Snowpiercer (2013) Joon-Ho Bong/ Chris Evans, Tilda Swinton, Alison Pill

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana hanppu, 13.02.2014.

 1. hanppu

  hanppu Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2006
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tällaista pukkaa vissiinkin Korean suunnalta ja kiinnostaa aika paljon, mutta kovin vähän infoa saatavuudesta tai Suomeen rantautumisesta.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.07.2014
 2. hanppu

  hanppu Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2006
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi Suomessa olevan ensinäytös Night Visions festareilla.
  Jos oikein aikatauluja tulkitsin leffa näytetään lauantaina 12.4 (ja sunnuntaina 13 päivä).

  Ja mikäli ranskaa osaisin tietäisin paremmin, mutta siellä BD julkaisu taitaa olla 2.4.2014. Muuten nuo julkaisu aikataulut on kateissa minulta. Tiedä sitten johtuuko siitä läntisille markkinoille mahdollisesti tulevasta leikatusta versiosta.
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Empiren mukaan elokuvasta julkaistaan vain yksi versio.

  Kyllä, sitä on editoitu, mutta muita versioita ei ole olemassa.
   
 4. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eilen tuli nyt sitten pällättyä. Piristävän erilainen skifipätkä mutta ei heti tiennyt että oliko hyvä vai ei. Välillä ei oikein tiennyt että mistä on kysymys mutta vastaus olikin epätietoisuuteen hyvinkin simppeli. Elämän perusasioita.

  4/5
   
 5. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Näin eilen trailerin Transcendenceä odotellessa. Junalla pakoon jääkautta, no enpä olisi itse ajatellut ensimmäisenä, että juuri junalla sitä jääkautta paetaan :D
  Traileri kyllä näytti mielenkiintoiselta, hieman tuli Cube mieleen erilaisista huoneista eikun vaunuista.
   
 6. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 741
  Saadut tykkäykset:
  301
  Ihan hyvä tää oli. Jotain erilaista pitkästä aikaa. Paisto pikkasen halpa b-luokka, mutta ihan toimiva kuiteski.

  4/5
   
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 790
  Saadut tykkäykset:
  324
  Trailerin nähneenä mutta itse leffaa näkemättä olen samaa mieltä että eihän tuossa ole mitään järkeä. Olisi paljon fiksumpaa vaan rakentaa hyvin lämpöristetty ja lämmitetty kaupunki...

  Mutta voisin kuvitella että jos se jääkausi on tarpeeksi kylmä niin meretkin jäätyy umpeen ja niin jäälle voi rakentaa radan joka kiertää koko maapallon ympäri ja sitten se liikkuva juna on aina aurinkoisella puolella niin säästetään lämmityskustannuksissa...? Toisaalta ilmalämpöpumppu olisi varmaan ihan yhtä hyvä investointi... :confused: :D
   
 8. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  No juu, ja liikkuvat laitteet vaativat kuitenkin koko ajan korjaamista, puhumattakaan ratakiskoista. Siellä se topparoikka sitten pakkasessa värjöttelee. Mutta tarinaahan tuo palvelee, on ilmeisesti haluttu suljettu ympäristö, ja juna ei ole elokuvamiljöönä se kaikkein yleisin, joten menkööt.

  Nykyajan jättirahtilaivojen aikaan hauska miljöö voisi myös olla maailmanluokan konttirahtilaiva. Esim. tanskalainen Märsk (Maersk) tekee laivaa, johon mahtuu 18.000 konttia. Niihin mahtuisi elokuvaympäristössä tarina jos toinenkin.
   
 9. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olisivat nyt edes jonkun magneettikiskon juoneen keksineet, tuollainen tavallinen ratakisko jossa juna kuljettaen ihmiskunnan viimeisiä jäänteitä menee välillä ritariässänä toisen puolen rattaat ilmassa kuoleman kuilujen reunalla vaikutti aika koomiselta, miten muka ovat hengissä pysyneet niinkin kauan kun tavallisessa elämässäkin junaturmia ja kiskoilta suistumisia sattuu suht usein. Joo, mutta "elokuvaahan se vaan, brains off".
   
 10. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rata oli rakennettu ennen "jääkautta", meret ei olleet vielä jäässä.
   
 11. oksis

  oksis Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  23.06.2014
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli itsekkin katseltua tämä pätkä ja oli kyllä sopivan erillainen scifitoiminta, kuten joku aiemmin totesi 8/10.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2014
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tässä kannattaa katsoa älyttömän junaidean ohi, suljettu tila voisi käytännössä olla mikä tahansa, johon ihmiskunta on saatu tiivistettyä pienoiskokoon. Allegoria on aika ilmeinen, mutta rohkeasti sitä on elokuvassa käsitelty. Väkivalta on suoraviivaisen rajua ja se vuorottelee ilman katsojaa helpottavia suvantoja abstraktin huumorin kanssa. Jean-Pierre Jeunet voisi hyvässä terässä tehdä yhdessä Marc Caron kanssa jotain juuri tällaista.

