Sonera KotiTV IPTV-palvelu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana hkj, 09.03.2010.

 1. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Eikö tuon uuden boksin voisi laittaa myös vanhan jatkoksi. Mutta tuo teksti-tv on tosiaan suorastaan maaginen verrattaessa vanhoihin räpellyksiin.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 799
  Saadut tykkäykset:
  717
  Alunperin kokeilin Motorolan boksia Wippiesin perässä, ei toiminut. Sen jälkeen laitoin Wippies->Thomson->Motorola, ei toiminut.
  Nettiä sen verran selasin, että Wippiesiin pitäisi kai vaihtaa jotain asetuksia. Mietin myös tuota QoS:ia, kun Thomson kyllä hyvin osaa antaa Motorolalle kaistaa, vaikka nettiä käyttäisi kolmekin muuta konetta.

  Nyt on Thomson adsl-poksina ja sen perässä Wippies, jonka wlanin kautta netti tuntuu toimivan.
   
 3. Jnz

  Jnz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka.

  Saisko ohjeita ton xEpg:n käyttöön? Dvbviewer toimii muuten hyvin, mutta noita epg tietoja en osaa sinne asettaa.

  Kiitos.

  edit:
  Saiskohan Dvbviewerin toimimaan wlanin ylitse, niin että laittaisi thomsonin perään langattoman reitittimen? Koitan tätä illalla, jos ei kerkiä tulemaan kieltävää vastausta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2011
 4. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohjeet Xepg:n käyttöön DVBViewerin kanssa.

  1. Lataa ja asenna Xepg.
  2. Lataa XMLTV ja pura se Xepg:n data-hakemistoon. (Löytyy käynnistämällä Xepg ja klikkaamalla "Xepg Data Folder"-linkkiä, esim Windows 7:ssa se on "C:\ProgramData\Xepg\".)
  2.b (Lataa uusin alpha-versio XMLTV.exe:stä ja korvaa sillä nykyinen telkku.comin kanssa toimimaton versio. tv_grab_fi version tulee olla 1.64, joka näkyy komennolla "xmltv tv_grab_fi --version")
  3. Käynnistä Command Prompt ja siirry XMLTV:n hakemistoon.
  4. Valitse haettavat kanavat ajamalla komento: "xmltv tv_grab_fi --configure". Valitse yes/no haluttujen kanavien kohdalla.
  5. Testaa että epg-tietojen haku onnistuu komennolla: "xmltv tv_grab_fi --output telkku.xml".
  6. Käynnistä Xepg.
  7. Lisää uusi XMLTV EPG Job ja syötä tarvittavat tiedot:

  xmltv-0.5.59-win32\telkku.xml
  xmltv-0.5.59-win32\xmltv.exe
  tv_grab_fi --output telkku.xml
  C:\ProgramData\Xepg\xmltv-0.5.59-win32
  Valitse XMLTV File Reading Engine kohdasta "EasyXML SAX".
  Valitse "Calculate" Missing stop times -kohdasta ja syötä haluamasi ohjelmien maksimiaika (esim 240).

  8. Klikkaa Channel Pairing ja parita Telkku.comin ja DVBViewerin kanavat keskenään.
  9. Klikkaa Options. General välilehdeltä valitse "Use Recording Service if available". Recording Service välilehdeltä syötä tarvittavat tiedot jotta Xepg saa yhteyden Recording Serviceen.
  10. Testaa EPG-tietojen päivitys kohdasta "Test Import".
  11. Jos kaikki toimii niin klikkaa vielä Automate ja tee valinnat niin kuin itse haluat.
  12. Avaa Recording Service -> Configure ja Tasks-välilehti. Lisää uusi tehtävä ja anna sille nimeksi Xepg. Syötä Xepg:n Automate-ikkunasta ohjelman sijainti ja parametrit. Working Directory -kohtaan tulee Xepg:n data-hakemisto (C:\ProgramData\Xepg\).
  13. Avaa Recording Servicen webbiliittymä. Timer-välilehdeltä valitse alasvetovalikosta "Process Task Timer" ja luo uusi ajastus. Valitse Task-kohdasta Xepg ja syötä muut tiedot kuten haluat.
  14. (DVBViewerin asetuksista pitää Recording Service -välilehdeltä oltava valittuna "Download EPG from service", jotta tiedot päivittyisivät myös DVBVieweriin.)


