Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

 1. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 554
  Saadut tykkäykset:
  489
  Lauluäänen käsittely on täysin arkipäivää 2000-luvun pop-musiikissa. Sitä ei pidä nähdä minään korjailuna, vaan "taiteellisena" (lue: kaupallisena) valintana ja vastaa esim. rock-musiikin särökitaraa, joka on ollut arkipäivää puoli vuosisataa. Käsiteltyä lauluääntä smurffaamisineen ei todellakaan inhota tämän musiikin kohderyhmässä. Eihän sitä kukaan hullu tekisi, jos kaikki inhoaisivat! Nuorisolla (jolle biisi on tehty) on henkistä joustavuutta tällaisille asioille enemmän kuin kasarihittejä aikanaan veivanneilla keski-ikäisillä änkyröillä, jotka luulevat, että autotunen takia nykyiset poppistähdet voivat olla laulutaidottomia.

  Saaran biisi on yritys iskeä pop-musiikin nykysoundiin, mutta jää aika mitäänsanomattomaksi. Koukuttavuutta ei ole tarpeeksi, jotta tästä voisi suurta hittiä tulla. Tuottajat ovat C-luokkaa. Saaran pitäisi saada huipputuottajia (Max Martin, Calvin Harris, The Chainsmokers,...) taakseen iskeäkseen kunnolla läpi. Nämä Saaran biisit ovat toistaiseksi olleet aika vaisuja hittipotentiaaliltaan. Kielinaisen suurimpana saavutuksena onkin alien-kielen luominen Star Wars-elokuvaan. Hurja temppu!
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Kyllä kyllä, näin arvelinkin, että tuollaisella soundilla on pakko olla kuulijansakin. Meinaatko muuten siis, että Suomessa ei ole kuin c-luokan tuottajia? Haippirinki on sentään tuottanut suomessa supersuositun Sannin kaikki listaykköseksi menneet levyt tietääkseni. Vai kuka sitten olisi kotimainen a-luokan tuottaja? Max Martinit tietenkin ovat noita maailmankuuluja nimiä, mutta kyllä osaamista muiltakin löytyy. Brunila taas on ollut jenkkien listaykkösiäkin kirjoittamassa, jotain niistä ainakin.
   
 3. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Ilmeisesti kritiikki on kuultu, kun pukkasivat ulos akustisen version tuosta Superpowersista. Vähän pieleen meni kyllä sittenkin, jos minulta kysytään... laulu on sinänsä ok mutta musiikiksi pitäisi vaihtaa se alkuperäinen ei-akustinen... sitten alettaisiin olla asian ytimessä... Ja tämä video, on turhan simppeli.

   
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Öö... mitä tarkoitat tuolla "musiikiksi pitäisi vaihtaa se alkuperäinen ei-akustinen"? Käytin ehkä töissä kaiken tämän päivän aivokapasiteetin tai jotain.

  Vai siis sitäkö, ettei olisi saanut sovittaa akustiselle kitaralle uutta säestystä? Jos tätä, niin kyllä joutuu erimielisyyden esittämään. Noin minäkin olisin tehnyt, akustiselle omat kuviot.

  Varmasti ainakin joillekin lähtee paremmin tämä versio. Niin ja olihan Ur Coolistakin se akustinen live :D
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  No sitä just tarkoitin että siinä alkuperäisessä biisissä ei ollut muuta vikaa kuin laulu, tai tarkemmin sanoen se miten lauluääni oli ajettu ties minkä filttereiden läpi. Tässä akustisessa versiossa laulu on periaatteessa kunnossa, vaikka tempo ym taitaakin poiketa aiemmasta versiosta. Eli akustisen kitaran tilalle voisi vaihtaa sen alkuperäisen singlen musiikin, tai alkuperäiseen singleen voisi vaihtaa tästä uuden lauluraidan, miten päin vaan... sitten alettaisiin olla lähellä sitä mitä olisi alunperinkin pitänyt tehdä kun Superpowersista päätettiin sinkku tehdä.

