Sikariharrastajia?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Raymond, 03.01.2005.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Poika, sinähän alat oppia! :thumbsup: :D Hommasitko muuten digitaalimittaria vielä? Se kannattaa ainakin minusta hommata (omani tilasin juuri sieltä hd:stä, Adorini-merkkisen). Eikös muuten tunnukin Adorinisi aika laadukkaalta, vaikka varmasti mielikuva tuotteesta, jonka tilaa paikasta jonka nimessä on sana "discount" voi olla erilainen. Ainakin omasta Sorrentestani olen tykännyt paljon.

  No humissa taitaa olla vielä 19 sikaria jäljellä eli en ole tässä ihan urakalla poltellut (ja hyvä niin mitä tulee sikareihin). Montecristoja ja Trinidadeja en ole vielä ehtinyt polttaa. Sen sijaan HdM:ää ja Partagasta kylläkin, ja molemmat olivat kyllä tosi hyviä sikareita, joita tulen ostamaan jatkossakin (molemmat olivat Siglo II:maisia; Serie D Nr. 4 oli maalaismaisen hienostunut, lämmin ja kermainen kun taas Epicure Nr. 2 oli ehkä enemmän urbaanimalla tavalla hienostuneempi ja miedompi kuin Partagas tai Cohiba).

  Seuraavan erän (aion jälleen tilata cigarworld.de:stä kun jäi niin hyvä mieli sieltä tilaamisesta) varmaan tilaan vasta ensi vuoden puolella. Silloin varmaan pitää tilata ainakin Partagas Lusitanioita, koska meinasi tuo Serie D Nr. 4 loppua vähän turhan aikaisin. Isompia Cohiboitakin tekisi mieli tilata, kun Siglo IV:n koko ei tunnu musta liian isolta, mutta toisaalta ei ihan heti tee mieli alkaa työkseen polttamaan näitä n. 25 egen sikareita. Kuitenkin lähtökohta mulla tähän harrastukseen oli se, ettei tarvi maksaa 20 euroa sikarista baarissa. Toki erityistilaisuuksiin niitä voisi tilata 2-3 kpl.

  Eli hyvää kuuluu EtP:n sikarimaailmaan. Meinasin lähteä mukaan siihen beads-innostukseen, mutta kun oma akryylipolymeerikostutin toimii hyvin, niin lainatakseni sanontaa "If it ain't broke, don't fix it".

  EDIT: Viime aikoina minulle on entistä enemmän korostanut kuinka tärkeää on se, että sytyttää sikarin oikeilla vehkeillä ja oikealla tavalla. Tavallisilla tulitikuilla (omasta torchista loppui butaani, eikä baarissakaan ollut enää torchia) sikaria on todella ikävä sytyttää (tikkuja kuluu pahimmallaan viisi ja sulfuuri kyllä tarttuu vähän sikariin). Torchilla taisin aikoinaan (niin siitä on jo iäisyys kun aloitin tämän harrastuksen :D ) sytyttää sikarit niin, että nopeasti pyöritin sinistä liekkiä kiinni sikarin päässä jonkin aikaa, ja sitten aloin polttelemaan. Tällöin sikari ei palanut tasaisesti, maku kärsi ja pahimmillaan sikari ei enää vetänyt ollenkaan. Nyt olen oppinut, että maltti on valttia ja paras tulos tulee, kun torchilla hitaasti pyörittää sinistä liekkiä sikarin päässä aloittaen ulkoreunoilta ja edeten keskelle sikarin polttopäätä ja vielä niin, että sininen liekki on ainakin sentin päässä sikarista. Näin kun olen tehnyt, niin verrattuna väärään tapaan sytyttää ero sikarin maussa ja polttelun ilossa on kuin yöllä ja päivällä (lähes).
   
 2. Makis

  Makis New Member

  Liittynyt:
  20.10.2005
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs kaasua nuo torchit käyttävät? Jostain muistelen lukeneeni, että sikaria ei saa sytkärillä sytyttää, koska se kaasun haju vaikuttaa makuun.

  (Juu, ihan noviisi olen tässä asiassa, alle 10 sikaria polttanut.)
   
