Sennheiser HD 800

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Maverick, 19.10.2009.

 1. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kaivoinpa biasit ja hihi-glamourit HD 800:n suhteen puhtaaseen nollaan valahtaneena vanhan reference-Haiseri HD 600:n varastosarkofagistaan ervastilaiseen Viimeiseen Koekuunteluun Isohaiseria vastaan. Ja voi kilin utareet mitä meni tekemään. Paineettomasti ja ilman juuri ostetun 1000 €:n kuulokkeen biasia, tämähän pätkii HD 800:sta turpaan tärkeimmillä osa-alueilla!
  Vanha sotanorsu on ainakin 5 dB vähemmän ärhäkästi volumesäätimeen reagoiva, mikä pitää hyvittää sille testausjärjestelyssä. Muuten se kuulostaa HD 800:een verrattuna aneemiselta paskalta ja häviää välittömästi. Volat kompensoituna tilanne kuitenkin muuttuu.

  HD 600
  +HD 600:n ääni on kertakaikkiaan neutraalimpi. Keskialueella ei ole kuoppaa eikä diskantti viiltele rappiohifistin korvaa. Tästä seuraa suoraan tai epäsuorasti pitkä litania käytännön hihi-hyveitä: oikeampi tonaalinen sävy, akustisen tilan oikeammanlainen avautuminen, läsnäolon tunnun lisääntyminen jne.
  +Rakenteeltaan eräänlainen käytännöllisen toimivuuden taidonnäyte, modulaarinen ja helposti huollettava kuin Volkswagen. Kusetus-Endin tuoksua ei ole ilmassa.
  -Vanha tuttu rutistuksen tunne korvilla, korvien hierominen/tähtäily kunnolla kuppinsa sisään session alussa, päälaelle kuuntelun aikana hiljalleen hiipivä lievä pakotuksen tunne jo yhden TV-sarjan jakson aikana... HD 800:sta tuli pukemismukavuuden suhteen jo ikävä.


  HD 800

  +Ergonomia. Panta ei pakota päälakea eikä kupit purista kalloa kasaan. HD 800:n pitäminen päässä on hifistin hipiälle yhtä juhlaa.
  +Ergonomia, osa 2. Ei tarvitse asetella päähän lainkaan; heittää vaikka kierteellä vaan suoraan korville. Valtavan kokoinen kuppi nielaisee korvan uumeniinsa ilman asetteluja PnP:nä.
  -HD 800:n keskialue välillä 1 - 4 kHz on kuin onkin hieman lurpallaan. Siihen tottuu aikansa kuunneltuaan, mutta paljastuu verrokin avulla. Näkyy vasteessa erittäin selvästi, ja paljastuu myös kuuntelussa neutraalin verrokin avulla. Yritin vuosia kieltää tämän olemassaolon, mutta kyllä se perkele nyt siellä vain on. :(
  -HD 800:n diskantissa on "kristallikirkastus" -tyyppistä taajuuskorjausta muistuttava tiltti. Luo vaikutelmaa uskomattomasta erottelusta ja "nopeudesta". Mihin moni hifisti (minä mukaanlukien) lankeaa. Siihen tottuu aikansa kuuneltuaan, mutta paljastuu verrokin avulla. Näkyy vasteessakin ihan selvästi, yritin vuosia kieltää myös tämän olemassaolon. :(
  -Kusetus-Endin rankki pölähtää aika tavalla. HD 800:n varaosahintoja: johto 220 €, kuulokeliitin 52 €, korvatyynyt 85 €...


  +- HD 800:n basso saattaa olla hieman ulottuvampi, mutta kys. taajuuksista (alabassosta) nyt ei ole kuulokekuuntelussa iloa noin muutenkaan, humputtaa vain THD:ta ylöspäin. HD 600:n bassossa on vastineeksi kuulokkeilla jopa hyödynnettävää ki-ki-ki-kickass slammia paremmin.


  Kokoavana yhteenvetona Sennheiser HD 600 on perkeleen hyvä kuuloke. Itkien sen tunnustan, mutta siinä on parempi ääni kuin HD 800:ssa. :( :(
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2015
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  Et sanonut äänikuvasta mitään. Eihän äänentoisto nyt pelkkää taajuusvastetta ole...
   
