Solo: A Star Wars Story (2018) (Ron Howard/ Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.01.2016.

 1. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
 2. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Semmonen on, Incredible Hulk, ei voi laskea mitenkään onnistuneeksi lipputulojen osalta. Eli heti toinen MCU-leffa oli floppi, joskaan sen jälkeen ollut melko hiljaista...
   
 3. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 160
  Saadut tykkäykset:
  99
  Katsottu tämä, ihan OK.

  Hiukan närästi EU- asioiden mukaan tuonti, eli joidenkin paikannimien, hekilöiden ja tuon taistelulajin maininta. Jotenkin tuo aiheuttaa sen tunteen että laarin pohjia ravistellaan eikä keksitä itse uutta. Kun kuitenkin suuri osa EU-jatkumosta ammuttiin tylysti alas jo Force Awakens-episodissa, niin miksi pitää hinata mukaan mitään ns. kioskikirjailijoiden hengentuotteiden joukosta varsinaiselle kaanon-aikalinjalle? Oliko Jacen ja Jaina kuitenkin olemassa......
   
  Kristian tykkää tästä.
 4. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 020
  Saadut tykkäykset:
  98
  Täysin tyhjänpäiväinen tekele, ei tästä oikein muuta voi sanoa. Chewbaccaa oli kiva nähdä vihdoin enemmän. Woody Harrelson oli ihan ok mutta Emilia Clarken näyttelijänlahjojen surkeus ja pääosan esittäjä nimihirviö oli todella karismaatiton mitäänsanomattomuus. En tule katsomaan varmaan koskaan uusiksi.

  2/5
   
  Recce ja Make tykkäävät tästä.
 5. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Haista Ron Howard paska. Kerta kaikkiaan vastenmielisen huono elokuva jossa "näyttelee" EC + sekalainen joukko uusia noubadeja jotka jostain syystä on haalittu mukaan. ^Mietin leffan aikana tuota oikeiden näyttelijöiden Howard+Bettany suoritusta vs nämä muut... "muut" olisi voinut korvata kokonaan CG:llä ilman mitään ongelmaa. Todnäk lopputulos olisi ollut parempi.

  enpä haaskaa tähän leffaan enempää aikaa 1/5
   
 6. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 440
  Saadut tykkäykset:
  72
  Woody Harrelson, Thandie Newton ja Donald Glover on noubadeja?
   
 7. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 946
  Saadut tykkäykset:
  234
  Täysin samoilla linjoilla. Woodysta piste, muuten täysin tyhjänpäiväinen tekele. Tämä oli enemmänkin komediaa kuin "Star Warsia". Haukkukoot vilperttiernestit episodit 1-3 maanrakoon, niin mun kirjoissa ne hakkaa nämä Disneyt mennen tullen. Rogue One on poikkeus, se oli paras näistä Disneyn popcornhattaroista.
   
 8. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Luitko edes toiselle riville asti ?

  o_O
   
 9. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 440
  Saadut tykkäykset:
  72
  Paul Bettanyn ja pikkuroolin Clint Howardin nimet näin toisella rivillä, loput ovat nobodyja?
   
 10. Flash Gordon

  Flash Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielestäni tämä on paras näistä neljästä uudesta Star Wars elokuvasta, mitä on viime vuosina tehty. Ihmettelen suuresti, miksi tämä ei menestynyt elokuvateattereissa maailmalla paremmin. Roolitukset osui kerrankin täysin nappiin, ja juonikin oli hyvä. Harmittaa ettei jatkoa ole luvassa. Varsinkin kun jatkossa Sithit olisi tulleet mukaan kuvioihin.

