Sharp 60" LED-TV LC60LE636S

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Panze1, 15.11.2011.

 1. Panze1

  Panze1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.10.2005
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
 2. jengstro

  jengstro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Epäilyttävän edullinen hinta... mitään testiä ei löydy googlettamalla. Epäilen että taustavalo toteutettu LEDillä (=1 iso ledi :)... kontrasti huono, musta ei ole mustaa?

  60"-65" älykkäällä LED taustalla odotellessa... ˝2000e, löytyykö?
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Edge ledhän noissa tiedoissa ihan selkeästi luki. Tuon kokoisessa töllössä varmaan aika haaste saada reunakehyksestä valo jakautumaan tasaisesti koko ruudun alalle.
   
 4. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Juu olisin voinut ehkä ostaa kyseisen tv mutta kun menin liikkeeseen niin eipä se tietenkään ollut esillä siellä että olisin voinut katsoa sitä tyypillistä giganttia. Joten ostin euronics lg 55lw550w smart cinema 3D toivottavasti en tehnyt virhettä. Ainoa mikä hieman mietityttää on että onko kuva riittävän suuri katson hieman alle 3 metrin päästä. Mutta en ole vielä päässyt testaamaan täällä kotioloissa kyseistä telkkua.
   
 5. JuffeX

  JuffeX Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.09.2011
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kenelläkään tästä vielä kokemuksia?

  Saako tässä tapauksessa halvalla hyvää? 1495€ hintaan irtoaisi Gigantista.
   
 6. Freakie

  Freakie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö kukaan ole hankkinut Sharppia? Olis kiva kuulla kokemuksia.
  Kävin Gigantissa hämmästelemässä laitetta, eikä se minun mielestä hävinnyt kuvan laadussa Sharpin vieressä olleelle Samsungin plasmalle.
  -F-
   
 7. Kymis

  Kymis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin otsikon Sharpin lokakuussa, mutta testailut on jääneet omakotitalon rakentamisen takia lähinnä passiiviseen telkkarin katseluun sekä lapsen kanssa muutaman animaation katseluun. Gigantissa oli vieressä ollutta 55D8005 samppaa paljonkin haaleammat värit, mutta en antanut sen haitata. Luovuin tykistä, niin halusin mahdollisimman suuren kuvan telkkarilla. Itse olen ostokseen tyytyväinen; virheitä, valovuotoja tms en ole etsinyt enkä ole niitä huomannut. Niitä epäilemattä siis on, mutta tässä käytössä ne eivät ole vielä tulleet ilmi..

  Nyt on telkka ollut kaapelissa ja antennissa kiinni ja molemmissa kuva on hyvä, mitään ongelmia en ole havainnut. Myös joulupukin tuomat Cars 1 & 2 näyttävät hyviltä. Pieni autojen repeily Cars 2:n Monacon (?) nopeassa kohtauksessa pisti silmään, mutta paha sanoa mistä se johtui ja olisiko efekti sama muilla telkkareilla.

  Kohta ehtii testailla ihan elokuvillakin hämärässä, mutta tähän astisilla kokemuksilla telkka on vähintäänkin täyttänyt odotukset ollakseen edukas 60" LED LCD. Vähän on kiirettä juuri nyt, mutta saa kysyä niin vastaan jos osaan!
   
 8. Freakie

  Freakie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia Kymis kommenteista!

  Kun ehdit enemmän paneutua Sharpin saloihin, niin laitatko yhteenvedon tänne?
  Erityisesti kiinnostaa kuvan laatu ja valovuodot ja mahdolliset muut huomiot laitteesta.

  -F-
   
 9. Kymis

  Kymis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä kestä! Saan telkkarin varmaan 1-2 viikon päästä sille kuuluvaan paikkaan, eli ns. "tv-huoneeseen" johon tulee sitten kajarit seinille yms.. Nyt siis homma odottaa sähkömiehiä, joilla on kiire muilla työmailla..

