiminut - ei ollut tosin mitään ääntäkään. Virran katkaisu toimi, mutta sen jälkeen mikään kaukosäätimen näppäin ei toiminut, eli televisiota ei voinut käynnistää.

  Irrotin sadannen kerran television sähköverkosta, minkä jälkeen se suostui ainakin toistaiseksi toimimaan, paitsi siis tuo Areena. Mistähän löytyisi televisio, jota ei tarvitsisi kaiken aikaa irrotella sähköverkosta. Tämä on surkein omistamani tv, ja kokemusta on 60-luvulta asti.
   
 3. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tiedättekö että aiheuttaako tuo maan vaihto ei-toivottuja sivuoireita? Mielestäni aikavyöhyke asettui samalla väärin.
   
 4. jokke65

  jokke65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2016
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuon Gigantin tarjoustv:n Sony KD 55X8505CBAE:n pari viikkoa sitten. Muutamia huomioita:
  1. Ohjelmaopas on toivottaman hidas. GUIDE- näppäinta painettaessa kuva ja ääni häviävät n. 7 s ajaksi, itse opassivu latautuu ja saattaa välkähtää. Sama poistuttaessa oppaasta. n. 15 s menee oppaan nopeaan vilkaisuun. Valikot muuten toimivat minulle riittävällä nopeudella. Olen päivittänyt viimeisimmän ohjelmiston.
  2. TV:n takaa kuuluu napsuntaa/rapsahtelua virran kytkemisen jälkeen. Ilmeisesti lämpölaajenemisen aiheuttamaa. Todella ärsyttävää.
  2.5 Teksti-Tv huonompi kuin edellisessä Sonyssa (KDL50W805b).
  3. Kuva mielestäni hyvä, valovuodot eivät ole pistäneet silmään.
  Pitäisiköhän testata Gigantin 30pv palautusoikeutta?
   
 5. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ehkä vähän liioiteltua, kellotin itse että guidea käynnistettäessä äänet katoaa 4,5 sekunniksi, ja poistuttaessa 2,5 sekunniksi. Huom, saattaa olla ensimmäisellä kerralla telkun avaamisen jälkeen hivenen pidemmät. Mutta joo olet oikeassa, on se silti hieman ärsyttävä.
   
 6. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 846
  Saadut tykkäykset:
  25
  Jep, että sellainen "pikku" probleema kun ostin tuon Sony KD55X8505C mallin makkariin, niin saako siitä millään helkutin niksillä hittoon nuo tarpeettomat kanavat.?
  Suosikkilistan sain jotenkuten vielä pelaamaan, mutta nuo turhat kanavat olisi hyvä saada pois menee hermot niiden kanssa jos erehtyy painamaan Prog nappulaa.

  Olisiko kenties mahdollista aloittaa alusta ja hakea manualisesti kanava kerrallaan kunhan selvittää kaapeliverkon kanavien taajuudet.?

  Sonyn tuesta ei ole mitään hiton apua, eivät tajua tuon taivaallista mistään :)

  Se kyllä täytyy myöntää et hintaansa (799€) on kyllä kuvanlaadullisest suht ok, ja jopa mustan taso yllättävän hyvä.
  Eikä ole kuin pieni lähes huomaamaton valovuoto vasemmassa reunassa, ja Areenakin pelaa hyvin.
   
 7. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mene asetuksisiin ja valitse loistavasti suomennettu kohta "alkuasennusta". Tämä ei poista mitään asetuksia mutta boottaa television uudelleen ja pakottaa tekemään maavalinnan. Valitse tanska. (Kanavia ei tarvitse hakea uudelleen jos ne on jo viritetty.) Nyt niitä pääsee järjestelemään ja poistamaan. Huomaa että television aikavyöhyke saattaa vaihtua tanskan aikaan, senkin voi korjata asetuksissa. Muistaakseni myös kanavien automaattipäivitys kannattaa kytkeä pois päältä jotta muutokset eivät mene sekaisin muutaman päivän kuluttua.
   
 8. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tuli vaihdettua makkarin Sonyn KDL-43W805 televisio Sony FW-43X8370C 4K infonäyttöön, TV ja SAT virittimet tässäkin.
  On jonkin verran nopeampi toiminnoiltaa kuin tuo televisiomalli, plussaa myös että ei ole enään vrtalähteen mokkulaa pyörimässä pöydällä.
  Android versio tässä FW mallissa on 5.1.1.
  Ensikokemus on positiivinen, menee varmaan vaihtoon olkkarinkin televisio Sony FW-49X8370C infonäyttömalliin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016
 9. ramse

  ramse Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2003
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  0
  W805C androidissa löytyy ainakin. Eli Asetukset --> Kanavan asetukset ----> digi tv --> digikanavien viritys --> kanavapaikkojen järjestely. Ei tarvi mitään suosikkilistoja. Itsellä käytettävät kanavat peräkkäin niin voi prog napillakin liikkua. Tuo siirtely valikko toimii helvetin hitaasti ainakin alussa, mutta tuolla ne pystyy järjestämään.
   
