Sony 2015 mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana IlkkaP, 02.04.2015.

 1. HeEBELI

  HeEBELI Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2016
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa lukea YLEn FB-sivut vaikka alkuun läpi - sieltä löytyy vastaus.
  Eli ei ole televisiossa vikaa vaan jotain on mennyt kansankielellä "reisille" edellisen Android-päivityksen kanssa ja korjaavat.

  (Itselläni Philipsissä täsmälleen sama juttu - sovellusta ei löydy kaupasta, mutta kun se on asennettu jo ennen "katkoa" niin kunhan ei poista, toimii)
   
 2. JL84

  JL84 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kiitos, tämä tuntui auttavan.
   
 3. kimbyyri

  kimbyyri Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2013
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  11
  X8509 kiintolevystä kyse. Tarvitseeko olla ulkopuolisella virtalähteellä, että voi asettaa tallennuksen kännykällä, kun laite on kiinni?
   
 4. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Eiköhän tuon 'pitäisi' toimia niin että kun tallennus alkaa niin televisio osaa herättää itsensä ja kiintolevyn tarvittaessa. Henk. koht en olisi siitä niin varma, kun tallennusten luotettavuus on vähän niin ja näin. Tallennuksen asettamisen aikana kiintolevyä ei tietääkseni tarvitse.
   
 5. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itsellä on vanhempi Sony: USB3:sta otti ulkoinen kiintis virran ja kaikki toimi normaalisti.
   
 6. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  Omassa ja tuttavani Sonyssä on vain yksi USB portti tarkitettu kiintolevylle johon tallennukset tehdään.
  Kyseinen USB portti on erikseen merkitty, asiasta mainitaan myös manuaalissa.
   
 7. kimbyyri

  kimbyyri Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2013
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kiintolevy on oikeassa reiässä ja tallennus toimii vain jos laite on auki. uploadfromtaptalk1458916004029.png
   
 8. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Jaa, muistaakseni jos haluaa kytkeä mobiilitallennuksen päälle niin se varottaa että laite kuluttaa silloin enemmän virtaa standby-tilassa. Tyhmää jos laite pitää olla myös kokonaan päällä siitä huolimatta. Voin olla väärässä tietty.
   
 9. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko vinkkejä miten saisin tästä 65" mallista saisin äänet toimimaan optisella piuhalla? Olen kytkenyt toslink kaapelin tv:stä vahvistimeen opt1 linjaan, vahvistimessa olen valinnut opt1 linjan sourceksi. Optisessa kaapelissa palaa valo kun tulee sonysta ulos. Tv:n asetuksista olen valinnut äänijärjestelmän tv:n sijaan. Mitään ei kuulu, tv seinällä....
   
 10. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ei siinä mitään tuon ihmeellisempää muistaakseni pitäisi olla.. Kannattaa myös valita Sound->Digital Audio Out->Auto 2. Optinen kaapeli voi myös vaurioitua jos sitä kaltoin kohtelee, eli on hyvä varmistaa että piuha on ok.
   
 11. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kuulu mitään, vaihdoin tuon auto2. Mikä pitää olla kuuloke/äänilähtö -valikossa? Sinäänsä missääm kohdassa ei toimi...

  E. Toimii, otin tv:n pois seinältä ja toslink oli huonosti kiinni.. Ohut valo tuli kuitenkin läpi
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2016
 12. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Sound->sound->advanced settings: Tuolla on vielä erikseen Digital audio out volume. Mulla on näköjään tuo Headphone/audio out kohdassa Headphone. Ja näköjään itellä onkin tuo Digital audio: Auto1-asetus.
   