  +4/5
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Aikomukseni oli jättää Solo kokonaan väliin tämän todella ankaran palautemyrskyn lukeneena. Päätin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden. Alku oli kieltämättä karmea niin käsikirjoituksen kuin Emilia Clarken höpsön kornin näyttelijätyön osalta, joskin lämpenin kyllä Aldenin yritykseen astua Harrisonin saappaisiin, sillä oikeanlaisen visuaalisen ilmeen ja äänen lisäksi myös seikkailuelokuvaan sopivaa karismaa löytyi edes vähän. Elokuva kuitenkin parantui vanhetessaan ja vaikka hyvien SW-elokuviin kuuluvaa ikonista kohtausta ei ollut havaittavissa, niin ei tämä missään nimessä esimerkiksi surkeaa Episodi II:sta huonompi ollut. Solon suurimmaksi ongelmaksi jäi kuitenkin se, että elokuvassa pyrittiin liian orjallisesti selittämään Hanin historiikkia hyvän tarinankerronnan ja SW-tunnelman luomisen hinnalla -- se mistä sukunimi "Solo" tulee ollen pohjanoteerauksena.

  3-/5 :cool::cool::cool::oops:
   
 12. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  ^minusta taas tuo "solo" oli juuri niin korni kuin elokuvan ilmeeseen sopikin :D
   
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 546
  Saadut tykkäykset:
  263
  Mä en varmaan käynyt teatterissa katsomassa samaa leffaa kuin ne joiden mielestä Solo on huono. Kun mun mielestä se on edelleen ihan hyvä leffa.
   
 14. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 447
  Saadut tykkäykset:
  100
  Omaan makuun Solo oli ihan ok "lähes koko perheen seikkailuelokuva", ja oli aika lailla juuri sellainen kuin etukäteen arvelinkin. Han oli tässä mielestäni juuri sopivan korni enkä nähnyt hänen tai lohikäärmenaisen näyttelijäsuorituksissa mitään ongelmallista, jos nyt en loistettakaan. Päihittää luonnollisesti Last Jedin ihan 100-0.

  3-/5
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 872
  Saadut tykkäykset:
  731
  Nobodyja? Aika hauska, kun kaikki trilogiat ova täynnä nobodyja. Muutama sivurooli täytetty luonnenäyttelijöillä ja sitten loput näitä nobodyja ja nyt tässä kymmenennessä elokuvassa se rupeaa vaivaamaan?

  Vielä enemmän ihmetyttää nämä valitukset. Minä ainakin sain leffan verran viihdettä ilman että piti koko ajan kiristellä hampaita, kuten The Last Jedin kanssa.
  Joko kolmanneksi tai neljänneksi paras? Rougue Onen kanssa aika tasan. Annan 4+. Enemmänkin olisi voinut tulla, jos olisivat kiinnittäneet Daenaryksen tilalle jonkun nobodyn, kun en akkaa voi sietää Game of Throneksessakaan ja nyt on vielä vanhentunut. Polttaako se, kun on niin riippu posket ja leuka?
   
 16. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Katsoin toissapäivänä lentokoneessa tämän uudelleen, kun sattui olemaan valikoimassa, ja kyllä se on mielestäni edelleen ihan kiva kevyt Star Wars -elokuva. Kelpaa ihan vanhojen EU Han Solo trilogioiden rinnalle yhtenä vaihtoehtoisista taustatarinoista hahmolle.
   
 17. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Viimein tuli Solo nähtyä*, kun jäi teatterikierros keväällä väliin äidin kuoleman/surun takia (ei ollut fiiliksiä elokuvissa juosta). Viime talvena olin myös "aivopeseytynyt" jossain määrin anti-Disney-tunnelmiin Youtubessa, joten ei senkään puolesta ollut suurta hinkua. Sittemmin olen tuosta aivopesusta palautunut ja tajunnut, että kyllähän ne mielipiteet pitää ihan itse muodostaa, eikä antaa "Geeks and Gamersien" sun muiden aivopestä SJW-vihallaan. The Last Jedi veti monen pään sekaisin ja Solosta saatiin ensimmäinen tappiota tuottanut Star Wars.