 3. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30

  HD 600:n äänikuva ei ole niin leveä kuin Isohaiserissa, mutta on vastineeksi syvempi ja stereokannan asioita tarkemmin pin-point -paikantava. HD 800:lla tunnetta akustisen tilan syvyysulottuvuudesta ei muodostu käytännössä ollenkaan.

  HD 600:lle tekee mieli antaa HANAA aivan koko ajan. Ehkä paras huipputoistimen merkki... yllätyin itsekin miten kovaa tuli parissa viime sessiossa päästeltyä. HD 800:lla ainakaan minun pää ei kestä kovin runsasta irrottelua. Kuuntelukankkunen iskee laser-diskantin takia nopeasti. Pidin tätä aikaisemmin äänitteiden ongelmana, mutta syy taitaakin löytyä ihan playback-puolelta...
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  Ihmiset puhuvat usein kuulokeiden kohdalla "leveistä äänikuvista" määrittelemättä, mitä sillä tarkoitetaan. Voiko esim. monoääni olla leveä? Millä tavoin kuulokkeet muokkaavat äänestä erilevyisen? Mistä sähköakustisesta ilmiöstä siis puhumme?

  HD 800 elementithän on etuviistossa vinottain tekemässä äänestä enemmän eteenpäin työntyvän, kun taas HD 600 omaa "vanhan" tyylin ratkaisun, jossa ääni tulee paljolti sivulta. Siinä mielessä kommenttisi kuulostavat omituisilta, luulisi asioiden olevan juuri päinvastoin (en on koskaan kuullut HD 600-kuulokkeita, joten paha laittaa omaa mielipidettä niistä pöytää).

  Stereokuvan pin-point-paikannukseen vaikuttaa eniten käytetty crossfeedaus. Ilman crossfeedausta useimmat äänitteet pirstoutuvat millä tahansa kuulokkeilla sirpalemössöksi miten sattuu. Juuri oikealla tavalla crossfeedattu ääni tekee äänikuvasta vaikuttavan luonnollisen ja aidon kuuloisen vähän binauraalisten keinopää-äänitysten tapaan ja liian voimakkaasti crossfeedattu ääni on kuulokkeilla äänikuvaltaan monomainen, voimakkaasti akustoitua huonetilaa muistuttava.

  Tarvittava crossfeedaustaso riippuu äänitteessä olevasta spatiaalisen särön määrästä. Käytännössä tarvittava crossfeedaustaso on välillä -11 dB (spatiaalisesta säröstä lähes vapaat äänitteet) ja -1 dB (spatiaalisen särön totaalisesti raiskaamat äänitteet, esim. stereophoniseksi downmiksatut monikanavaiset elokuvien ääniraidat jossa varsinkin takakanavien informaatio synnyttää voimakasta spatiaalista säröä downmiksattuna).

  Crossfeedauksen tason "oikeellisuus" on aika helposti kuultavissa, koska aivomme reagoivat spatiaaliseen säröön voimakkaasta, jotkut saavat spatiaalista säröstä jopa päänsärkyä. Noin 2 dB tarkkuus on riittävä ja liikkumalla optisen tason ympärillä vastaa jossain määrin sitä, että muuttaa kaiuttimien kohdistusta kuuntelupisteeseen huoneessa.

  Olen kuullut HD 800 luureja vain hätäisesti Hifimessuilla jollain eteerisellä jonninjoutavalla popilla, joten en osaa sanoa mikä on akustisen tilan syyvyysvaikutelma. Vaikea uskoa, että se olisi heikko.

  On totta, että HD 800 on kirkkaampi luuri. HD 700 taitaa olla vielä kirkkaampi. Äänitteissäkin on ongelmia, toisissa paljonkin. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, että kuuntelu HD-600 luurilla maistuu. Maineikas kapistus.
   
 5. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30

  Kuulokkeitten erilaisissa äänikuvissa puhutan aika pienistä asioista, koska kaikkien kuulokkeiden äänikuvan perustyyppi on melko samanlainen. Kuulokkeet päässä pidempään eläneet kuitenkin tietänevät mistä puhutaan. HD 800:n piirtämänä kuva kuulostaa hieman isommalta, leveämmältä. Johtunee e-akustisesti siitä, että sen driverit ovat hieman kauempana korvasta ja vähän etuviistossa.

