Serenity

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana JTX, 21.08.2004.

 1. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  pirusti jytinää kyllä :eek:
  hassuja juttuja ja välillä mätetään. vaikka en ole tämmöinen star trek-ukkeli niin pysty sen katsomaan mitä hereillä pysyi. soffa tärisytti jossain vaiheessa untenmaille :cool:
  lopputeksteissä sitten säpsähdin :naminami:
   
 2. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kun nyt vihdoinkin ostin tämän DVD:llä ja katsoin toisen kerran, pitääpä sanoa, että kyllä petyin jonkin verran. Ehkä ensimmäinen kerta pääsi yllättämään, kun kyseessä oli vähän yllärileffa, mutta toisella kertaa varmaankin sitten odotukset olivat liian korkealla.

  3/5 Tällekin napsahtaa, mutta ehkä sinne vielä miinus kolmosen perään. Jotenkin tuntuu että uudelleenkatsomisarvo ei ole kovin suuri, ainakaan minulle.
   
 3. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sarjaa katsomattomalle lienee vaikeampi. Leffa oli muutoin ok mutta sarjan filosofisempi/ihmissuhdelinja puuttui ja oli leffassa korvattu toimintaryminällä liiaksikin. Toisaalta olen nyt katsonut leffan vasta kerran (vaikka olenkin Firefly-sarjan fani), joten uusintakatsomisilla nähdään vielä saako tästä lisää irti.

  VM
   
 4. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 723
  Saadut tykkäykset:
  15
  Mistähän löytyisi näyttäviä Serenity-taustakuvia, siis muita kuin nuo kymmenen jokapaikassa olevaa.
   
 5. The_Daywalker

  The_Daywalker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
  Laita hakusana googleen: Serenity wallpaper tai Serenity 1024 (jossa 1024 tarkoittaa kuvan resoluutiota ja pitäisi löytyä)
   
 6. Hanuman

  Hanuman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyykös mistään tietoa että onko leffa tuottanut kuinka paljon voittoa/tappiota? Aloin vaan miettiin että olisko jatko-osalle mahdollisuuksia.
   
 7. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Käytännössä jatko-osaa ei ole tulossa.

  Jenkkitulot: 25,5 milj. dollaria
  Muu maailma: 13,3 milj. dollaria

  = 38,9 milj. dollaria

  Budjetti: 39 milj. dollaria + markkinointi.

  Toki Serenity vuokrausten sun muiden systeemien kautta varmasti voitolliseksi tuli, mutta studio pääsi varmasti vain omilleen, koska tuosta 38,9 miljoonasta (kuten ei tietenkään muistakaan, kuten vuokraustuloista) ei kaikki mene studiolle. Eli puhtaasti dollareita katsomalla jatko-osa ei näytä ollenkaan todennäköiseltä.
   
 8. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. Tarinan kannalta ihan oikein, että rahankiilto silmissä ei väännetä puolijauhoista jatko-osaa. Mutta sääli sinänsä, että muuten varsin hieno elokuva ei menestynyt. Ehkä yleisö ymmärtää tämänkin sitten hiukan myöhässä, kuten Fireflynkin..
   
 9. THX1138

  THX1138 Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.11.2005
  Viestejä:
  526
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samanlaiset ajatukset myös minulla. Pidin elokuvasta kuten myös sarjasta, hieman parempaa rahallista menestystä olisin toivonut.
   
 10. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sitä kun nimenomaan ei olisi väännetty rahankiilto silmissä. Tarinaa olisi vielä kerrottavana, sitä ei tarvitse nyhjästä tyhjästä.
   
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 274
  Saadut tykkäykset:
  117
  Tulipa vihdoin nähtyä Serenity. Olin ennalta vähän skeptinen leffan laadun suhteen ja panttasin elokuvan katsomista. Pelkäsin siitä lausuttujen ylistyssanojen oleva vain Firefly -fanien yliammuttua hehkutusta. IMDB -arvosanasta rohkaistuneena päätin katsastaa teoksen...

  Elokuvassa ei ole pahemmin heikkoja osa-alueita. Tarinan ymmärrettävyyttä auttaisi kyllä varmaankin se jos olisi katsonut Firefly -sarjan kokonaan ennen tämän katsomista (en valitettavasti ole sarjaa kokonaan nähnyt). Jos nyt jotakin negatiivista haluaa keksiä sanottavakseen niin alkutekstien jatkuminen varsin pitkään kuvan päällä televisiosarjojen tapaan häiritsi hiukan.

  Kamera-ajot olivat paikoitellen erityisen nautittavia. Erikoisefektitkin olivat varsin laadukkaita. Myös sarjan hassunhauska "avaruuslänkkäri" -fiilis oli mukana. Juoni ei ehkä ole aivan erityisen omaperäinen, mutta laadukas kokonaistoteutus ratkaisee: 4/5.
   
