Snookerin MM:t alkaa pian Eurosportilta

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Blaqua, 29.03.2004.

 1. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 224
  Saadut tykkäykset:
  75
  ...jota ei nähdä tässä turnauksessa. Trumpilta aika paha hajoaminen. 3-0 -johdosta 3-5 -tappioon. :eek:
   
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Saa nähdä miten Eurosport 1:n kanssa käy Suomessa:
  Onhan aika selvää, että esimerkiksi Mika Salon käyttäminen mainoksissa tarkoittaa sitä, että mainokset on tarkoitettu pelkästään mannersuomalaisille katsojille.

  Veikkauksen suojelu Suomessa on niin syvällä tässä yhteiskunnassa, että ei mitään rajaa. Peliongelmaiset rahoittavat eliitin kulttuuriharrastukset ja laki tukee tätä.
   
 3. kmruuska

  kmruuska Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 174
  Saadut tykkäykset:
  389
  ^ jännä miten eri asiat häiritsevät meitä. Minusta Eurosportin lähes yksinomaan nettikasinoista koostuva markkinointi on yököttävää sairailla ihmisillä hyötymistä.
   
  nepa ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 482
  Saadut tykkäykset:
  1 221
  Itse asiassa kaikkien urheilukanavien markkinointi keskittyy lähinnä näillä sairailla ihmisillä hyötymiseen.
   
 5. larionof

  larionof Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mikä matsi. Onneksi toivottu voittaja.

  Nuo mainokset veetuttaa kyllä urakalla. Toisaalta esimerkiksi Snookeria katson mielummin Akin tai Villen äänellä kuin englantilaisten( silloin ilman mainoksia).

  On ymmärrettävää, että mainoksia pitää olla mutta joku raja näihin 'voitot tililläsi minuutissa, kahdessa tai kolmessa' -mainoksiin. Muutama oikeakin mainos on välillä joukossa ja tietenkään Suomessa ei raha riitä kaikkeen, joten enempää niitä tuskin tulee.

  Ylipäänsä olisi hyvä jos urheilussa tiputtaisiin takaisin noin 200 000- 500 000 euron vuosiansioihin ns. turvallisissa lajeissa( jääkiekko, jalkapallo(t), snooker) niin ei tarvitsisi mainostaa niin paljoa, ja ei tarvitsisi murehtia Veikkauksen monopolista( mitä en tue mutta joku kontrolli silti pitäisi olla).
   
 6. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  332
  Saadut tykkäykset:
  75
  Nyt viikonloppuna jatkuu English Open Eurosportin lisäksi myös Kutosella. Sieltä alkaa parin tunnin kuluttua Aki Kauppisen selostamana puolivälierä-ottelu. En ole seurannut nyt alkukierrosten matseja, joten tiedättekö ketkä pelaavat vastakkain Kutosen illan tv-ottelussa?
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Soni85 tykkää tästä.
 8. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  483
  Saadut tykkäykset:
  31
  Snooker on ainoa laji, miksi voisin harkita Eurosportin tilaamista. English Openin 2021 finaali oli aika tiukka, ja Neil Robertson voitti ainoastaan yhdellä framella 8-9.

  Mielestäni Aki Kauppinen on Suomen paras Snooker-selostaja.

  Itsekin käynyt jonkin verran harjoittelemassa Turussa tuolla Aurabiljardissa, mutta vähemmän Snookerin säännoilla. Enimmäkseen nyt kasipalloa, harkinnut, jos liittyisi Aurabiljardin jäseneksi, kun jäsenyys maksaa vuodessa muutaman kympin, niin saa oman keppikaapin, ja vakiovuoron, ja oikeuden osallistua kisailutoimintaan.

  Biljardi kyllä loistava seurapeli. Ollaan puhuttu lapsuudenajankaverin kanssa, kun pidetään nykyisin yhteyttä ja vaihdetaan kuulumisia läinnä Facebookissa silloin tälloin, niin ollaan suunniteltu, jos otettaisiin aina perjantai-illoista järjestettäisiin poikien biljardi-ilta, ei nyt biljardi-taitoni ole mitään huippuluokkaa, mutta enemmän siinä on se kuulumisien vaihto, ja sitten pientä vedonlyontiä ja kaverille oluen tarjoaminen, tai sihtivettähän se on.

