Shield - Lain varjolla Nelosella

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Hurricane, 25.01.2005.

 1. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä samaa asiaa olisi voinut tiedustella sinulta kun kävit 24:n uusinta kautta dissaamassa tuolla 24 threadissa. :rolleyes:
   
 2. xander

  xander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2002
  Viestejä:
  1 507
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki paitsi yksi jakso on tullut katsottua Neloselta ja olen tykästynyt tähän sarjaan yli odotusten. Hienoa kun yhä tehdään tällaisia laadukkaita sarjoja joissa ei juoni ole kuin Kauniista ja Rohkeista. :thumbsup:
   
 3. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Niille jotka valittavat sarjan olevan sitä samaa Vicin ja kumppaneiden kiinnijäämisen välttelyä: Millä te oikeen sitä sarjaa katsotte? Perssilmällä? Siltä vähän vaikuttaa.

  Tässä sarjassa on hitosti muutakin hyvää kuin vain Mackeyn hahmo, joka ei tähän asti Suomessa esitettyjen jaksojen jälkeen ole vielä kovin syvä. Itse olin erittäin skeptinen ja koko "paha poliisi"-juttu kuulosti oikeastaan erittäin typerältä. 10 jaksoa ja olen totaalisesti koukussa, totaalisesti. Tällä sarjalla on tuore ote, se ei kumartele mihinkään, lähinnä vaan pyllistää.
   
 4. projectx

  projectx Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  607
  Saadut tykkäykset:
  1
  Erinomainen sarja mielestäni, kyllä se tunti tulee joka viikko uhrattua tälle :) Alkukrediitit on todella toimivat, erittäin lyhyt ja ytimekäs: musiikinpätkä ja sarjan luojan nimi :cool:
   
 5. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Öö? Jospas nyt miettisit loppuun ennen kuin kirjoittaisit.. 1. 24:sta on tullut jo 3 tuotantokautta joista olen katsonut KAIKKI jaksot. 2. Haukuin 4. kautta kun se ei tuo mitään uutta sarjaan vaan jatkaa sitä samaa mitä on jo 3 vuotta katsottu paitsi hieman muutetaan pahisten nimeä ja ehkä kansallisuutta. 3. Shieldistä on tainnut tulla ehkäpä 5 episodia jo Suomessa? 3. kautta sarjaa katsoneena uskallan ehkä jo sanoa jotain tuomiota mihin sarja on menossa, vai? Joten näin ollen minusta tuntuu, että voin ehkä hieman kritisoida näiden joidenkin kommentteja siitä miten sarja "jumittaa aina paikallaan" kun on tullut 5 kokonaista jaksoa...

  4. Kuten varmaan jo tajusit, asia ei ole mitenkään verrattavissa. Jos nyt pahasti loukkaannuit kun röyhkeästi kommentoin pyhää 24:sta, joudun tuottamaan pettymyksen, olen edelleen samaa mieltä.

  theshield@hbo.com ottaa varmasti mielellään vastaan juoni ehdotuksia jos kerta mielestäsi keksit jotain muuta tekemistä pojille. Ovathan he jo kahdessa episodissa meinanneet jäädä kiinni joten tämähän merkkaa sitä etteivät pojat muuta tule tekemäänkään koko kautena. Ei Shield minusta ole maailman paras sarja. Ei vain jaksaisi millään katsoa kun sohvaperuna kriitikot lyttäävät sarjan muutaman jakson perusteella ja tietävät jo niistä mitä jatkossa tulee tapahtumaan vaikka monia vuosia katsoneet kertovat katsomaan pidemmälle. Hmm, haluat varmasti seuraavaksi palavasti kertoa minulle sarjan jossa päähenkilöt eivät selviä viime minuuteilla tai vaikka sekunneilla? Kuten itsekkin sanoit, pakkohan niiden on. Voin paljastaa salaisuuden, nyt varmasti menee monelta yöunet: Vic Mackey ei kuole...
   
 6. Jaded

  Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  hauskempaahan se on lukea kun sohvaperunafanipojat sitä ylistävät.... :king:
   
 7. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  En toki loukkaantunu. Sehän oli juuri pointtini että jokaisella saa toki olla mielipiteensä ja vapaus ilmaista ne täällä ilman että joku on samantien mussuttamassa.

  Mielestäni viidessä jaksossa voi varsin hyvin muodostaa mielipiteen sarjasta. Sinulla meni kolme tuotantokautta että pystyit lopulta toteamaan 24:n olevan paska sarja. Kaikilla siihen ei mene yhtä kauan.
   
 8. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Korjauksena tähän: 24 oli ja on edelleen hyvä sarja, mutta itse en vain jaksa katsoa sitä samaa tarinaa yhä uudelleen vuodesta toiseen. Kolme kautta riitti minulle. Varmasti monille uppoaa vielä neljäskin kerta ja monet eivät edes tajua katsovansa samaa tarinaa uudestaan ja uudestaan. Voi olla, että joskus tulee tuo 4. kausikin katsottua, mutta ei varmaan ihan lähimpään muutamaan vuoteen. Jack Bauer kaavaa on nyt katsottu tarpeeksi :)
  Ihanaa kun yritetään epätoivoisesti ymmärtää tahallaan väärin ja vielä samalla yritetään samalla olla hauska. Ihailtavaa :thumbsup:
   
 9. Diamond

  Diamond Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  949
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä joku 10 jaksoa 24:sta riitti, se toisti itseään ja oli helvetin ärsyttävä juoneltaan/näyttelijöiltään. Ainakin sen mutsin ois voinu kuristaa.. Sutherlandkin onnistui ärsyttämään, kun ennen oli vielä ihan siedettävä sentään. Toivottavasti Shield kiehtoo pidempään, uskon ainakin 6 jakson perusteella.
   