  :):):):)
   
 13. VinSent

  VinSent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleensä itse menen pääasiassa, joitain muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, leffateatteriin katsomaan vain uusimmat Marvel - leffat (tänä vuonna tosin jätin tosin ihan tietoisesti Amazing Spider-Man 2:sen katsomatta), koska leffaliput maksaa. Tässä muutamia kuukausia takaperin olen kuitenkin useammasta pikkuhommasta saannut vapaalippuja, joten olen pystynyt harrastamaan mukavaa pientä uuden kokeilua ja katsomaan niitäkin leffoja, jotka yleensä saisivat odottaa dvd - julkaisua. Trailerien herättäessä mielenkiinnon, päätin Snowpiecerin maanataina katsastaa ja kyllä kannatti.

  Kannattaa leffaa katsomaan mennessä pitää mielessä, että sen on tarkoitus olla symbolinen, eikä siis asioita kannata ottaa liian kirjaimellisesti tai ylianalysoida. Muuten pelkästään leffan perusidea murenisi, kun ei paraskaan juna pystyisi liikkumaan ilman välipysähdyksiä huoltoa varten tai vähintään kiskot alkaisivat osoittaa ennemmin tai myöhemmin ajanhampaan merkkejä. Minä itse aina tykkään tarinoista, jotka sisältävät jonkin täysin scifi/fantasia - teeman, jotka pystyy kuitenkin halutessaan rinnastamaan todellisen maailman asioihin. Niin kauan kuin tarinan konsepti ei venytä uskottavuuttaan liian pitkälle, niin se antaa vain menolle kiinnostavan lisämausteen. Ja Snowpiercerin varsinainen tarinahan on kiinnostava. Katsoja huomaa kannustavansa vallankumousta voittoon ja lopun twisti tulee rehellisenä yllätyksenä.

  Näyttelijöistä tykkäsin jokaisesta. Chris Evansin on hienoa nähdä kunnolla heittävän romanttisten komedioitten pretty boy - imagonsa helvettiin ja esittävän moraallisesti harmaata miestä, jonka elämä junassa on kovaksi keittänyt. John Hurt, Jamie Bell ja Ed Harris antoivat totta kai sivurooleissa hyvät suoritukset, kuten osasin odottaa, mutta eniten esille nousi Tilda Swinton kukkahattutätinä. Tämä ylinäyttelee herkullisesti ja tätä on ilo seurata. Itseasiassa kaikki junan etupään elijät ylinäyttelevät samalla, kun takapään eläjien näyttelijät ovat pääasiassa suth suorakasvoisia. Aluksi ohitin sen vain osana leffan huumorintajua (josta lisää myöhemmin), mutta leffan edetessä mielessä kävi, jos siinä oli takana muutakin. Tuntuu vain sopivalta, että nälässä ja liassa eläneillä kapinallisilla on vakavammat ilmeet, kuin ylellisyydestä nauttineilla päivänsäteillä.

  Minusta alkaa muuten muodostua melko iso korealaisten ohjaajien fani Snowpiecerin ja Vengeance - trilogyn kaltaisten leffojen ansiosta. En tiedä, näillä on vain kiinnostava taito ohjata hyvin synkkiä aiheita käsitteleviä ja vatsapohjasta kaapaisevia kohtauksia sisältäviä elokuvia, joissa on kuitenkin runsaasti mustaa huumoria jotka ovat niin absurdeja, ettei niille voi olla vähintään hymättämättä. Voin tosin hyvin ymmärtää, että kyseinen huumori saattaisi olla jollekuille muille päinvastoin täysi deal breakeri, joka estää leffasta nauttimasta koska huumori joko vie heidän mielestään painon draamalta tai ei ole edes erityisen huvittaa lähtökohtaisesti tms.

  Leffa ei kuitenkaan ole täydellinen. Toimintakohtauksissa on toisinaan liikaa shaky-camia, mikä häiritsee aina, ja leffa menettää tempoaan loppua kohden. En tarkoita, että leffa huononisi lopussa tai, että silloin käsitellyt asiat olisivat epäkiinnostavia, mutta hieman alkoi siihen asti melko tiukka rytmi madella. Olisi ollut myös kiinnostavaa nähdä lisää siitä millaista arki junassa oli, mutta toisaalta se ei ollut leffan pääpaino ja eikä se, että lopuksi jäi kaipaamaan lisää, ole välttämättä huono valituksen aihe.

  Kaikista eniten jäi kuitenkin häiritsemään yksi pieni, mutta merkittävä yksitiskohta. Pistän sen spoileriin ja en suosittele lukemaan sitä, jos edes hieman epävarmoja suunnitelmia katsoa leffa.

