Sikariharrastajia?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Raymond, 03.01.2005.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 485
  Saadut tykkäykset:
  147
  No en mä nyt niin tosikko (no pun intended :D ) ole, että olisin luullut, että tarkoitit juuri yksinomaan minua tuolla kommentillasi. No sanotaan näin, että tämän kyseisin ravintolan omistaa Sedu Koskinen, joten kaipa se takaa edes jotain...

  Tosikko, oliko tuo "kyllä" vai "ei" siihen mun viimeisen kappaleen kysymykseen? Nimittäin kun mä mielelläni just haluisin niitä Cohiboja, ja siis parin viikon sisällä tollanen viiden kappaleen rasia menisi, mutta siis jos sikarisääntökirja sanoo, että tällaista pientä erääkään ei voi kokeilua haluava tilata, jos ei ole humidoriakaan, niin sitten kai ei tilata...
   
 2. jpop

  jpop New Member

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elvis: Nämä ovat tietysti jokaisen itse päätettäviä asioita, mutta minusta tuolla sinun polttotahdillasi ja mielisikareillasi (hieman kalliimmasta päästä) olisi jo ihan fiksua tilata pieni muutaman kympin humi ja tilailla silloin tällöin tavaraa itselleen. Tällöin olisi aina saatavilla laadukasta tavaraa (kotona). Tulisihan tuo jopa hieman edullisemmaksikin, mutta eipä tässä harrastuksessa, ainakaan näillä määrillä, kannata pennosia laskea ;)

  Mitä tulee kommentteihin (vaikkakin osittain huumoria) "ei kannata ostaa laadukkaampia (= tässä tapauksessa hyvän makuista) alussa", IMHO ne ovat täyttä puppua. Toki on niin, että hyvin harva arvostaa vahvempia sikareita alussa - siten voi keskittyä hieman miedompiin. Silti - jokainen kyllä tietää, mikä sinne suuhun sopii - käyttäkää omaa arvostelukykyänne.
   
 3. tosikko

  tosikko Member

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  663
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tee niin että; kaivelet jostain sopivan kokoisen ilmatiiviin pakasterasian tai vastaavan laatikon, jollei valmiiksi omasta keittiön kaapista löydy, niin niitä löytyy markettin keittiötarvikeosastolta aika sopuhintaan. Tärkeää siis nimeonomaan se että on ilmatiivis - Curver ym. tekee todella laadukkaita ja kokoja löytyy reilusti. Sitten käyt kukkakaupassa ja ostat palasen oasis sientä, nimenomaan sitä joka on tarkoitettu veden kanssa käytettäväksi, ei kuivakukka-asetelmiin. Eli tämä on sitä vihreää kiinteää solumaista sienijutskaa, johon saa tökittyä kukkasia pystyyn. :eek: Hyvä selitys, mutta kukkakauppiastäti kyllä tietää kun kysyy, eikä tuommoinen tupakkiaskin kokoinen pala (jos saat niin pientä ostettua) maksa varmasti kuin pari euroa. Myyvät kyllä varmaan mielummin semmoisia kahvipaketin kokoisia kappaleita. Sitten seuraavaksi apteekkiin (tämä ei ole ehkä ihan must, mutta suosittelen), ja ostamaan pikku purkki propyleeniglygolia (myöhemmin PG), apaut puoli desiä riittää, ja marketista muuten piti vielä ostaa purnukka tislattua vettä (akkuvesi tms nimellä voipi myös olla). Tuosta oasis sienestä johonkin sopivaan rei'itettyyn purkkiin pala, joka kastellaan PG:n ja veden seoksella (50/50) ja se purkkiin sikarien kanssa. Rasia sienelle ei saa olla liian pieni suhteessa sienen kokoon, eli sienen on päästävä luovuttamaan kosteutta. Näitä on tehty esim. rei'itetyistä saippuakoteloista, joihin hieman sisämittoja pienempi oasis sisälle. A vot, nyt sinulla on tee-se-itse humidori. Kiva lisä vielä kosteusmittari, mutta ei välttämätön (mittari pitää kalibroida!). Tuo PG on siitä ovela tökötti, että se pitää huolen ettei kosteus nouse yli 70%, joten helpottaa sikareille sopivan kosteuden ylläpitoa. Jatkossa oasis sieneen lisätään tarvittaessa vettä, ja nimenomaan tuota tislattua, koska kraanaveden kalkki ym. lisäkkeet tukkiii ajan myötä sienen huokoiset. Vettä lisätään sen verran varovaisesti, ettei tule huuhdeltua PG:täsienestä pois. Lisäinfoa kuvineen löydät varmasti guukkelilla, aiheesta on melko paljon juttua. Erittäin hyvä tietopaketti täältä: http://www.cigargroup.com/faq/ edit: sama Windows Help filenä