  Voi olla vielä aika kauakana uutisotsikot "Jere Sumell valloitti Aurabiljardin paikallismestaruuden", jos liityn joukkueeseen ja lähden haltuun ottamaan Turun biljardimaisemissa mestaruuksia. Sama se, vaikka profiloituu omalla nimellään kotikaupunkinsa ykkosbiljardihallissa, kun pidän pysyvistä väreistä niin netissä, kuin oikeassa elämässä ja palaavista asiakkaista.

  Snookerissa kyllä liikkuu isot rahat, suosikkipelaajani on pitkään jo ollut John Higgins, ja kerran nähnyt suorassa televisio-ottelussa, kun Higgins pelasi maksimibreikin, oliko se viime vuoden vai edellisvuoden MM-Championshipissä.

  Noilla snooker-pelaajilla aika voimakkaasti henkilobrändit luotu julkisuuskuvan markkinoinnin osalta.

  Jos voittaisi lotossa, niin ostaisin jostain päin suomea omakotitalon, tai kesänviettohuvilan, niin varmaan investoisin myos yhteen kahteen biljardipoytäänkin sitten, että voi vieraiden kanssa pelata. Suomen Biljardimyynti Oy:stähän niitä poytiä saa, eikä ne nyt niin kalliita se poytä ole, mutta kerrostaloyksiossa sen bilispoydän vaatima tila tuottaa niitä ongelmia.

  Dartsia voi tosin heittää kerrostalossakin.
   
 9. larionof

  larionof Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  10
  Akilla on omaan korvaan miellyttävämpi ääni kuin Villellä. Onglma vain, että Aki on koko ajan äänessä, ja asian sivusta, kun taas Ville on koko ajan hiljaa ja muutaman kerran olen miettinyt onkohan ääniyhteys 'Pasilaan' katkennut kun ei kuulu mitään.

  Hankin 10 vuotta sitten asuntooni 7-jalkaisen pöydän kun isompaa ei saa mahtumaan ja onhan snookerinkin seuraaminen mukavampaa kun samalla hakkaa vaikka 14.1:tä. Pöytä oli tasan tontun ja katsoin viikko sitten niin Snooker-pöytiä saa käytettyinä kahdella. Ainoastaan tila tulea vastaan.

  Darts on hävinnyt Eurolta jo aikaa sitten ja katsoin sitä aikaisemmin Viafreelta mutta sen käyttäminen ei ole nautinnollista niin jäänyt katsomatta. Nuorena tuli pelattua joka ilta jopa yhden sen aikaisen Suomen kärkikolmikkoon( muistaakseni SM-kakkonen) kanssa. Mahtava laji.
   
 10. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  483
  Saadut tykkäykset:
  31
  Dartsihan on 9-tikan peli. Sen 501 saa alas 9 tikalla, mitä ne pelaa MM-kisoissa yleisin pelimuoto.

  Mikä asuntotyyppiratkaisu sinulla on larionof, asutko kerrostalossa.
   
 11. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 993
  Saadut tykkäykset:
  264
  Ei välttämättä tarvitse lotossa voittaa, vuokraa vain pöydälle sopivan huoneen jostain. Me ollaan porukalla vuokrattu huone, johon täysikokoinen snooker-pöytä hyvin sopii, niin pääsee pelailemaan mihin aikaan vuorokaudesta huvittaa. Toki veran joutuu silloin tällöin vaihtamaan ja sen sellaista pientä huoltoa pöydälle, pientä kulua vuokran päälle...
   
 12. larionof

  larionof Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  10
  Sentään omakotitalo. 7 jalan pöytä vaatii kuitenkin 6 x 4 m^2 alueen ja sekin jää ahtaaksi.
   
 13. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  483
  Saadut tykkäykset:
  31
  No tilahan siinä bilispöydässä eniten ongelmia tuottaa, ja sitten että peliympäristö on viihtyisä ja avara, ja valoisa, että pitää olla sosiaaliset tilatkin siinä ympärillä ihmisläheiset -sekä -ystävälliset.

  Tuosta Snooker-pöydästä tuli mieleen, että kun kerran kuuntelin sitä suomenkielistä selostusta, muista nyt kumpi noista suomalaista Snookerselostajista sitä alkoi puhumaan, että se noiden virallisten ammattilaisturnausten snooker-pöydän valmistaja/toimittaja, niin jotain strategisia mittoja ja fyysistä koostumusta selosti välissä, niin paino yllätti minut, kun selostuksessa sanottiin, että se virallinen turnauspöytä painaa useita tonneja.

  Varmaan jos kotikäyttöön ostaa virallisen snooker-pöydän kaikilla herkuilla, vaikkakin käytetyn, niin varmaan paino ei ihan noissa viralissia turnauspöytien mittaluokissa voi millään olla. Pöydän toimittamisvaiheessa vaaditaan jotain ihmislihasvoimaa jykevämpää traktroia ja nostokuljetinkonetta sen pöydän kasaamiseen.

  Itsekin olen joskus kaapelitelevision maksukatselukorttiaikana, mitä olin tiljaana noissa Turun kaapelitelevision ajalta noissa maksukanavakorttipaketeissa, kun suoratoistojakaan vielä juuri ollut, niin Eurosport oli kortin kautta tilattuna, niin jossain vaiheessa pistin itsekin merkille, että Eurosport vähentänyt Dartsin lähettämistä, mikä on aika kumma juttu lopulta, se on ihan mielekäs urheilulaji seuratakin.

  Vinkkinä vielä näistä Turun alueen harrastus/ajanvietto - paikoista, no biljardin osalta mainittu onkin jo Aurabiljardi siinä ydinkaupungilla, mutta dartsin ystävien hyvä paikka löytyy melko kummallisesta pienestä kuppilasta, kuin Masan Baarista, siellä on maantaikisat vielä nykyäänkin, ja siellä on käynyt ihan Suomen kärkipelaajiakin niissä kisoissa, kuulin asiasta Mikko "Darts" Laiholta, joka on toiminut Suomessa ja Euroopan alueella pitkään darts-konsulttina. Jos joku ei tiedä Masan Baaria, niin se omistaja kuoli, ja siirsi perintönä tyttärelleen sen ravintolan, ja sittemmin tytär ei jaksanut enää pitää sitä, että siinä on omistaja vaihtunut yrityskauppojen osalta, mutta se on selllainen iät ja ajat jo ennen syntymäänikin, varmaan joskus 1970-luvulla perustettu pieni pubi lähellä Raunistulaa, eli ei ihan ydinkaupungilla, mutta lähellä sitä. Ihan tarkkaa asiakaspaikkamäärää en tiedä, mutta on se alle 40-50 kokonaiskapasiteetiltaan.
   
 14. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  483
  Saadut tykkäykset:
  31
  Tuo tilojen vuokraus tietysti on, etenkin jos on ylimääräistä pätäkkää, niin oman yrityksen toimitiloina jos pitää vuokrahuoneistoa jossain, niin yrityksen toimitilamenothan on verovähennyskelpoisia menoeriä, että ei mene omasta pussista niin paljon sitten, kun saa verotuksessa takaisin.

  Kerrostalo-asujana yksi vaihtoehto voisi olla, että aktivoituisi asukastoimikunnassa tai ainakin asuntoyhtiön, missä asuu niin kokouksissa olisi aktiivinen, ja esittäisi asuntoyhtiön asukastoimikunnan vapaa-ajan vietto sosiaalitiloihin biljardipöydän hankkimista Mutta itse vaikka olen väleissä ja vaikuttanut välillisesti ehkä joihinkin asioihin tässä asunto-osakeyhtiössä, jossa itse olen vuokralla, niin asioihin, niin en ole kertaakaan käynyt kokouksissa. Jos taloyhtiöllä on esimerkiksi terve taloudellinen tilanne, ja budjetti on ylijäämäinen jostain syystä, ja taloyhtiössä löytyy muitakin biljardin ystäviä, niin voisi onnistua tuo yhteistiloihin pöydän hankkiminen siinä tapauksessa.

  Olen tietoinen, että jotkut taloyhtiöt ovat hankkineet pianon soiton harrastajien takia pianon ja harjoittelutilan pianon soittajille taloyhtiön laskuun, niin tuollainen pianoharjotiteluhuone on verrattavissa tuohon biljardipöytä-investointiin yhteisen hyvän ja sosiaalisuuden lisääntymisen edun mukaiseen toimintaan.
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Osta Eurosportplayer. Maksaa 40 € per vuosi. Kuvanlaadussa on toivomista kun katsoo isosta ruudusta, mutta sen kanssa tulee toimeen, jos ja kun snookerin katsominen kiinnostaa. Jos kuvanlaatu on tärkeämpi asia kuin sisältö, niin sitten täytyy etsiä joku muu ratkaisu.
   
 16. larionof

  larionof Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  10
  Snooker pöydät ovat tuhannesta kilosta ylöspäin.
  Oma pöytäni painaa vain 250 kg( kivi 130 kg) mutta oli se silti tuskan takana nostaa toiseen kerrokseen.

  Itse kävin Peltsarissa ja Trebarissa viimeksi heittelemässä kunnes erikoistikkani varastettiin. En löytänyt uusia yhtä hyviä ja pelit jäivät kodin taulun reiittämiseen.
   
 17. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 993
  Saadut tykkäykset:
  264
  Ihan kisapöytien painossa liikutaan pöydässä kuin pöydässä, jos on tosiaan täysikokoinen pöytä. Pöydän painavat kivet kasataan puisten jalkojen ja kehikon päälle. Kivet (viisi kiveä) siis muodostavat suurimman osan pöydän painosta, kyllä niitä ihan miesvoimin nosteltiin paikoilleen. Toki kisäpöydissä on usein lämmitys, mitä ei usein omaan käyttöön olevissa pöydissä ole.
   
 18. larionof

  larionof Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  10
  Siitä se painoero varmasti tulee. Tuhat kiloa on sekin jo paljon. Runko painaa muutaman sataa kiloa, yksi kivi vajaa kaksi sata kiloa.

  ( edit: unohtui sana kaksi yltä: 5*200+200= 1200, mikä ilmoitetaan niiden pöytien painoksi, joita itselleni katsoin)
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2021
 19. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 993
  Saadut tykkäykset:
  264
  Kivet painavat noin 1000kg + muu rakenne. Toki painoeroja on pöytien välillä, mutta rakenteeltaan pöydissä ei isoja eroja ole ns. kilpapöytiin verrattuna. En painoeroa pitäisi sinänsä isona asiana (jos vaikka 100-200 kiloa on eroa) vertailussa, mutta muussa rakenteessa/muotoilussa on toki eroja pöytien välillä. Esim. kisapöytien pussit ovat yleensä melko tiukat verrattuna vaikkapa pubipöytiin. Tosin tuossa pöydässä, jolla itse käyn pelaamassa on myös tiukat pussit muodon suhteen.

  EDIT: ei kivet taidakaan olla ihan 1000 kg yhteensä (siis jos ei ole kyseessä kisapöytä), mutta 100-200 kilon väliin se yksi kivi osuu painoltaan ja yhteensä täysikokoinen pöytä on se noin 1000 kg tjms.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2021
 20. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  483
  Saadut tykkäykset:
  31
  Tuosta poydän painosta voi tehdä sen johtopäätoksen, että sitten kun tilaa poydän, niin kotiinkuljetus ja poydän asennuspalvelu kannattaa tilata saman katon alta, mistä tilaa ja ostaa poydän, niin säästyy enimmiltä vammoilta kropassa, kun itselläni mitään lihasvoimaa nostella tuollaisia edes sadan kilon kivimurikoita, kun olen istunut koko ikäni tietokoneella, ja jäänyt liikunta vähemmälle poislukien sellainen jokapäiväinen kevyt aamu/iltalenkkeily. Saliharrastus voisi olla punttiksella käynti ihan asiaa, ja vähän lihasmassaa kroppaan jo viimeistään tässä iässä.