 13. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommasin porukoille tuon HD mallin KDL-50W809C (USB:llä ladattu uusin v3317EUA 17-02-2016) ja olisi pari kysymystä siitä:

  1. Kuinka nuo suosikkikanavat toimivat? Valitsin Suosikit1 luetteloon parikymmentä kanavaa, jättäen YLE SD kanavat pois ja korvasin ne YLE HD kanavilla. Näiden numerot ovat 401 - 404. Suosikkien asetuksista kanavat sai järjesteltyä mieleiseensä järjestykseen, eli tässä tapauksessa ensimmäisenä ovat juuri nuo 401 - 404 kanavat. Suosikit1 listan aktivointi ei ollut kyllä kovin käyttäjäystävällisesti tehtävissä ja selailin melkein kaikki valikot, ennen kuin sen jostain löysin. Aktivoinnin jälkeen kanavat olivat Guidessa tässä Suosikit1 järjestyksessä, mutta kun painelee PROG UP tai PROG DOWN nappia, TV noudattelee operaattorin antamaa kanavapaikka järjesteystä. Eli YLE1 HD on silloin kanavien loppupäässä. Kanavien numeroita ei voi myöskään muuttaa, kuten omassa Samsungissani (401 -> 1, 402 -> 2, jne). Kun television käytti pois päältä, Guide palautui defaultiksi ja valittuna ei ollut enää Suosikit1. Eli onko tämä Suosikit nyt täysin turha haluamaani käyttöön, eli siihen kanavien järjestelyyn ja selailuun halutussa järjestyksessä?

  2. Inputtien aktivoituminen siirtää TV:n huomion tähän aktivoituneeseen inputtiin. Porukoilla on vielä vanha digiboksi, joka on kiinni SCARTilla. Katselimme leffaa HBO Nordigilta castauksella ja digiboksi käynnistyi, kun tallennus alkoi. Castaus katkesi ja TV valitsi inputiksi AV1 SCART. Saako tämän automaattisen input vaihdon jollain pois päältä?

  3. Täällä on ollut linkkejä FBiin tuosta YLE Areenan toimimattomuudesta, tai pikemminkin siitä, ettei sitä voi TV:lle ladata. Ilmeisesti YLE on tekemässä asialle jotain? Oliko tähän joku kiertokeino, apk:n lataaminen fileenä USB tikulta tai suoraa joltai sitelta?

  4. Toimiiko tässä mikä hyvänsä langaton näppis / hiiri? Onko jo jotain kokeiltuja ja hyväksi todettuja?

  5. Uusimman softan myötä piti aktivoitua Twin Picture -toiminto. Sitä en kuitenkaan löydä mistään. Tämä on tosin ihan pikkuseikka.

  En jaksanut säätää kuvaa millään tavalla mutta täytyy silti sanoa, että tämä on paketista otettunakin suht kohdillaan. Itselleni jaksaisin säätää, mutta vanhaan 28" kuvaputki Panaan verrattuna ei ollut paljon tarvetta säädellä :) Käyttö on muutenkin suht nopeaa ja kunhan hetken käyttää, niin ihan johdonmukaistakin. Isäukolle tarkeä Teksti-TV toimii pirun hyvin... toisin kuin Samsungin tyhmästi toteuttama (miksei nuolinäppäimillä sivuja eteen/taakse ja alasivuja eteen/taakse?).
   
 14. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  1. Kutakuinkin näin, tosin en ole havainnut että sammuttaminen tai reboot poistaisi listan käytöstä. Numeroita ei voi muuttaa ja ch+/- nappi menee aina numerojärjestyksessä. Harvinaista herkkua nykyään se että saisi numerot vaihtaa.. mutta samaa mieltä siitä että voisi tuo ch+/- sentään toimia kuten sanoit.

  2. Hyvä ominaisuus, mutta huono tuossa tilanteessa. Ei varmaankaan pysty tekemään mitään ellei digiboksin päässä ole jotain. Bravia Sync-asetukset ei taida ihan tähän vaikuttaa kun kyseessä SCART.

  3. Voi ladata apk:n usbilta. Aiemmin onnistui Play Storesta asennus pc:llä ja kohteeksi TV, mutta ei ilmeisesti enää. Odotellaan että YLE korjailee.. Toki Areena toimii ihan kivasti kun castaa mobiililaitteelta.

  4. Pitäisi toimia 'mikä vain' bluetooth-näppis/hiiri. Itsellä ollut tuollainen Logitech Dinovo Mini, jossa myös kosketuslevy. Se ei ole mitenkään erityisesti android-yhteensopiva, mutta toimii ihan hyvin sekä nuolinäppäin- että kosketuslevytilassa.

