SodaStream limukone

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana turbo, 26.12.2008.

 1. petri_leskinen

  petri_leskinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2004
  Viestejä:
  340
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanha viesti mutta pakkko sanoa: Tämä ei ole Vichyä! Vaan soodavettä, aivan eri juttu siis. Millonkohan tulee vichyä tässä muodossa?
   
 2. Conard

  Conard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos nyt haluat päteä ja nussia pilkkua, niin voitko kertoa, mitä eroa on vichyllä ja soodavedellä?

  Ei kai tuossa vedessä ole sen kummemmin soodaakaan. Kuplavesi voisi olla aika hyvä nimitys.
   
 3. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kivennäisvesi
   
 4. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ostin myös kun halvalla sai. Anttilassa oli tarjoushintaan 59,95€ tuo JET malli ja siihen vielä Satakunnan Kansasta leikattu joulukuponki jolla sai 10€ alennuksen yli 50€ ostoksista
   
 5. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  AGA vetää hiilihapotuslaitteiden 425 gramman hiilidioksidipullot takaisin Euroopan markkinoilta.

  Syynä tähän on aiemmin Ruotsissa sattunut onnettomuus, jossa hiilidioksidipullon osa irtosi, osui naista lantioon ja aiheutti leikkaushoitoa vaativan vamman.

  - Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti ja pahoittelemme asiakkaillemme ja jälleenmyyjillemme siitä aiheutuvaa vaivaa, toimitusjohtaja Jan Bäckvall sanoo.

  AGA:n mukaan räjähdysten riski on hyvin pieni, mutta se kehottaa kaikkia kuluttajia palauttamaan AGA-merkityt hiilidioksidipullot jälleenmyyjälleen tai lähimpään AGA-palvelupisteeseen.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012813090645_uu.shtml
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Tulipas ostettua OBH Nordican Chilli-sarjaan kuuluva Sodamaster Gazelle.

  [​IMG]

  En ollut edes tietoinen, että OBH Nordicalta hiilihapotuslaitteita löytyy, ja muutenkin oudon vähänmainostettu se on. Joka tapauksessa laite on tyylikäs ja kaasupullojen sopivuudessa on paljon pelivaraa (käsittääkseni ainakin AGA:n ja Sodamasterin kaasupullot sopivat). Veikon Koneella Sodamaster kerkesi olla jo 59 euron tarjouksessa ja tällä hetkellä esim. Citymarketeista saa Plussa-kortilla sitä n. 70 euron hintaan (kylkiäisenä tulee ylimääräinen karahvi) -- kalliimmillaan tuo on n. 100 euron laite. Nämä laitteet ovat kuitenkin jokseenkin kiven alla, sillä jokaisesta liikkeestä niitä ei löydä (varsinkaan tuota Chilli-versiota, joka oli kuulemma jo poistunut myynnistä Citymarketeista). Myös tuota erillistä lisäkarahvia (tuttavallisemmin pulloa) oli todella vaikea löytää: piti käydä 4-5 liikettä läpi ennen kuin Prismasta se löytyi.

  Makuina olen käyttänyt SodaStreamin tuotteita ja kokeiltuna on Clear-malliston (näillä tehdään maustettua kivennäisvettä limukan sijaan) Kiwi-Pear -makua. Verrattuna Lidlin Vadelma- ja Omena-kivennäisvesiiin se oli ihan mukavan erilaista, muttei ainakaan parempaa. Uskoisinkin, että makukokeilujen jälkeen sitä päätyy lopulta tekemään vain joko maustamatonta kivennäisvettä tai cola zeroa (mikäli sen maku nyt on yhtään Cokis Zeron suuntaan). Makujen hintaskaala vaihtelee Gigantin 7.10 eurosta ja Cittarin 7.50 eurosta muun muassa Prisman ja Kodin Ykkösen 8.50 euroon.
   
 7. tk_hyla

  tk_hyla Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2012
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuossa jokunen aika sitten SodaStream Pure laitteen suurin odotuksin.
  Ensimmäinen hiilihappo pullo sujahti todella nopeasti. En tajunnut laskea pulloja montako sillä sain mutta en lähellekään luvattua 50-60 litraa. (kaupassa esittelijä kertoi, että patruuna riittäisi 60-80 pullolliseen).

  no, ajattelin, että kun tuo oli paketin mukana tullut pullo niin se on kait jotenkin vajaa. vaihdoin pullon ja nyt laskin montako pullollista tuolla sai wishyä.
  18 pullollista tuli yhdestä patruunasta kun yrittää tehdä sellaista mikä on kaupankin wishyjen hiilihappo taso.

  tuon tuloksen jälkeen tunsin itseni kyllä täysin petetyksi. pullotkin vetävät vain 9 desiä (kun vesi on täyttöviivan kohdalla) eli noin 16 litraa wishyä.


  oman kahden patruunan kokemuksen jälkeen en voi hyvällä omallatunnolla suositella tälläistä laitetta kenellekään.

