Sonera KotiTV IPTV-palvelu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana hkj, 09.03.2010.

 1. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulla ei henk.koht ole moitittavaa thomsonin wlan-yhteydestä. Sinulla tuon pakan sotkee juurikin se, että verkossa on kaksi reititintä. PC:n ja verkkolevyn yhteys säilyy gigabittisenä jos niiden välissä on pelkkä gigabitin kytkin (itsellä näin).

  Oma kokoonpano on tällä hetkellä se, että siirsin Thomsoninkin olohuoneeseen. Makkarista (huoneiston ainoa puhelinpistoke) julmetun pitkä puhelinjohto olohuoneeseen. Thomson on kiinni gigabitin kytkimessä samoin kuin PC, verkkolevy ja PS3. Läppäri on Thomsonin wlanissa. PS3 saa Nat 2 ja kaikki toimii.

  Ongelmana omalla kohdalla on ADSL yhteys. Jostain syystä modeemini (minulla siis 24/1 liittymä) kättelee vain ~13M nopeudella. Tämä siis myös ilman tuota ylipitkää puhelinjohtoa. En ole vielä saanut aikaiseksi tehdä uutta vikailmoitusta soneralle jotta joku mittaisi mihin se nopeus jää. Todennäköisesti kerrostalon sisälle. Luulisi kuitenkin että tuo 13M riittäisi ilman muuta verkkoliikennettä kotiTV:lle mutta itsellä se ainakin pätkii.
   
 2. apinamies

  apinamies Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2003
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin reitittimen vaihto on tietoisesti estetty lisäämällä DHCP optioihin laitteelle UID ja spooffaamalla joku custom mac-osoite siihen interfaceen joka hoitaa multicast liikenteen. Tuon lisäksi Thomssonin purkki antaa motorolan laitteelle DHCP optiona urlin josta motorola lataa firmiksen aina käynnistyksen yhteydessä.

  Mitään tuosta ei tarvittaisi turvaamaan väärinkäytöksiä, eikä se periaatteessa estäkään laitteen käyttöä toisella reitittimellä (rajoittaa vain huomattavasti vaihtoehtoja ja monimutkaistaa säätöä).

  Elegantisti suunniteltuna Soneran DHCP palvelin tukisi myös samaa DHCP optiota jolla motorola saisi firmiksensä. Tuon kautta motorolan voisi laittaa suoraan hallittavalla kytimellä soneran verkkoon ilman että välissä tarvitsisi olla mitään reitittimiä. UID'in ja spooffatun mac-osoitteen saa kaapattua joka tapauksessa thomssonin ulkopuolelta joten nuokin ovat vain tuossa lisäämässä kompleksisuutta.

  Henkilökohtaisesti suosittelisin katsomaan muiden palveluntarjoajienn valikoimaa, ja huolehtimaan siitä että palvelut on toteutettu yksinkertaisesti ilman turhaa kikkailua.
   
 3. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko sulla on liian pitkä matka, huonot kaapelit tai kaapelilla on monta jatkoa matkan varrella.

  Onkohan Soneralla rajoitukset päällä?

  Katso modeemista, mihin linjat pystyvät.

  Ainakin DSLAM laskee automaattisesti nopeutta, jos on vähäänkään huonot linjat.

  Hyvä keino olisi saada kuitu taloon, siitä eteenpäin ADSL2+/VDSL2 DSLAM. Jolloin puhelinkaapelin matka jäisi muutamaan kymmeneen metriin.

  Parhaimmat VDSL2 DSLAMit tukevat myös ADSL2+ yhteyksiä, eli jokainen voi tulevaisuudessa vaihtaa nopeampaan yhteyteen. Täytyisi olla vielä sellainen, joka päästää IPTV-liikenteen läpi.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Ajattelinpas kysäistä, että mikä versio porukalla on Thomsonista käytössä?

  Meikäläiselle lähettivät mallin Thomson TG784, kun taas samalla kylällä asuvalle kaverille lähettivät mallin Thomson TG789.

  En tiedä mitä eroa noilla käytännössä on, jos mitään. Mietin vain tuota oman Thomssonini wlanin pätkimistä, että voiskohan siihen mahdollisesti auttaa laitteen vaihto toiseen malliin.
   