  Nyt pitäisi kaikki olla kunnossa. Tuo luotu ajastin käynnistää Xepg aina haluttuun aikaan ja se hakee tiedot telkku.comista ja päivittää ne Recording Serviceen.
  Telkku.com on lähiaikoina temppuillut ja antaa välillä aikakatkaisua tai ei vastaa ollenkaan. Jos tuollaisia virheitä tulee, odota hetki ja kokeile uudelleen.
   
 5. Jnz

  Jnz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos paljon ohjeista, Yle ja Jim alko toimiin, mutta maikkari ja sub ei, joten oletan että vika on telkussa, eikä tässä päässä.

  Sain IPTV:n toimiin wlanin ylitte laittamalla wlanin asetuksista multicastin päälle, mutta yhteys kaatuili jatkuvasti kun yritti katsella, joten eipä sekään auttanut.

  Multicast taas pois päältä ja netti toimii hienosti, vaan eipä IPTV wlanin ylitse.
   
 6. juhuri

  juhuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  1
  Urho Total, Valioliiga HD, Eurosport 1&2, Espn America, Canal+Sport.
  24,95/kk.
  Linkki

  Täytyy jo harkita tuolla hinnalla..
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 799
  Saadut tykkäykset:
  717
  Itse just soittelin tuosta, että eikö Eurosporttia saisi erikseen. Urho Tv ei juurikaan kiinnosta, Valioliiga näkyy Canalilla, Espn ei kiinnosta. Eurosportista ei 25e/kk viitsisi maksaa, kun ainoa kiinnostava sieltä tuleva ohjelma on Snooker.

  Sinänsä harmi, kun KotiTv:n kautta olisi teknisesti mahdollista saada pelkkä Eurosport, jos vain Soneralla olisi halua tarjota sitä.
   
 8. Erasmus

  Erasmus Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäisikö tuon Thomsonin mukana tulla asennus cd? Paketissakin lukee että sisältää cd:n, mutta eipäs näkynyt. Tv kanavat ja netin sain kyllä toimimaan piuhat kytkemällä, mutta olisi mukava päästä muuttamaan Thomsonin asetuksia.

  Ensikosketuksella kanavan vaihdot oli turhan hitaita.
   
 9. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Viimeksi muokattu: 03.02.2011
 10. Aksa

  Aksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä vastaava ominaisuus on jo valtakunnallisella kilpailijalla Maxivisionilla ja on oikein näppärä. Toivottavasti Sonerakin tajuaa lisätä sen mukaan, vaikka epäillyttääkin välillä heidän järjen juoksu
   
 11. apinamies

  apinamies Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2003
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  ADSL kohteissa ip-tv tulee kai eri VCI'llä kuin muu nettiyhteys. Ethernet kohteissa ip-tv tulee omaa vlania pitkin.
   
 12. topsy

  topsy Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  4
  Muuttaavat näemmä normaali ADSL alueillakin (soneran verkossa) tekniikkaa, jonka myötä thomssonin boxeja tulee myös ei-extra kohteisiin (mm. nepa).

  kysyin asiasta ja tässä vastaus: http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=67&t=5167
   
 13. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taloyhtiö siirtyi 100/10M nettiin joten tuli thomsonin VDSL purkki ja kun kerran koti-tv toi 5e/kk hinnanalennuksen niin otin senkin.

  Thomsoni tuntuu olevan aivan jäätävää p...ittisaastetta. Olen mä kaikenlaisia virityksiä nähnyt mutta tämä kyllä ottaa kakun. Mitä mä katselin noita thomsonin ohjeita niin tämä ei ole varsinaisesti tarkoitettu loppukäyttäjien konffattavaksi ollenkaan vaan ideana on että operaattori hoitelee kaiken etänä. Ja se käyttäjän oma asetusvalikko on kyllä sen mukainen, huhhuh.

  Jos tämän nyt edes saisi toimimaan siltaavana/bridge niin voisi unohtaa koko purkin olemassaolon ja antaa pätevämmän reitittimen hoitaa hommat mutta ei.. No, käänsin Wlanin ja firewallin pois ja forwardoin kaikki portit reitittimelle, ehkä se ajaa saman asian.

  Sitten pari kyssäriä itse palvelusta:
  Katselin että kaikki ilmaiskanavat ei näy? Ei näy DVBviewerillä vai ei näy edes sillä IPTV digiboksilla? Jos näin on asia niin pitää sitten jatkossakin pitää kaapelikortti että näkee nelonen HD / Yle HD yms kanavat.

  Saako maksukanavat näkymään jotenkin dvbviewerillä?
   
