SofaBaton-yleiskaukosäätimet

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Molle, 24.11.2022.

 1. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Kenelläkään kokemuksia näistä: https://www.sofabaton.com/

  Vanha Logitech Harmony One porskuttaa vielä, mutta koko ajan on takaraivossa tunne että jokin hyvä vaihtoehto tulisi olla siltä varalta että Onesta joskus aika jättää.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2022
  TheRealThing tykkää tästä.
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 848
  Saadut tykkäykset:
  793
  Nyt on kyllä niin paljon enemmän kuin vähemmän noissa "sohvapatukoissa" harmony-vaikutteita, että onkohan tämän taustalla vanhoja harmonylaisia tai jopa ostettu logitechilta joku siivu liiketoiminnasta?

  Lupaavalta näyttävät, mielenkiintoista kuulla arvioita.
   
  vemkki tykkää tästä.
 3. GaryTTirn

  GaryTTirn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tuli hankittua Sofabaton U2 ProntoPro 990 alkaessa hiljallee hiippua, onhan tuolla jo takana 16 vuotta päivittäistä käyttöä.
  Amazon.de:stä Sofabaton U2:n saa reilulla 80€:llä.

  U2 on kohtuu hyvä Pronton korvike päivittäiseen käyttöön, ohjelmointi tehdään puhelin/tablet-appillä. Appis on toimiva mutta hiven rajoittunut. Konfiksen export/import puuttuu ja IR koodien kopiointi Pronton tms. hexakoodeilla olisi hyvä lisä, nyt puuttuvat koodit on käytännössä opetettava Pronton tai IRPlusan avulla.

  Makrot on hiukan hankalat toteuttaa, käytännössä joutuu tekemään dummy-laitteen (voi piilottaa), jonka nappeihin linkataan tai opetetaan esim. discreetit power ja lähdevalinnat, ja näitä dummy laitteen nappeja linkataan sitten muiden laitteiden näkymiin haluttuihin makronappeihin.

  Itse totesin että on paras ohjelmoida diskreeteillä koodeilla ylimpään virtanappiin "system off"-makro ja sitten itse laitteiden powerille, power on ja lähdevalinnat (TV+vahvistin). Harmonyn aktiviteeteista en koskaan pitänyt, niitä en yrittänyt täysin replikoida.

  U2:n IR-kantama on edelleen aika heikko, reilu kolme metriä on käytännön maksimi ilman tähtäystä, toki hivenen vastaanottavasta laitteesta riippuen. Prontolla ei tarvinnut koskaan tähtäillä ja seinät tulivat vastaan ennenkuin etäisyyttä oli liikaa. Voi vain ihmetellä kuinka heikko kantama U1:ssä on, koska valmistajan mukaan U2:ssa kantamaa on parannettu.

  U2 osaa ohjata myös FIre Stick yms. bluetoothilla, mutta itse en tuota Bluetooth-toimintoa ole vielä paljon käyttänyt.

  Loppuvaikutelma on positiivinen, parannettavaa olisi kyllä vielä.