  Tuon rakentamiseen ei mene mahdottomasti rahaa, ja oasis sienen ja PG:n kulut voit vielä puolittaa kaverin kanssa, määrät varmasti riittää kahdellekin. Nyt saat huolettomammin hankittua edullisempia ei putkitettuja sikareita, eikä kuivuminen ole ongelma. Katselet vaan Sigloja sopivasta (luotettavasta ;) )paikasta, ja nautiskelet hyvän seuran - ja juoman - kanssa. :thumbsup:

  Niin ja, ei nitä 'huonoja' sikareita minunkaan mielestä ole pakko aluksi kymmentä vuotta polttaa, voi sitä sallia itselle parempaakin aiemminkin. :D
   
 4. Svg

  Svg New Member

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä olis paras vaihtoehto sikarin leikkaamiseen kun ei sikarileikkuria ole enkä kehtaisi pelkästään yhtä sikaria varten sitä ostaakkaan?
   
 5. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sikarileikkuri. Ei maksa halvimmat paljoa. Lykkyä tykö yritykselle leikata muilla vehkeillä.

  Muuten varmaan paras tapa on tuikkasta vain tulitikulla tms reikä sikarin perään. Muuten se lähtee purkautumaan.
   
 6. Maugester

  Maugester New Member

  Liittynyt:
  22.04.2005
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leikkuriksi kannattaa ostaa sellainen malli, jossa molemmat terät liikkuu. Ei siis sellaista silppuria, jossa vain toinen terä liikkuu.
   
 7. tosikko

  tosikko Member

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  663
  Saadut tykkäykset:
  7
  Leikkuriksi voisin suositella Wengerin tekemään 'sveitsin armeijan linkkaria", sikarileikkurilla varustettuna tietty. Saa tilattua Tool-Shopista hintaan 35 euroa toimituksineen. Toinen hyvä vaihtoehto on Xikarin Xi sarja.

  Tosiaankin kaksipuoleinen (ja puolikuun muotoisilla terillä varustettu) giljotiini on paras vaihtoehto, toki jotkut punch -mallisetkin on ihan ok. Tuota Xikarin rei'ittäjämallia en ole itse kokeillut, mutta muuten ko. merkkiä uskaltaa suositella. Tämä on juttu jossa ei kannatta liiaksi säästää, huonolla leikkurilla pilaa helposti (=liki-lähes varmasti) sikarin.
   
 8. ylscoke

  ylscoke New Member

  Liittynyt:
  14.05.2002
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen käyttänyt punch-tyyppistä "leikkuria". Tekee siistin reiän sikarin persaukseen ja hienosti pelittää.
   
 9. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tällaisella mä leikkelen sikarini. Toimii loistavasti.
   
 10. void

  void New Member

  Liittynyt:
  21.01.2003
  Viestejä:
  1 121
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sieltä samasta apteekista saa muuten muutaman euron litrahintaan steriiliä vettä joten säästyypä yhdeltä markettireissulta.
   