  Nyt leffan Blu-rayltä kerran nähneenä totean oman mielipiteenäni, että tämähän on varsin kelpo "Disney-SW"! Ei se täydellinen ole ja ongelmiakin riittää, mutta Ron Howard on kyllä saanut tähän aitoa Star Wars-tunnelmaa paikoitellen. Ongelmista suurin on Alden Ehrenreich. Ei hänestä kyllä Han Soloa tunnista sitten millään. Kaveri näyttää Star Wars-fanilta, joka on pukeutunut ensi-iltaan Han Soloksi. Onhan se tietenkin vaikeaa löytää kaveria, jolla on edes 10 % Harrison Fordin karismasta, mutta Anthony Ingruber olisi saattanut onnistua hommassa kohtuullisesti. Toinen ongelmista on nykyelokuvien perisynti eli se, että kahteen tuntiin pitää pakata niin paljon tapahtumia kuin mahdollista. Juonta olisi voinut suoraviivaistaa ja käyttää enemmän aikaa vähempiin askeliin. Oikeastaan vasta viimeisen vartin aikana elokuva rauhoittuu, mutta tämäkin vähän sotketaan naurettavan monella "kuka pettikään ketä" -leikillä. Siellä täällä elokuvassa on kyllä lyhyitä hengähdystaukoja mutta sitten taas mennään tukka putkella. Woody Harrelson on oikein hyvä. Donald Glover on jos nyt ei täydellinen niin pätevä Lando. Emilia Clarke oli ihan ok minusta vaikka häntä on täällä moitittu. Joonas Suontamo vetää Chewbaccan karvoissa oikein mallikkaasti! L3 oli muuten hyvä yritys, mutta se SJW-vouhotus oli kyllä melko älytöntä. Ei kyllä surettanut tämän droidin kuolema.

  Varsinkin elokuvan alussa kuva on kontrastiltaan erikoisen vaisu, sumuinen. Onko tämä jotain Ron Howardin visioita vai mitä, mutta hieman lisää kontrastia jöin kaipaamaa sumun sijaan. Suuri plussa musiikeille! John Powell "adaptoi" John Williamsia nappiin! Blu-ray:n valikoissa soi musiikki kohtauksesta, jossa porukka saapuu tunnin kohdalla ensimmäistä kertaa Millenium Falconille, ja tuo juhlavan eeppinen musiikki on järisyttävän onnistunut adaptointi John Williamssia, melkein kuin Elgaria kuuntelisi muutaman tahdin ajan! Huh huh! Musiikki on koko elokuvan aikana (no lukuunottamatta "Chicken in the Pot"-biisiä o_O ) oikein toimivaa ja lopputekstien aikana vaivuin melkein nirvanaan musasta.

  Leffan ensimmäinen puoli tuntia on vähän "pakkopullaa", sitten seuraava puolituntia on puoliväkisin väännettyä toimintaa ja lopulta tunnin kohdalla päästää vihdoin Millenium Falconille ja elokuva löytää itsensä ja huomasin fiilisteleväni yllättävän paljon "aidon" Star Wars-menon kanssa. Ihan toista kuin The Last Jedi. Täytyy sulatella ja nähdä uudestaan, mutta parhaimpia Disney-Warsseja tämä taitaa olla. :)
  ________________________________________________
  * Tulihan se mustan perjantain tilaus sieltä CDON:sta sittenkin...
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
  Katsottu vähän ristiriitaisin fiiliksin, mainettaan paree leffana ja selittää Hanin matkan alun aika hyvin.
  Itse Han Solo ei ollut paras mahdollinen.
  3/5

  T: vesku
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Katsottu. Liian geneerinen. En tykännyt typerästä Kesselin reitin oikomisesta enkä siitä, että fuusioreaktoriin noin vain ruiskutetaan "vain" muutama gramma jotain erittäin epästabiilia ainetta.

  Eikä tästä oikein tullut Han Solo missään vaiheessa mieleen. Juonikin oli typerä.

  2/5
   
  Miku-91 tykkää tästä.