Sonera KotiTV IPTV-palvelu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana hkj, 09.03.2010.

 1. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Menin sitten itsen tilaamaan tämän Koti TV:n ja on kyllä karvas pettymys. Mukana tullut Thomsonin modeemi on täysi paska, eikä mm suostu toimimaan kotiverkossani olevien homeplug adapterien kanssa. (siis sähködatamokuloita). Eli netti ei pelaa laitteissa, jotka ovat noiden plugien päässä. (mukaan lukien siis Motorolan digiboksi). Motorolakin muuten sitten hukkaa kaikki nettitallennuset jos sen menee resetoimaan... hienoa. Koitan saada tuon roskan tuupattua takaisin Soneralle ja määräaikaisuudet purettua samalla.

  Älkää välittäkö, hirveetä vuodatusta. Ideoita otetaan kyllä edelleen vastaan
   
 2. juzmo

  juzmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2002
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voitko kertoa mikä muu tässä on paskaa?

  Olen tässä itse vaihtamassa Elisaviihdettä Soneraan + kotitv palveluun. Onko kellään omia kokemuksia molemmista palveluista?

  Minulla on ollut Elisaviihde(ent. Saunalahti Kotitotaali) nyt vajaa kolme vuotta. UrhoTV Totalin ja muiden lisäkanava juttujen takia olen vaihtoa miettinyt.

  Miten verkkotallennus on toiminut? Ilmeisesti tallenteet säilyy vain kolme kuukautta, ainakin alussa. Onko muita suuria eroja / puutteita Elisaan?
   
 3. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  No, ainakaan itsellä (ADSL 24/1) liittymällä ei TV kuva näy pätkimättä vaikka ei ole muuta verkkoliikennettä. Netin käyttö TV-katselun olessa päällä on raivostuttavan tahmeaa. Eniten askarruttaa häiriön sattuessa vingahdus kaiuttimista, kun ne tuskin pidemmän päälle siitä tykkää. Lisäksi tuo, että huomasin verkkotallennusten katoavan jos digiboksin resetoi. Muilla laitteilla ei verkkotallennusten katselu onnistu eikä niitä pysty siirtämään tai mitään muutakaan. Boksin mennessä totaalijumiin menettää siis myös tallennuksensa... helvetin typerää. Koitan vielä viikonlopun aikana josko saan laitteet pelaamaan jotenkin vetämällä pitkän puhelinjohdon. Ethernetkaapelin vetäminen olisi tietty parempi ratkaisu, mutta ei kohdallani oikein mahdollinen. Pitkät puhelinkaapelit taitaa hidastaa yhtetyttä ainakin jonkin verran...
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Itse olen alun skeptisyyden jälkeen ollut palveluun kohtuullisen tyytyväinen. Boksi ei meikällä ole juminut tai muutenkaan toiminut huonosti. Thonsson on ok, tosin se piti yhdistää piuhalla Wippiesin wlan-boksiin ja sitä kautta wlanilla kodin tietokoneisiin, koska Thonsson pätki wlan-yhteyttä jatkuvasti.

  Itselläni on myös 24/1-liittymä ja kuva pätkii ainoastaan silloin, kun useammalla koneella lataa netistä dataa. Tuntuu ainakin omalla kohdallani tuo Thomssoni hoitavan hyvin riittävän kaistan varaamisen digiboksille.

  Voisin ehkä veikata, että tuo 24/1-liittymä on aina herkkä sen suhteen, mikä kättelynopeus on. Itselläni on melkein maksimit, mutta jos nopeus jää huomattavan alhaiseksi, vaikuttaa se varmasti palvelun toimintaan. Joten siinä mielessä 100-megainen olisi parempi.

  Normaalissa kuvassa pystyresoluutio vaikuttaa hieman huonommalle kuin Canal Digitalin kautta tulevassa kuvassa, mutta ei sitä oikein sohvalta asti huomaa.

