Sennheiser HD 800

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Maverick, 19.10.2009.

 1. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pähkinänkuoressa, kaksi kuuntelijaa, molempian arvio *****/*****
   
 2. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki on suhteellista. Tonni hifiin tuntui 5 vuotta sitten valtavalta summalta, 2009 hifiin ja kotiteatteriin meni 4-5 tonnia. Jos suhdanteet ovat suotuisia, käytän viimeistään 2011 toiset 5 tonnia. Ja auton arvo on varmaan korkeintaan 5000 enkä sitä haluaisi vaihtaa ainakaan pariin vuoteen.

  Kuulokehifismi ei ole minun juttuni mutta halpa hinta tonni on ketjun tärkeimmästä laitteesta.
   
 3. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, mega-Haiserin testi on luettu. Mittaustuloksia ei tällä kertaa nähty, mikä oli ikävää.

  Jutun kirjoittanut toimittaja oli häiritsevästi jostain Hifimaailma Talent -09:stä löydetty uusi jaarittelija, kaipaisi vielä selvästi jatkokoulutusta reaaliäänentoiston maailmaan. Jotain ihme kitinää bassottomaan ja diskanttia korostavaan AKG K702 -vertailukuulokkeeseen verrattuna mutta silti "viisi tähteä". "Läskibassossa ei luonnollisesti ole yhtä hienosti atakkia kuin 702:ssa parhaimmillaan", väittää hän. Atakkia my ass, AKG:n hieno "ättäck!" on luonnollisesti pelkkää luuviulubasson alas rullauksesta johtuvaa keskibasson vaimeutta. Mikä ko. ääni-auteurille näin tiedoksi saatettakoon the referenssin mahd. pikaista re-checkiä ajatellen, luonnollisesti.


  P.S. Jatkossa näitä kuunteluita ei sitten kannata tehdä luonnollisesti vaan ihan normaalisti sisätiloissa kuulokkeet päässä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2010
 4. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten olisi enemmän itse kokeilu ja vähemmän turhasta arvostelevaa lätinää? Kyseiset kuulokkeet saa puhelinsoiton avuin kotitestiin, siitä vain kuuntelemaan (EMUN korttikin jo absoluuttisena ajurina valmiina?). Ei varmasti ole liian vaikea päätös yrittää itse kuunnella itse onko se parempi kuin edellinen referenssi ja päättää asia sitten? Etkä itse kuuntele atakkia tai muuta musiikin olennaista osa-aluetta kun kuuntelet? Miten muutenkaan sitä voisi äänentoistolaitetta kuvata kuin musiikkiin liittyvin termein?

  Vai pitäisikö kuunnella taajuuspyyhkäisyä ja miettiä, että kyllä viuhuu tasaisesti?
   
 5. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kyllähän minä tuossa vuoden päivät noitten referenssiluurien täsmälleen samanlaista sisarmallia (K 701) kerkesin kuunnella joten tiedän niiden soundin melko hyvin. AKG:n bassotoisto on reippaasti tiltissä "nopeitten" yläbassojen suuntaan, varsinaisen powerin ja fortumin välittävä keskibasso toistuu vaimeasti. Näen rivien välistä että tuossa verrattiin toistoa suoraan AKG:n "nopeaan" yläbassonapsutus-bassoon.


  Niinkö? Kenelle pitää soittaa? Johonkin 0700 -numeroon?

  Täällä äänentoiston perslävessä noita ei testattavaksi näytille tule milloinkaan. Ei ole niin kova hinku päivittää että lähtisin satoja kilometreja ajelemaan noiden perässä jonnekin jorpakkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2010
 6. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mulla on nää testissä ja tänään oon muutaman tunnin kuunnellu. Verrokkeina on HD600 ja AKG K240DF luurit. Kuuntelen mäkkiläppäriltä ja äänikorttina on Motu UltraLite.

  Onhan näissä kasisatasissa ihan törkeän hyvä soundi! Ero HD600 on aika iso. Kun ensin kuunteli HD600 niin soundi oli ihan hyvä, mutta kun vaihtoi luureja, niin tuntui kuin ois otettu vaikut korvista. Ekat luurit joilla ainakin kuvittelee kuulevan basson oikeassa balanssissa.

  Kovempaa kuunnellessa joillain levyillä alkaa ottaa yläpäät korviin, mutta se on levyjen vika, ei kuulokkeiden. Röyksopin Junior levyllä on muutamassa biisissä aika hyvät soundit ja niitä voi näillä luukuttaa ihan täysillä.

  Musiikin kuunteluun en tän hintaisia luureja koskaan ostaisi, mutta musiikin tekemiseen nää on aika ässät. Jos yhtä tarkan soundin haluaisi muuten, niin se vaatisi parin tonnin skobeja ja vielä kalliimpaa akustointia. Paria biisiä miksaan näillä uudestaan ja tarkkuus on parempi kuin studion geneleceillä.

  Ennen ostamista testaan kyllä muitakin luureja. Nää on kuitenkin niin kalliit että vähän voisi laadusta tinkiä jos hinta edes puolittuisi. HD600 ei kyllä tarvii enää kuunnella :D
   
 7. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tää muuten ei pidä paikkaansa laisinkaan. Ihan sama vaikka kuunteli 128kb MP3 tiedostoja, niin soundi ero muihin luureihin oli valovuosia. Paskakin kuulostaa paremmalta hyvillä luureilla ;)

  Tonni on kyllä suolanen hinta, mutta luurien palautuksen jälkeen paluu arkeen on aika karu :( Hinta on aika suhteellinen käsite. Mä oon muutenkin hankkimassa himaan uusia monitoriskobeja mitkä maksaa vähintään tonnin kappale. Luureilla pääsisi puolet halvemmalla + niitä voi käyttää missä vain, kun taas skobet pitää olla oikeaan paikkaan viritettynä akustoidussa huoneessa.

  Perkele, ei olisi pitäny ottaa edes testiin :(
   
 8. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli katselet mieluusti suurennutlasilla paskaa? En kyllä aina ymmärrä sitä miksi paskaa signaalia pitäisi vahvistaa/kuulla tarkasti.:rolleyes:
   
 9. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mikäs niissä sitten mielestäsi on niiiiin paljon HD 600:ia paremmin?


  P.S. Tässä ketjussa on sitten käytössä Audio HypeBlock v. 3.0, vain 10% kerrotuista hehkutuksista läpäisee 8. asteen BS-suotimen l. saatetaan ehkä ottaa todesta. :D
   
 10. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Soundi. Ei oikeastaan mitään lisättävää. Lainasin noi tutulta musiikituottajalta joka on miksaillu HD600 jo pidempään ja se on aika samaa mieltä. Sitä ennen sen mielestä HD600 oli parhaat kuulokkeet ;)
   
 11. Scaha

  Scaha Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sanon heti alkuunsa etten tarkoita vinoilla. Jos ollaan sillä tasolla että tehdään vertailuja HD600/HD800 kuulokkeiden välillä niin täytyy pystyä kertomaan millä tavoin eroavat. Pelkästään yleisesti "soundi" ei millään tavoin riitä. Jos kirjoituksesi sitten taas nojaa tutun musiikkituottajan kokemuksiin niin kysäise edes häneltä millä tavoin hän kertoisi näiden eroavaisuuksista.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 592
  Saadut tykkäykset:
  159
  Kyllähän nuo HD800:t varmasti kannattaa ostaa mikäli niihin on varaa. Ainakin ne tuovat placebo-mielihyvää jos eivät sitten varsinaista ja merkittävää parannusta edellisiin kuulokkeisiin. Ymmärrettävistä syistä niiden, joille jo yli 200 euron kuulokkeetkin edustavat todella kalliita kuulokkeita, on taas sitten vaikea kuvitella miksi kukaan normaali ihminen (ellei sitten työnsä puolesta tarvitse huippukuulokkeita) haluaisi noin paljon rahaa laittaa kuulokkeisiin.

  Samankaltainen juttuhan se on noiden kaapeleidenkin kanssa. Niillä joilla on varaa laittaa yli 100 euroa yhteen kaapeliin voivat ostella niitä. Muut taas ostavat kaapelinsa toimiviksi todetuilta merkeiltä halvalla. Tässäkin asiassa ne ristiriidat yleensä syntyvät juuri sen takia, että jokainen mieltää itsensä samalle viivalle talouden suhteen. Kun sitten henkilö A, jolla on tilillään 15 000 euroa, rupeaa väittelemän henkilön B, jolla on tilillään 500 euroa, kanssa siitä kannattaako kalleimpia malleja ostaa, niin sen tietää mitä siitä helposti seuraa. :)

  Toki se tietenkin täytyy todeta, että HD 800:t ovat kai todistetusti jo tuomittu oikeasti hyviksi ja selkeää parannusta (moneen 200-350 euron malliin) tuoviksi kuulokkeiksi. Tilanne ns. snake oil -kaapelin kanssa on hieman toinen.
   
 13. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten toisaalla on todettu, valtaosa musiikista on pilattu jo tuotantovaiheessa paljon pahemmin kuin edes 128kb mp3 tekee :)

  128:a itse välttelen mutta kyllä silläkin jo erottaa hyvän ja huonon (ihan liikaa kompressoidun tai muuten pilalle tuotetun) äänitteen.
   
 14. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0

  Osaisitko kolmen (3) ranskalaisen viivan pikaerittelynä olla hetken subjektivisti ja tiivistää soundin osa-alueet missä HD 800 on mielestäsi selvimmin Über kuussataseen verrattuna?
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2010
 15. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Erottelu. Strereokuva. Tasainen taajuusvaste.

  Instrumenttien sijoittelu stereokuvassa erottuu huomattavasti paremmin 800 kuin 600. Basso on erittäin napakka ja kasassa ilman pienintäkään kuminan häivää. Suurin yksittäinen ero on 600 toistama rasittava yläpää taajuus jota ei tule 800 lainkaan. Joissain biiseissä ja kovemmalla volalla se häiritsee kunnolla.

  Ero on aika huomattava. Kyse ei ole mistään hifistelystä vaan eron huomaa kyllä ihan kuka tahansa. Mä en etsi luureja levyjen kuunteluun joten en etsi "miellyttävän" kuuloisia vaan etsin luureja jotka vastaisi mahdollisimman hyvin hyviä monitoriskobeja hyvässä tarkkaamossa.

  Luurit kuulostaa kuitenkin aina luureilta, mutta 800 on ensimmäiset jotka alkaa jo kuulostamaan kuin kuuntelisi kaiuttimia.

  Harmi vaan ettei ole varaa ostaa noita :(

  Uudessa Sound on Sound lehdessä on iso luuritesti. Siinä on mukana useammat senkut ja paljon muita. HD 800 rankataan kyllä parhaimmiksi, mutta myös kyseenalaistetaan 3x kalliimpi hinta seuraavaksi tulleisiin. Hyvät arviot saa myös HD650 ja Beyerdynamic DT880 Pro. Pitää ottaa molemmat testiin.

  Niin ja ennen mun mielestä AKG K240DF luureissa oli avara soundi ja hyvä erottelu :D No on niissä parempi kuin HD600:ssa. Bassoa vaan uupuu.
   
 16. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joillekin voi olla hankalampaa kuvata kuulemiaan asioita eksaktisti, ei siinä ole mitään erikoista. Voihan kuulovaikutelma olla jopa sellainen, että yksinkertaisesti musiikki ja sen sisältö on "helpommin ymmärrettävää" ilman sen suurempia taajuustasapainoselostuksia. Ei niitä mittarihifisti ja teknofriikki ymmärrä, mutta enemmän minä arvostan sitä kuin taajuusvasteeseen keskittyvää äänen pilkkomista pieniin osasiin.
   
 17. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Äänen "selittäminen" on aina vaikeaa. En kyllä itse ostaisi kuulokkeita vain lukemani perusteella sillä aika vaihtelevia mielipiteitä on liikkeellä. Eiköhän maahantuojalta tms. noitakin saa testiin jos vain kysyy.

  Mä en tiedä luureista hirveesti muutenkaan. En tiennyt ennen viikonloppua mitään HD600 tai HD800 kuulokkeista. Eli mitään ennakkoasenteita tai odotuksia ei ollut. Aloitin kuuntelemalla muutaman biisin HD600 sellaisia mitkä on mielestäni hyvin miksattu ja pari itse miksaamaani biisiä jotka tunnen erittäin hyvin. HD600 oli muuten hyvä mutta siellä oli se hieman riipivä ylätaajuus jonka tiedän oevan asiaankuulumaton. Sitä lukuunottamatta olisin ollut varsin tyytyväinen. Eikä sitä kaikessa musiikissa tietenkään ollut.

  Sitten vaihdoin HD800 päähän ja fiilis oli kuin olisi otettu vaikut korvista. Kuunteli hiljaa tai kovaa, niin ääni oli balanssissa. Suurin yksittäinen ero on että HD800 kuulosti vähemmän kuulokkeilta kuin HD600. Se on mulle suoraa taajuusvastettakin tärkeämpi asia. Mainittakoon että kuuntelin enimmäkseen eloktronista musiikkia. Röyksopin Junior levyllä on pari aika hyvää biisiä ja MA Mezzanine on yksi parhaiten miksatuista levyistä ikinä. Kuuntelin myös vähän ainakin Coldplayta ja Musea. Rokissa yläpää riipii eniten.