 14. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, koko ketjun alusta kelaamalla päättelen että maksukanavat katsotaan sillä poksilla ja piste. Eli taidan jatkossakin olla kaapelitv asiakas kun toi HTPC kolmen virittimen ja iiiison kovalevytilan kanssa pesee kädettömät digiboksit 10-0. Ei nyt niin että HD kanavapuolella olisi mitään edes etäisesti järkevää tarjontaa jos ei futis tai muu urheilu kiinnosta.

  Dvbvieweristä näkyy tulleen 4.6 versio yllättäen, edellinen päivitysväli olikin joku yli puoli vuotta. Siinä oli mainittu jotain fixejä IPTV puoleen.

  IPTV transedit sinänsä kilahtaa kun scannin pitäisi alkaa, käyttiksenä W7 x64 jos vaikuttaa asiaan.
   
 15. mml

  mml Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on ongelmana, että kanavat kyllä näkyy VLC:ssä ja dvbviewerissä, mutta katkeaa, jäätyy n. 2min kuluttua. Windowsin tehtävänhallinnasta näkyy, että yhteys ilmeisesti katkeaa, verkon käyttö tipahtaa 5%:sta alas. Käytössä siis laajakaista extra 10/2 ADSL, thomson TG784, motorola VIP1903 ja tietokone suoraan kiinni thomsonissa. Kokeilin myös toisella tietokoneella ja sama ongelma. Digiboxissa ei ongelmaa muuten kuin jos laittaa kytkimen thomsonin ja motorolan väliin, silloin jäätyy myös n. 2min kuluttua. Suoraan kytkettynä thomsoniin toimii loistavasti, HD-leffan katselu onnistui pätkimättä. DSL Bandwidth 2.712 / 25.594 kbps. Missä mahtais olla ongelma :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2011
 16. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näköjään Nelonen HD ei näemmä kuulu tarjontaan, ainoa riittävällä bittivirralla toimiva ilmaiskanava suomessa jätetty pois.. :hitme:
   
 17. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan vanhaan viestiin mutta tämä on aika olennainen juttu..

  Ihan niinkuin mä olisin muistellut että viestintävirasto tms olisi linjannut että jos palvelua ei ole saatavana niin se on riittävä syy määräaikaisuuden purkuun? Käytännössä taitaa edellyttää että muutat asumaan jonnekin jossa ei ole saatavana soneralta vaatimukset täyttävää nettiyhteyttä.

  Edit: Juu, soitin soneran asiakastukeen ja koti-tv:n saa purkaa jos muuton yhteydessä ei ole enää mahdollista ottaa laajakaista extraa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2011
 18. jryi

  jryi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko joku selventää vähän tuota Koti-TV:tä, kun Soneran sivuilta on niin vaikea löytää yksikäsitteistä vastausta.

  Digibokseja on ilmeisesti eri malleja, mutta onko niissä DVB-T/C-viritintä ollenkaan? Jotenkin päättelin, että ihan kaikki kanavat tulevat IPTV:n yli, onko tosiaan näin? Miten tuolla tallennetaan ohjelmia? Minkälaiset kaistavaatimukset on, jos haluaa nauhoittaa paria kanavaa ja katsoa kolmatta? Onko mitään samanlaista mahdollisuutta kuin Elisan palvelussa, että ajastukset voi määrätä web-selaimella tai kännykällä?
   
 19. topsy

  topsy Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  4
  Digiboxeja on ainakin kahta eri mallia. vip1903 ja vip1963. Vip1903 on perus boxi ilman tallennus ominaisuutta (ja tulee kotitv:n mukana defaulttina). vip1963 sisältää tallennuksen lokaalisti kovalevylle.

  Ja kaikki kanavat tulevat iptv:n yli joten dvb-t/c viritintä ei ole missään.

  Tallennus tapahtuu samalla tavalla kun normaali digiboxeissa (eli kovalevylle). Tähän kuitenkin on kuulemien mukaan tulossa muutosta, eli mahdollinen nettitallennus lähestyy. Päivämäärä eikä speksejä tästä ei ole kuitenkaan saatavilla.

  Extra-liittymissä onnistuu yhden tallennus ja toisen kanavan katsominen samanaikaisesti. Kahta kanavaa ei kuitenkaan voi nauhoittaa yhtäaikaa. Normaali ADSL-liittymissä voit vain tallentaa ja/tai katsoa yhtä kanavaa samanaikaisesti.

  Selaintallennukseen en osaa kommentoida, koska en omista vip1963 boxia.
   
 20. kuka

  kuka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on sitten verkkotallennus mahdollista. 3000 tuntia näytti olevan tallennuskapasiteetti ja 91 päivää ilmeisesti pysyy tallessa.