 10. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Minulle riitti pari jaksoa... Olenko parempi?
   
 11. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minunkin mielestäni Shield on telkkarin tämän hetken ykkössarja.Siinä on samanlaista imua kuin Sopranosissa oli parhaimmillaan.

  24:n seuraaminen on jäänyt tämän kolmannen tuotantokauden aikana.Sarjan ongelmana on mielestäni aivan ÄLYTÖN epärealistisuus (käsikirjoitusosasto: HERÄTYS!Jack voi sarjassa käytännössä tehdä ihan mitä vain), epäuskottavat henkilöhahmot (esim. järjestelmäasiantuntija Kim Bauer :hitme: ), ja ärsyttävimpänä kaikista jatkuva saman kaavan toistaminen (Jack säntäilee paikasta toiseen puhelimien piristessä, yleinen samanlainen sählinki päällä koko ajan, "pakollinen" talon sisäinen petturi, yms.).
   
 12. javir

  javir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  1 009
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitä epäuskottavaa tuossa on? Suurin osa tuollaisia hommia tekevistä on suht tavallisia tyyppejä eivätkä mitään huippuneroja. Tuo tavalliset tyypit hoitavat tuon tylsän perushomman ja paremmat tyypit hiukan vaikeammat asiat. Lisäksi tuohan oli selvä "suojatyöpaikka" jollaisia tunnetaan ihan missä tahansa tehtävissä. Oletko esim. koskaan kuullut että kun mies saa töitä ulkomailta (tai joutuu ulkomaille töihin) niin vaimolle järjestetään myös työpaikka? Tuota tapahtuu ihan normaaleissa hommissakin. Kaiken lisäksi muistaakseni 2. ja 3. kauden välissä oli kulunut ajallisesti jonkun verran (vuosi/pari?), eikä kyseessä ole 3. päivä tms.
   
 13. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Mutta siis nyt taidettiin tarkoittaa sitä, että Kim muka osaisi tehdäkkin jotain eikä esimerkiksi jakaisi postia talon sisällä. Jostain syystä epäilen, että ei oikeassa elämässä CTU:n tyyppiseen laitokseen mitä Kim Baueria palkattaisi noinkin vastuulliseen hommaan mitä Kim tuossa väsäsi, olisi vaikka presidentin tytär.
   
 14. menace

  menace Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  823
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vittu miten syvällistä :D

  Paskaa mitä paskaa.
   
 15. javir

  javir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  1 009
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oikea elämä on paljon ihmeellisempää.
   
 16. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ai Shield vai? 24:sta tuon kommentin uskon helpommin. :)

  No, ensimmäinen Shield kausi on kahlattu lopulta läpi devuilta ja minulle jäi heti himo saada 2. kausi käsiini. Siltikin vaikka vasta kauden kaksi viimeistä jaksoa ylsivät ensimmäisen jakson tasolle. Toivotaan, että kakkonen jatkaa tuosta samalla tasolla. :thumbsup:
   
 17. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Eipä sen kummempaa vaikutusta ole vielä neljänkään jakson jälkeen onnistunut sarja tekemään. Kepeänä viihdesarjana toki ihan katsottava, mutta ei sen enempää.
   
 18. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Shield-Fanipojat (joka on melkein yhtä kiihkeä ryhmittymä kuin LOTR-Fanipoikien vastaava ryhmä) saat perääsi tuollaisella lausunnolla.
  Mutta ole huoleti, pidän sinua kädestä kiinni ja olen samaa mieltä kanssasi.
   
 19. Pikkuveli

  Pikkuveli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Halataanko?

  Ei tosiaankaan mitään mullistavaa, mutta ihan hyvää ajanvietettä. Vähän liian tyypillinen hyvä copsi-paha copsi -asetelma, vaikka jotenkin on saatu pakkaa sekaisin. Näyttelijäsuoritukset ovat sentään hyviä.
   
 20. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Niinpä. Kannattaisi monenkin fanittajan perehtyä tv-historiaan, ennen kuin alkaa sijoittamaan Shieldiä kaikkien aikojen sarjojen kärkikymmenikköön. Mikäli elokuvia, tv-sarjoja, tms. on tullut seuranneeksi vähänkin pidempään kuin viimeiset 15 vuotta, on vertailupohjaa kerennyt syntyä jo melkoisesti. Ja kun Shieldin sijoittaa viime vuosikymmenien tv-tuotantoon, ei se todellakaan erotu mitenkään erikoisena tekeleenä, ei dramaturgisesti, visuaalisesti, saati millään muullakaan tasolla. Saattaahan sarja toki olla ajassaan kiinni ja realistista otetta omaava, mutta niin ovat olleet aikaisemmatkin poliisisarjat omana aikanaan. Tällä logiikalla Shieldkin on 10 vuoden päästä vanhanaikainen, ja auttamattomasti tehonsa menettänyt. Sarjan laatu mitataankin siinä, kuinka uskottavalta se tuntuu vielä vuosienkin kuluttua, irroitettuna ajallisesta kontekstistaan. Shield ei lajityypin puitteissa tarjoa juuri mitään uutta tai ihmeellistä, ainakaan mitään perustavanlaatuista. Siinä missä esim. legendaarinen Hill Street Blues esitteli kokonaan uudenlaisen tyylin ja kuvaston poliisisarjoille, Shield tyytyy vain vakiintuneiden kaavojen kierrätykseen (kuten 90% muistakin poliisisarjoista), joita sitten maustetaan nihilismillä ja muulla mukavalla. Kai tätä joku voi mullistavanakin pitää...

  Ihan kelpo sarja kuitenkin, joskin täysin suhteetonta hehkutusta osakseen saanut.