 3. void

  void New Member

  Liittynyt:
  21.01.2003
  Viestejä:
  1 121
  Saadut tykkäykset:
  3
  Butaani

  The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
   
 4. jpop

  jpop New Member

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten todettu - butaanisytkäreitähän ne. Koska butaani on täysin hajutonta, butaanisytkärit ovat hyviä sikarisytyttmiä. Sikaria ei kannata sytyttää _bensasytyttimillä_ juurikin mainitsemiesi haittojen vuoksi.
   
 5. Makis

  Makis New Member

  Liittynyt:
  20.10.2005
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä olen omani tähän asti sitkeästi raapinut tikuilla. Tosin tuossa takapihalla viimeksi poltellessani tuuli sen verran paljon, että meinasi hermo mennä...
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Joo, tosiaan niissä tavistikuissa on päässä sitä sulfuuria ja sen "aromit" sitten tarttuvat sikariin. Jotkuthan sanovat, että pitäisi odottaa vähän aikaa ennen sikarin sytyttämistä, jotta se tikun sulfuuriosa on palanut, mutta siinä vaiheessahan ei millään ehdi sytyttää koko sikaria enää sillä yhdellä tikulla. Tosiaan tuossa kuukauden sisällä elämäni ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa koitin sytyttää sikarin tavallisilla tikuilla, ja vaikka yritin olla extra-huolellinen niin en selvinnyt alle viiden tikun. Siksipä ideaaliset sikaritikut ovatkin ennenkaikkea pitkiä ja sellaisia, jotka ovat ns. "aromeja-lisäämättömiä".

  Googlettaa vaikka "cigar" ja "match" niin esimerkkejä luulisi löytyvän kuten tämä vaikka:
  http://www.davidoffmadison.com/index.jp?edge=shop.itemDetail

  Minusta torch on kyllä niin selvä valinta etenkin aloittelijalle tai nuorelle/nuorekkaalle ihmisille, että semmoinen kannattaa ihmeessä hommata. Onhan se toki niin, että hyvä sellainen maksaa samanverran kuin Zippo, mutta toisaalta mikäs sellainen sikariharrastaja on, jolla ei ole varaa pistää muutamaa kymppiä sytyttimeen. Torch siis on sellainen missä on sininen "hitsaus" liekki.

  Oma Xikar Executive -torchini on kyllä hoitanut hommansa hyvin. Tosin nyt kun aloin etsimään linkkiä niin huomasin, että Xikarilla on tullut kaksi uutuusmallia, joita myös kannattaa harkita. Näitä Xikarin torcheja saa Stockmannista ja Sikaritalosta muun muassa, ja mielestäni niissä yhdistyvät laadukkuus ja hyvä hintataso (30-60 euroa riippuen mistä ostaa). Halvempia torcheja en ehkä itse ostaisi ja tietenkin sitten St. Dupontin Xtend ja Porsche Designin 100-200 euron torchit eivät houkuta hintansa takia. Toki täytyy muistaa, että ensiksi mainitulla merkillä löytyy ihan vaikka 5000 euron sytyttimiäkin ja kalliimpiakin. Sattumoisin Xikar myy myös eräitä parhaimmista leikkureista, ja itsellä onkin Xikar-setti.

  http://www.xikar.com/product_lighter.asp
   
 7. anttipee

  anttipee New Member

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  2
  Helposti ehtii, takkatikut palavat pitkään. Ainut ongelma niiden kanssa on askin isompi koko...Tavallinen butaanisytkärikin toimii ihan loistavasti.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Kirjoitetaanpas tännekin pitkästä aikaa kuulumisia.

  Vakiosikarikaupakseni on vakiintunut cigarworld.de. Se on kyllä ihan unelmapaikka, jossa hinnat ovat alhaiset, sikarit pakastetaan ettei sitten kotona tarvi (joku varmasti kysymällä sen tuolta paikasta) ja pakkausmetodi on juuri se oikea (minigrip+seetripuupalat). Kaikki on mielestäni tässä putiikissa viimeisen päälle, ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille.

