Sherlock Holmes (2009) (Guy Ritchie / Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 16.03.2007.

 1. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomaiselta näyttää. Ritchien edellinen (Rocknrolla) oli todella viihdyttävä ja hauska toimintakomedia, Downey Jr. on tehnyt viime vuosina vain yhden huonon elokuvan (Scanner Darkly) ja Jude Law on todella pätevä kunhan oikea rooli löytyy. Puhumattakaan Mark Strongista, jonka läsnäolo nostaa myös odotukset kattoon!

  Trailerin perusteella sitä ollaan ensi-illassa heti katsomassa tämä.
   
 2. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  59
  Hyvältähän se näytti. Piippu ja kaikki. Nyt vaan ootellaan hercule poirotin uusinta versiota ;)
   
 3. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Enpä kyllä Holmesiksi tuota tunnistanut. Kalkkunalta vaikuttaisi trailerin perusteella ainakin näin puritaanin silmin. Downey JR:stä näyttäisi tulleen fanipojille uusi Depp, jonka läsnäolo ja silmien pyöritys riittää tekemään leffasta kuin leffasta laadukkaan. Onhan miehissä vähän samanlaista renttukarismaa.

  Miss Marplea unohtamatta...
   
 4. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ottaen huomioon Guy Ritchien viimeaikaiset edesottamukset, ei odotukset voi olla kovin korkealla. Trailerin perusteella tiedossa on perus toiminta huttua, mutta on trailerit ennenkin olleet huonompia kuin itse elokuva. Taidettu leikata amerikkalaisia varten joille ei Ritchien brittityyli iske.
   
 5. jhu

  jhu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  490
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipa karmea traileri. Pelkästään Robert Downey Jr pääroolissa pistää kylmät väreet kulkemaan. Siis nyt puhutaan sentään dekkarikirjallisuuden ehkä ikonimaisimmasta mestarietsivästä. RD Jr jenkkiaksentillaan on kyllä sen luokan pyhäinhäväsitys, että voisin kuvitella brittien vähintäänkin kieltävän elokuvan esittämisen maan rajojen sisäpuolella. Siinä ei auta edes Guy Richien hääriminen ohjaajan pallilla.

  Tokihan herra Holmes on seikkailuissaan ennenkin harrastanut suoraa toimintaa ja dekadenttia käytöstä, mutta trailerin geneerinen meuhkaaminen ja räjähdykset ynnä muu luokattomuus viittaa kyllä suuren luokan floppiin.
   
 6. Loobus

  Loobus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Traileri näytti minusta jokseenkin hyväksyttävältä aina kohtaan 1min 20sek asti, josta eteenpäin meni minulla vähän yli hilseen. :sick:

  Hupaisalta elokuvaltahan tuo vaikuttaa ja toivottavasti se onnistuu siinä mitä yrittää vaikka nyt kyllä epäillyttää.
   
 7. redtag

  redtag Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odotukset leffasta voisivat olla jopa korkealla, jos vain aihe olisi joku muu...kuten Indiana Jones. :D

  Näin Sherlock Holmesin kirjojen (kuten myös erinomaisen tv-sarjan) ystävänä en tuon trailerin perusteella kuitenkaan leffalta paljoa odota. Jotenkin siinä tuntui olevan kaikki väärin. Pääosan esittäjä oli varsinkin väärän näköinen.:hitme:
   
 8. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Jos otsikko olisi vaikka Wild Wild West II niin okei, mutta Sherlock...
  Jude Law näyttää toisaalta itsestään uutta puolta. Sänki tekee kaverista ihan eri näköisen kuin mihin on totuttu.
   
 9. Loobus

  Loobus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jude Law'n ulkoistasopivuutta aluksi epäilin, mutta trailerissa näyttää ainakin olevan ihan OK.

  Leffan nimi olisi tosiaan voinut olla vaikka Wild Wild England :D
   
 10. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 346
  Saadut tykkäykset:
  8
  Lapsena kaiken Holmes- materiaalin lukeneena mitä käsiini sain, ja vanhemmallakin iällä niistä toisinaan nauttineena täytyy sanoa että samat sanat.

  Tuossa trailerissa oli kaikki niin väärin. Ei tuo ole Sherlock. Tuo on joku indianajonesperustaaetsivätoimiston- tyyppinen juttu. :OI
   
 11. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Tässä taitaa olla vähän Star Trek meininkiä, eli Sherlock Holmes -reboot. Tässä leffassa on kaikki katastrofaalisen surkeat ainekset...
   
 12. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomaiset näyttelijät, hyväksi todistettu ohjaaja, vahva lähdemateriaali, kiinnostava juoni.

  Jep, selkeä kalkkuna tulossa ;)
   
 13. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 346
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jep. Seuraavaksi Indiana Jones eroottisessa Scifikomediassa jonka ohjaa Ron Jeremy. Sivuosissa Rob Schneider ja Pamela Andersson. Indyfanit varmaan haltioissaan.
   
 14. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Mutta tässä kalkkunassa onkin lintuinfluenssa ja ebola.
  Leffamakuja on monia. Näyttelijät on hyviä, mutta eivät sovi Holmesin ja Watsonin rooleihin. Ohjaaja "ollut" hyvä. Lähdematsu ok, juoni perus-schaissea! Trailerissa ollut sänkykohtaus, tyyny mulkun päällä, on juuri
  se kohtaus jossa kaikkien odotetaan nauravan teatterissa. :hitme:
  Doylen kirjat lukeneena ja Rathbonen/Brettin sarjat nähneenä, tämä tulee olemaan tasoa Sherlock Holmesin välkky veli.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2009
 15. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  No en sinusta tiedä, mutta itse hekottelin kovinkin kohtaukselle. Enimmäkseen Downey Juniorin erinomaiselle replikoinnille.