  Vielä en ole virheitä huomannut (johtuen materiaalista?) ja vaikka en mikään kultasilmä olekaan, niin uskon että bongaan mahdolliset valovuodot, pilveilyt, repeilyt, nykimiset ja selkeät ongelmat kuvantoistossa. Mutta mutta, laitan lisää kokemuksia kun niitä kertyy.
   
 10. RedBaron

  RedBaron Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.12.2003
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla myös tämä TV hankittuna. Nyt ollut viikon ajan. Olen itse tyytyväinen, mutta täytyy myöntää että vertailukokemusta mulla on huonosti. Tämä on mun ensimmäinen kunnollinen TV. Mustan taso on minusta hyvä. Ainoastaan pieni pilveily vasemmassa alareunassa häiritsee hieman aivan mustissa kohdissa (esim alku- ja lopputekstit).

  HTPC käytössä TV toimii juuri niinkuin pitää, kunhan on valittu Game-mode. Silloin viive on olematon ja kuva on reunasta reunaan pikselin tarkkuudella ilman skaalauksia. Myös 24Hz, 50Hz ja 60Hz toimii kaikki oikein HTPCstä, joten kaikki kuvataajuuksiset videot toimivat täysin pätkimättä (MPC-HC+ReClock+madVR).

  Itse halusin ison ruudun suht edullisesti enkä kaipaa 3D elämyksiä, joten tämä TV oli minusta loistava valinta.

  edit: Jos joku haluaa, että testailen TVstä jotain ominaisuuksia tms. niin pyyntöjä saa esittää.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2012
 11. Kymis

  Kymis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ehdin viikonloppuna katsoa yhden leffan, eli Inceptionin DVDltä ja soittimena PS3. Katselin leffan suhteellisen hämärässä ja minun mielestäni mustan taso ei ollut kovin mustaa, vaan oli aika hopeaa, vähän tuli tietokonenäytöistä termi "IPS Glow" mieleen. Kun siis tuijotin telkkarin omaa mustaa reunaa ja vieressä olevaa mustaa kohtausta elokuvasta, oli niissä merkittävä ero.

  Hyvänä puolena voin sanoa, että tämä valovuoto oli tasaista koko ruudun alueella, joten silmiinpistävää kirkasta läiskää ei ollut missään. Vanhaa verrokkitelkkaria (Samsung LE40R86, noin 4 vuotta vanha LCD) minulla ei enää ole tallella. Mun mielestä kuitenkin Samsungissa oli mustempi musta, mutta mieli voi tehdä tepposet ja muistikuvat voivat olla liian ruusuiset. Myöskään Sharpin asetuksia en ole ehtinyt säätämään yhtään, eli varmaan taustavalon kirkkauden säädöllä pystyy tekemään asialle jotain. Mitään muita virheitä en havainnut. Lisätään nyt vielä että olen tyytyväinen telkkariin ja kun lopetin kuvan mustien kohtien tuijottamisen ja aloin katsoa leffaa, ei mustan tasoon enää kiinnittänyt juurikaan huomiota. Hintaansa nähden erittäin ok töllö vaikka tuplahinnalla saa varmaankin mustempaa mustaa.

  EDIT: Nyt sain telkkarin oikealle paikalle tv-huoneeseen mustaa tapettia vasten.. Täytyy sanoa että loistaa oikein kivasti neljä valoisaa jalkapallon kokoista pilveä mustalla pohjalla, ja nuo näkyvät silmään ihan selvästi. Tähän asti pidin telkkaria olohuoneessa vaaleaa seinää vasten, jossa valovuoto kyllä näkyi, mutta pilviä ei näköjään kunnolla erottanut. Aika suuri merkitys taustan värillä.. Pilvet näkyvät mm. standard moodissa, jolloin kirkkauskaan ei ole maksimi, muistaakseni +5 kun maksimi on +16.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2012
 12. NNH

  NNH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.03.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisi tietää, oletko edelleen tyytyväinen telkkariin pitemmänkin käytön jälkeen? Minulla on myös tavoitteena saada iso ruutu kohtuuhintaan. 3D:llä ja virittimillä en tee mitään, koska kuva tulee tietokoneelta (leffoja Blu-rayltä ja pelaamista --> FSX, Train Simulator 2012 ja mahdollisesti autopelejä) ja käytössä on erilliset kotiteatterikaiuttimet, joten telkkarin ääniominaisuuksillakaan ei ole paljon merkitystä. Se, millä on väliä, on hyvä 2D-kuvanlaatu.

