Sikariharrastajia?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Raymond, 03.01.2005.

 1. SusiHukka

  SusiHukka Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Davidoffin 1000 on itselle sopiva sikari. Ei liian vahva ja "karvas" kuten Cohibat, vaan hyvin tälläiselle alottelijallekkin sopiva.
   
 2. ljpp

  ljpp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. latukka

  latukka Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on sikarit ostettu. Kävin Santiagossa La Auroran sikaritehtaalla pällistelemässä joidenkin juhlasikareiden käärimisyksikköä ja tehtaanmyymälästä tarttui mukaan Leon Jimenes No.3 rasia ja saman valmistajan vanilja pikkusikareita kun kerran halvalla sai. Ostin myös paikallisesta sikarikaupasta Dominikaanisia Cohiban Esplendidoseja.

  Nämä molemmat voittaa kyllä selkeästi perus jamppojen itsekäärityt sikarit mitä kaupoissa myytin dollarin kappalehintaan. Paras sikari mitä maistoin oli Cohiban toro niminen juhlasikari, joka oli hyvin miedon makuinen.

  Enää pitäisi hankkia sikarileikkuri (Espoo/Helsinki), että näitä pääsisi kotosuomessakin polttelemaan.
   
 4. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuo Jimenes on allekirjoittaneen kestosuosikki, hinta/laatusuhde aivan lyömätön. Samalla tehtaalla on tullut muuten joskus käytyä tupruttelemassa itsekin. :thumbsup:
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Mitäs Plazan sikarintupruttajille kuuluu?

  Itse tässä viime aikoina olen lähinnä jatkanut eri sikareiden kokeilua. Olen uskaltautunut jopa ulos Kuubasta, ja kokeillut muun muassa Padronin ja Fuentes OpusX:n sikareita, mutta eivät ne minua säväytä samalla tavalla kuin kuubalaiset sikarit. Niistä puuttuu se hienostuneen herkullinen maku, mikä kuubalaisissa yleensä on.

  Tossa joulun aikoihin polttelin Cohiba Esplendidoksen. Piti koittaa onko tämä kehuttu ja pahimmillaan 60 euroa maksava sikari mistään kotoisin. Olihan se ihan kelpo kamaa, mutta ei missään nimessä paras polttamani sikari. Cohibat muutenkin ovat nykyään siellä arvostustaulukkoni keskivaiheilla. Entinen suosikkini, Siglo II, tuntuu lähinnä yliarvostetulta ja -hintaiselta. Sen sijaan Siglo IV oli mielestäni erittäin hyvä. Humistani löytyy vielä tuubissa oleva Siglo VI, jonka pitäisi kuulemma edustaa Siglojen parhaimmistoa. Saas nähdä.

  Taulukon kärkipäätä pitävät ns. normisikareissa Hoyo de Monterrey Epicure Nr. 2 ja vähän isommissa sikareissa Montecristo Nr. 2. Nämä kaksi ovat minulle olleet omassa luokassaan, ja aina niistä on saanut täydellisen polttelukokemuksen.

  Robusto on edelleen ollut mulle sellainen hyvä peruskoko, mutta viime aikoina on tuntunut, että isompia voisi poltella enemmän. Tosin nyt kun olen pari kertaa Partagas Lusitaniaksen polttanut, niin on siinä vähän urakan makua ollut. Seuraavaan tilaukseen kuitenkin aion sisällyttää ainakin kehutun Hoyo de Monterrey Double Coronan.

  Muita tulevia kokeiluja ovat Punch Punch Punch, Cuaba Distinguidos, Zino Chubby ja Davidoff Millennium Blend Robusto.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Niin, onneksi me ollaan kuitenkin suomalaisia ja meidän perisynti, pihiys, ajaa jopa nikotiiniriippuvaisuuden maanrakoon. :D
   
 7. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näitä tuli muutamia tilattua ja ihastuin heti kerrasta eli saatava laatikollinen lisää. Alussa oli makeutta, mutta se hävisi ja muuttui oikein tuimaksi kahviksi.
  Rumia nuo on kun mitkä, mutta siitä viis.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Viime aikoina on tullut aika vähän polteltua, vaikka humidori on lähes täysi. Sen verran kuitenkin uutta sikaririntamalta, että rakkauteni Cohibaa heräsi uudestaan, kun poltin Cohiba Robustoksen. Lähtökohtaisesti suhtauduin negatiivisesti sellaisen polttamiseen, koska sitä oli väitetty monessa paikassa Cohiban yliarvostetuimmaksi sikariksi, mutta kun ulkopuoliselta taholta sain lahjaksi näitä, niin päätin kokeilla. 40 minuutin päästä sikari makasi tuhkakupissa ja olin löytänyt ehkä parhaimman sikarin mitä olen koskaan polttanut. Maku oli erittäin kermainen, myskinen ja kahvinenkin tasaisesti läpi koko sikarin, ja se savutti erinomaisesti. Mahtava kokemus!
   