  Itsekin Holmesia lukenut vuosia ja vanhat Rathbonet nähty, mutta en todellakaan odottanut että kukaan haluaisi/jaksaisi muutamia hardcore faneja lukuunottamatta katsoa vanhaa Holmesia kankailla. Vähän samoin kuin kukaan muu ei uutta Star Trekiä jaksaisi katsoa vanhaan tapaan tehtynä. Holmesistakin kun on tehty niin rankasti erilaisia versioita vuosien mittaan niin en koe sitä minään pyhänä lehmänä jota ei voisi sovittaa uudelle katsojasukupolvelle sopivaksi. Perusasiasthan tuossakin olivat kohdallaan kuitenkin; Holmesin piippu, nokkeluus, epäilyttävä ylimystön konna, lontoon sumu ja teollinen vallankumous taustalla.

  Ei kai nyt kukaan oikeasti odota että nykypäivänä lähdettäisiin tekemään ison budjetin elokuvaa täsmälleen samalla tyylillä kuin kirjoissa on kuvattu? Nehän eivät ole kuitenkaan vanhentuneet mitenkään loistavasti ja varsinkin elokuvamuodossa näyttäisivät jo hassuilta tietyt mietteet ja asenteet. Samaan tapaan kuin moni muukin klassinen kirjallinen teos josta uusintakerroksia tehdään.
   
 16. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 406
  Saadut tykkäykset:
  116
  Juu, varsin kamalalta filmitykseltä tuntuu ainakin noilla tarkkaan tuunatuilla Sherlock-linsseillä katsottuna, eli pitänen kyllä Jeremy Brettini... ja ehkäpä jopa sen Rathluun. Turhaan tällä lähdettiin millään Sherlock Holmes nimikkeillä pelleilemään, sillä tuskinpa nuo nyt mitään suuremman suuria houkutusvaltteja näille nykyteineixelle ovat. Siltikin tämä Ex-Madde varmaankin hiffasi mihin lähti. Lähti nimittäin sen oman naapuriaarteensa perusteelliseen raiskausoperaatioon pelkät nuorisolta saatavat ryminäkassatulot mielessään... fanipohjasakan mahdollisista itkuvirsistä piittaamatta... mutta tietäen, että kyllähän ne heidänkin paksuhkot lompakot sieltä vielä sivukivana auki saataneen.

  Elokuva noin muuten kaikki menneet paperilastit ja kunnolliset filmitallennukset unohtaen vaikuttaisi kyllä vallan velmuiselta kalkkunakamalta! (Snatch-turpajaisten toisinto näytti tosin jo liian nololta).
   
 17. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Katselin ton trailerin uudelleen ja kaikki näyttää helkkarin hyvälle noin 30sek kohdalle, sit alkaa menemään wild wild west tyyliin. Saas nähdä palaako toi Holmesin piippu kertaakaan, tai vetääkö kokkelia suoneen. Veikkaan että ei, koska koko perheen leffasta on kyse.
   
 18. Toimintasankari

  Toimintasankari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, kyseinen leffa kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta äksönpläjäykseltä.

  Kirjoista tuttua Holmesia ei leffassa nähdä, mutta enpä kyllä pistä pahitteeksi tälläistä erilaista lähestymistapaa, varsinkin kun pääosan hoitaa Robert Downey Jr. Tietenkään en toivo tästä sitten mitään tavallista 6,5 arvosanan leffaa joka päätyy lähes heti alekoriin.

  Sherlock Holmesista on tehty jo sen verran sovituksia, että tälläinen uusi lähestymistapa saattaa olla ihan kiva piristeruiske onnistuessaan. Saa nyt sitten nähdä millainen paketti on todellisuudessa kyseessä.

  Suurena riskinä tässä kuitenkin on, kuten moni jo maininnut, että leffa on vain isolla nimellä ratsastava roskaleffa, joka ei kelpaa edes "aivot narikkaan" viihteeksi.

  Itse aion kuitenkin käydä katsomassa kyseisen leffan jo Robert Downey Jr.n takia, joka teki itseeni vaikutuksen Ironman leffassa. :king:
   
 19. katchu

  katchu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ei ei ja vielä kerran ei. Millainen idiootti saa päähänsä tehdä Sherlock Homes toimintaelokuvan? Guy Ritchie nähtävästi. Ensinnäkin, Holmes ei ole toiminnallinen hahmo vaan ajatustyöhön ja tieteeseen luottava salapoliisi, ei rambon kaltainen toimintarymistelijä. Tätä voinee pitää jo jonkin sortin Holmesin häpäisynä :OI Lisäksi leffan traileri ei tarjonnut mielestäni mitään kamalan erikoista. Odotellaan nyt kuitenkin itse elokuvaa.
   
 20. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, eihän kirjojen Sherlock Holmes ollut kuin mestariluokan miekkailija ja nyrkkeilijä, joka hallitsi miltein jokaisen aseen joka hänen eteensä osui ja useammassakin kirjassa antoi näiden taitojensa puhua puolestaan.

  Se, että onko tämä yhteneväistä aiempien filmatisointien kanssa on sitten ihan eri juttu, mutta mistä siis olet kimpaantunut? Lähdemateriaalin noudattamisesta?