SodaStream limukone

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana turbo, 26.12.2008.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Satuin huomaamaan Prismassa MySoda -makusiirapit, jotka olin toki jossain vaiheessa aiemminkin noteerannut mutta pistänyt "juomatta halpislitkua" -kategoriaan. Nyt kun SodaStreamilla ollaan ajateltu markkinoida makusiirappeja "uusi hienompi pullo kalliimmalla litrahinnalla ja huonommalla maulla" -tyyppisesti, niin päätin ottaa Prismasta (saa myös ainakin Tokmannilta, Kärkkäiseltä ja Anttiloista) MySoda Colan ja Lemon Limen testiin. Hinta on noin puolet Sodastreamin pulloista (3.90 EUR vs. 7.90 EUR) ja litroja siitä irtoaa yksi enemmän (8l vs. 7l). Koin myös iloisen yllätyksen lukiessani pullon etiketistä ravintosisällöstä: MySodalla vaikuttaa olevan politiikka, että kaikissa makusiirapeissa on käytännössä 0g sokeria, eikä näin ollen Light/Diet/Free/Zero -versioita valmisteta. MySoda mainostaa myös, ettei makusiirapeissa ole lisäaineita eikä aspartaamia.

  Tänään sitten valmistin ensimmäisen erän MySoda Colaa. Maku ei voita millään SodaStreamin vanhaa Dr. Pete Free -makua, mutta päihittää mennen tullen SodaStreamin vanhat ja epäilemättä uudetkin Cola- ja Cola Zero -maut. Omaan makuuni se oli myös parempaa kuin kaupan Pepsi/Pepsi Max muttei ihan päihitä Coca-Cola Zeroa (normi-Cokis onkin taas sitten omaan makuuni aivan liian sokerista ja makeaa). Yllätyin siis positiivisesti ja tulen jatkossa ostamaan MySoda-makusiirappeja (aion testata myöhemmin Cola Vanillan Cherry-maun loistaessa poissa olollaan sekä Dark Energy -energiajuomamaun).

  Ehkä tässä lopulta täytyy jopa kiittää SodaStreamia, sillä MySodaan vaihtamisella säästyy paljon rahaa (vaikken nyt näitä limukoita tätä nykyä kuin satunnaisesti juokaan). Kiitos SodaStream! :rolleyes:
   
 2. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Piti oikein tutkia kun ei käytetä aspartaamia ja on vähäenergista. Löytyi tieto "makeutusaineet (sukraloosi, asesulfaami K)" eli onko nämä nyt terveellisempiä kuin tuo aspartaami?
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Toki näissä varmasti jotain epäterveellistä on, mutta verrattaessa SodaStreamin antamiin, niin terveellisempää litkua tämä taitaa olla -- suhteellisesti siis puhuen.
   
 4. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ostin sitten tuota MySodan Colaa ja tein ohjeen mukaan, lopputulos vetistä colanmakuista juomaa, ei voi erehtyä luulemaan oikeaksi virvoitusjuomaksi .... eipä tule tuonkaan takia lisäkäyttöä laitteelle :(
   
  rauttiz tykkää tästä.
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Limsamakuni taitaa olla anteeksi antavaisempaa sorttia, joskin onhan se jo lähtökohtaisestikin erilainen, sillä monen limsanjuojan ylintä ystävää, perus Coca-Colaa, en voi sietää sen sokerimäärän aiheuttaman makeuden takia. Minulle limsan juomisessa tärkeintä ei sinänsä ole sen maku itsessään, vaan miten se sopii yhteen sen ruoan kanssa, minkä yhteydessä sitä juon. Myös sokerittomuus tai sen vähäisyys on tärkeää. Omaan makuun MySoda Cola toimii SodaStreamin versioita (Dr. Peteä lukuun ottamatta) paljon paremmin. Olen nyttemmin testannut myös MySodan Lemon Limen ja varmasti Kaitzu senkin tuomitsisi vetiseksi sitruunajuomaksi, joka ei Spriteä ole nähnytkään, mutta omaan makuuni se on "tarpeeksi hyvää herkkuruokajuomaa". MySodan maut tuovat mieleen joskus 90-luvulla koulussa olleen vanhan limsa-automaatin, joka valutti muovimukiin limsaa muutaman kolikon hinnalla.