  Älkää käsittäkö väärin, ei mulla akustista kitaraa vastaan mitään ole. Mutta kun tässä tapauksessa siinä alkuperäisessä singlejulkaisussa oli vain yksi selkeä vika, niin sitten pistettiin kaikki uusiksi eikä vain korjattu sitä vikaa, eli laulua...
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173


  Epäilemättä HH:ssa on näpistys tapahtunut... ;)
   
 7. Tiger

  Tiger Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2001
  Viestejä:
  566
  Saadut tykkäykset:
  11
  Jmalauta et on ärsyttävä haahka.
   
  latexii tykkää tästä.
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 452
  Saadut tykkäykset:
  633
  Mitäs ETP pitää Smoukin tatuointivillityksestä?
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Näin itsekin muutaman tatuoinnin omaavana koen olevan olemassa huonompiakin tapoja "muokata" itseään (kuten vaikka ne silarit jos kyse ei ole epätavallisen pienistä rinnoista, imetyksen jälkeisistä mahd. "kuonoista" tms.). Tosin suhtaudun ns. kuviin vastuullisesti noudattaen ideologiaa, jossa kuvat laitetaan paitsi paikkoihin, jossa ne eivät tule tulkituksi aggressiivisina kannanottoina, ja jossa jokaisella kuvalla pitää olla syvällisempi merkitys -- kuten tatuointien alkuperäinen idea kai oli. Tässä mielessä pidän toki huolestuttavana, etenkin jos lyhyen aikavälin sisään on otettu useita kymmeniä neliösenttejä mustetta, onko hihaprojektin takana halu katsoa peiliin ja todeta "UR Cool" (pun intended). Jotain intiaaniteemaahan tuossa Smoukan käsivarressa näytti olevan ja epäilemättä nainen on itse piirtänyt mallit. Makupisteet olkoot 3.5/5.
   
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Eli tykkäät ärsyyntyä, kun kuitenkin katsot sen videoita? No, anna mennä vaan! Huvinsa kullakin.

  Vai on EtP:lläkin kuvia ihossa, enpä olisi arvannut! :) Eipä tuo kovinkaan epätavallista taida olla, että hyvään tahtiin tulee noita tatuointeja. En itse naisilla niistä tykkää (tai pari pientä menee), mutta jos on itse taiteillut lähteet, niin pisteitä toki siitä.
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 452
  Saadut tykkäykset:
  633
  Forsberg kertoo elämästään rapakon takana:

  "Nyt Forsberg kertoo Gloria-lehdelle asuvansa Hollywoodissa "aikamoisessa gettossa".

  - Taloomme on murtauduttu monta kertaa, posteja on viety ja auton laseja rikottu. Vähän väliä helikopterit lentävät kohdevalot maata pyyhkien, kun poliisi etsii kaduilta rikollisia, Sara sanoo.

  Kerran, kun Sara saapui kotiin illalla, hänen kotitalossaan oli meneillään ryöstö. Paikalla oli kymmeniä poliisiautoja, ja yläkerran asukas oli heittänyt kadulle tyynyn, johon oli kirjoitettu "I'm being robbed, help."

  Kolme vuotta Los Angelesissa ovat opettaneet Pietarsaaresta kotoisin olevalle Forsbergille, että katteettomia lupauksia heitellään kaupungissa keveästi."


  ETP:llekin tulee terveisiä:

  "Seuraavaksi hän on miettinyt muuttavansa joko New Yorkiin tai San Fransiscoon.