 9. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  2
  Osaako joku sanoa hyvää kauppaa Tallinnassa, joka myisi (laatu)sikareja (esim. Cohiba, Romeo y Julieta) halvalla (ja aitoja)? Ja mielellään yksittäin.
   
 10. Maugester

  Maugester Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2005
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sigari Maja: (I-2) Raekoja plats 16, old town; tel. 631-4735. Open 11-01; Sun. 11-16.

  Samalla aukiolla on Olde Hansa, Troika yms.

  http://www.reisid24.ee/services.php?id=25&lang=fin
   
 11. void

  void Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2003
  Viestejä:
  1 121
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuon lisäksi samalla torilla vastapäätä sivukadun varressa La Casa Del Habano
   
 12. Toksa

  Toksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rupeaa olemaan sen verran hyvät kelit että voi taas alkaa sikareja tupruttamaan :thumbsup: Syksyn jälkeen ei olekkaan tullut yhtään polteltua.. Katselin jo saksanmaalta täydennystä varastoon mutta harmikseni totesin että enää ei saa Macanudo maduroja 3kpl seteissä. Täytyy siis jotain muuta, sikaritaloon oli tullut tummia sikareita jos niitä sitten kokeilisi..
   
 13. vsala

  vsala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2001
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ompas ollut hyvä ja antoisa ketju. Erityiskiitokset EtP:lle hyvistä vinkeistä.
  Itse olen aloitteleva sikarinpolttelija ja nyt tarkoituksena on ostaa humidori.
  Olen tässä miettinyt että ottaako Suomesta (turun tupakkakauppa) vai muualta (humidordiscountista).

  Sikareita olen tilannut jo alkuvuodesta, http://www.cigarsclub.com/
  Työkaverin kanssa tilattiin 5 kpl paketti Cohiba Siglo IV:tä. Lisäksi tilasin aikaisemmin Turun tupakkakaupasta leikkurin ja pari Romeo y Julietaa.
  Samoja ostin laivalta viime vuonna.

  Eipä noita sikareita tule paljoakaan poltettua. Tänä vuonna 5 kpl, joten samaan kastiin menee tämän palstan kirjoittajien kanssa. Ei niitä tule joka päivä vedettyä :)

  Huomasin kuitenkin tuossa kaverin varpajaisissa, että sikarit ovat kuivia. Se paloi nopeasti ja vaikka lopussa oli jäljellä vielä pötköä reilusti, maistui karvaalle. Muutenkin humidorin hankkiminen on ollut pitempään mielessä.

  Olen sitäkin miettinyt, että kannattaakohan sitä nyt ostaa, kun ensi kuussa pitää muuttaa. Sain asuntoni myytyä, joten rahaa olisi ostaa vaikka 25 kpl satsi. Tosin se tarkoittaa, että niitä sikkejä olisi useammaksi vuodeksi. :D
  Tekisi mieli kokeilla erilaisia kuin vain Cohiboita. Tilausta olen harkitsemassa, kunhan tuo humidori saadaan käyntiin.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kyllä se humi kannattaa ostaa. Sen lisäksi että se mahdollistaa sikarien säilytyksen se näyttää todella hyvältä sisustuksessa kuin sisustuksessa. Tuohan se myös tietynlaisen ylpeyden tunteen. Suosittelen sinulle ehdottomasti Adorinin humeja, koska ne ovat todella hyvälaatuisia ja kohtuuhintaisia (n. 100 euroa ei ole paljon korkealaatuisesta humista). Tietenkin nyt kun Sikaritalokin myy Adorinia, niin ei ole enää tarvis käyttää humidordiscount.comia, mutta jotenkin itse mielummin silti tilaisin jälkimmäisestä.

  Kostuttimesta sen verran, että kannattaa varmistaa/ostaa, että saat akryylipolymeerikostuttimen, johon ei tarvi ns. pg-liuosta laittaa vaan pelkkää steriloitua vettä. Vastaavasti voit tilata USA:sta Heartfelt Humidification Beadsejä (sikaritalon foorumilla niistä) vähän yli kympillä. Itse käytän sellaista pötkylää yhdessä akryylipolymeerikostuttimen kanssa, jossa tämä beads-pötkylä hoitaa kosteusprosentin vartijan hommaa (eli se ei päästä sitä yli 70%:n).

  Sikarien ostopaikan suhteen pitää olla huolellinen -- feikkejä on liikkeellä. Ihan vasta tuolla sikaritalon foorumilla käsiteltiin cigarworld.pt:tä, jota on pidetty ihan kunniallisena ja huokeahintaisena paikkana tilata, mutta josta sitten oli lähetetty aika räikeitä feikkejä. Suosittelen sinulle 110 prosenttisesti cigarworld.de:tä, koska se on täysin luotettava paikka, jonka etuina muihin paikkoihin nähden ovat ensiluokkainen pakkausmenetelmä (sikarit eivät kuivahda matkalla) ja sikareiden pakastus (tämä siis ehkäisee/tappaa sikarin sisällä eläviä toukkia; monet sikariliikkeet eivät pakasta sikareitaan, ja sen takia monet harrastajat pakastavat sikarinsa välittömästi lähetyksen saatuaan).

  Mitä olen humittomien kavereideni mielipiteitä kuunnellut, niin tuntuu vähän, että heistä se humin hankkiminen ja ylläpito tuntuu vähän liialta vaivalta -- etenkin jos painaa pitkää päivää töissä. Kyllähän se tuntui minustakin alkuun aika vaivalloiselta, ja epäilytti suuresti kannattiko humin hankintaan ryhtyä. Kuitenkin tätä nykyä olen sitä mieltä, että nämä ovat harhaluuloja, ja itse asiassa humin omistaminen on lähes täysin vaivatonta (alkuvaiheiden jälkeen riittää, kun kerran 1.5-2.5 kuussa kastelee kostuttimen). Tässä muuten sinulle varmasti hyödyllinen opas humeista (tässä on käsitelty aika lailla kaikki):

  http://amanita.fi/sikarifoorumi/viewtopic.php?t=472&start=0

  Eikun vaan rohkeasti tilailemaan!

  BTW, tätä nykyä olen sitä mieltä, että Cohiba on hitusen yliarvostettu enkä ainakaan pitäisi sitä minään vakiosikarina. Siglo II:nkaan ei ole enää suosikkini, vaan parhaimmat Cohiba-kokemukset ovat tulleet Robustosta sekä Siglo IV:sta. Siglo VI oli ihan jees (se oli ehkä vähän tukkoinen, muuten olisi kuulunut kärkeen) ja hinnakas Esplendidos vain keskiverto.

  Kuubalaisista suosittelen sinulle Hoyo de Monterreytä (etenkin Epicure Nr. 2:sta, loistava perussikari), Partagasta, Romeo y Julieta (hintalaatu-suhteeltaan Cedros De Luxe Nr. 3 on mainio), Bolivaria sekä Montercristoa (moni tykkää Nr. 4:stä, mutta minusta se ei ole oikein parasta). Muitakin maita kannattaa kokeilla (muun muassa dominikaanista tasavaltaa) joskin olen huomannut, että niissä hyvien sikareiden hinnat ovat korkeammat kuin mitä kuubalaisissa. Paras ei-kuubalainen on tähän mennessä kai ollut kulmikas Padron 1964 Anniversario Exclusive -sikari, joka maksaa 18 euroa (tosin itse sain sen ilmaiseksi).

  Eräs aloittelevan sikariharrastajan ongelmista on se, että ei oikein tiedä mikä on hyvää, ja kun ei tilaa kuin verrattain pieniä eriä, niin toki haluaa rahoilleen varmaa vastinetta. Kuubalaisista nyt ne vakiohyvät (HdM Epicure Nr. 2 jne.) oppii aika äkkiä, mutta entäs sitten... Kolme vinkkiä a la EtP:

  1) Lueskele sikaritalon foorumia ja katso mitä sikareita muut tilailevat, kehuvat ja polttavat. Niistä oppii aika äkkiä mikä on todennäköisesti hyvää.
  Jep, tiedän, että tämä kuulostaa hassulta "oppii tietämään mikä on todennäköisesti hyvää", mutta jos tilaa pieniä eriä, niin on aika mahdoton samplata kauheata määrää sikareita ja sitten vielä erotella jyvät akanoista.

  2) Sivustoilla kuten http://www.cigaraficionado.com/Cigar/Home/ (vaatii rekisteröitymisen, mutta siis ilmainen sivusto) ja http://www.top25cigar.com/ löytyy rankingit parhaista sikareista (huom. ei siis välttämättä kalliimmista vaan parhaimmista), ja niitä voi hyödyntää -- joskaan nämä eivät mitään raamattuja ole.

  3) Sikariliikkeillä kuten cigarworld.de on omat listansa yleensä, jossa mainitaan bestsellerit, hinta-laatusuhteeltaan hyvät ja/tai parhaimman makuiset sikarit, joten niistäkin saa vinkkejä.

  Toivottavasti edelleen autoin sinua! Onnea matkaan, joskin onhan tämä aika kenkkumainen aika aloittaa sikariharrastus, kun on tämä uusi tupakointilakikin ja kaikkee...
   
 15. vsala

  vsala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2001
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedoista. Pitää lukea tuota sikaritalon foorumia tarkemmin.
  Turun tupakkakauppa jää kauaksi taakse tiedoissa, mitä sivulta löytyy.
  Lisäksi sieltä ei löydy mustaa humia, kuten ajattelin hankkia :D

  Adorini Milan 80 näytti olevan kuin tehty minulle. Pitää huomenna avata pari olutta ja miettiä, mitä tulee sitten tilattua.
  Tosin, pitäisi lukea mikkisoftan tenttiinkin, mutta...
   
 16. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jahas. Tulli alkanut Keskisuomalaisen mukaan nuuskimaan nettiostoksia.
  Nuuskaa ei ole tullut tilattua, mutta sikareita kylläkin.
   
 17. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuolla tulikin käytyä ja oli kyllä viihtyisä paikka huonehumidoreineen ja ystävällisellä palvelulla. Eikä hinnatkaan olleet mitään päätähuimaavia.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Mitäs Plazalaisten sikariharrastukseen kuuluu? Elokuussahan tuli näennäisesti harrastusta rampauttava lakiuudistus:

  http://www.tulli.fi/fi/01_Ajankohtaista/01_Lehdistotiedotteet/vipnews_19175.jsp

  Käytännössä tämä ei kuitenkaan vaikeuttane pienharrastajien elämää.

  Omaan sikariharrastukseen kuuluu hyvää. Palio Burlwood on edelleen toiminut hienosti ykkösleikkurina. Halpistorchini rikkoutuessa päätin vielä olla tilaamatta S. T. Dupont Xtendiä, ja tilasinkin Heartfeltilta Blazer PB207 -torchin, jota pidetään ehkä parhaimpana torchina nimenomaan luotettavuudeltaan. Vaikka ulkonäkö ei ole dupontmaisen siro, niin kieltämättä luotettavuuden lisäksi myös design miellyttää erittäin paljon. Suosittelenkin tätä torchia kaikille lämpimästi!

  Tosin joskus sytyttelen sikarit sikaritikuillakin edelleen. Täytyy tehdä pieni nolo tunnustus tähän: alkuun luulin, että tikuilla pitää sytyttää sikari samaan tapaan kuin torchilla, eli että pyöritellään sikarin päätä liekissä. :hitme: Ihmettelin sitten, että miksi ihmeessä täytyy aina käyttää vähintään kaksi tikkua, että saa sikarin syttymään hyvin. Kun sitä sitten kerran tuli koitettua sytyttää niin, että otin sikarin suuhun ja imin sitä, vetäen liekin sikarin päähän, tuli huomattua kuinka idioottimaiselta aempi tyylini oli varmaan näyttänyt. :D Tuli koettua ns. D'oh -tunne.

  Sikaripuolella kuubalaiset edelleen rulettavat. Robusto-kokoluokka on edelleen minulle se sopivin, joskin joskus tulee halu polttaa isompiakin sikareita. HdM Epicure Nr. 2 on edelleen se vakiosikarini, mutta uusia suosikkejakin on tullut kuten Davidoffin Millennium Blend -sarja sekä Padronin 1964 Anniversario -sarja. Cohiba Maduro Genios taitaa olla seuraava kokeiluni, joskin odotan sen olevan vähän liian "tumma" ja vahva omaan makuuni. Parhaimmista sikareista Cohiba Siglo VI, Padron 1964 Anniversario -sarja ja Partagas Lusitanias ovat kärjessä.

  Lopuksi juomapuolesta. Olen aika lailla vakiintunut nykyään juomaan rommipohjaista juomaa sikaria poltellessani. Viskiä tykkään juoda ilman sikaria yleensä, ja konjakki ei ei oikein minun juomani. Roseviini taas on ehkä liian makeaaa, jotta se voisi valloittaa vakiojuomapaikan sikarinpolttelussa.
   
 19. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  2
  Paikoilleen jumittunutta. Uutta ei ole tullut kokeiltua vaan kesällä meni toista laatikkoa Macanudo Maduro Diplomaatteja. Lopun nikotiinitälli tuppaa aiheuttamaan värien kuulemista ja musiikin näkemistä.
  Viime ajat oltu vähän fidelisti-linjalla (vai oliko se Roger Moore) eli Montecristoja mennyt ja niistä no. vitosia. Tilasinkin uuden laatikon Portugalin Cigarworldista vaikka lueskelin Sikaritalon foorumilta eräästä tilauksesta sisältönä epämääräistä tavaraa. Laatikko on joitakin kymppejä halvempi verrattuna Saksan Cigarworldiin. Jää nähtäväksi mitä tuleman pitää.
   
 20. anttipee

  anttipee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  2
  Päivitin vanhan ja huonolaatuisen humidorini Lidl:istä hintaan 50€. Ainut miinus on lasikansi, mutta muuten ihan jees. Kaksi kerrosta, siirrettävä väliseinä ym. Tilaakin ihan kivasti tällaiselle satunnaispolttelijalle.