  HD 600:n parempi paikannustarkkuus korvien välisellä leveysakselilla ja otsan ja takaraivon välisellä syvyysakselilla johtunee sen kompaktimmasta äänikuvan kokonaishahmosta (em. elementtisijoittelusta) + selvästi luonnollisemmasta >1kHz:n taajuusbalanssista. HD 800 maskeeraa piiloon 1-4 kHz:llä piileskeleviä syvyydestä kertovia pieniä vihjeitä. Asiaa auttaa aika paljon sekin, että HD 600:lla kuuntelijan pää kestää äänitteiden sisällön pikkuyksityiskohtien tarkastelua reippaalla volumella vaikka kuinka pitkään, HD 800:lla taas ei. Kunnon volumella asiat vain kuulee paremmin.

  Kuulokkeitani syöttää Corda Classic crossfeed päällä, jumpperilla korotetussa maksimissa koko ajan. Kestän paljasta peltorfeed-kuulokestereota alle minuutin, sitten lentää kuuntelulaatta. Hirveää kidutusta, tuohon se kuulokekuuntelu monella hyytyy. Kunnon crossfeed pitäisi olla EU-direktiivinä pakollinen kuulokelaitteistossa kuin katalysaattori autossa.
   
 6. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  Crossfeedauksen tarve vaihtelee äänitteestä toiseen. Silloin tällöin tulee vastaa äänite, joka on spatiaalisesta säröstä vapaa ja toimii parhaiten crossfeed off (esim. Jecklin Disk-mikillä äänitetty tavara voi olla tällaista). Näitä on kuitenkin hyvin vähän. Yleisempää on, että crossfeed pitää olla tapissa.

  Meikäläisellä on 6 crossfeed-tason + off valinnalla varustettu suunnittelemani ja rakentamani kuulokeadapteri AV-vahvistimen B-kaiutinliitännöissä, antoimpedanssi 1 Ω. Tällä ajetaan HD-598 luureja ja tyytyväinen olen. Systeemin hintalaatusuhde tuntuu olevan kohdallaan (250 eurolla upeaa kuulokeääntä).

  Meikäläisellä inhoreaktio tulee 1-20 sekunnissa riippuen äänitteen spatiaalisen särö määrästä. Crossfeedin kytkentä päälle tuo ihanan "kuuntelurauhan", piruorkesteri hyppää olkapäiltä etualalle ja korvalehtien äänellinen kutittelu loppuu.

  Kuulokekuuntelussa on ollut historiallisesti kaikenlaisia rasitteita. Muutama vuosikymmen sitten kuulokkeiden äänenlaatu jätti toivomisen varaa ja ergonomiakin saattoi olla puolitiessään. Monen kohdalla spatiaalinen särö on edelleen mukana muiden asioiden jo korjaannuttua ja ilman että asiaa edes tiedostetaan.

  2000-luku toi 80-luvun "Walkmaniaa" laajemman mobiilin kuuntelun, mikä näkyy kuulekkeiden teknisissä arvoissa alempina impedansseina. Kuulokelähtöjen impedanssi pitäisi alentua samassa suhteessa, tai vielä enemmän, jotta damping factor olisi tarpeeksi iso ja ääni on särötön ja tarkka. Crossfeed on raivostuttavan harvinainen ominaisuus ja raivostuttavaa on myös ihmisten välinpitämättömyys spatiaalisen särön ongelmasta. Crossfeedin pitäisi olla pakollinen siinä mielessä, että ilman sitä tavara ei mene kaupaksi. Kaikkien pitäisi osata vaatia sitä. Hifi kouluaineeksi uskonnon tilalle!
   
 7. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Eipä ole tullut vielä tähän mennessä yhtään kertaa tarvetta vähentää crossfeedia. Nyt kirjoitushetkellä olen käyttänyt erilaisia crossfeed-ratkaisuja kuuntelussa vähän yli kuusi vuotta. Tosin; omituista taidemusiikkia en käytä ollenkaan. Käyttö on TV-sarjaa, leffaa, pelejä, sekalaista tavis-populaarimusiikkia.
   
 8. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuukauden tiukkojen testikuuntelujen jälkeen on kyllä sanottava entistä syvemmällä rintakarvaäänellä, että epäneutraalimman "etäytetty kristalli" -sävyn lisäksi HD 800:lla äänikuva ja yleinen immersio on selvästi HD 600:sta huonompi. Ehkä kuulokedriverin sijoittaminen kupissaan korvan suhteen etuviistoon ei vaan toimi käytännössä?