  EN SUOSITTELE tälläistä konetta!
   
 8. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Taitaa olla jotain vuotoa, koska itsellä ensimmäinen patruuna kesti 55 pullollista.
  Jokainen pullollinen tehty kolmella kunnon painalluksella jossa viimeisessä kuuluu se kuuluisa "törähdys".
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Sodamaster Gazelle on ennättänyt jo runsaan kahden vuoden ikään. Laite on toiminut hyvin, enkä ole kahden vuoden aikana pulloakaan ostanut kaupan vichyjä. Myös kaupan limukoiden osto on jäänyt minimiin. Vaikka välillä tuli ihastuttua Lidlin Lemon Zero -limukkaan, niin se suurin suosikkini on vuosikaudet ollut Coca-Cola Zero. Täytyy sanoa, että Sodastreamin versio tästä on kohtuullisen laimeaa (siinä missä oikea Zero maistuu paremmalta kuin oikea ja alkuperäinen Coca-Cola tai muut colajuomat). Toisaalta, Sodastreamin versio kyllä menee mutustelujuomana, enkä nyt muutenkaan limukoita yksinään juo -- hampaiden terveys menee viimeistään silloin nautinnon edelle. Toki kukkarokin tästä kiittää.

  Valitettavasti taidan olla pakotettu vaihtamaan laitetta. Vaikka itse laite on loistava ja vie erityisen vähän tilaa, niin sen lisävarusteet ovat ongelmallisia. Laitteen kanssa käytettyjen karahvien designissa ei välttämättä ole otettu huomioon ahtaimpia jääkaappeja, ja niinpä pullojen leveyden takia niitä voi olla vaikea sijoittaa esim. vaakatasossa kahden hyllyn väliin. Toinen suuri ongelma on se, että karahvien "parasta ennen" päivä on mennyt jo vuosi sitten. Jos kaksi vuotta sitten Sodamasteria ja sen lisätarvikkeita oli vaikea löytää, niin nyt ne näyttävät kadonneen kaikkialta, mikä on aika tympeä homma sellaisen laitteen kohdalla, joka vaatii jaksottaista lisätarvikkeiden uusimista.

  Tästä kokemuksesta viisastuneena taidan valita seuraavaksi laitteeksi Sodastreamin, sillä jo parin muunkin hankinnan kohdalla olen huomannut, että kannattaa valita se suosituin merkki, jos haluaa parhaimman ja pitkäaikaisimman tuen. Sodastreamin karahvitkin maksavat noin 10 euroa OBH Nordican 15 euron karahveihin verrattuna, joten edullisemmaksekin se tulee. Harkitsin myös kaupan juomiin takaisin palaamista, mutta esim. hiilihapotettua vettä menee sen verran, etten haluaisi olla koko ajan raahaamassa sitä kaupasta tukkupakkauksissa. Ajattelin kokeilla myös limukoista kokonaan vieroittumista pois lisäämällä hiilihapotettuun veteen erilaisia mehuja.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Tilalle tuli SodaStream Source. Vaikka SodaStream on ilmeisesti tänä päivänä hieman epäeettinen valinta, niin kyllä se kaikessa pisti OBH Nordican mallia (jota ei enää siis valmisteta) paremmaksi. Toisin kuin Sodamasterin kanssa, tuli SodaStreamin mukana uusi kaasupullo, mikä heti hyvitti 20-30 euroa laitteen hinnasta. Mukana tuli myös kuusi testimakua, joten nyt pääsee testamaan esim. SodaStreamin energiajuomaa. Itse laite on erittäin tyylikäs (Red Dot -voittaja) ja uusi snap-lock pullonkiinnitysmekanismi on huomattavasti kätevämpi kuin perinteinen pullon kiinnitys ruuvaamalla. Vaikka asentamani vanha kaasupullo oli lähes tyhjä, niin laite hiilihapotti veden huomattavasti Sodamasteria paremmin. Kun laitteeseen sopivia pulloja on useammanlaisia ja ne kaikki ovat muotoilultaan Sodamasterin päärymäistä karahvia sopivampia, niin lopputuloksena on erittäin hyvä ostos.