 12. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Jep. Kuolaan erityisesti sitä melko alussa olevaa kohtausta Serenityssä, jossa kamera seuraa Simonia ja Malia. Hienosti toteutettu on se.
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  Tää oli varsin pätevä pakkaus. Elokuvan jälkeen rupesin miettimään, että minkäköhän takia en katsonut Firefly sarjaa kuin ensimmäisen jakson. Muistaakseni se alkoi aivan kesken kaiken ja hommaan ei päässyt ollenkaan sisään. Sitten taisin kuulla, että sarja loppuukin kesken, joten sarja jäi silloin siihen. Elokuva tosiaan oli sen verta hyvä, että pitänee varmaan hankkia toi sarjakin katseluun.

  Elokuva oli varsin näyttävän näköinen vaikka budjekti taisi olla aika rajallinen. Toisaalta tähtinäyttelijöiden puuttuminen on varmaan auttanut asiaa. Toimintaa oli runsaasti ja se oli saatu näyttämään hienolta. Summer Glau oli kyllä niin kuuma pakkaus, että huhhu. Eikä muutkaan elokuvan naiset mitään rumiluksia olleet. Dialogi oli välillä varsin nokkelaa ja nauraakin sai pariin otteeseen. "Hell with this. I´m gonna live." Pääosin erillaisista sarjoista revityt näyttelijät tekivät hommansa hyvin. Ainoat miinukset tulee lähinnä hahmojen välisen draaman puutteesta, mutta sarjan katsomalla saa varmaan lisä pontta tähänkin asiaan.

  Iloinen yllätys. Ehkä parasta scifitoimintaa sitten ensimäisen Matrixin.

  **** ja :) kaupanpäälle
   
 14. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 723
  Saadut tykkäykset:
  15
  Sarja ei ala ollenkaan kesken, jos aloittaa oikeasta eli ensimmäisestä jaksosta. Jenkeissä näyttäminen aloitettiin loogisesti toisesta jaksosta.
   
 15. Stormy

  Stormy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisäksi monet pääosat esitellään kunnolla vasta hiukan myöhemmissä jaksoissa.
   
 16. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Whedonin tuottama 2 tunnin ensimmäinen jakso jossa syvennytään firefly universumiin ja henkilöihin ei kelvannut studiopomoille ja hänen piti sitten käsikirjoittaa viikonlopussa uusi jakso (kuvaus aikataulut) joka esitettiin tv-sarjan ensimmäisenä jaksona. Erittäin näppärä peliliike jota monet pitävät firefly sarjan tuhon syynä.

  Elokuva päättää kuitenkin sarjan melko hyvin, eikä avonaisia kysymyksiä jää juurikaan, joten eikun sarjaa katsastamaan!

  Katsoin sarjaa itsekkin aikoinaan tuosta "ensimmäisestä" jaksosta ensimmäiset ~15 minuuttia jonka jälkeen heitin koko sarjan ö-mappiin. Serenityn nähtyäni lainasin kuitenkin kaverilta koko boxin ja ostoonhan se meni välittömästi. Play.com tarjoaa lootaa piirun verran alle tulli/verorajan, suosittelen :).
   
 17. rjr

  rjr Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  193
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mutta kun hmv.co.uk tarjoaa sitä hintaan £13.99 plus posti, niin miksi se kannattaisi ostaa play.com:sta tuplahintaan?
   
 18. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin hyvin kommentoitu siellä takarivissä :king:

  Omani tilasin joskus öh... näköjään 6.1.2006 eli aika tarkalleen vuosi sitten ja hintaan £23.99.

  Edit: pah, pitikin mennä katsomaan tilaushistoriaa ... tää homma makso mulle 46 euroa! grr ...
   
 19. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaanpa vuoden vanhentunut viestiketju taas ilmoille. Tuli nimittäin äskettäin katsottua ensimmäistä kertaa Serenity ja kylläpä oli kaksi tuntia loistavaa viidettä!

  Itse Fireflykin tuli katsottua ensikertaa vasta tämän vuoden alussa, joten tämä elokuva tuntui todella pirteältä ja vauhdikkaalta rymistelyltä. IMDB:n tämän hetkinen arvosana on kyllä täysin oikeutettu, itse taidan pistää vielä pykälän paremmaksi ja räväyttää 9/10. Niin hyvin nämä sympaattiset hahmot, yleismeininki ja läppä purevat itseeni.

  Suurin osa sarjan jaksoista aiheutti loputtuaan todella hyvät fiilikset, mutta hieman Fireflyta synkemmän Serenityn loputtua fiilikset olivat haikeat kahdesta syystä:

  1. Uutta materiaalia ja jatkoa tarinalle on kai enää turha odottaa. Todella sääli, että tätä loistavuutta nähtiin näin vähän.

  2. Kahden sarjan päähahmon tapattaminen oli harmillista. Etenkin Wash oli sen verran suuri osa sarjaa, että tuskin olisi näin käynyt mikäli sarjaa ei olisi lakkautettu ja se olisi jatkunut suunnitelmien mukaan vielä pitkään.
   
 20. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itse en tuota sarjaa ole katsonut ja kysynkin, että antaako tämä leffa mitään sellaiselle, joka ei sarjaa ole katsonut? :eek: