Sennheiser HD 800

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Maverick, 19.10.2009.

 1. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  698
  Saadut tykkäykset:
  25
  Suurin ongelma omalla kohdalla oli näissä referenssitason kuulokkeissa (oli ne sitten tai ei), että ne oli liian hyvät yleiskäyttöön. Mikäli saatavilla on aina priimaa äänilähdettäkin niin voi jollekkin sopia. Itse jaksoin yhden päivän kuunnella ja lähti takas liikkeeseen. Tuommoset alle 200 euron Sennheiserit riittää mainiosti.
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 097
  Saadut tykkäykset:
  359
  Miksi edes kokeilit tonnin luureja, jos alle 200 € luurit riittävät mainiosti? o_O
   
 3. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  "Liian hyvä minulle" on kohtelias tapa kiertoilmaista katumapäälle tulo hihi-ostoksensa suhteen; soundi ei oikein sytyttänyt/tuntunut sikahintansa arvoiselta. Mikä ei ole tämän kuulokkeen kohdalla kyllä mikään ihme.
   
 4. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelleenkin lähes ainoat luurit jotka on valmistettu tasalaatuisesti (varma ostos ilman kanavaheittoa yms), kestävät isältä pojalle (en ole tainnut nähdä ainuttakaan hajonnutta elementtiä vrt. audeze yms ihq planaarit), toiston muokattavuus ekulla parasta a-luokkaa (erittäin särötön ja puhdas toisto kovillakin paineilla, jopa alimmalla oktaavilla) ja ovatpa vieläpä mukavat päässä. Jos ei sellaisenaan kelpaa ilman ekutusta/modausta, niin ei siinä mitään hävettävää, mutta hintalaatusuhteen tyrmääminen sikamaiseksi sen perusteella on suorastaan pyhäinhäväistystä. Tosin kyllä itsekin HD800S tämän hetkisen 1600€ hinnan tyrmään armottomasti, kun HD800 on aina ollut saatavilla alle tonnilla.

  HD600 on kiva, mutta silti vähän sama kuin vertailisi 300€ ja 1000€ monitoreita. Teknisesti harpataan seuraavalle tasolle. Niitä "alle kahdensadan senkkuja" nyt ei itse jaksa kuunnella sekuntiakaan.
   
 5. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ehei. Se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa. HD 600:sta enemmän maksamalla harpataan lähinnä... kalliimpaan kuulokkeeseen. :D Tässä tapauksessa alcantara-kupilla ja turhalla sertifikaatilla varustetun vastevammaisen Mersun/Rolexin kuulokeversioon, äänellisesti kehitys on alakertaan päin. Kauankos olet kuunnellut HD 800:lla, onko tuorekin tuttavuus? Minä kuuntelin sen viitisen vuotta ja sain tarpeekseni.

  HD 600:n tasalaatuisuus ei ole (ainakaan minulle) ollut ongelma, ihan laatukamaa sekin on.
  Särö ei todellakaan ole ongelma HD 600:ssa, se on todella matalasäröinen toistaja myös. Säröissä vetää tiukan tasapelin tai häviää korkeintaan muutaman prosentin kymmenesosan HD 800:lle. Mikä = EVVK.

  Enkä nyt tiedä siitä HD 800:nkaan tasalaatuisuudesta. Minun yksilössäni ainakin stereokuva oli aina vasemmalle kenossa, oikealla reunalla kuulosti järjestään oudon vaisulta. Ikäänkuin oikealle pannaamista olisi äänitteissä oikein yleisesti vältetty. Sama juttu interaktiivisella, tsoikkarista käänneltävillä panoroinneilla (Far Cry 3 & 4 -peliäänillä). HD 600:lla taas, äänitteiden pannausratkaisujen vaihtelevuus kuuluu selvästi, stereokannalla tapahtuu asioita ihan koko kannan leveydeltä ja em. peleissä äänilähteet liikkuvat & paikantuvat selvästi nätimmin. Voi kyllä johtua myös HD 800:n poikkeavasta elementtisijoittelusta tai jousivoimalla keskittävästä kupin vaakanivelöinnistä, mitkä eivät (ehkä) olleet yhteensopivia "mekaanisen HRTF:ni" (kallonmuotoni) kanssa. Niin tai näin, HD 600 toimii tässä(kin) suhteessa todella selvästi paremmin.  P.S. Paljonkos siitä sinun VST-plugari -equtuksesta muuten tupsahtaa viivettä toistoon? Olisi vähän semmoinen kutina että sitä saattaa tulla aika reilusti... ainakin 200 ms? Vähänkö olisi aunarista vedetty viritys... pelaaminen = näkemiin...
   