  Niin tai näin, HD 800 häipyi tänään virallisesti laatikkoonsa systeemin äänentoistajan pallilta. Sen tehtävissä jatkaa HD 600.
   
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  Meikäläisellä on HD 580 ja HD 598 (eli tavallisen lotossa voittamattoman palkansaajan kuulokkeet, joissa on suuri hinta/laatusuhde), jälkimmäisessä siis driverit etuviistossa. Tuon parivaljakon perusteella etuviisto sijoitus on äänikuvan kannalta edullinen ratkaisu.

  Myy HD 800 pois jos et tykkää. Jälleenmyyntiarvo lienee korkea. Hanki toinen HD 600 tilalle varavehkeeksi, kun se näköjään on unelmiesi äänentoistin.

  Mitäköhän tuumaisit Sennheiserin uudesta Orpheuksesta? Hintaa vaivaiset 50 000 euroa. :p
   
  John-117 tykkää tästä.
 10. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Joo, myyntiinhän nämä menee. Ei voi mitään. Vielä on kuitenkin ohjelmassa edesmenneen referenssin valvojaiset avoimen säilytyslaatikon äärellä ja viikon suruaika. :(


  Vaikuttaa timantti-Rolexin kuulokeversiolta. Ei taida olla pragmaatisen käyttökuulokkeen kanssa enää mitään tekemistä; vessapaperirullan tilalla pöntön vieressä pankkiautomaatti, kuuloketelineessä tämä... :D
   
 11. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  [​IMG]
  Tässä vielä käppyrän muodossa, mikä HD 800:n äänessä kävi hifistin kuulohermoon. Vaste on suomeksi sanottuna ja kaunohifistiseen kieliasuun puettuna täysin päin persettä. Pätee myös Senkun toiseen uutuusmalliin, HD 700:een.
   
 12. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noh onneksi käppyröitä voi aina muokata. Esim maanmainiolla Sonarworks VST-plukarilla, josta löytyy isohaiserillekin presettiä. HD600 saa edelleen makoilla tuolla laatikossa, kyllä se isoveli tuunattuna kuulostaa niinmmaan makoisalta. Ei sillä että pikkuveli kaukana olisi.
   
 13. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Epäneutraaliksi "nurkan takaa" -veisaajaksi natiiviviritetyn ökykuulokkeen equttaminen "VST-plugarilla" menee minusta ihan pikkuisen (=aika paljon) ns. epäkäytännöllisen puolelle: toimiiko se edes kaikkien toisto-ohjelmien kanssa? Tietokone ei ole sitäpaitsi ainakaan minulla suinkaan ainut äänilähde.
  HD 600:sta ei tarvitse equttaa. Sen pukemismukavuuskin on taas löytynyt, piti vaan vähän muistella miten se puetaan oikein; kuppien pystynivelöinti käännettynä sanka kupin takaritilöitten tasolle, ensin toinen korva kuppiinsa ja sitten pantapehmustetta vasten vetäen toinenkin korva kuppinsa sisään. Näin puettuna se ei ala pakottaa kalloa pitkässäkään sessiossa l. ei juurikaan häviä edes ergonomiassa HD 800:lle.

  Viiden vuoden seikkailu HD 800:n kanssa opetti minulle sen, että jatkossa luen taajuusvasteita entistä tarkemmin. Jonkinlaisena referenssinä sitä pitäville en voi muuta kuin nauraa räkänaurut päin näyttöä korotetulla SPL-tasolla.
   
 14. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullapa on. Aina ei voi voittaa. :p

  Ehkäpä tuo tuleva HD800S sisäänrakennettuine resonaattoreineen korjaa nämä murheet konevammaisillekin. Vähän turhan tyyriiksi vaan tulee kun tuputtavat sitä XLR-kaapelia pakkopullana "kaupan päälle".
   
 15. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Samanlainen audiopilistien tms. tissiposkien kuuntelumasennuksen hoitoon tehty vaimennus näyttää olevan ennakkotietojen perusteella siinäkin. Toivon hartaasti neutraalin toiston vielä joskus palaavan takaisin muotiin... :(

  Itse jään nyt, luultavasti aika pitkäksi aikaa, kuuntelemaan HD 600:lla. Se tekee jo asiat minulle riittävän oikein l. aivan hemmetin hyvin. Nurkan takana mahdollisesti vaanivan "vielä paremman" kuuloketoiston perässä hiihtäminen ei enää kiinnosta.
   
