Sherlock Holmes (2009) (Guy Ritchie / Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 16.03.2007.

 1. Jusa74

  Jusa74 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2005
  Viestejä:
  217
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huonoimpia leffoja aikoihin.Äänet oli kyllä pohjanoteeraus.Rärähdys kohtaukset oli mitään sanomattomat.Ainut mikä oli hienosti tehty oli ennakoivat hidastukset. :sick:
   
 2. bmike

  bmike Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  0
  En odottanut paljon ja ihan meni nappiin, eipä tätä katsomalla mitään saanutkaan. Aivan sama millä nimellä tätä olisi markkinoitu, niin lopputulos on aikalailla samaa ponnetonta sekasoppaa ryyditettynä ns. muka-huumorilla joka kaiketi jotakin kansanosaa naurattaa koska tämmöisiä tehdään?

  Ehkä olen vähän turhan ankara tätä roskaa kohtaan, mutta jo näyttelijäkaarti saa aikaan inhoreaktioita jr:n ja juudenin johdolla. Ei vaan toimi itselle niin ei.

  Puuttui enää Transformerssit Lontoosta, niin surkeus olisi ollut täydellinen. Varmaan huonoin Ritchien leffa mitä on tullut katsottua. **/***** :sleep:
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli viimein tämäkin pläjäys katseltua ja suurinpiirtein sitä sain mitä odotinkin. Ritchien leffat ovat menneet tasaista alamäkeä aina Lock Stock and Two Smoking Barrellista asti, mutta tämä oli pirteä poikkeus laskujohteiseen kaavaan. RDj meni mainiosti läpi britistä ja muutenkin hänet on suorastaan luotu näyttelemään näitä eksentrisiä rooleja. Law ei juuri kakkoseksi jäänyt, mikä oli hieno juttu siihen nähden, että yleensä tri. Watsonista on tehty pullea statisti.

  Asia josta lähtisin naputtamaan, oli tarina. Lähes koko leffa sinkoiltiin paikasta toiseen, sitten lopussa Sherlock Holmes kertoi mitä tapahtui. Odotin että juonessa olisi saatu aikaan jotain nokkelaa katsojanhämäystä tai että Sherlockin ajatuksen juoksua ceissin aikana olisi seurattu tarkemmin. Nyt koko juonesta jäi vähän tyhjä fiilis.

  3½/5

  Niin vaikea kuin elokuvaa ja tv-sarjaa onkin verrata, niin on pakko sanoa että näistä moderneista Holmes-adaptaatioista suosikin paikkaa tämän elokuvan katsottuani jäi ehdottomasti pitämään BBC:n mainio 'Sherlock' sarja.
   
 4. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  Yksi huonoimmista elokuvista mitä on tullut viime aikoina katsottua.
  Munaton lienee oikea termi kuvaamaan tätä tekelettä. Toki paljon yritettiin näyttää ja tapahtumia riitti mutta ne ei tuntunut millekään.
  Robert Downeyn versio Sherlockista ei hurmannut, Jude Lawn Watson koki saman kohtalon. CGI-lontoo oli ruma ja elokuvan huumori oli miljoonaan (liioittelin tässä!) kertaan nähtyä.
   
 5. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman kaksijakoinen mielipide jos näin voisi sanoa. Mielestäni todella onnistunut ja näyttävännäköinen toimintaelokuva. Nykyaikainen ja vauhdikas. Mutta siinäpä se.. Kenties juuri sen vuoksi en onnistunut yhdistämään tätä Sherlock Holmesiin sitten muuten kuin hahmojen nimien puolesta. Ei niin sitten millään tullut Downey Jr:stä Holmes mieleen, saati Jude Lawsta Watson... siinä mielessä pettymys...

  Onnistunut ohjaustyö Ritchieltä, ei enää sitä samaa huume/alamaailmabisnestä-joka-menee-päin-persettä -meininkiä... Niillä tosin se maine niitettiin, tällä uudella nousullako sitten HolyWood?

  ***½ / *****
   
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  Olipahan jotakin muuta kuin telkkarisarjojen filosofi-tuumiskelija -Holmes...

  Elokuvana noin kauttaaltaan kohtuullinen kokonaisuus, mutta ehkäpä tuota ryminää oli tosiaankin vähän liiaksi asti. Kun en juurikaan ole tutustunut Doylen kirjalliseen tuotantoon, niin paha mennä moittimaan kuvauksen uskollisuuden puutteesta kirjailijan luoman hahmon suhteen. Juonikin oli vähän...niukka.

  Vähän jäi semmoinen "välimallin" ja hahmojen esittelyn tunnelma, jatkoa lienee luvassa? Tämän episodin pääpahiksen kirjaimellisestikin tapahtunut lopullinen kiinnijääminen kun ei tuonut ratkaisua kaikkeen oleelliseen.

  Ihan mieluusti tätä katsoi, mutta parannettavaa kuitenkin olisi.

  ***/*****

  EDIT: ja onhan sitä jatkoa luvassa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2011
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  Näennäisesti oli kaikki kunnossa, mutta jotenkin vaan tylsähkön puolelle vaipui. Ei voe mittään.

  Jos haluan nauttia viktoriaanisen Lontoon synkeydestä, niin From Hell on edelleen valintani.

  **½