  Siinä ei tuntunut oikein olevan järkeä, että mies joka joskus on selviytyäkseen joutunut syömään vauvoja, alkaa voida pahoin kun saa tietää, että on tietämättään syönyt ötököitä.

  Loppujen lopuksi Snowpiercer oli erittäin hyvä satiirinen scifi - leffa, joka on höystetty moniulotteisilla hahmoilla, suth hyvällä toiminnalla ja kiinnostavilla teemoilla. En kuitenkaan voi suositella sitä hyvällä omatunnolla kaikille. Kyseessä ei todellakaan ole mikään feel good - elokuva ja voin kuvitella mainitsemieni elementtien häiritsevän joitakuita. Jos kuitenkin vähäänkään kiinnostaa, niin kannattaa kyllä katsastaa.
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Spider-Man ei ole Marvel-Studioiden elokuva.

  Jos se on Marvel-elokuva lähteensä perusteella, niin sitten on mm. Blade:kin. Ja 300 on Dark Horse -elokuva.
   
 15. VinSent

  VinSent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten minä asian ilmaisen:

  Marvel - elokuva = Mikä tahansa Marvelin sarjakuvaan perustuva leffa.
  MCU - elokuva/Marvel Studiosin elokuva = Marvelin itse tuottama leffa.
   
 16. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  No niinhän ne ovatkin. Tai ehkä "nykynuorisolle" Marvel identifioituu jo vahvemmin elokuvantekijänä kuin sarjakuvakustantajana.
   
 17. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Junaidea tuntui trailerin jälkeen suoraan sanottuna pöhköltä. Elokuvaa katsellessa pöhköajatukset kyllä unohtuivat täysin, koska tarina kulkee kuin juna (heh heh) Toiminta, dilemmat ja yllätykset olivat hyvää tasoa kuten myös näyttelijäsuoritukset. Ei ehkä Blade Runnerin eeppisyyttä kolkutella, mutta Equilibrium (Cubic) / Cube -tasoisessa dystopiassa kyllä liikutaan. Suosittelen!
   
 18. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Todennäköisesti näin. Spider-Manin huutelu "Marvel elokuvaksi" on kuitenkin vinoa, koska se on Sonyn prokkis, jolla ei ole mitään tekemistä Marvel Studioiden kanssa -hyvässä tai pahassa. Eikä muuten sarjakuvafirmankaan, oikeastaan. Sony omistaa oikeudet; kaipa siinä jotain raameja on, mitä hahmolla voi tehdä ja mitä ei, mutta Sony päättää ihan itse, mitä hahmolla tekee. Ja elokuva-Spider-Man liittyy Marveliin lähes yhtä vahvasti kuin Batman.
   
 19. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  L
  Tässä ollaan sellaisen kysymyksen äärellä, että nimitetäänkö elokuvaa Marvel -elokuvaksi tuotantoyhtiön vai sarjakuvahahmojen perusteella. Henk.koht. tykkään enemmän jutella hahmoista eli katson Shrek- tai Tom Cruise -elokuvista enkä niinkään Village Roadshow-, Universal- tai Dreamworks -elokuvia. Eri mieltä saa toki olla ja jos toimii elokuvatuotannon parissa niin sellaiselle henkilölle tuotantoyhtiö on ymmärrettävästikin tärkeä asia.

  Loppuun vielä dilemma: jos Marvel Studios ostaisi vaikkapa Fingerporin elokuvaoikeudet (vain elokuvaoikeudet, ei sarjakuvaoikeuksia) ja tekisi elokuvan niin olisiko se silloin Marvel- vai Fingerpori-elokuva? Vai molempia yhtä aikaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2014
 20. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  OT
  Niin, minkä perusteella sitten tuo on tapana määritellä. Puhuttaessa Hohdosta tuntuisi aika oudolta puhua Stephen Kingin Hohdosta, eikä Kubrickin Hohdosta. Ilmiselvä vasta-argumentti on tietenkin, että Kubrick otti huomattavia vapauksia lähdemateriaalin suhteen ja elokuva on enemmän hänen ja Kingin kirja on vain pohja.

  Tämä pitää tietekin paikkansa kokonaisuudessaan Sonyn Spider-maneista (kenties Raimin ensimmäistä lukuunottamatta), joten ei pidä vettä.

  Tässä nyt on kyse siitä, että Marvel on nykyään sekä sarjakuvakustantamo, että elokuvastudio. Kummallakaan ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Spider-man elokuvien, eikä sen puoleen tähän saakka julkaistujen Daredevil, Punisher, Elektra, Blade, Fantastci Four, Ghost Rider elokuvien kanssa. Näiden nimittäminen "Marvel-elokuviksi" on vinoa; ei kukaan selväjärkinen nimitä Planes/Lentokoneen -kikkareita Pixar-elokuviksi... Vaikka tasan samat perustelut on olemassa: perustuvat Pixarin luomiin hahmoihin/maailmaan.