  - Suomessa en välttämättä enää haluaisi asua, hän sanoo Gloria-lehdessä." :D


  http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201706012200178174_vd.shtml
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ironistahan tässä on se, että Suomen koulukiusaajat ja Losin mielistelijät (jotka selän takana ovatkin sitten jotain muuta) ovat samaa epäaitoa sakkaa, jossa uskotellaan itselle, että elinympäristön kulttuuri vaatii tietyn käyttäytymismallin mutta jossa tosiasiassa vaan ollaan heikkoja kun aidompi interaktio on syystä tai toisesta liian ylivoimainen. Saralle siis näyttää kelpaavan epäaitous (enkä viittaa nyt silareihin), kunhan se on sitä mieleistä epäaitoutta. :rolleyes:

  Yllättävää kyllä lööpissä ei ollut mukana Smoukalle tyypillistä "the next big thing" -uutista. Vai oliko tämä mahdollinen muutto Nykiin tai San Franciscoon sitä? Jospa tämä ruljanssi alkaisi pikku hiljaa olemaan Smoukan kohdalta ohi ja hän laskeutuisi ikuisesta nousukiidostaan maan tasalle tyytyen siihen, ettei sitä lopullista läpimurtoa tullutkaan ainakaan siinä muodossa, että Youtube-videolta hypätään suoraan isoksi staraksi.

  EDIT: IL:n videossa Smoukka kommentoi Hesarin kirjoitusta, jossa ilmeisesti oltiin vihjattu hänen laulajan uraansa flopiksi. Smoukka laukoi takaisin "vihaajat vihaa" -tyyppisesti, mikä on mielestäni aivan väärä tapa vastata, mikäli haluaa vähänkään vaikuttaa objektiiviselta itseään kohtaan. Onhan Smoukalla kuitenkin ollut levy-yhtiö -sekoiluja ja vaisuja biisijulkaisuja (etenkin odotuksiin nähden), ja objektiivinen henkilö antaisi vastineen floppi-väitteille myöntäen, että karikkoistakin on ollut, ja tuoden esille kokemansa positiiviset asiat urastaan. Tulee ihan mieleen Cheek, jonka megajulkkareihin "kaikki olivat tervetulleita", mutta johon kuitenkin annettiin porttikielto Cheekiä kritisoiville toimittajille sen nimissä, että "haluttiin saliin hyvää energiaa". Toisin sanoen, vain positiivinen, ylistävä kritiikki näyttää olevan monelle tervetullutta ja kaikki muu kuuluu automaattisesti kategoriaan "vihaajat vihaa". :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2017
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
 14. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Mielestäni tuo on terve ja oikea asenne siihen Oskari Onnisen tekstiin. Se ei ollut rakentavaa kritiikkiä vaan ikävää mustamaalausta. Tuo Onninen on muuten ilmeisesti juuri se tyyppi, joka suljettiin Cheekin keikalta (en tunne sen tapauksen taustoja tarkemmin, mutta Cheekin toiminta vaikutti lapselliselta).

  Saran suurin virhe oli olla niin avoimesti kunnianhimoinen. Jotkut tulkitsee sen ylimielisyydeksi, vaikka se voi olla vain vilpitöntä iloa ja tietämättömyyttä varsinaisen breikkaamisen todennäköisyydestä. Sinänsä itse toiminnasta en löydä hirveästi kritisoitavaa. Teki YouTube-videon, sai sen myötä erittäin rahakkaan sopimuksen johon tarttui ja sen lisäksi harjoitellut koko ajan näyttelemistä ja laulamista. Mitä olisi pitänyt tehdä toisin?

  Jos tuohon itse yritän vastata, niin olisi kannattanut pitää suuret tavoitteet enemmän omana tietonaan, eikä kunnostautua niin monella alalla. Eikös sillä ollut/ole(?) joku vaatemerkki, mikä tuntuu kyllä virhearviolta. Lähestyn siis asiaa siltä kannalta, että sisimmässään Sara haluaa olla näyttelijä ja laulaja. Jos hän haluaa olla YouTube-tähti, niin jälkikäteen katsoen voi sanoa että varmasti olisi löytynyt parempiakin tapoja sen uran kannalta. Tosin kuka olisi oikeasti kieltäytynyt siitä diilistä?
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 15. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Kyllähän tuo juuri Twitterissä viime viikolla ilmoitti seuraavasta kappaleesta, että tulossa on. Jos nyt ei tässä nimenomaisessa jutussa siitä maininnutkaan.