  Jos tässä oikeasti hyvää limsaa haluaisi, niin eihän näihin siirappeihin luonnollisestikaan kannattaisi edes koskea, mutta allekirjoittaneella homman nimi on se, että miten saa halvalla tarpeeksi hyvää sokeritonta limsaa. Tosin SodaStreamin Dr. Pete Free oli ihan oikeastikin yksi parhaista limsakokemuksista.
   
 6. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Haastan halpuuden, koska sanoit aiemmin, että MySodan pullojen hinta on noin puolet Sodastreamin pulloista (3.90 EUR vs. 7.90 EUR) ja litroja siitä irtoaa yksi enemmän (8l vs. 7l). Eli olet ilmeisesti maksanut pelkästään makutiivisteestä tähän asti 1,13 euroa litralta valmista juomaa. Hapotus maksaa vielä lisää. Pelkällä tiivisteen hinnalla siis 1,5 litran juoman hinnaksi tulee 1,69 euroa ja kaupan hyllyssä hintaan tulee päälle 0,40 euron pantti eli kaupassa 1,5 litran pullo maksaisi 2,09 euroa. Ei halpa, vaan merkkilimujakin saa tarjouksesta paljon halvemmalla. MySodan tiivisteellä litrahinta on 0,49 euroa eli vastaava 1,5 litran pullo kaupan hyllyllä maksaisi 1,13. Tuo on jo todella halpa, mutta pitää muistaa että hapotuksen hinta ei vielä sisälly siihen. Loppuhinta jää joka tapauksessa kuitenkin halvaksi.
   
 7. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Itse en taas juo limukoita ruoan kanssa, jotenkin sotkevat "makeudellaan" ruoan makua. No ehkä ne jonkin hampurilaisen/pizzan kanssa välttää, mutta muuten suosin vettä (olutta) ruokajuomana.

  Joo makuja on monia ja onhan tuossa vielä tuota esanssia jäljellä, niin voin testailla eri hapotus-tasoilla.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Normaali ruokajuomani on SodaStreamillä hiilihapotettu vesi, mutta niinä suhteellisen harvoina kertoina, kun syön pitsaa, kiinalaista, hampurilaista, popcornia, sipsiä, suklaata tai karkkia tulee monesti juotua kaverina limsaa.

  Kun ensimmäisen kerran hankin hiilihapotuslaitteen (OBH Nordicalta), niin silloin tuli laskettua, että SodaStreamin silloisilla hinnoilla tuli hieman halvemmaksi juoda limsaa kuin ostaa kaupasta Coca-Cola Zeroa tai 7up Freetä, jotka ovat omat kaupan limsavalintani. Järkeilin tuolloin asian myös niin, että hiilihapotuslaitteella voi tehdä monenlaisia juomia (myös ilman maksullisia makusiirappeja) ja toisaalta litran karahvin takia ei jääkaapissa tarvitse säilyttää koko ajan isoa kaupan muovipulloa, jos kulutus on satunnaista. Tuolloin en ollut vielä tykästynyt hiilihapotettuun veteen, mikä tänä päivänä onkin korvannut maidon, mehun ja kaikki muut juomat pääasiallisena ruoka- ja janojuomana. Vaikka säästö olisikin minimaalinen, niin onhan tämä hiilihapotuslaitteella pelaaminen paljon käytännöllisempää kuin että raahaisin kaupasta vähän väliä kahden tai neljän seteissä isoja limsa- ja kivennäisvesipulloja. Näkisinkin kaupan antimet parhaana vaihtoehtona juuri niille, joille limsan maku (ja tarkempi hiilihappopitoisuus) menee kaiken muun edelle.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 288
  Saadut tykkäykset:
  583
  Onko kukaan laskenut montako putelia huonompaa limua saa kitata ennen kuin laitteen hankintahinta on kuitattu? Eikö pullotkin kestä vain rajallisen ajan kunnes pitää taas ostaa uusi? Nekään ilmaisia ole ja kaasua menee.