  Simplicitas, Itselläni otti jonkin verran aikaa saada Wippies toimimaan tuon Thomssonin kanssa. Ainahan noita yhteensopimattomia laitteita on olemassa, mutta voisi kuitenkin kuvitella, että riittävällä säätämisellä nuo homeplugit sais toimimaan. Jos ei muuten niin tekee kuten minä ja laittaa toisen reitittimen Thomssoniin kiinni ja siihen sitten nuo homeplugit. Hankalaa, mutta toimivaa. :)
   
 5. Kvli

  Kvli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.07.2010
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on vähän tuntumaa takana Koti-TV:stä. Laitteiksi Sonera toimitti Motorolan 1903 boksin ja Thomsonin purkin. Yhteytenä on 10/10.

  Motorola starttaa hitaasti ensimmäsellä kerralla, sekä aina sen jälkeen kun töpseli on ollut irti seinästä. Muutoin käyttö on kohtalaisen sujuvaa, tosin pieniä viiveitä on joskus kanavanvaihtojen yhteydessä. Boksin käyttöliittymä on ihan looginen, en vielä mitään suurempia puutteita ole siinä havainnut. Kuva toistuu nykimättä ja vaikuttaisi laadultaan ihan hyvältä. Tallennus toimii, sekä ohjelmakirjastoista sekä videovuokraamosta löytyy varmasti katseltavaa tylsiin hetkiin. Kuva ei ole alkanut nykimään vaikka samaan aikaan koneella käyttäisi nettiä raskaamminkin.

  Kunhan Thomsoniin saa jossain vaiheessa paremman softan sisään niin en kyllä juurikaan keksi purnaamisen aihetta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2011
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Ohjelmakirjastossa voisi olla enemmän sisältöä. Samat neljä Mythbustersien jaksoa ovat olleet jatkuvasti. Voisivat päivittää noita samalla.

  Sen lisäksi olisi ihan jees, jos myös muitakin kuin peruskanavia voisi tallentaa. En panisi pahakseni, vaikka tallennukset katoaisivat, kun katseluaika loppuu, kunhan tallennusmahdollisuus kuitenkin olisi.
   
 7. Kvli

  Kvli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.07.2010
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on ongelma Xepg/XMLTV:n kanssa. Tein täältä löytyneiden ohjeiden mukaan, mutta XMLTV ilmeisesti muuttunut hiukan jossain välissä koska "tv_grab_fi"-valintaa ei enää ollut vaan se on nyt "tv_grab_fi_sv". Muutin tuon tarvittaviin kohtiin ja kaikki näyttäisi menevän muuten oikein, mutta ohjelmatiedot eivät päivity Dvbvieweriin. Mikä voisi olla ongelmana?
   
 8. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota tv_grab_fi parseria ollaan ilmeisesti tällä hetkellä kirjoittamassa uusiksi ja on tämän takia jäänyt pois yhteensopivuuden takia uusimmasta alphasta. Eiköhän tuo kohtapuoliin ilmesty takaisin pakettiin.

  Minulla on ollut samoin pieniä ongelmia ajastetun päivityksen kanssa. Xepg:stä importtia testatessani kaikki kyllä toimii oikein, mutta Recording Servicen process-timeri ei saa tuota Xepg:tä kunnolla käyntiin. Nettiä selatessani ilmeni, että kyse on ilmeisesti puuttuvista oikeuksista tai jostain vastaavasta sekamelskasta. Kokeile poistaa Recording Servicesta salasana, josko päivitys silloin onnistuisi, tai vaihda Service käynnistymään omalla Windows-tunnuksellasi. Jos importtaus ei onnistu edes Xepg:stä käsin testaamalla, voi ongelmasi olla toisaalta aivan jokin muukin.

  Minulla on nyt Windowsin uudelleenasennettuani toinenkin ongelma Recording Servicen kanssa. Itse DVBVieweristä IPTV-kanavien katselu ja tallennus onnistuu hyvin, mutta Recording Service luo ainoastaan tyhjän tiedoston. Mitään syytä en ole tälle vielä löytänyt.
   