  Sourcea löytyy sekä metallisena (joskin painallusosa on kaikissa malleissa muovia) että muovisena. Olin jo päätymässä metalliseen, koska elin siinä käsityksessä, ettei muovisia saa kuin valkoisena ja mustana. Prisma vaikuttaa kuitenkin olevan ainoa kauppa koko maailmassa (näin ulkomaan kaupatkin läpi käyneenä), josta saa esim. punaista mallia muovisena. En kokenut metallisen mallin (joka tosin arvosteluissa on koettu vankkarakenteiseksi, joskin osa on saanut naarmuuntuneita yksilöitä) hintaeroa sen arvoiseksi. UK-Amazonistahan noita metallia saa erityisen halvalla, mutta valitettavasti sieltä ei toimiteta tällaisia laitteita Suomeen.
   
 11. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  5
  Pienen tauon jälkeen voisi taas ostaa pari tiivistepurnukkaa kaappiin. Mitä hyviä sokerittomia (tai mahdollisimman vähäsokerisia) makuja löytyy? Ainakin SodaStreamillä on melko runsas valikoima, mutta noista esim. Cola Light on liian laimeaa litkua -ko? Onko muita kuin SodaStreamin valmistamia makuja tarjolla? Vetääkö energiajuomatiivisteet lähellekään vertoja ns. oikeille energiajuomille?
   
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sokerittomat, vähäsokeriset, lightit, mukaenergiajuomat yms. ovat kaikki kapitalistista huijausta.
   
 13. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Et kai vaan vertaan laitteen kuplajuomaa oikeaan kivennäisveteen? Vai lisäätkö esim. suolaa kuplaveteen?
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  En. Taidan käyttää huolimattomasti ko. termiä, kun esim. hiilihapotettu vesi tai kupliva vesi kuulostaa hieman tyhmältä. Tosin en muutenkaan tee eroa vichyn ja hiilihapotetun veden välillä; varmasti eroa on niin maussa kuin lisätyissä aineksissa, mutta ne liippaavat suussa niin läheltä toisiaan, että samaistan ne toisiinsa. Ehkä tämän takia juon limukkaa isoista pulloista (ja vielä SodaStreamin laimeampaa Cola Zeroa) siinä missä osa pitää moista käsittämättömänä ja näkee tölkeistä juomisen ainona vaihtoehtona limukan juomiseen (ellei sitten juo isoa pulloa kerralla).
   
 15. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Anttilassa oli tarjouksessa Jet malli hintaan 49,95€ sisältäen kaasupullon, niin kävinpä viimeinkin hakemassa. Etukupongilla sai vielä kympin alennusta yli 50€ ostoksesta, kun otin myös 9,95 maksaneen 12kpl testipakkauksen tiivisteitä (ja itse laitteen mukana oli lisäksi 6kpl). Yhteensä 49,90€ kone, kaasupullo sekä 18 tiivistettä.
  Testailemaan ehdin vasta huomenissa, mutta nyt on pari kyssäriä:

  Saako noita tuollaisia yksittäispakattuja tiivisteitä hankittua jostain erikseen jonkinlaisissa paketeissa? Siis esim. '12kpl pelkkää colaa', eikä noin että '12kpl yksi jokaista makua'. Isoa pulloa on vähän turha ostaa, kun ne kuulemma usein homehtuvat ennen kuin saa juotua loppuun.

  Laitetta kielletään kuljettamasta pullo kiinnitettynä. Mutta saakos 'puolillaan olevan' kaasupullon irrottaa vaikkapa mökille kuljetuksen ajaksi ja sitten asentaa takaisin paikalleen? Pullossahan ei ole muuta kuin painoventtiili, eli painetta sisältävän pullon irrotuksen aikana tapahtuisi vuotoa, mutta ehkä jopa vahinkoa itse laitteelle?

  Ps. taloudellisesti todella paska ostos. 8,50€/12l tiiviste + 12€/50l kaasu = 95snt/litra. Lisäksi paloi se 50€ itse koneen hankintaan kertainvestointina. Verrokkina Lidl Freeway maksaa 1,69/2litraa ja siitä saa 40snt pantin takaisin = 65snt/litra. Toki voisihan tällä yrittää opetella tekemään pelkkää vettä (tai heittää vaikkapa merisuolan murusen aina pullon pohjalle) ja siten vähentää varsinaisen limukan kulutusta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2013
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Kiirehän siinä tosiaan tulee, mutta eipä nuo tiivisteet ole maistuneet huonolta pulloon merkityn päiväyksen jälkeenkään. Avattua tiivistettä en tietenkään kuukausitolkulla silti säilö.