 5. LimBurger

  LimBurger Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin sama ongelma täälläkin + lisäksi en pääse enää kotiverkon ulkopuolelta verkkolevylle, joka on kytketty D-linkin päähän. :OI
   
 6. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloin konffaamaan tuota D-Linkiä uudelleen siltaavaan tilaa.
  Eli sinne NETWORK SETTINGS - Router Settings - muutin D-Linkin IP osoitteen Thomsoni IP avaruuteen sopivaksi eli: Router IP Address: 192.168.1.252 entisen 192.168.0.1 sijaan.
  Subnet mask sai olla sama kuin ennen 255.255.255.0 koska Thomsonissa näkyy olevan sama.
  D-Linkissä DHCP pois päältä, samoin UPnP.
  Piuhat D-Linkissä LAN portteihin, WAN portti jää tyhjäksi! Eli Thomsonilta piuha D-Linkin LAN porttiin, ei WAN.
  Jatkossa D-Linkkiin täytyy sitten kirjautua tuolla uudella IP:llä.

  Ainakin KotiTV Pelittää nyt D-Linkin kautta, samoin iPhonen olen jo saanut toimimaan ja PS3 meni nätisti NAT 2:lla :)
  langattomana. iPhoneen ja PS3:een asensin uudelleen kiinteän IP:n tuosta 192.168.1.XX osoiteavaruudesta, Reitittimeksi Thomsonin IP, eli se millä kirjaudutaan hallintaan, samoin DNS.
  PS3 NAT2 edellytyksenä näyttäisi olevan että uPnP on päällä Thomsonissa ja PS3:ssa (D-Linkissähän se kytkettiin pois).

  Vaikeuksia on yhä tuon WD verkkolevyn kanssa :OI Edit: Korjattu resetoimalla WD!

  En tiedä johtuneeko Soneran lakosta vai näistä minun uusista kytkennöistä, mutta nopeudet on enää 40/10 luokkaa kun ne vielä eilen olivat 90+/10+ luokkaa...
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2011
 7. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Soneralle tein siis aiemmin vikailmoituksen, kun modeemista katsoin että vain ~13Mbit/s jatkuvasti tuo linja (minulla thomsonin modeemi joten Soneralta pääsivät itsekin etänä katsomaan kättelynopeuden). Silloin soittivat ja sanoivat että kyllä minulle heiltä lähtee 24 eli he eivät rajoita. Asun kerrostalossa keskustassa joten on hieman outoa. Asunnon sisällä asiaan ei vaikuta onko modeemi 2m vai 20m:n puhelinjohdon päässä (kokeiltu on). Tämän vikailmoituksen jälkeen kokeeksi rajoittivat yhteyteni heidän päästään 12/1 jotta voi tarkkailla johtuiko kotiTV ongelmat suuresta virhemäärästä. Eipä tainnut johtua. Juuri pyysin nostamaan nimellisnopeuden takaisin ja samalla mahdollisesti asentajaa mittaamaan missä on pullonkaula. Tuo ei kaiketkaan itselle kustanna mitään vaikka vika olisi talon sisällä kun on kerrostalosta kyse.

  Tuo muuten vähän itseä häirtsee, että soneran tuella on etähallintamahdollisuus tuohon Thomsonin purkkiin...
   
 8. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyihän se WD:n verkolevykin! :thumbsup:
  Piti vaan resetoida sieltä WD:n takaa painamalla n. 4 s laitteen ollessa päällä, sitten vaan rauhassa odotella kymmenisen minuuttia että laite käynnistyy uudelleen.
  Sitten WD netistä ladatun päivitetyn ohjekirjan mukaan Win 7:ssä:
  Start - Tietokone - Verkko, Oikealla napilla kunhan WD kuvake sinne ilmestyy (näkyi minulla MP3 soittimena :) ) Asenna, jolloin kuvakekkin muuttuu oikeamman näköiseksi (tämä ei varmaankaan välttämätön tehdä).
  Sen jälkeen sillä WD Discovery softalla sai taas mapattua levyn :king:

  Eli kaikki toimii taas hyvin, PS3 saa NAT2:n, verkkolevy toimii, enää jäljellä loppujen langattomien uudelleenmääritys.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2011
 9. apinamies

  apinamies Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2003
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ainakin tippu pingit puoleen tuon Thomsonin kanssa verrattuna vanhaan reitittimeen, toisaalta saman olis varmaan saanut aikaiseksi mikä vain muu moderni vehje. Itselläni wlan disabloituna joten sen toimintaa en voi kommentoida.