 9. Pikkuveli

  Pikkuveli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin joku hämminki tuon EPG:n kanssa. Kaikkien kanavien tiedot ei tule, kun olen tänään yrittänyt päivittää. Siis ihan käsipelillä kokonaan, en ole jaksanut recording serviceen tutustua. 1, 2, 3, Teema, LIV ja SuomiTV näkyy viikoksi eteenpäin, mutta muille ei mitään. Aiemmin toimi.
   
 10. Puuro

  Puuro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  osaisko joku vähä opastaa..itsellä siis buffalo modeemi/reititin
  malli : WBMR -HP-GN
  liittymänä sonera adsl 24/1 ja tuo motorolan ilmainen boksi ( ei tallentava ) boksin kautta toimii hienosti kaikki kanavat
  oon koittanu saada näkymää tuolla dvbviewerissä erittäin huonolla tuloksella.
  ohjelmina dvbviewer 4.5.0
  ja transedit iptv 3.2.2.0
  aiemmin löysin tuolta ohjeet tuohon skannaukseen mutta ei tää kyllä löydä mitään... ois tosi mahtava saada näkymää vaikka edes noi ilmaiskanavat..sais tallentaa ohjelmia koneelle. kiitoksia etukäteen jos joku viittis vähä jelppiä..
   
 11. topsy

  topsy Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  4
  Moro,

  Tietääkseni ei onnistu tietokoneella katsoa, jos kotitv:n tekniikkana on unicast. Multicast verkoissa toimii (eli niissä missä on Soneran toimittama palvelureititin mukana).

  Oletko kokeillut esim. vlc:llä katsoa kanavia? Jos ei toimi sielläkään, niin vika on mitä todennäköisesti juurikin tässä..
   
 12. Puuro

  Puuro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  oon koittanu vlc:llä en sit tiedä onko noi linkit menny oikeen...jos joku pistäis nyt vaikka selkeen linkin millä pitäis näkyä varmasti joku kanava vlc:llä ni testaan vielä..vaikka joku ylen kanava tai jotai.. voiskohan soneralta saada ton palvelureitittimen.vai missä tapauksissa ne toimittaa sen ja missä tapauksissa ei.. tää kyllä muutaman kerran päivässä katkasee kuvayhteyden tolla boksilla että jos vaikka vetoais siihen...
   
 13. topsy

  topsy Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  4
  Pelkkä palvelureititin ei riitä vaan verkkoon pitää myös tehdä muutoksia soneran toimesta. Eli todennäköisesti ainakin vaatimuksena on, että asut Soneran verkon alueella.

  Kannatanee aspasta kysellä asiasta. Meille päin tekivät juuri tällä viikolla tuon muutostyön verkkoon jonka myötä myös palvelureititin tuli postissa ja hienosti toimii (ainakin toistaseksi).
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Tänään on ollut epg sekaisin. Ohjelmat näkyvät väärään aikaan ja väärillä kanavilla. Lieköhän kellonjen siirtämisellä on jotain vaikutusta...
   
 15. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyykö tuosta perus KOti TV Motorolan boksista komponenttivideota?
  HDMI ja SCART liitännäthän siinä on, mutta saako SCART:in kautta ulos komponenttia?
   
 16. juhuri

  juhuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  1
  Perus (1903) boksissa on myös komponenttiliitännät.
  Vaatii pientä kikkailua softan päivittyessä tahi jos nappaa virrat pois töpselistä asti Kuvasuhteen vaihto sokkona

  Ehkä joskus korjaavat softaa
   
 17. Vierimaa

  Vierimaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sonera tarjoaa koti-tv 10/2 liittymällä 19e kuukausihinnalla. Itse koti-tv ei erityisesti kiinnosta mutta edullinen 10/2 kyllä.

  Mitkäs tästä on kokemukset nettiliittymänä? Saako täyden kaistan jos iptv laite on pois päältä vai viekö se automaattisesti jotain.Mulla ois tarkoitus ketjuttaa tämä nykyisen linksys wlan purkin kanssa. Modeemin mukana tulee suoraan wlan mutta ketjutus ei liene ongelma?