  Suosikkisikareitani ovat tällä hetkellä ns. normaaliin käyttöön Hoyo de Monterrey Epicure Nr. 2 (itse asiassa tämä on mennyt Siglo II:nkin edelle -- ihmeiden aika ei ole ohi :D ) ja erikoisempaan käyttöön (eli isompi koko sikarissa) Montecristo Nr. 2. Cohibat olen päättänyt jättää vähäksi aikaa rauhaan, ja ensi tilauksessa aionkin HdM:n ja Montecriston ohella kokeilla vielä jotain uutta (tässä vaiheessa olen polttanut siis Romeo y Julieta Romeo Nr. 1, Cohiba Siglo II, Partagas Serie D Nr. 4, HdM Epicure Nr. 2, Montecristo Nr. 2, Trinidad Coloniales, Saint Luis Rey Kabinett Churchill -- ja humissa on vielä kokeilematta Cohiba Siglo IV ja Montecristo Nr. 4).

  Mitäs muuta? Xikar Xi2 (musta) -leikkurini meni vähän rikki (toisen puolen otepala-puoliskot irtosivat), ja onnistuin sitten pikaliimaoperaatiollani tartuttamaan sitä myös siihen pintaan, joten nyt terässä ja otepalassa on tietyssä kohtaa sellainen kökköinen liimapinta (nyt muuten joku voisi neuvoa jos tietää millä saa pikaliiman pois). Anyway, muutenkin olen vähän kyllästynyt tähän leikkuriin, kun se ei mielestäni leikkaa tarpeeksi hyvin. Niimpä tässä kohtapuolin on tarkoitus tilata Palio-leikkuri, nyt kun sen mustan lisäksi on saatavana kaksi vähän erikoisemmalla pinnalla varustettua mallia (Burlwood on valintani). Sytytinpuolella Xikar Executive on ollut ihan toimiva vieläkin, vaikka pinta onkin vähän naarmuinen. Sillä kyllä vielä pärjää, mutta jossakin vaiheessa ensi vuoden kevättä tarkoitus olisi tilata S.T. Dupont Xtend -sytytin. Über-arvostettua ja huomattavasti halvempaa Blazer PB-207 sytytintä olen netistä myös katsonut, mutta kokeiltuani kaverin piraatti-Blazeriä mielestäni sen käyttöergonomiassa oli toivomisen varaa (jotenkin tuntuu hankalalta "käynnistää" kyseinen sytytin).

  Tällaista tällä kertaa. Kirjoitelkaahan muutkin mitä sikarimaailmaanne kuuluu. Esimerkiksi olisi kiva tietää, jos joku on koittanut jotain uutta paikkaa tilata sikareita tai jos jollakin on esim. tullin kanssa ollut vaikeuksia (itse olen pähkäillyt, että uskaltaisiko sitä ensimmäistä kertaa tilata ihan 25 sikarin laatikon -- joskin monet ovat tilanneet parikin laatikkoa ilman ongelmia). Itse oikeastaan olen jättänyt muiden paikkojen etsimisen tyystin, kun kaiken hyvän lisäksi musta se cigarworld.de:n tapa pakastaa sikarinsa on vainniin ylivoimainen etu moniin muihin putiikkeihin, että siitä hyvästä sitten mieluummin maksaa Saksan hinnat kuin vaikkapa Espanjan/Portugalin/yms. alemmat hinnat.
   
 9. Sami

  Sami Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  684
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alunperin innostus alkoi "Elviksen" sikariseikkailuja lukiessa, mutta kovin hiljentynyt näin talvea kohti mennessä. Lähinnä siitä syystä ettei ole kunnollista paikkaa missä tuprutella. Baareissa ei tule ravattua eikä oikein kiinnostaisikaan poltella tupakkatiloissa joissa käryää ties mitkä malperit ja parfyymit. Vaikka tästä tulee varmasti joiltakin satikutia ettei sikaria poltella ulkona niin leppoisa ja tyyni kesäyö on mun mieleen.

  Tähän mennessä ehtinyt kokeilemaan vain täälläkin kehuttuja montecristoja ja cohiboja sekä Romeo y Julietaa. Humista löytyy montecristo nelosia ja vitosia sekä muutama siglo II. Täytyy Elvarin puheita allekirjoittaa, että onhan ne hienoja. Vaativat vähän parempaa tilannetta ja aikaa. Turha tuhlata silloin, kun hermostuneena setvitään siimasotkua kalareissulla.

  Tuubillisia R&JNo2 ja 3 tullut polteltua enemmänkin. Ei yhtä tasalaatuisia kuin tähän mennessä poltellut montecristot. Joskus voi poltella niin loppuun, kun sormet kestää,
  mutta sitten yksilöitä joissa jo puolivälin jälkeen epämääräisiä makuja.

  Lahjaksi sain Macanudo Vintage. Nämä vielä kokeilematta, mutta mitä kuullut ja lukenut ei voi mennä pahasti harhaan jos vaikka hankkii lisääkin.
   
 10. latukka

  latukka Member

  Liittynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tupakkaa en polta ja sikareistakin on varsin vähäiset kokemukset, mutta ajattelin tuoda Dominikaanisesta tasavallasta sikareita kavereille ja muutaman itsellenikin tuliaiseksi. Ajattelin käydä paikallisella sikaritehtaalla vierailemassa, josta varmaankin sikarit kannattaa ostaa. Ostan varmaankin muutaman laadukkaamman kääryleen ja kavereille mahdollisimman isokokoiset sekundajöötit. Minkähän merkkisiä ja kuinka laadukkaita sikareita Dominikaanisessa tehdään? Onko sikareilla joitain tuontirajoituksia? Lähtö matkaan on viikon pästä.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Katsopas täältä noista tuontirajoituksista:

  http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/01_Matkustajat/01_Alkoholi_ja_tupakka/index.jsp

  No Dom. tasavallan sikarivalikoimasta totta kai mieleen pomppaa yksi (ja ainoa) nimi: Davidoff. Kyseisen merkin sikarit vaan tahtovat olla aika kalliita, mutta nimihän on varmasti sinullekin tuttu. Kyseisen merkin sikaireita arvostetaan tosi paljon.

  Sami, itsekin olen kesäyönä ulkona sikareita poltellut ja se oli tosi hieno kokemus. Vaikka jotkut saattavat sanoa, että ulkona ei saisi poltella, niin kuten mulle on sikarifoorumeilla sanottu noin tuhat kertaa: kannattaa ottaa iisistä ja kokeilla mistä tykkää, koska ne "säännöt" ovat vain joidenkin suosituksia tehdä asioita. Aluksi minäkin luulin, että sikareiden polttaminen on tosi tarkkaa puuhaa missä kaiken pitää olla just sääntöjen mukaan, mutta ei se oikeasti niin mene. Suosittelen muuten sua kokeilemaan ainakin Hoyo de Monterrey Epicure Nr. 2:sta (halvempi kuin Cohiba Siglo II, parempi minun mielestäni, sai korkeammat pisteet kuin Siglo II Cigar Aficianado-lehdessä).

  MikkoM, kesällä tilasin Siglo II:sia cigarworld.pt:stä ja poltin ne kuukauden sisällä. Nekin tuntuivat jotenkin vähän mauttomilta eivätkä vetäneet hyvin. En tiedä mikä siinä on, mutta luulenpa, että se auttaa aika paljon, jos ehtii antaa edes viisi viikkoa sikareiden olla humissa ennen polttoa. Itse olen pitänyt kosteusprossaa 72-73%:ssa ihan senkin takia, että yleensä kun otan ne sikari pois humista, niin poltan ne vasta 2-4 tunnin päästä, ja siinä ajassahan sikari ehtii kuivua jonkin verran. Tosin edelleen kannattaa muistaa se, että jos humi on aivan liian kostea, niin sikarit alkavat homehtumaan.
   
 12. Furling

  Furling New Member

  Liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, josko sitä laittaisi muutamia kokemuksia sikareista tänne. Omiksi suosikkisikareikseni ovat muodostuneet Partagaksen D4, D3 ja D2, Trinidad Fundadores ja Robusto Extra sekä Bolivar Royal Coronas. Viimeksi mainittu on mainio arkisikari, mutta eniten noista tulee polteltua D4:ää. D3LE2003 ja D2 ovat valitettavasti katoavaa luonnonvaraa, joten niitä tulee säästeltyä... Cohibaa palaa aina silloin tällöin, enimmäkseen robustoa ja välillä Esplendidosia. Cohibat jätän kyllä yleensä väliin, niissä maksaa nimi liikaa laatuun nähden.