  Budjetti olisi max. 3000e ja 60" LED:eistä tämä Sharp on käytännössä ainoa vaihtoehto, kun Samsung UE60D8005 ehti loppua niistä paikoista, jotka sitä myivät alle kolmen tonnin. Jos tinkii koosta, 55" sarjassa on moniakin vaihtoehtoja.

  Valinta siis olisi käytännössä tämän Sharpin, LC60LE636S, ja Samsungin UE55D8005-mallin välillä. Olen nähnyt halvemman Samsungin (6000-sarjalainen 55" koossa) ja Sharpin vierekkäin Gigantissa; niistä Samsungin kuva oli huomattavasti kirkkaampi ja värikkäämpi, mutta saattoi olla säädöistäkin kiinni. Sharp on 100Hz, Samsung "Clear Motion Rate 800 Hz" (ei ilmeisesti silti tarkoita, että paneeli itsessään olisi oikeasti 800 Hz). Hintaeroa on Sharpin hyväksi kuutisensataa euroa (Samsungin mukana tosin tulee kivana leluna Android-tablet). Gigantin myyjä suositteli ehdottomasti Samsungia, perusteena "siinä on paljon parempi paneeli ja se on mallistonsa huippua", mutta Gigantin ja vastaavien myyjien tiedoista en hirveästi perustaisi paremmin tuntematta.

  Sharpin omistajat: onko kuvantoistossa esiintynyt pitemmässä käytössä pahempia ongelmia, esim. valovuoto, pilveily, nykiminen? Entä miltä tummien sävyjen osalta värien toisto näyttää, kun telkkarin säätää optimiasetuksille? Kauhusarjoja ja -leffoja katsellessa olisi mukavaa, jos kuvasta saisi kunnolla selvää. Jos jollakulla on kokemusta sekä tuosta Sharpista että Samsungin UExxD8005-sarjasta käytännössä, valinta-avulle olisi nyt käyttöä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2012
 13. Ganstar

  Ganstar Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ei Sony Bravia KDL-60NX723? Verkkokaupa.com myy ~2600e -> http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...DL-60NX723-60-Full-HD-3D-LED-televisio-DVB-T2
  Ja Mustapörssit myi melkein samaan hintaan. Kävin katselemassa 60" töllöjä ja kyllä tuo NX tuohon hintaan oli paras alle kolmen tonnin sarjassa.
   
 14. NNH

  NNH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.03.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos. Hyvin kiinnostava tuokin olisi, vaikka hintaa onkin selvästi enemmän kuin noilla kahdella muulla harkitsemallani vaihtoehdolla. Katseluetäisyys on kolmisen metriä, eli periaatteessa 55" voisi riittää, mutta hyllystön keskelle (maksimileveys 163 cm, ellen siirrä kuvassa näkyvää keskusyksikköä muualle) mahtuisi selvästi isompikin, joten 60" olisi siinä mielessä kiva.

  En ole törmännyt tuohon Sonyyn livenä, eli osaisitko arvioida, miten sen kuvanlaatu suhtautuu Samsungiin (erityisesti tummat sävyt ja kontrasti)?

  Verkkokaupan sivuilta sen enempää kuin Sonyn omiltakaan sivuilta ei löytynyt nopealla vilkaisulla tietoa, mitkä tiedostomuodot tuo Sony osaa toistaa suoraan? 720p MKV:n (H.264/AAC) toimivuus USB-muistitikulle tallennettuna lähinnä kiinnostaisi, koska PS3:lta ei taivu ilman tiedostomuodon muunnosta MKV2VOB:illa.