 16. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  [​IMG]

  Uuden isohaiserin vaste näyttää samaan tyyliin muotoillulta kakkakikkareelta kuin edeltäjänsäkin. Äksyjen äänitteiden silotusta on selvästi taas haettu l. audiopilistin pers... korvan lipsuttelu on progress; "ruskea kieli, iloinen audiopili-mieli". HD 600 näyttää ei-nuoleskelevaa tarkkailuluurin mallia uutuuksille.
   
 17. Padex

  Padex Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rupesin tuossa miettimään, kun monessa muussakin luurissa on käyrä laskeva 1kHz-5kHz ja piikkaava 8kHz ~ 9kHz:n kohdalla, että kuuluuko se ollakin niin? Miksi näin on myös AKG K550:n kohdalla? Equtin 8kHz:in piikkiä pienemmäksi ja paransi toistoa se, mutta sitten esim. 3kHz:in desibelien nosto "neutraaliksi" sai kuulostamaan musan pahviselta. En ole HD600:sia vielä kuullut, mielenkiintoista olisi kuunnella. Tuskinpa se kovin pahvinen on se soundi vai mitä?

  Tästä sain osviittaa:
  http://www.innerfidelity.com/conten...0-sealed-headphone-page-2#lQjPPyyVSZMFb4Qh.97

  Ja lisää kun tutkii, niin todellakin näin on. Eli HD600 vaste ei kuulostakaan neutraalilta korvaan vaan HD800:n!

  http://www.head-fi.org/t/708803/why...evices-why-is-the-high-end-have-lots-of-peaks

  Tässä korvannipukalta mitattava vaste (viulun vingutusta):
  http://en.goldenears.net/en/files/attach/images/252/464/554421849cb29cdf3175f5a0f414c281.jpg

  Huomatkaa 1-5 kHz:in "piikki" ja 8 kHz:in alamäki! Nyt insinööri ajattelee, että kuulokkeiden vasteeseen täytyy tehdä kompensaatio, eli lasketaan tuota 1-5 kHz väliä ja nostetaan 8 kHz:n kohdalta toistoa. Jopa tulee neutraali! Tää ei ole tietysti kaikille ihmisille sama, kun joillakin on erimuotoiset korvakäytävät, mutta 80-90%:lle veikkaisin että passaa.

  Eli näin arvoitus Touhulassa ratkesi!
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2016
 18. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Voin kertoa viiden vuoden kokemuksella, että HD 800 ei kuulosta neutraalilta. Vaan preesens-alueltaan vaimennetulta kirkastus-miellyttäjältä. Juuri kuten vaste kertoo. HD 600:n ehjän kokonaiseen ja luonnollisen tasapainoiseen toistoon jää kunnon hajurako.
  Viimeisen kerran niitä päässäni pitäessäni, ennen uudelle omistajalleen paketointia, minua vaan vitutti ns. Todella Paljon minkä saksalaiseksi huipputekniikaksi naamioidun epäneutraalin kusetuksen kanssa sitä tulikaan viisi vuotta kuunteluaikaansa tärvättyä.

  Kuulokkeiden vasteruttujen oikominen pitäisi tehdä mittaamalla kuten kaiuttimillakin. Korvakuulolta ei tule kunnon tuloksia. AKG K550:ssa on nykyään tyypillinen, "kaupallisesti rauhoitettu" soundi. Ei ole neutraalia nähnytkään ja alapäässä särö nousee liikaa.

  Innerfidelityn ukkelin jutuissa on asiaakin, mutta paljon niitä selvästi ohjailee kaupalliset vaikuttimet. Kenen mainosdollareita saat, sen vastevinksotuksia kehut.

  Eikä kuulokevasteita voi noin ajatella. Muuten kaiuttimissa pitäisi käyttää samaa menetelmää. Se tiedetään että luurien bassopäässä on oltava n. 5 dB nostoa (suhteessa keskeisimpään keskialueeseen) psykoakustisen bassohävikin (ihokontaktin puuttumisen) takia ja vasteen pitää laskea kohti diskanttia. Mitään tuommoisia epälineaarisia lotkotuksia ja piikityksiä ei todellakaan saa olla.
  Valmistajat veivailevat kuulokkeidensa vasteita mikä minnekin, koska ääni on näkymätöntä ja 99% asiakkaista siitä ymmärrä oikeasti juurikaan mitään. Melkein kaikki menee läpi, ja kassakone kilisee sitä kovemmin mitä erikoisemmalta (tietyissä rajoissa) kuulostaa. Harmaan neutraaliuden aikaansaamiseksi joutuisi panostamaan teknisesti enemmän ja tätä kalliimpaa tuotetta olisi sitten vaan vaikeampi myydä värityskirjan rapinaan tottuneille asiakkaille. Kaupallista tuplapersnettoa siis luvassa. Tämän takia ymmärrettävää, että valmistajat työntävät vaan uutta värityskirjapoikien kuuloketta linjalta. Senkulla sitäpaitsi on jo todellisten äänitarkkailu- yms. HiFi-asiakkaitten varalle mallistossaan HD 600. Edelleen täydessä iskussa, ei siinä mikään sillä tavalla vanhene koskaan. Pohjatyöt yms. R&D -insinööribisnekset on aikanaan tehty sen kohdalla niin hemmetin oikein.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2016
 19. Padex

  Padex Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulokevasteet pitää ajatella toisin kuin kaiuitinvasteet. Tämä on ihan perusjuttu kaikilla valmistajilla.
  Tässä TKK:n tutkielma, näitä löytyy "pilvin pimein".
  http://docplayer.fi/12832219-Korvak...-1-johdanto-2-simulaattorit-ja-keinopaat.html

  http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-...nappikuulokkeet/tm-1114-aanenlaatu-puntarissa

  Oletko saanut Sennheiserilta sertifikaatin taajuusvasteesta? Jokaisen HD800:n taajuusvaste mitataan keinopäällä vissiin ja sarjanumeron perusteella saa tuon vasteen ja sertifikaatin itselleen. Luulis etteivät "kaupallista" vastetta hae kuisteskaan?

  http://www.head-fi.org/t/433059/sennheiser-hd800-certificate-for-frequency-response-arrived

  Tässä tyypillisen kuulokkeen taajuusvaste, muistuttaako HD800:aa?
  http://www.riffi.fi/artikkelit/toimituksen-tietolaari/miksaus-kuulokkeilla-oma-lajinsa-osa-1
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2016
 20. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Joo, ne parit erikoisjutut kuulokkevasteessa on. Mitkä edellisessä jo tuli listattua. Mitään tuollaista erikoisveistelyä ei saa olla. Tai kaapeliviidakko raikaa värityskirjan taikaa kun menee keturalleen; syntyy ns. reference audiopili-headphone.
  Olihan minulla se HD 800:n sertifikaattikin, piti oikein sarjanumerolla tilata Saksasta. Juuri tuollainen RTA-legopalikkatason resoluutiolla mitatun näköinen, oudosti painotettu/tasoitettu karkea porras-graafi Kalevi Sennheiserin allekirjoituksella. Siitä näkyy täsmälleen samat vinksotukset kuin tuosta HeadRoom:n mittauksesta, vaikka niitä on yritetty peitellä weirdolla tasoittelulla ja naurettavalla resoluutiolla. Hyödytön ja todella turha dokumentti, puhtaana tarkoituksena valaa uskoa "laatutuotteesta" tekniikan lumiukkelin tasolla kuuntelevaan audiopili-asiakkaaseen.

  HD 800 on aika puhdas audiopili-tissiposkille kehitetty miellytystuote. Sitä ei edes markkinoida äänitarkkailuun, masterointiin tms. oikeasti neutraalin kuulokkeen tehtäviin. Jos ei ole jo tullut selväksi, niin minullahan siis oli HD 800 käytössäni vuosina 2010-2015. Olen kuunnellut sillä tuhansia tunteja, joten voin sanoa aika varmalla kokemuksen rintakarvaäänellä tietäväni sen soundilliset lotkotukset aika kattavasti. Joo, valitettavasti kyllä. Paremmin kuin Innerfidelity, paremmin kuin Head-fi orgin ostomaanikkokerho tai kaikenmaailman sekalaisten online-reviewerien kiimaa tihkuvat reviewit yhteen reviewattuna. Esim. tuo Innerfidelityn Full-Size Open Headphones - Fall of Fame -ylistys HD 800:sta on täyttä kaupallista sontaa. Ei voi kuin hymähtää ja nauraa röhäyttää päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2016