 10. Raptor

  Raptor Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuli ostettua aika ex tempore KD55X8505C. Fiksuna aloin vasta jälkeenpäin lukemaan mm täältä UHD telkkujen sielunelämästä, puhumattakaan Gigantin nk kalibroinnista. Kuvittelin tosiaan ostaessani sen, että ne kalibroi ne yksilöllisesti, mutta mitä vielä. Kuva on aika hieno ja muutos 40-tuumaisesta positiivinen, vaikka ensin meinasin että TV olisi liian iso tähän kämppään.

  Tätä nyt ei taideta myydä HDR-telkkuna varsinaisesti, esim HDMI lienee 2.0?
  Mutta tässä on kuitenkin HDR-ominaisuus. Tarkoittaako se, että HDR matskua voi katsoa esim netistä tai kiintolevyltä?

  Tuo HDR pätkä on jo aikamoista silmäkarkkia. Huomasin Powerissa saman pätkän tänään OLED-telkussa...kutakuinkin samalta se näyttää mun telkussa.
  http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=145
   
 11. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kyllä se on ihan HDR-yhteensopiva, ja Sony markkinoi sitä HDR-logolla. Toimii Netflix 4K HDR, mutta ihan varma en ole siitä toimiiko tuleva Youtube HDR. Sonyn (ilmeisesti 10-bittinen) laajemman väriavaruuden Triluminos-paneeli tarjonnee tuosta jopa ihan iloakin, ehkä jopa enemmän kuin tämän vuoden vastaavat mallit (joissa huonompikontrastinen IPS-paneeli).
   
 12. Jaakkopetteri

  Jaakkopetteri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teres!

  Osaakohan joku auttaa.. Yhtäkkiä digital audio alkanut pätkimään. Ensin oli häikkää Netflixistäkin katsottuna (en edes kokeillut silloin itse TV:n katselua) ja nyt se on hieman muuttunut. Tänään rämpläsin ja kokeilin uudelleen, niin nyt ääni toimii kotiteatterin kautta TV-tilassa ja Netflix samoten. XBOX, jonka koitan HDMI:llä kytkeä ei tosin anna ääntä ulos. Ei kuulu boxin käynnistys ääntä (kuva näkyy) ja heti kun valikko tulee, alkaa suriseva häiriöääni.

  Olen ymmälläni. En ole käyttänyt pariin kuukauteen telkkaria ja kun nyt sen käynnistin ni ensimmäisenä halus päivittää toosan. Sehän sitte päivitettiin. Oiskohan tällä voinu olla jotain vaikutusta asiaan?

  ..jaa nyt se rätisee sitte netflixin kans myös..
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016
 13. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Mulla oli häiriöitä sen takia että telkkarista vahvistimeen menevä optinen piuha oli jotenkin kireellä ja ehkä huonosti kiinni. Tosin se teki sitä että videokin alkoi pätkimään. Käytätkö arcia (hdmi) vai optista telkusta vahvistimelle? Kannattaa toki testata toisilla piuhoilla jos mahdollista. Netflixissä tuntui myös joskus olevan väliä sillä missä asetuksessa se digital audio out on telkkarista (Auto 1 vai 2 vai mitä niitä oli).
   
 14. Raptor

  Raptor Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hommasin 55X8505C:lle Seagaten kiintolevyn, johon tulee virta pistorasiasta. Se toimii televisiosta ajastettuna ihan hyvin.
  Nyt yritin puhelimen Sideview appista ajastaa ohjelmia kun tv ja kiintolevy on sammuneina, kiintolevy sammuu muutaman minuutin päästä tv:n sulkemisesta.
  Sideview ilmoitti kuitenkin että televisioon ei ole kytketty kiintolevyä ja pyysi asentamaan sellaisen. "USB hdd for recording is not connected"
  Kun kiintolevy oli käynnissä ja TV sammuneena, ajastus onnistui.

  Miten televisiosta virtansa ottava kiintolevy mahtaa toimia? Voisiko ongelma johtua nimenomaan tuosta että virta otetaan seinästä? Luulisi että TV osaisi haistella että kiintolevy on kytketty.