  Sonyn omilla sivuilla tuosta sanotaan seuraavaa:

  Varmaan todella tyhmä kysymys, mutta onko tuossa Samsungin 800 Hz Clear Motion Rate -systeemissä myös vastaava, eli paneelin todellinen virkistystaajuus on vain 100 Hz?
   
 15. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Siinä tasollahan nököttää tämän hetken toimintavarmin ja monipuolisin mediatoistin; pc-tietokone. USB-toitot ja kikkareet ovat niin lasten kengissä, että jos suinkin vain taloudesta riittäväruutinen tietokone löytyy, niin sitä mediatoistoon aina ensisijaisesti käytettäköön.
   
 16. ummid

  ummid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.03.2009
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aamen tälle.
   
 17. MotioN

  MotioN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2004
  Viestejä:
  189
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisi kovasti itseänikin tämä malli. Hinta-koko-suhde tuntuu olevan kohdillaan. Tässä olisi muutama kysymys tv:n omistajille:

  Kysymys kuuluukin uskaltaako tätä ostaa elokuva- ja pelikäyttöön? Nykiikö bluray elokuvat ilman 100hz? Saako 100hz ominaisuutta säädettyä miten tarkasti (onko sonyn tapaan 3 eri vaihtoehtoa?), toimiiko pienimmällä asetuksella sotkematta kuvaa ylimääräisillä "roskilla"? Onko input lagi sopiva pelaamiseen?

  Ilmeisesti ainakin mustassa on toivomisen varaa ja valovuotojakin löytyy enemmän ja vähemmän? Häviääköhän mustan toistossa jopa useamman vuoden vanhalle samsungin 40b650 tv:lle? Ei huokuttelisi ainakaan takapakkia ottaa sen suhteen.

  -> Olisiko järkevää tyytyä pienempään 55" sonyyn, esim EX720 / 723 malliin? Luulisi sonyn hakkaavan tämän sharpin kuvanlaadussa...
   
 18. irwin

  irwin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliskos tästä teeveestä kenelläkään lisää tietoa nyt kun aikaa on jo hieman kulunut? Katselin sitä eilen gigantissa ja kuva vaikutti minusta hyvältä niin teräväpiirtona kuin sd matskullakin. Erityisesti kiinnostaisi miltä kuva näyttää urheilua, esim. jalkapalloa katsottaessa...
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2012
 19. Euro2012

  Euro2012 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi matsia nyt katsottu tällä eikä kuvanlaatua voi moittia. Katselijana ollaan jossain puu- ja kultasilmän välissä, yleensä enemmän keskitytään matsiin/leffaan kuin näyttölaitteen mahdollisiin virheisiin ja muuhun hifistelyyn. Katseluetäisyys 2.5- 3 metrin välillä. Pallossakaan ei näkynyt varjoja tai muita häiriöitä. Langattomassa netissä Youtubet ja muut pyörii hyvin.

  No joo, kokemusta vasta vähän ja bluraystakin vain testikokeilu takana.

  Onneksi tila ei antanut periksi isommalle ruudulle, THX:n suosituksilla olisi pitänyt hankkia 80" tuohon paikkaan. Lompakko kiittää.
   
 20. irwin

  irwin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kallistuin lopulta sampan 55 tuumaiseen es6305:seen ja täytyy sanoa että eilinen jalkapallon katselu oli aikamoinen kärsimysnäytelmä. Sen päiväiset haamukuvat/varjostumat ettei mitään rajaa. En kyllä osaa kuvaakaan säätä mutta silti. Jos en saa kuvaa paremmaksi täytyy palauttaa giganttiin ja kokeilla tätä sharppia. Valovuotoakin aivan älyttömästi, 6 isoa plänttiä siellä täällä. Onko sharpissa valovuotoa kuinka paljon ?