  Järkkymättömällä asenteella äijä kyllä jaksaa aina vaan :D

  EtP :cool: Tietty sellainen tilanne olisi edelleen hienoa joskus nähdäkin, että kaikkien isojen sanojen takana tositilanteessa myös seistään.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2017
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ainakin minä, kuten Liekinheitin tuossa jo veistelikin. Kuvitellaan tilanne, jossa satut lähipubin karaokessa kuulostamaan erityisen hyvältä (biisivalinta osuu äänen, laulutekniikan ja fiiliksen kannalta kohdalleen) ja tuopilla ollut ostoskeskuksen omistaja päättää palkata sinut keväiseen tapahtumaansa ohjelmanumeroksi, jossa nouseva kyky laulaa. Otatko diilin, josta omistaja lupaa sinulle tukun kahisevaa, vastaan huomaten siellä ostoskeskuksen lavalla satapäisen yleisön edessä, että haukkasit liian ison palan, vai kiitätkö tarjouksesta kieltäytyen siitä ja alkaen hakemaan kehitystä pienemmin askelin, mikäli tarjous kuitenkin rohkaisi lauluinnostusta?

  Smoukkahan kuitenkin sanoi viraalivideon jälkeisissä TV-haastatteluissa, että tarjouksia on kyllä tullut laidasta laitaan. Eikö niiden joukosta olisi voinut valita sellaista, missä on enemmän tilaa kehittyä ja hakea omaa itseään? Nythän me kuitenkin tiedämme Smoukan itsensäkin kertomana, että se ensimmäinen levylafka ei ollut mieleinen, koska se yritti tuotteistaa Smoukkaa ja viedä häntä musiikillisesti väärään suuntaan. Valinta oli siis väärä! Hassua muuten, ajatellen tätä ja mitä Smoukka on nyttemmin kertonut losilaisten feikkeydestä, että juuri maailmallakin kielitaitonsa hankkinut, selvästi amerikkalaista populaarikulttuuria tiedostava neiti ei osannut odottaa tällaista (en liene henkilökohtaisesti poikkeus siinä, ettei minun tarvitse reissata maailmaa ja kokea asioita kantapään kautta ollakseni tietoinen vallitsevista tilanteista ja siitä, missä kannattaa olla varuillaan).

  Olen myös samaa mieltä siinä, ettei olisi kannattanut uittaa kauhaansa useammassa sopassa, vaan keskittyä esim. juuri laulu-uraan promoten samalla itseään hyväksyen kuitenkin Star Wars -keikat jne.. Ei mölyjä olisi tarvinnut täysin pitää mahassa, mutta juuri tämä, että koko ajan on tulossa jotain suurta ja hienoa sillä ja sillä saralla, ei tehnyt hyvää imagolle, sillä osalle se nosti odotukset kattoon (minkä kautta nykysaavutukset saattavat vaikuttaa flopilta) ja osa vieraantui Smoukasta, kun Youtube-videoilla pelleillyt tyttö oli olevinaan seuraavaa suurta maailmantähteä.
   
 17. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  No joo. Eihän sitä voi tietää, mihin joku muu valinta olisi johtanut. Nyt ollaan kuitenkin aika hyvässä tilanteessa, sillä tämä edellinen levy-yhtiöhän otti vastuulleen uuden biisin levityksen (tjsp.) ja uutta musiikkia on tulossa, samoin tv-sarjaa jälleen ja ties mitä...

  Voihan se olla yhtä hyvin niin, että valitsemalla toisin olisi se maitojunan lippu oikeasti jo leimattu.
   
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Hello. Just wanted to tell you that a song I co-wrote for K-pop group @redvelvet.smtown just sold CERTIFIED PLATINUM. [​IMG][​IMG] #redvelvet #rookie #whatislife

  No nyt on "co-wrote", varmaan lukenut Plazaa ja tarkentanut :cool:
   
  x_jmt_x tykkää tästä.
 19. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
 20. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  On se kyllä taitava, todellinen multitalentti.
   
  x_jmt_x tykkää tästä.