 11. tosikko

  tosikko Member

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  663
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tämän mallisten leikkurien on vaan sovittava sikarin kokoon, eli sama leikkuri ei välttämättä käy kaikille sikareille. Joillain valmistajilla onkin samassa leikurissa useampi kokoinen lävistin, kuten joissain Davidoffin malleissa. Toki siellä pienemmällä voi robustoonkin porata useamman reiän, mutta menee hiukka kikkailuksi. Olen käyttänyt ko. mallin leikkuria tiettyjen pienien (lähinnä puritos) sikarien leikkaukseen, ja siinä se on palvellut ihan hyvin. Isompi vaatii erilaisen leikkauksen, jotta veto on kunnollinen - liian pieni reikä paksumman sikarin keskellä ei toimi.

  Saksimallisia en suosittele, ainakaan mitään halpoja joissa on liian paksut terät. Niiden kanssa käy sama ilmiö kuin peltisaksilla peltiä leikatessa, toisistaan irroitettavat osat eivät pääse terän alta karkuun, ja sakset pyrkii kääntymään vinoon. Tämä on omiaan tuhoamaan sikarin. Noissa aiemmin linkittämisäni Wengerin sikarisaksissa on riittävän ohuet (ja todella terävät) terät, joten niillä homma onnistuu.
   
 12. anttipee

  anttipee New Member

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itselläni on käytössä kaksiteräinen Zippo-leikkuri, mutta jos linkkari on taskussa niin eihän siinä erillistä sikarilaikkuria tarvita :confused:

  Kunhan terä on hyvässä terässä ja vähän käyttää järkeä, niin sitä parempaa leikkuria ei olekaan - joskin tyylikkyys kärsii :D Sikarin päästä siivutetaan varoen pelkkä ohut lehdenpala pois liimatun palan keskeltä, kiertäen sikaria terää vasten. Ei katkaista ainuttakaan itse täytteeseen kuuluvaa lehteä.

  Sit tietenkin jos on torpedo tai joku muu teräväkärkinen sikari niin pelkällä veitsellä ei kyllä suoriudu kovinkaan hyvin.
   
 13. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
  Onko sikarin poltosta jokin sellainen "sääntö", että savusta puolet sisään puolet ulos kun tupakkikaverit noin väittävät? :D Mitä itse olen lukenut, niin savua ei saisi vetää henkeen. Eli kaverit ovat tod. näk. väärässä?
   
 14. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä, kaverisi ovat väärässä.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 485
  Saadut tykkäykset:
  147
  Ajattelin tätä sikariasiaa vielä kerran, ja kyllä mua rupesi niin paljon houkuttamaan se, että noin 3-4 kertaa kuukaudessa (lähes joka viikonloppu) polttaisin yhden sikarin baarissa illan alkuun ja fiilistelisin. Ja koska nyt nuo humidoritkaan ei sittenkään näytä olevan niin kalliita, niin nyt pitäisi hommata kaikki mitä tarvitsen. Pyydän nyt teidän sikarieksperttien apua, kun tässä mietin minkälaisen setin hommaisin.

  1) Itse sikarit
  http://www.cigarsclub.com/Cohiba-Siglo-II.htm
  - No tässä asiassa en niinkään tarvi apuanne, koska olen mieltynyt Cohiban Siglo II -sikareihin, joten hyvä vaihtoehto kai olisi tilata aina kun tarvii niin tuolta cigarsclubista sellainen viiden sikarin boksi (kun se vielä ilman lähetyskulujakin tulee Suomeen). Tietenkin 25:n sikarin boksissa säästäisi enemmän, mutta minulla ei ainakaan tähän alkuun ole ihan pistää 260 euroa sikareihin.

  2) Tarvikkeet
  - No nyt tarvin sitten teidän apuanne. Eli tarkoitus olisi siis saada humidori (koska ostan vähintään viisi ja korkeintaan 25 sikaria kerrallaan, niin pienen humidori käy), leikkuri ja sikarikotelo. Humidori saisi mielellään olla musta ja tosiaan sinne tarvii enintään mahtua 25 sikaria. Leikkuri saisi miellään olla musta ja helppokäyttöinen (koska mä en kauheasti tiedä esim. että mistä sikari leikataan ja miten). Sikarikotelo voisi olla 1-2 kotelo ja mielellään musta.