  Juuri limsan korvikkeenahan tuo on ollut omiaan. Oma hiilihapotetun veden juominen on lisääntynyt merkittävästi siinä missä limsan juonti on laskenut. Vähän kuten kahvikapseleidenkin kanssa, niin ei noita tiivisteitäkään kannata välttämättä millä tahansa hintaa ostaa mistä tahansa kaupasta. UK-Amazonista ainakin itse löysin noita alle viiden euron, joskin piti sitten ostaa kuusi pulloa kerralla. Jos rehellisiä ollaan, niin tietenkin esim. Lidlin antimet voittavat maullaan (ja ehkä jopa hinnallaan) SodaStreamit (parhaimmat maut tähän asti ovat olleen Vanilla Cola ja Lemon Lime, mutta en pahemmin juo kuin erikoistapauksissa sokerillisia limsoja). Taas toisaalta hiilihapotetun veden juominen on kasvanut sen verran, että Lidlistä pitäisi oikeasti alkaa niitä isoja tukkupakkauksia raahaamaan ja keksimään niille vielä säilytystilaa. Näin ollen SodaStream on omiaan minulle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2013
 17. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kartelli toimii. Prisma, CM, Anttila ja Gigantti kaikki pyytävät tuon saman 8,50€ tiivistepullosta. Amazonilla ei ole Concentrates -osastolla valikoimassa edes tavallista colaa, vaan ainoastaan jotain hedelmä/marjamakuja. Ainut sieltä löytynyt kiinnostavan oloinen maku oli lemon-lime.

  -
  Edit:
  Jaa-a, näköjään cola, cola diet ja cola free eivät ole amazonin mielestä tiivisteitä ollenkaan, koska ne on kirjattu jonnekin ihan muihin tuotekategorioihin..
  Olisihan se vähän liian helppoa, jos osastossa "Concentrates" olisi listattuna kaikki myynnissä olevat juomatiivisteet.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2013
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Mikäs kumma se tämä sitten on? :hitme: Tuo on vielä tarjouksessa ja tiivistepullon hinnaksi tulee kolmisen euroa.

  Henkilökohtaisesti käytän harvoin mitään osastohakua, vaan kirjoitan hakukenttään sen, mitä etsin ja sen jälkeen rajaustoimenpiteinä valitsen myyjäksi Amazon.co.uk:n (tässä kohtaa pitää tosin joskus klikata osastoa, että saa myyjät näkyviin) ja järjestystyypiksi suosion.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 618
  Saadut tykkäykset:
  168
  Nostetaampas ketjua ylemmäksi. Jokunen aika sitten Sodastream haistatti pitkät asiakkailleen ja uudisti makusiirappilinjansa Classics-mauilla uusissa, sulavalinjaisemmissa pulloissa. Suurin uudistus ko. tempussa oli nimittäin merkittävä hintojen nousu, sillä uusista pulloista saa pienemmän määrän litroja makujuomaa. Sodastream-maut olivat jo ennestään ns. hit&miss -kamaa eli vain osa mauista maistui edes jonkin verran yhtä hyvältä kuin juoman alkuperäisversiot, mutta arvosteluja lukemalla Classics-makusiirapeissa ollaan otettu tästäkin vielä askel huonompaan suuntaan.

  Allekirjoittaneen mielestä Sodastreamin ylivoimaisesti onnistunein maku oli Dr. Pete Free, joka oli paras cola-juoma, mitä olen maistanut. Classics-sarjan myötä valikoima pienentyi ja moni Free-maku tippui pois, muun muass Dr. Pete Free. Sokeriversiota toki saa Classics-versiona, mutta vaikka sellaista haluaisinkin juoda, niin senkin maku on ilmeisesti menty pilaamaan. Sodastreamia on voinut jo ennestään boikotoida poliittisista syistä, mutta Classics-uudistuksen myötä en henkilökohtaisesti enää heidän makusiirappeihinsa koske. Toki itse laitteet ovat edelleen toimivia (käytössä puoliautomaattiset Source ja Play).

  Onko kukaan plazalainen keksinyt vaihtoehtoa Sodastreamin makusiirapeille vai pitääkö tässä ryhtyä kaupasta ostamaan pullolimua (tai tölkkilimua, kuten Plazan limuhifistelijät neuvoisivat)?
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 679
  Saadut tykkäykset:
  681
  Meillä käytetään ihan mehuja yms. Mikä vain tiiviste kelpaa, jos se vain maistuu hyvälle. En tiedä Sodastream-tiivisteiden uusista hinnoista, mutta ei nuo koskaan mitään halpoja ole olleet eivätkä sen parempia makuja kuin mikä tahansa muu kaupan hyllyltä löytyvä tiiviste. Lapset tykkää eritoten päärynämehutiivisteestä tehdystä päärynälimpparista.

  Jos sitten on halu käyttää paksumpia tiivisteitä, jotta ne eivät laimenna liikaa happoja, niin sokerittomat mehutiivisteet ovat aika äkäisiä ja niitä ei pientä lorausta enempää tarvitse. Eri asia sitten tykkääkö mauista taikka lisäaineista. Toisaalta liekö se sokerinkaan lipittäminen jatkuvasti on hyväksi. :)