  Mitähän tarkoittaa palveluehdoissa max. 4 laitetta. Mulla kun on nykyisessä wlanissa varmaan 10 laitetta, ei kai tuo rajoita jotenkin wlan routerin kautta kytkeytyviä?
   
 18. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  ^ Jos sulla on Extra vanhalla puhelinplugilla ja kuitu tulee kellariin niin 24 megaa on yhteensä käytössä. Itsellä ainakin tuolla tyylillä ei ole kuin HD-kanavia katsottaessa PC:n käyttö hidastunut. Normaalit kanavat tuplastikaan eivät yhteyttä hidasta. Ja täällä myös tuo 19 euroa kuukaudessa tuolla kymppimegaisella.
   
 19. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse yritin kytkeä KotiTV:n siten että makuuhuoneen seinästä ensin Soneran Thomsonin VDSL modemi/reitittimeen, sieltä makkarin D-Linkin WLAN reitittimeen josta piuhalla yhteys makkariin PC:lle sekä olohuoneeseen kytkimelle joka puolestaan jakaa KotiTV:lle, PS3:lle, Blu-ray soittimelle, Onkyon vahvistimelle ja verkkolevylle. Lisäksi langattomasti olisi kytkettynä Canonin printteri, Wii, iPhone ja Nintendo 3DS sekä PSP.

  Ennen KotiTV:tä tuo toimi vielä täydellisesti. Vieläkin toimisi muut paitsi tuo KotiTV, joka ei tunnu toimivan jos ei ole kytketty suoraan Soneran Thomsoniin. Thomsonissa IP alue on 192.168.1.XXX, D-Linkissä 192.188.0.XX, ilmeisesti pitäsi saada jotenkin samalle alueelle mutta ei enää tietämys ja viitseliäisyys riitä.

  Ratkaisin sen niin että Thomsonin reitittimeltä lähtee nyt oma verkkokaapeli suoraan KotiTV:lle, loput laitteet on entiseen tapaan D-Linkin ja kytkimen parässä.

  Ongelmana vielä on että PS3 saa NAT3, joka ei verkkopeleissä kai ole kovin hyvä juttu. Kokeilin ohjata portteja Thomsonissa mutta en oikein tiedä mille IP osoitteelle ne nyt täytyisi ohjata, PS3:n, Thomsonin vai D-Linkin IP:lle. Ei enää riitä aivokapasiteetti näitten verkkotouhujen kanssa :hitme:

  Ehkä tuon kotiverkon voisi ratkaista elegantimminkin. Toimisikohan jos korvaisi tuon D-Linkin toisella kytkimellä ja antaisi Thomsonin hoitaa WLAN yhteydet?
  Yksi syy miksen käytä pelkästään Thosonia reitittämiseen on että se on vain 10/100 laite, haluaisin että PC:ltä verkkolevlle yhteys säilyisi gigabittisenä.

  Muuten tuo KotiTV ja Soneran 100/10 yhteys on kyllä vielä toiminut hyvin, ja talossa ihan vanhanaikainen puhelinverkko. Nopeus päälle 90/11, ja KotiTV:n päällä ollessakin lähellä 90:ä joskus jopa yli. Tosin tiedä tuon Speedtest sivuston luotettavuudesta mutta otain suuntaa antanee kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2011
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Itse petyin Thomsonin wlaniin, joka jatkuvasti pätki yhteyttä tietokoneisiin. Sen vuoksi laitoin Wippies-boksin johdolla Thomssoniin kiinni ja Wippiesistä sitten wlanilla jaan netin tietokoneille. Tuntuu ehkäpä myös töllö pelaavan paremmin näin. Ehkäpä se on Thomssoninkin helpompi säätää kaistaa, kun pitää huolehtia vain kahdesta lähtevästä johdosta (Motorola, Wippies) kuin yhdestä johdosta ja kolmesta wlanista.