  Humidori:

  http://www.humidordiscount.com/Humidors_Adorini/Torino.html
  tai
  http://www.humidordiscount.com/Humidors_Adorini/Firenze.html

  - Onko mielestänne tuo Firenze-malli jotenkin laadukkaampi kuin tuo halvempi Torino, vai tuleeko se hintaero vain siinä, että Firenzeen mahtuu enemmän. Toiseksi, kannattaako mielestänne ottaa tuo product upgrade-vaihtoehto, joka päivittää mittarin yms. premium-malliksi?

  Sikarileikkuri:
  http://www.xikar.com/cutters.asp

  - Tiedättekö mitä eroa on Xi- ja Xi2 -sarjoilla. Ainakin Xi-sarja on kalliimpi.

  http://www.avo.com/graphics/common/cutter_zweiseitig.jpg
  AVO Smoke Black (Double Blade) Twist Cutter Delux

  - Humidordiscountisssa myydään näitä AVO:n jännännäköisiä leikkureita, jotka hinnasta päätellen ovat laadukkaita. Tuollaisenhan saisi mustana ja se voisi roikkua farkuista. Ovatko muuten nämä juuri niitä mihin vain sikari työnnetään, ja se automaattisesti oikeasta kohdasta leikkaa?

  Kummanlainen olisi parempi minulle, vai onko teillä muita ehdotuksia?

  Sikarikotelo:

  - Mä veikkaan, että mä ihan täältä Oulusta löydän Stockan sikaripuodista tai koruliikkeistä sopivanlaisen mustan, mutta jos en, niin tilaan jommasta kummasta nettikaupasta jonkun mustan.

  Eli nyt pyytäisin avustusta varsinaisesti tossa humidorivalinnassa, mutta myös tuossa leikkuriasiassa. Ja onhan niin, että cigarclub (sikarit), sikaritalo (tarvikkeet) ja humidordiscount (tarvikkeet) ovat ne paikat, jotka ovat edullisimpia ja parhaimpia, jos haluaa tarpeeksi laadukasta tavaraa edullisesti Suomeen?
   
 16. jpop

  jpop New Member

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Itse sikarit

  Kannattaa kyllä kokeilla toki muitakin. Mutta onhan se hyvä, että on joku mistä aloittaa :)

  - Humidori:

  Kannattaa tsekata myös tuo sikaritalon valikoima:
  http://www.sikaritalo.fi/catalog/SikaripuotiEteinen/index.htm

  Tuo Wecksell on varsin oivallinen pikkuhumidori:
  http://www.sikaritalo.fi/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=31

  Sitä löytyy myös lievästi pintaviallisena (samoin kuin paria muutakin).
  http://www.sikaritalo.fi/catalog/index.php?cPath=67

  - Sikarileikkuri:

  Ei tässäkään ole kerrassaan mitään vikaa (on hyvä) ja ei maksa kovin paljon:
  http://www.sikaritalo.fi/catalog/product_info.php?cPath=26&products_id=167

  - Sikarikotelo:

  Jos nyt satut tilaamaan muutakin tuolta sikaritalosta, niin on siellä toki koteloitakin:
  http://www.sikaritalo.fi/catalog/index.php?cPath=27

  Ei sillä että tuputtaisin, mutta henk. koht. ostan kyllä aina Suomesta, jos hintaero ei ole merkittävä. Siten pidetään Suomessakin alan toimijoita :) Ja juu ei - mulla ei ole mitään tekemistä alan yritysten kanssa :)
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 485
  Saadut tykkäykset:
  147
  Kiitos neuvoista. Kuitenkin mä nyt haluun painottaa ton humidorin kohdalla, että haluisin mustan version (tai vaahteran). Jos et tiennyt, niin mulla taitaa olla vähän legendaarinen (tai naurettava) maine tyyppinä, joka miettii vähän liiankin tarkasti mitä ostaa.