 6. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jaa ei Sonarworksissa itsessään ole kuin 1.1ms latenssia minimimoodissa. VB Cable / VSThost jos käyttää niin joku parikymmentä lisää päälle tms (1024 samplen bufferi ainakin itsellä toimii vielä). Onhan noita muitakin tapoja ekuttaa, Equalizer APOssa taitaa olla 10ms latenssia, mutta ei tarjoa "virtuaaliäänikortin" etuja. Pelulamuista mie en tiedä, kannattaa tiedustella Murosta..
   
 7. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jos nyt ihan rehellisiä ollaan ja totta puhutaan, 1k€:n kuulokkeen equttaminen kuuntelukuntoon on täyttä hönöläisten hommaa. Kuin 100000 €:n Mersu joka on työnnettävä käyntiin "koska startti on optimoitu crossfit-buumin mukaista fitness-lifestailia silmälläpitäen". Jotkut ovat valmiita uhrauksiin hyväksi uskomansa asian puolesta... :D


  P.S. Kuulokkeen sähköakustinen rooli äänentoistajana on niin hemmetin edullinen ja vittumaisista ympäristömuuttujista vapaa , että jos sen maailmalle pökäisseessä inssiportaassa on edes yritetty tehdä jotain muutakin kuin venytellä kiveksiä markkinointi- ja merkonomiportaan kanssa, se EI TODELLAKAAN TARVITSE EQUA yms. kaiutinpuolen impotukia yhtään mihinkään. Paras esimerkki tästä on HD 800:n foredad, HD 600.


  Tiukka tietokone-only -mies joka ei pelaa koneellaan?? WTF, onko tuollaisia edes olemassa? :confused:
   
 8. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päinvastoin, kaiutinpuolella toistoa on erittäin helppo muokata "rehellisin keinoin" koteloilla, useilla elementeillä, sisäisillä analogisilla tai tikitaalisilla komponenteilla yms. Kuulokkeiden pienet elementit taas sijaitsevat akustisesti haastavassa minikammiossa jossa tuunausmahdollisuudet ja komponenttien sijoittelut ovat rajalliset, pitäisi pökäläiden vielä olla siedettävät pitää päässäkin ja äänen ilmava (unohdetaan siis huijaus suljetulla kammiolla joka mahdollistaa esim alapään tuunausta). HD600 vaste on suurimmaksi osaksi siedettävä, mutta muokattavaa siinäkin löytyy, eikä vähiten alapäässä jonka tulisi olla ainakin 20hz asti suora (eli siis oikeasti nouseva, pohjalla +6-12dB hd600/hd800 vakioon käppyrään verrattuna). Suuresti kyseenalaistan että pelkkiä akustisia keinoja käyttäen on mahdollista tehdä oikeasti "flätiltä studiomonitorilta soundaavat luurit" (johon Sonarworks tähtää), ilman kompromisseja. Mitäs jos vasteen korjaus tehtäisiin suoraan ulkoisessa dacissa/vahvistimessa ilman puuseen apuja, olisiko tämä herran mielestä hyväksyttävää vai mersumiesten pilkkaa? Varmastikin tulevaisuudessa arkipäivää.