  Dr Pete Free oli/on kyllä omakin suosikki mauista, vaikka eihän se nyt kuitenkaan Dr Pepper Diettia voita. :)

  Tuo kuplaveden suosio minua on ihmetyttänyt, niin kauan kuin näitä vehkeitä on nyt ollut tarjolla. Mikä pointti on ahtaa suolistoonsa ylimääräistä kaasua? Kivennäisveteenhän verrattuna merkittävä ero on siinä, että on vain kyse kaasutetusta hanavedestä. En ole kivennäisvesienkään suuri ystävä (joskus helteillä tulee kitattua suolojen takia). Onko se suutuntuma vai mikä se juttu on?
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Kyllä siinä suutuntuma taitaa olla kyseessä. Siinä missä pelkkä hanavesi on ruokajuomana tylsä ja mauton (luonnollisesti) vaihtoehto, niin kuplajuoma tuo oman kuplivan lisänsä suuhun, mikä tekee siitä mainion muunlaisen ruokajuoman korvikkeen. Tiedän myös tapauksen, jossa kuplavesi on osittain korvannut alkoholin (esim. punaviini) juomana, jota siemailee mielellään iltaisin ja viikonloppuna.

  Omassa käytössä yksi kymmenen euron SodaStream -vaihtokaasupullo kestää helposti kolmisen kuukautta (hiilihapotan sillä vähintään litran vettä joka toinen päivä), joten eihän tuo lysti kalliiksi tule. Automatisoidumman SodaStream-laitteeni taas ostin tarjouksesta (kannattaa tarkkailla esimerkiksi Verkkokauppa.comin, Anttilan, Gigantin ja Clas Ohlsonin tarjontaa) ja siihen kylkiäisinä tuli muun muassa useampi vaihtopullo sekä ilmainen vaihtokaasupullo (sekä itse laitteen mukana aloituskaasupullo).

  Mitä tulee vaihtopullojen vaihtamiseen pullon kyljessä olevan päivämäärän mukaisesti (ilmeisesti ovat noin vuoden luokkaa), niin henkilökohtaisesti aion käyttää pulloja vielä ko. päivämäärän jälkeenkin. Tuossa päivämäärässä on ilmeisesti kyse enimmäkseen pullon paineensietokyvyn heikkenemisestä, mikä pahimmassa tapauksessa kai tarkoittaa sitä, että hiilihapotettaessa pullo räjähtää ja rikkoo samalla hiilihapotuslaitteen. Lueskelin vähän kokemuksia tästä ja eräskin räjähtäneen pullon omistaja oli ilmeisesti seitsemällä painalluksella hiilihapotellut juomiaan siinä missä allekirjoittanut käyttää kaksi painallusta kuplaveteen ja kolme limppareihin. Minulla on myös käytössä yhtä aikaisesti kolme pulloa kullekin eri juomatyypille, joten yksi pullo ei ole kovin ahkerassa käytössä. Näin ollen voinen käyttää noita pulloja parisenkin vuotta ennen vaihtoa. SodaStream-pullojahan ei saa pestä kuumassa vedessä tai tiskikoneessa, mitä olenkin noudattanut (tosin en pesekään niitä kuin ehkä kerran kahdessa kuussa, ainoastaan jokaisen käyttökerran jälkeen huuhtelen vedellä).
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2016
 11. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Hyviä perusteluja. Minulla on MySoda ja vaikkei limu välttämättä ole halvempaa kuin kaupassa, niin pelkässä hiilihapotetussa vedessä hinta on ylivertainen mihinkään muuhun verrattuna ja limurintamallakin on mukavaa kun voi kokeilla eri makuja. Olen huomannut, että varsinkin trooppisista hedelmämehutiivisteistä saa todella hyvänmakuisia ja raikkaita juomia.
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Myös Lidlin Saskiaan verrattuna, joka on ollut parhaimmillaan ainakin joskus ennen luokkaa 2e/9litraa?.
  Itse ryystäisin mieluummin tuota maun ja hinnan takia, mutta sairastuttuani MS-tautiin on jäänyt tarjousten perässäjuoksu vähemmälle...

  T: Vesku
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  SodaStreamissä kympillä pitäisi saada 60 litraa eli hintaa on 17 senttiä per litra. Tietysti hieman vaihtelee käyttäjittäin kuinka hapokasta juomaa tehdään. Kyllähän tuo keskivertokäyttäjällä on jopa Saskiaa halvempaa, mutta hinta-laatu-suhde voi Saskiassa olla parempi.
   
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 288
  Saadut tykkäykset:
  583
  Jos tarkkoja ollaan (vesihifistelijöitä ;)), niin kuplavesihän ei ole sama asia kuin kivennäisvesi.

  Riippuen tietenkin mitä vettä käyttää, jollainhan voi olla vaikka mikä terveyslähde tontillaan. :)
   
 15. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tässä omat plussat ja miinukset AGAn AQVIA-hiilihapotuslaitteesta kaupan virvoitusjuomiin verrattuna:
  + Juomia voi valmistaa aina tarvittaessa.
  + Ei tarvitse kantaa limsaa kaupasta kotiin, eikä tyhjiä limsapulloja takaisin kauppaan.
  + Ei tarvitse varastoida tyhjiä limsapulloja ennen niiden palautusta.
  + Limsojen kulutus väheni, kun ne eivät ole niin hyvän (koukuttavan) makuisia.
  - Mikään kokeilemistani mauista ei pärjää merkkijuomille (Coca-Cola, Sprite, Jaffa, Dr Pepper, Battery).
  - AGAn kaasupullon voi vaihtaa aika harvassa paikassa uuteen, mutta laitteeseen sopii myös SodaStreamin kaasupullo.
  - SodaStreamin maut kallistuivat uusien pullojen myötä, eikä ainakaan MySoda cola ollut yhtä hyvää.

  Onko kukaan muuten vertaillut AGAn ja SodaSteamin kaasuilla valmistettujen samojen juomien makuja toisiinsa? Minusta noissa on pieni makuero, vaikka luulisi hiilidioksidikaasujen olevan identtisiä.
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Ja hiilihapottajille tiedoksi, että hampaat ei välttämättä noista hapotuksista tykkää pitkässä juoksussa.
  Harmi kun mutsista jo aika jätti, ei saa enää hänen tekemiään erinomaisia viinimarja- ja omenamehujaan.

  T: Vesku
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Omat hampaani varmaan kiittävät hiilihapotuslaitteen käytöstä, jos vertaa siihen, että joisin kaupan limsoja. Moni ilmeisesti pitää korkeammista hiilihappomääristä, siinä missä itse suosin alhaisempia 2-3 painalluksen määriä riippuen juomasta. Hiilihappolaitteen juomaa tulee juotua silloin kun tekee mieli siinä missä kaupan 1.5-2 litran pullo tuli toisinaan juotua loppuun ihan vain tilan saamiseksi jääkaappiin.

  Mainitsin aiemmin, että SodaStream-pullojen käyttöikä olisi vuoden luokkaa, mutta näköjään lähes puoli vuotta käytössä olleella, metallikorkkisella ja -pohjaisella pullolla käyttöikä oli 10/2017 saakka. Näin ollen käyttöikä olisi vähintäänkin kaksi vuotta ja omalla käytöllä helpostikin kolme vuotta. Noita pulloja saa Suomesta halvimmillaan 3kpl 20 euroa ja tuollaisesta metallia sisältävästä mallista saa maksaa kappaleelta 10-13 euroa. Ei tuo nyt niin kallista touhua ole.
   
 18. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hiilihappo pelkästään on sen verran heikko happo, että sillä ei juuri ole merkitystä hampaiden suhteen. Tämän vuoksi maustamattomat kivennäisvedet ovat vaarattomia. Tilanne muuttuu heti, kun niihin lisätään maku joka samalla muuttaa juomat happamiksi ja hampaille haitallisiksi.

  Uskoisin että tilanne on sama näissä itsehapotetuissa juomissa. Pelkkä kuplavesi ei ole hampaiden kannalta haitallista, mutta maun lisäämisen jälkeen on. Kohtuus kaikessa ja ateriarytmi, noin niinkuin hampaiden kannalta.
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Jotka oli erinomaisia vain raikkaaseen veteenkin lantattuina, ilman mitään hapotuksia.

  T: Vesku
   
 20. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Samalla ostoskerralla tuli mukaan myös MySodaOrange, joka oli jo reilusti parempi suoritus kuin tuo Cola. Maistuu jopa "Jaffalle" vaikka väri onkin aika laimea.

  Ainoa joka näissä MySodan tuotteissa "tökkii" on tuo makeutusaineiden jälkimaku, epäilisin tuota sukraloosia. Kyseisen aineen lukuisista haittavakutuksista netistä löytynee pitkiä listoja.