  5. Jos on joku HDMI-inputti (tai SCART?) valittuna niin action menusta löytyy Twin Picture. Ei voi näyttää kahta HDMI:tä samaan aikaan, eli toinen pitää olla TV tai joku muu input.
   
 15. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksista.

  1. Epäilinkin homman olevan näin. Ihmetyttää välillä, että tällaiset pikku jutut ovat niin vaikeita laitevalmistajille.

  2. En ole juuri itse tarvinut tätä. Bravia syncin disablointi ei vaikuttanut SCARTin toimintaan, koska tuo tosiaan on HDMI-CEC ominaisuus. En löytänyt erillistä "älä vaihda herätteestä" säätöä tuolle SCARTille. Boksia en vielä tutkinut.

  3. Jos olisi oma töllö, niin voisin puukottaakin erillisellä apk fileellä. Porukoilla tulee käytyä niin harvoin, että en viitsi säätää mitään epäkuranttia.

  4. Pitääpä vilkaista tuota Logitechia.

  5. Jaa se Twin vaati käynnistyksen joku input valittuna, eikä se lähde päälle TV tilassa. Vähän nurinkurista, koska TVn saa kuitenkin Twinin toiseksi näytöksi. SCART ei toimi Twinissä. Tälle PIPille ei ole koskaan ollut käyttöä, vaikka se parissa TVssä ollut jo tarjolla.
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  1.) Töllön maa pitää muuttaa Tanskaksi tjsp., että Suomessakin käytössä oleva LCN ei sotke itse muutettua kanavajärjestysta. Ollut Sonyissä näin jo vuonna miekka ja kilpi tjsp.
  2.) Ei vaan SCART-piuhan yksi karva liipaisee tuon vaihdon, kun piuhan toisen pään laite laitetaan päälle tai toistamaan. Ei ole mitään tekemistä HDMI-CEC:n kanssa, josta scartilla ei ole ollut tietoa 1980-luvulla, kun scartti on suunniteltu, eikä saa pois piuhaa tärvelemättä.
  3.) Ei tietoa.
  4.) Logitech myös
  5.Ei havaintoa
   
 17. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Niin lisätään että ihan varauksetta en ehkä suosittele tuota Logitech Dinovo Miniä tähän käyttöön. Tyylikäs se on ja sopii sohvapöydälle, mutta Android-käytössä olisi parempi jos esim. esc, tab ja del-näppäimet toimisi ilman fn-näppäintä. Lisäksi nuolinäppäintilassa kosketuslevyn suunnat voi olla vähän tunnottomia.
   
 18. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missä voi vaihtaa maan? Kielen valinta löytyy kyllä...
   
 19. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  2. Kuten itse jo totesin: "Bravia syncin disablointi ei vaikuttanut SCARTin toimintaan, koska tuo tosiaan on HDMI-CEC ominaisuus". Eli tiedossa kyllä on, että CEC ei vaikuta millään tavalla analogisen SCARTin toimintaan. Digiboksissakaan ei ollut mitään säätöjä, millä tuota lähteen vaihtumista voisi hallita. Ehdin jo selailla nuo SCARTin pinnit ja SCART PIN 8:n katkaisu voisi ratkaista tämän ongelman.

  Pin 8, the switch signal pin, carries a DC voltage from the source that indicates the type of video present.

  0 V–2 V means no signal, or internal bypass
  4.5 V–7 V (nominal 6 V) means a widescreen (16:9) signal
  9.5 V–12 V (nominal 12 V) means a normal (4:3) signal


  Setupissa on SCARTeilla peräkkäin DVD -> Digiboksi -> TV. Passthrough pelaa ihan ok tuon digiboksin lävitse. Tiedä sitten mitä tekee jos sen 8 PINin katkaisee boksin ja TV:n välilä. SCARTeja on kyllä tuhottavaksi asti, kun ei niillä nykyisin juuri käyttöä ole. Eipä tämä tosin mikään elämää suurempi ongelma ole, mutta voisi tuota kokeillakin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2016
 20. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itsellä 55W955 malli, onko tietoa miten guiden saisi pelkästään suomeksi, eikä niin, että joka toinen kanava on ruotsiksi?