  Parhaimpina sikareina mieleen ovat jääneet Partagas Salomon ja Cueton "tiskin alta" saadut sikarit.

  Nyt näyttää olevan taas D3LE 2006 olevan saatavilla, sitä pitänee kokeilla jossain vaiheessa.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Partagas PD4 on kans HdM Epicure Nr. 2:sen ohella sikari, joka ainakin mielestäni voi olla parempi vaihtoehto kuin Cohiba Siglo II (Saksan hinnoilla HdM E2 7.9 EUR, Partagas D4 8,4 EUR ja Cohiba SII 12.2 EUR). Vaikka PD4 ja E2 ovat kooltaan samannäköisiä ja maultaan myös lähellä toisiaan, niin pidin silti eniten E2:sta. Tämäkin osoittaa, että ei se kallein ole aina parasta (E2 on siis yleisesti hyväksytty loistavaksi sikariksi).

  Seuraavaan tilauserään ajattelin tosiaan sisällyttää juuri tuota Bolivar Royal Coronasia, kun sitä on suositeltu jokseenkin. Kaipa sitä pitäisi sitten kokemuksen vuoksi yksi Davidoffkin laittaa, vaikka se tarkoittaisi sitä, että polttaisin ensi kertaa muuta kuin kuubalaista sikaria. :D
   
 14. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Macanudo on ainakin varma valinta dominikaanisista. Oma suosikki.

  Sitten Elviksen Davidoffin lisäksi on äijän etunimen mukaan nimetty Zino.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Raymond, kun nyt säkin ilmestyit tänne, niin kysynpä sulta, että kun tarkoituksenani on lisätä seuraavaan tilaukseen pari Zinoa ja pari Davidoffia, niin miltä kuulostaisi seuraavat valinnat: Davidoff Aniversario No. 3 Tubos ja Zino Platinum Crown Series Barrel Tubos? Vai ottaisitko itse jotain muuta? Mietin vaihtoehtoisesti esim. Davidoffilta Millenium Blend Robustoa. Zinolta en oikein vaihtoehtoa keksinyt, Chubbyt näyttävät kivoilta, mutta ei ehkä se rakenne sovi niin mulle (ja netissä oli haukuttu Chubby Espcialet).
   
 16. Furling

  Furling New Member

  Liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  HdM Epicure 2:ta on tullut poltettua kyllä muutama boksi, mutta omaan makuun D4 hakkaa sen 6-0, Epicure on jotenkin yksinuottinen D4:ään verrattuna. Mutta makuasioitajan nämä ovat.

  Ramon Allonesin robustoa ei myöskään kannata missata - sekin on varsin maistuva arkisikari.
   
 17. deccari

  deccari New Member

  Liittynyt:
  24.08.2005
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkälaisia kokemuksia herroilla on Filippiiniläisistä sikareista?
  Kerran Manilassa käydessäni ostin niitä laatikollisen ja minusta ne olivat varsin maukkaita keskivertosikareja. Luin äskettäin artikkelin, jossa Filippiiniläisiä kehuttiin hyviksi ja edullisiksi.
   
 18. Maugester

  Maugester New Member

  Liittynyt:
  22.04.2005
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaan suuhun ei Zinot maistunut, vaikkakin Davidoffit taas maistuvat mainiosti.

  Ja kun Dominikaanisista tuo sikareita, niin kannattaa varmaan maistella paikan päällä ehdokkaita.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 460
  Saadut tykkäykset:
  140
  Raymondia ei tarvitakaan, kun selvitin jo minkä Zinon ja Davidoffin tilaan:

  Zino Platinum Scepter series Chubby Tubos
  Davidoff Millennium Blend series Robusto
   
 20. Raymond

  Raymond Active Member

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  En mä olis itseasiassa osannu auttaakaan :). En oo kovinkaan montaa yksilöä kumpaistakaan poltellut, mutta muistelisin molempien olevan erittäin hyviä.