  Nyt lähtee AKG:t vaihtoon, mutta on aika ikävä valita toiset kuulokkeet kun tietää että parempaakin on tarjolla. Pitää vain tehdä valinta mistä on valmis eniten tinkimään.

  Toivotaan että HD800 tulee joskus massatuontantoon ja hinta puolittuu. Nyt kun niitä kasaa 12 ihmistä käsin saksassa, niin hintakin pysyy korkealla.
   
 18. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmm. Tämä voisi olla mahdollista uuden jättikokoisen ultramatala-THD:sen elementin ansiosta.


  Tämäkin voisi olla ihan mahdollista suurennetun elementin ja niiden uusitun sijoittelun tekemänä.


  Tätä en osta nikottelematta. HD 600:n vaste on jo aivan erinomaisen tasainen. Jotkut väittävät yläbasson tai alamiddlen OD:ta mutta he ovat väärässä. Tämä johtuu niitä syöttävän päätevahvistimen equttavan korkeasta antoimpedanssista tai tottumuksesta kajaritoistoon mistä huone on syönyt kyseisiä taajuuksia. Mikä on justiinsa kyseisillä taajuuksilla hyvin tavallista.

  HD:n 600 diskanttikin on erittäin puhdas jos näin on jo äänitteessä. Olisivatko tuottajakamusi yksilöt ottaneet damagea?
  Ota muuten huomioon että HD 600:n korvatyynyt saattavat pitää hieman mekaanista rapinaa vähänkään liikkuessaan yli kahden päivän parransänkeä vasten mitä äkkinäinen saattaa luulla diskanttisivuääniksi elementistä. HD 600:sta pitää kuunnella melko sileällä naamalla. Monenko päivän sängellä kuuntelit?

  HD 800:n sänkinaama-yhteensopivuus voi olla parantunut uudella alcantara-tyynypäällysteellä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2010
 19. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Damage on tietysti mahdollista tai sitten kyseessä voi olla maanantaikappale. Mutta kaveri sanoi että se pikku riipivyys on 600 feature johon ajan myötä tottuu. Kaikissa äänitteissä ei ole puhdasta diskanttia ja niillä sitä riipimistä varmaan tuleekin. Puhdas diskanttikin on suhteellinen käsite. Eri miksaajat ja masteroijat kuulee asiat ihan eri tavalla ja absoluuttista totuutta ei ole. Toki siellä ei saa olla ns. teknisiä virheitä, mutta varsinkin ylätaajuudet heittelee aika paljon biisistä, levystä, miksaajasta tai musiikkityylistä riippuen.

  Ei paljon lämmitä jos Sultans of Swing soi puhtaasti, mutta ei mikään uudempi kama. Nauhalle äänitetyissä levyissä ei sitä korkeinta yläpäätä ole koskaan ollutkaan.

  Pitää ottaa kaupasta testiin uudet HD600 ja testaa niitä. Tosin testaan myös DT880 jotka on satkun halvemmat, mutta ei välttämättä lainkaan huonommat. SOS arvostelija totesi jollei jo omistaisi HD600 niin DT880 olisi "no brainer". Mua kyllä kiinnostaisi HD650 hieman korostuneempi alapää. Sen oppii kyllä kompensoimaan miksauksessa. HD800 alapää oli niin napakka ettei siihen ole paljon lisättävää.

  Jos HD600 on niin hyvä niin mites sitten muut kalliimat kuulokkeet?
  Ei kai kukaan tonnia maksaisi jos 300e saisi parhaat luurit?
   
 20. Scaha

  Scaha Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kuunteluvaikutelmien kuvailussa on toki omat haasteensa josta riittäisikin keskustelua oman aiheensa verran.
  Kuitenkin voitaneen olla yhtä mieltä että puhuttaessa tälläisistä laitteista ja kokemuksista niin pelkästään "iso ero soundissa" töksähtää pahasti. Millä tavoin sitten kuvailla huomattuja eroja ja saako lukija kuitenkaan näistä jotain irti tai hyötyä on asia erikseen. Riittävä määrä yhteneväisiä kuuntelukokemuksia kertoo varmasti jotain. Ei kuitenkaan kuuntelukokemuksien utelu tai niistä keskustelu tarkoita että ilman omia kokemuksia vain luetun perusteella hankintoja pitäisi tehdä.