  Muita ideoita mistä ongelma voisi johtua?

  Ajastus toimi vain kun olin wifin piirissä, ei käytettäessä 3G verkkoa tuli joku virheilmoitus. Lienee joku modeemin säätöjuttu.
   
 15. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Mulla on kiintolevy joka saa virran samasta yhdestä usbikaapelista. Se toimii ihan mainiosti kaikinpuolin. Tosin en ole sideview:n kautta ajastusta käyttänyt. Se vissiin myös lisää virrankäyttöä lepotilassa, en tiedä kuinka paljon.
   
 16. Raptor

  Raptor Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuolla joku kommentoikin että molemman tyyppiset kiintolevyt ei toimi.

  https://community.sony.fi/t5/televisions/remote-recording-kd49x8305c/td-p/2162157

  Sain ajastettua myös 3G verkon kautta. Lähinnä tuo sideview olisi siinä kätevä jos haluaa esim töistä ajastaa ohjelmia. Mutta voihan sillä toki kotona telkun päällä ollessa ajastaa ohjelmia. Mielestäni Sideview toimii vähän näppärämmin, lue nopeammin, kuin telkun oma guide, mikä on plussaa. Siihen en osaa ottaa kantaa, lisääkö se esim sen mahdollisesti ohjelmoidun lisäajan ohjelman loppuun.

  En usko että se virrankulutusta mitenkään radikaalisti lisää, joten en pidä sitä haittana.
   
 17. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Samanlaisia kokemuksia, levy (USB2 väylävirtainen) liitetty siihen tallennukseen suositeltuun porttiin. Sideview toimii jos televisio on päällä mutta muutoin tulee herja ettei levyä löydy.

  Sideviewn kautta tallennusten määrittely olisi paljon helpompaa kuin ohjelmaoppaasta. Eilen törmäsin kuitenkin ikävään ongelmaan: Olin klikannut perjantaille tallennuksen TV2 elokuvalle "Vuosaari". Jostain syystä sideview ohjelmaopas oli kehittänyt itselleen ennen elokuvaa ylimääräisen puolen tunnin haamuohjelman ("Pulkkinen") joka aiheutti sen että tallennus alkoi puolta tuntia myöhemmin mutta loppui kuitenkin oikeaan aikaan elokuvan loputtua! Onneksi yle areena on keksitty. DNAn kaapelitalous helsingissä.
   
 18. 2cv

  2cv Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onkos muilla ongelmia Guiden kanssa? Mulla KD-55X8505CBAE:ssa Guide näytti pari pv sitten "Palvelua ei saatavilla" tms, ivo-bootti ei auttanut, piti palauttaa tehdasasetuksille. Guide käynnistyy kyllä, Suosikkilistaus toimii mutta Guide ei saa haettua ohjelmatietoja ja -listausta lainkaan. Samassa antennirasiassa (dna kaapeli) oleva hd-digiboksi löytää tiedot ongelmitta..

  Viimeisimmän päivityksen myötä telkkaa vaivannut wifiyhteyden katoaminen (yöksi sammuttelun yhteydessä) on korjaantunut, eli jotain edistystä. Niin ja Yle Areena -apsi toimii yllättävän hyvin, ei ole jäätynyt kertaakaan.
   
 19. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tuo että guide ei löydä tietoja on kyllä aika outoa ja hieman huolestuttavaa. Sitä ei ole ainakaan itselleni koskaan käynyt. DNA-kaapeli myös.

  Yle Areena toimii tosiaan muuten ihan ok nyt, mutta sovelluksen reunoilla on aivan turhaan jotain tyhjää tilaa, myös videotilassa. Lisäksi huomasin että pitkien episodilistojen selaus bugittaa. Listan fokus palaa aina alkuun vähän väliä kun menee alaspäin. Kyllä sinne alaspäin kuitenkin pääsee kun on kärsivällinen. Näistä kummatkaan ongelmat ei tosin liittyne Sonyyn mitenkään.

  Itselle kävi tuossa tällä viikolla siten että yksi päivä telkkari ei tunnistanut tallennuskovoa vaan ehdotti kovon uudelleen rekisteröimistä. Vastasin siihen ei, kun ajattelin ettei se vaan sitten tuhoaisi tallennuksia. Uudelleenkäynnistys auttoi, levy näkyi taas ja tallennukset ok.
   
 20. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Katosiko tiedot kaikilta kanavilta vai vaan osalta? Oletko järjestellyt kanavia uudelleen vaihtamalla television maan pois suomesta?