  Tietysti yksi vaihtoehto on jotkut customit in-earit, joissa akustiset haasteet ovat ehkä paljon vähemmässä osassa. Eipä ole tullut vielä kokeiltua, niin ei voi sanoa juuta tai jaata hyvyydestä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2016
 9. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuuloke on äärimmäisessä lähikentässä kuunneltava minikokoinen yksitiekaiutin. Sillä ei ole (tärkein alleviivattu)

  -huoneakustiikkaan
  -monitie-rakenteeseen
  -säteilykäyttäytymisen hallintaan (suuntaavuuteen)
  -erilaisten kuunteluetäisyyksien erilaisiin vaatimuksiin

  liittyviä muuttujia vastassaan lainkaan. Myöskin

  -ulos kurmootettavan absoluuttisen SPL:n määrä on kuulokkeissa mitättömän pieni.

  Kuulokkeissa ei pelata kotelovirityksillä ja suuntakuvioilla ollenkaan: kaikki ääni lähtee elementistä ja kunnon HiFi-kuulokkeissa koko kuppi eliminoidaan vaan suoraan hiiteen resonoimasta käyttämällä ns. avointa rakennetta. Näin kuulokkeen ääni tehdään käytännössä kehittämällä sen elementtiä. Koska juurikaan muuta ääneen vaikuttavaa kehittämistä siinä ei olekaan. Sen sähköakustinen haastavuus voisi vastata kaiutinpuolen vaikeusasteeltaan asiallisen diskanttielementin kehittämistä.
  No mitä jää viivan alle? Kaiutinpuoleen verrattuna iso kasa hemmetin vaikeasti hallittavia muuttujia eliminoituu kuulokkeessa itsekseen. Ei pitäisi olla alan erikoistoimijoille liian vaikea pala viilata se yksi ainut jäljelle jäänyt muuttuja, neutraaliin akustiseen outputtiin tähtäävä pikkudriveri, paikalleen ilman tahallisia viistelyjä.
  HD 800:ssa eniten minua hiertänyt äänellinen kurttu, se preesens-alueen laakea vaimentuma ei ole mikään vahinko. Senkku saisi hoonattua sen hiiteen ihan sähköakustisilla menetelmillään, jos vain tahtoa neutraalin äänen tekemiseen olisi. Nythän sitä tahtoa oli jo uutuusmallissa ilmaantunutkin sen toisen (pienemmän) ongelman, diskanttikirkastuksen, poistoon.  Alabasson toiston painottaminen kuulokkeessa kuin tavallisessa kaiutinkuuntelussa, on yhtä viksua kuin vaatisi autoltaan hyviä lento-ominaisuuksia. Kuulokkeet + alabasso / autot + lentäminen eivät vaan kertakaikkiaan ns. liity yhteen. Lisää pelkästään säröä toistoon, alabassoa kunnolla aistiva anturi (kuuntelijan kroppa) on luureilla offline-tilassa aina & automaattisesti. 20 hertsiin ulottuvan kuuloketoiston vaatiminen ei näin ole kovin käytännöllinen/älykäs vaatimus.
   
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 097
  Saadut tykkäykset:
  359
  Siis ääniteho on mitätön. SPL (Sound Pressure Level) saadaan kuulokkeille hyvinkin korkeaksi.
   
 11. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kyllä, aivan. Hyvä kun korjasit. Mutta jäisi SPL:kin pieneksi jos se mitattaisiin samalla tavalla kuin kaiuttimista, esim. metrin tai kahden päästä elementistä, ilman kupin akustista sulkua.
   
 12. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 097
  Saadut tykkäykset:
  359
  Ole hyvä.
  Toki, mutta kuulokkeita nyt ei yleensä kuunnellakaan parin metrin päästä, paitsi junassa jonkun ääliöteinin luukuttaessa b(eatsAudio) -luureillaan itselleen kuulokojeen 20 vuotiaana. :D
   
 13. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  698
  Saadut tykkäykset:
  25
  Ajattelin että ois ollu sellanen kerta sijotus niin ei ois tarvinu murehtia loppuelämän aikana uusia luureja. Suurimman siivun itsellä vie kuitenkin telkkarin katselu, jossa huomasin että monessa ohjelmassa oli jotain pientä häikkää äänen kanssa, mutta eniten ärsytti tiettyjen juontajien äänet (niin hassulta kun se kuulostaakin).