  Isoimmat ongelmat tuossa on säätömahdollisuuksien puuttuminen, iso koko ja 100mbit pistokkeet sisäverkolle. Tuon vuoksi se on itselleni lähes käyttökelvoton vehje, toisaalta Sonera on hyvin huolehtinut siitä ettei eroonkaan oikein pääse.
   
 10. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nota VDSL modemi/reitittimiä taida paljoa edes olla saatavana gigabittisenä. Telewellikin on 10/100.
  Olen ihan tyytyväinen vielä tuohon Thomsoniin nyt kun sain kaikki skulaamaan, eikä se niin vaikeaakaan ollut. Juuri muut reitittimeltä kaipaakkaan kuin että portit saa tarpeen mukaan ohjailtua ja että toimii.
  Tuo koko saisi kyllä olla pienempi tai edes muotoiltu siten ettei tarvitsisi pitää pystyssä, nyt sitä ei oikein saa minnekkään piiloon vaan täytyy pitää yöpöydällä näkyvillä, eikä yöpöydälle muuta sitten paljon mahdukkaan.
   
 11. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tuollainen Fritz!box voisi olla hyvä, on myynnissä Suomessakin mutta tosi kovalla hintaa (200-300€)

  http://www.theinquirer.net/inquirer/review/1794266/fritz-box-fon-wlan-7390-router

  2.4GHz/5GHz 802.11n router, 8 Gigabit Ethernet ports, 2 analogue phone ports, 1 ISDN S0 port, 2 USB 2 ports, SPI firewall, 512MB NAS storage
   
 12. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  "ITU-T G.993.2 (VDSL2) is an enhancement to G.993.1 (VDSL) that permits the transmission of asymmetric and symmetric aggregate data rates up to 200 Mbit/s downstream and upstream on twisted pairs using a bandwidth up to 30 MHz.

  VDSL2 deteriorates quickly from a theoretical maximum of 250 Mbit/s at source to 100 Mbit/s at 0.5 km (1,600 ft) and 50 Mbit/s at 1 km (3,300 ft), but degrades at a much slower rate from there, and still outperforms VDSL. Starting from 1.6 km (1 mi) its performance is equal to ADSL2+."

  Very-high-speed digital subscriber line 2 (VDSL2)

  Toisaalta jos haluaa sitä gigasta nopeutta sisäverkossa, niin kuitu/Ethernet.
   
 13. LimBurger

  LimBurger Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu..itse ratkaisin tuon heivaamalla D-linkin kokonaan pois pelistä ja pölyttymään kaapin perukoille...
  Pistin Thomsonin perään pelkän kytkimen ja homma toimii , kuin se kuuluisa junan vessa ! :thumbsup:
   
 14. apinamies

  apinamies Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2003
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, mulla on siis 100/10 kuidun kautta eikä sinällään ole juurikaan käyttöä VDSL ominaisuudelle. Tuossa pointtina lähinnä että tuo thomson on niin iso ettei mun kytkentäkaappiin enään mahdu ollenkaan erillistä kytkintä sisäverkolle (joka oli ennen tätä koti-tv palvelua giganen). Itseasiassa jouduin purkamaan kytkentäkaapin rakenteita että koko thomssoni mahtu yleensäkään sisälle.

  Käytännössä toistaiseksi mun on siis valittava koti-tv palvelun tai gigasen sisäverkon väliltä. Tarkoituksena olisi korvata TV'lle menevä verkkojohto "siamilaisella" jonka jälkeen olisi kaksi vetoa, ja voisin tunkea thomsonin boxin pois kotiverkkoa häiritsemästä. Näin ei tarvisi olla ellei palvelua olisi suunniteltu niin vittumaisesti.
   
 15. btah

  btah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin on kyllä toiminut Koti TV täällä suunnalla. Yli kuukauden päivät on ollut käytössä, eikä kerrassaan mitään ongelmaa. Toimitus oli nopea ja asennus äärimmäisen helppoa. Vähän jopa yllätyin toimivuudesta, kun keskustelupalstoilta löytyi paljon negatiivisia kommentteja. Ainut miinus tulee kanavatarjonnasta. Haluaisin kovasti näkyviin ainakin Rai Uno, Rai Due sekä molemmat Nelonen Pro -kanavat. Rai -kanavat näkyvät hinnastossa, mutta niitä ei saa hankittua. Nelonen Pro -kanavien kohdalla tilanne sama. Nelonen Pro 2 sentään näkyy tietokoneen kautta, mutta Nelonen Pro 1 ei taida näkyä edes sieltä. Syö miestä niin perkuleesti, kun liigapelit pyörii, mutta kanavia ei saa näkyviin. Ilmeisesti Nelonen yrittää rahastaa oikein kunnolla, kun on niin vaikea päästä yhteisymmärrykseen.
   
 16. Kaotik

  Kaotik Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Avaudutaanpa tännekin josko jollain olisi ideoita millä tätä lähteä setvimään, Soneralla ei tunnu olevan.

  Liittymänä on ADSL2+ 24/1 Turun keskustan läheisyydessä.

  Ennen kuin Sonera pakkosyötti Thomsonin modeemin ja vaihtoi KotiTV:n multicastia käyttäväksi, kaikki sujui enemmittä murheita, mitä nyt pikkuvikoja silloin tällöin jne.

  Tuon jälkeen ei kuitenkaan ole enää mikään ollut kuin ennen.

  Ensimmäisellä modeemilla oireita:
  - WoWiin pääsi sisään vain tuurilla, ja kun pääsi, esim uudelle alueelle zonettaminen, release spirit jne saivat yhteyden katkeamaan serverille takuuvarmasti
  - FTP-yhteydet eivät toimineet (testattu sekä Windowsin explorerilla suoraan että Filezillalla)
  - Tracertilla jos veti johonkin osoitteeseen tuli modeemin jälkeen pelkkää timeouttia ennen lopullista osoitetta josta tuli ihan järkevät pingit

  Aikansa selvittivät ja lopulta pistivät uuden modeemin tulemaan, uuden modeemin oireet:
  - WoWiin tuntuu pääsevän aina sisään, mutta hahmolle loggaaminen tai serverin vaihto saa yhteyden katkeamaan (Tai vaihtoehtoisesti tulee ilmoitus "character not found")
  - FTP-servereille pääsee tuurilla etenkin jos on käyttäjätunnukset eikä anonyyminä, passiivimoodiin menee aina, en tiedä onko normaalia tuo. Windows explorerin omalla FTP:lla ei pääse sisälle lainkaan ainakaan tunnuksia vaativiin palvelimiin
  - Tracertia en ole koittanut

  Kumpaakin modeemia on koitettu resetoida, palomuuria kytkeä pois päältä ja NATtiahan noista ei saa edes pois / modeemia siltaavaksi.

  Jos pistän oman modeemin (Buffalo) kiinni, kaikki toimii ongelmitta - paitsi tietenkin KotiTV joka ei toimi lainkaan.
   
 17. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  Taloyhtiö on ottanut tuollaisen Soneran liittymän. Ymmärsin, että maksimissaan saa 100/10:n yhteyden. Vielä en ole tietoa tuosta hinnasta saanut, mutta nyt rupesi kiinnostamaan tämä Soneran Koti-TV. Luin säiettä läpi ja paljon on kaikenlaista ongelmaa ollut. Toki ehkäpä näyttää myös siltä, että tuollaista hiukan tietävämpää ja enemmän haluavaa porukkaa tuota keskustelua on käynyt. Ja ehkä tälläinen kuluttajakunta haluaa kaikkea normikuluttajasta enemmän? Noh, asiaan....

  Onko kenelläkään heittää minkäänlaisia mittoja tuollaisesta Thomsonin laatikosta? Itsellä sille paras paikka olisi sulakerasia (jonne ethernet tulee), mutta kovasti epäilyttää, mahtaako vehjes sinne mahtua. No toinen paikka olisi työhuoneeseen, jonne sen saisin kyllä tulevaisuudessa hyvin maisemoitua. Sieltä sitten HDMI:n kanssa samaa reikää pitkin olohuoneen puolelle ja siihen Soneran toimittamaan Digiboksiin. Mutta sulakekaappi olisi vaihtoehto nro. uno!

  Seuraavaksi nyt kysynkin, että onko odotettavissa ongelmia seuraavalla laitteistolla? Tuo Thomsonin kapistus toimisi verkon jakajana sille TV-päätteelle sekä sitten Time Capsulelle -> iMac. Langattoman verkon hoitaisin kovin mieluusti tuon Time Capsulen kautta, kun se kerran niin yksinkertaisen toimiva ja helposti asennetta laite on. Eli oletan, että Applemaailmani säilyy täysin ennallaan ja yhtä helppona kuin ennenkin. Oletanko oikein?

  Vielä täytetä jokerina pohjalle sakkana kysymyksiä:

  - Tuolla Soneran TV-päätteellä siis tallennetaan ohjelmat bittitaivaaseen?
  - Voiko sinne tallentaa HD-tavaraa?
  - Voiko sinne tallentaa myös maksukanavia?
  - Pääseekö nettiselaimella tekemään "omalle tilille" etänä tallennuksia esim. rouvan kanssa kaupungilla ja Seppo Taalasmaa aloittamassa shown, iPhonella tallennus käyntiin etänä selaimen tai jonkin appin kautta?!
  - Vai kannattaako hankkia tuo tallentava boksi?
  - Minkälaisia etuja tuosta tallentavasta boksista on tässä Soneran Koti-TV ympäristössä?
  - Onko heittää mitään arviota kuvanlaadusta, esim. Koti-TV vs. Topfieldin tai Maxiumin tallentava kaapeliboksi?

  Paljon tuli kysymyksiä, mutta iso kiitos jo etukäteen auttajille!!
   
 18. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peruskanavien verkkotallennus onnistuu.
  HD-kanavien ja maksukanavien tallennus ei onnistu kuin tuolla kovalevyllisellä mallilla.
  Etäohjausta tallennuksille ei ole.
  Kuvanlaatu on sama kuin mitä tulee eetteristä. Kuvaa ei siis uudelleenpakata Soneran toimesta.
   
 19. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitat tuolle TG789 VDSL boksille on 195 x 60 x 250 mm. Tämä on siis se pystymalli joka vie kyllä turhan paljon tilaa. Tosin sinulle voi tulla myös Zyxelin boksi, joka on mitoiltaan jo paljon pienempi, tavallisen ADSL reitittimen kokoa. Ainakin meidän taloyhtiössä ovat saaneet noita Zyxeleitä sen jälkeen kun minä sain Thomsonin.
  Tuo netin kautta tapahtuva tallenusten ajastaminen on kai tulossa joskus lähiaikoina, vielä se ei toimi. Nettiin tallennus toimii kyllä, mutta tallennukset säilyvät siellä vain 90 päivää.
  Itse olen ollut melko tyytyväinen KotiTV:hen. Netti on sellaista 90+/10+ parhaimmillaan, eikä juurikaan laske vaikka KotiTV on päällä. Ping 15-25.
  Jonkinverran ohjelmat pätkii, sellainen sekunnin - pari katkos saattaa olla pari kertaa illassa, ei juurikaan häiritse.
  Kuvanlaatu HDMI:n mielestäni on hieman parempi kuin Topfieldin kaapeliboksissa komponentin kautta, äänenlaatu sensijaan ehkä hieman huonompi, jotenkin ohkaisempi ja kompressoidumpi. Kuvasta joutui laskemaan kirkkautta jonkin verran jotta mustan tason sai kohdalleen. Oli melko hailakka Motorolan perusasetuksilla. Mulla kaikki kuva menee AV vahvarin kautta jossa joka lähteelle omat kuvasäädöt, joten kävi näppärästi.
  Thomsonin boksi jakaa mulla IP osoitteet muille verkossa oleville laitteille D-Linkin langattoman reitittimen kautta joka on asetettu siltaavaksi, langattomat ja langalliset yhteydet D-Linkin kautta, ja kaikki toimii moitteetta :thumbsup:
  Ohjelmaopas tuossa Motorolan boksissa on kyllä aika huono, toivottavasti se selainajastus tulee pian. 90 päivän tallennusten säilytysajankin saisivat korvata mieluummin vaikka rajoitetulla tilalla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2011
 20. Pikkuveli

  Pikkuveli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta tuossa Motorolassa ei ole oikein mitään hyvää. Erityismaininnan saa kake, joka on ihan uskomattoman sekava ja näppäimet epäintuitiivisesti järjestetty. Mulla kun on vain kuvaputkiruutu, niin paha sanoa kuvanlaadusta nykynäytöillä, mutta tuon kalamaljan kautta kuvakin on täyttä kuraa. Ehkä se ei osaa skaalata oikein tjsp. - sahalaitaa on todella usein - ja värit sekä kontrasti tuntuis olevan aikalailla tapissa, eikä niitä tietenkään voi säätää. Eipä tuolla tulekaan katseltua, kuin tallennukset, joita en tietokoneella pääse tallentamaan. Pääasiassa käytän vanhaa Topfieldin kiintolevytöntä kaapeliboksia.