  Mitä tulee tuohon sikarileikkuriin, niin siis kyllä mun budjetti antaa periksi sen verran, että kunhan alle 100 euroa maksaa, niin muuten mikä tahansa leikkuri voi olla. Davidoffin leikkurit ovat varmasti hyviä, mutta tällaiselle sikareista tosi harvoin nautiskelevalle opiskelijalle ne saattavat olla ehkä pikkuisen liian arvokkaita :D Mutta kumpikas noista sikarileikkurityypeistä on se helpompi tapa päästä sikaria polttelemaan? Mä vaan kysyn siksi, kun mun kaveri kertoi, että hän oli nähnyt Stockalla leikkurin, joka asetetaan pöydälle (tai jotain) ja johon sitten sikari laitetaan, ja se leikkaa täsmälleen oikeasti kohdasta, eikä tarvi itse alkaa katsomaan, että mistä sitä nyt sitten leikkaisi.

  Joo, tuolla sikaritalossa on hyvin kyllä kaikkea, mutta valitettavasti ne valikoimat siellä nyt eivät ole tarpeeksi kattavat ainakaan munlaiselle estetiikka-friikille (mä kun sitä mustaa väriä jahtaan). Kyllähän siellä näytti olevan sellainen musta Xigarin humidori, mutta siihen taisi mahtua vain seitsemän sikaria, koska se on samalla myös korurasian tyyppinen boksi. Toki jos täällä neuvotaan, että nuo Xigarin leikkurit ovat parempia kuin vaikkapa tuo AVO:n jännännäköinen tuplateräinen leikkuri (Xigar 35-50 euroa, AVO 99 euroa) niin kyllä mä sen sitten tilaan sieltä sikaritalosta.

  Mutta takaisin asiaan:
  1) Kannanotto humidoriasiaan, eli Torino vs. Firenze (vai kenties joku muu pieni musta ei-sekundaa oleva humidori, jonka saa alle 100 eurolla) ja kannattaako ottaa tuo premium-päivitys humidordiscountista.
  2) Mikä olisi helppokäyttöisin sikarileikkuri mulle, ja minkä mallin kannattaa valita, jos haluan mustan leikkurin hinnaltaan 30-99 euroa?
   
 18. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mä lähdin tuohon torinoon osittain sen takia, että se on mun mielestä paremman näköinen kun firenze. Pelkistetympi ja tilavuus riittää mulle. Tuota mustaa boksia ei tunnista humidoriksi ellei tiedä mikä se on.

  Otin premium upgreidin, tosin tuon viisarimittarin vaihdoin aika nopeasti digimittariin jota ei tarvitse naputella ja kalibroida jatkuvasti.

  Tuolla deluxe kostuttimella en saa kosteutta pysymään sopivissa rajoissa kesällä. En tiedä miksi, koska sen pitäis ilmeisesti imeä itseensä kaikki yli 75 % kosteudet, mutta kesällä se nousee pahimmillaan yli 80 %. Talvella homma menee melkein toisinpäin.

  Äkkiä kun vilkasin, sisäkosteus on nyt 50 % ja humi 75 %, eli juuri se maksimi.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 485
  Saadut tykkäykset:
  147
  Kiitoksia Raymond vastauksesta.

  Itse tässä vietin illan lukien aiheesta. Ensinnäkin tuosta Torinosta ainakin yhdellä toisella tyypillä on tosi positiivisia kokemuksia. Tällä humidorilla on elinikäinen takuu ja hinta/laatu-suhde pitäisi olla aika kova. Musta on just tärkeää, että tää humidori ei näytä ensisilmäykseltä humidorilt.

  Raymond, niin nyt kun otit tuon premium upgraden, niin onko se mielestäsi sen arvoinen? Ainakin tuon mittarin korvasit digitaalisella mittarilla (millaisen muuten ostit, niitä saa varmaan ihan tavallisesta kaupasta ihan jos jostain kosteusmittarista siis puhutaan). Mäkin just haluisin päästä mahdollisimman vähällä...

  Sikarinleikkureista sen verran, että Xikarillahan on noita tavallisia leikkureita Xi, Xi2 ja Xi3. Xi2:set ovat kuulemma liian muovisia, ja Xi3:set (vaikka ovat kalleimpia) eivät välttämättä ole parhaita, koska puuosat voivat vähitellen irtaantua metallirungosta. Onhan Xi3-valikoimassa se malli, missä on mustat kumiset otepalat, mutta musta se kumisuus ei tuo kauheasti arvokkuutta, joten jos Xikarin valitsen niin se saakoon olla musta Xi-malli. Luin netistä sitten minkälaisia muita leikkureita arvostetaan, ja monella oli tosi paljon positiivista sanottavaa Palio-nimisistä leikkurista. Joitakin Zinon malleja kehuttiin myös, mutta musta ne ovat liian pelkistetyn näköisiä. Joten valinta taitaa mennä Xikar Xi:n ja Palion välille (jos puhutaan näistä 30-99 euron leikkureista). Ja kun Paliota ei näytä saavan Suomesta eikä sitten humidordiscountistakaan, niin pitää kai tyytyä sitten Xikariin, ellen sitten löydä toista ulkomaista paikkaa mikä toimittaa ilmaiseksi Suomeen ja mikä myy Paliota.

  Eli setti olisi muodossa:
  5xCohiba Siglo II (cigarsclub)
  Adorini Torino + premium upgrade? (humidordiscount)
  Xikar Xi (musta) leikkuri (sikaritalo tai jos myydään esim. Stockmannilla)
  Kahden sikarin musta nahkakotelo (koruliikkeet, Stockmann tms.)

  Miltä kuulostaisi? Tässä pitäisi olla setti, joka olisi laatu- ja tyylitietoisen aloittelijan edullinen valinta. Mutta tosiaan tuohon premium upgrade-hässäkkään haluisin vielä lisäkommentteja.
   
 20. jpop

  jpop New Member

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tuolla setillä pääse pitkälle, mutta kannattaa nyt vielä huomata pari juttua sikareista.
  1) Sikarit ovat sinulle tullessaan todennäköisesti kuivia -> niiden kannattaa antaa olla humidorissa jonkin aikaa ennen pössyttelyä. (Kannattaa ehkä tilata lisää ennen kuin kaikki on loppu)
  2) Jotkut sikarit hyötyvät kypsyttelystä merkittävästi vielä senkin jälkeen (muutama kuukausi) kun ne ovat sinulle tulleet. (Kaikki sikarit hyötyvät, mutta toisinaan tulos on erityisen merkittävä.) -> Jos tällaisia ostaa (esim. Trinidad Reyes), ne kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennen käyttöä.
  3) Entäs jos sulle tulee viisi parasta sikarin päälle ymmärtävää kaveria kylään ja sulla on vain kaksi siggeä jäljellä? ;)

  Johhtopäätös: Isompia eriä ei osteta välttämättä pelkästään rahan vuoksi, vaan lähinnä käytännöllisyyden vuoksi. Ymmärrän toki budjettiin myös liittyvät asiat, joten tuo viiden setti on sinulle varmasti sopiva, jos olet itse sitä mieltä :)

  Yksi mitä voisi ehkä harkita elämää helpottamaan on Heartfelt humidification beads. Itselläni ei vielä ole omakohtaisia kokemuksia, koska ovat vasta matkalla (pitäisi kyllä jo tulla prkl...), mutta noita on kehuttu paljon. Idea on siis, että nuo pavut pitävät humidorin kosteuden vakiona luovuttaen ja imien kosteutta itseensä tarpeen mukaan. Hinta on sen verran mitätön, että päätin kokeilla ja tilasin noita 70% versioita puoli paunaa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi tietysti voinut kysellä täällä, josko joku muukin olisi halunnut, niin olisi tullut hieman pienemmillä postikuluilla... Sori...

  http://heartfeltindustries.com/store/index.php?cPath=22