Sennheiser HD 600 - Ultimate Thread

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Mr Monk, 25.10.2007.

 1. Mr Monk

  Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän nämä luurit ansaitsevat oman threadin, siinä missä kaikki kuolleet tuotantoapulaiset yms puolijulkkikset.

  Ilmeisesti Suomessa (tai ainakin Plazalla) vain kaksi ihmistä omistaa otsikon mukaiset kuulokkeet, joten aiempia kokemuksia voi lukea vaikka tästä threadistä.

  Nyt kun olen tässä pari kuukautta kuunnellut noita senkkuja, ääni on tosiaan kirkastunut huomattavasti ja on muutenkin jotenkin erittäin läsnä. :)D )
  Ovat kyllä aivan käsittämättömän mukavat, kunhan ensin muotoutuvat pari päivää pään mukaan. Toimivat hienosti useilla eri musiikkilajeilla. Kaikista alimmat taajudet ehkä jättävät toivomisen varaa mutta ei niitä välttämättä edes kaipaa, musiikkimausta riippuen.

  Vieläkin ihmettelen, että 200 eurolla voi saada näin hyvää ääntä. Olisin säästänyt tuhansia euroja jos olisin oivaltanut kuulokekuuntelun hienoudet aiemmin.

  Elvikselle suurkiitokset hyvästä suosituksesta. :thumbsup:
   
 2. printf

  printf Guest Guest

  Liittynyt:
  19.07.2003
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhan sotaratsun HD600:n omistaja ilmoittautuu täälläkin!
  Loputtoman kaapeliväittelyn uhallakin uskallan ehdottaa, että kannattaa harkita Cardasin Headphone Cablea. Mitään analyyttistä virallista arvostelua en ole tehnyt, mutta sellainen boomyness katosi basso-osastolta. Aluksi tuntui että bassontoisto heikentyi määrältään, ehkä heikentyikin(?) mutta nyt se on hieman tarkempi ja äänikuvaltaan tasapainoisempi. Yläpää siistiytyi selkeiten.

  Tässä vähän aikaa sitten vaihdoin vielä äänikorttiin LM4562:t ja kuulokevahvistimeen LM49710-oparit, niin ei enää tule edes mieleenkään että näissä luureissa olisi sitä pahamaineista "veiliä". Yläpäähän on tullut puhtautta ja selkeyttä pikkutweakeilla.

  Cordan Operaa tai jotain muuta vastaavaa ns. yläluokan kuulokevahvistinta vielä kiinnostaisi testata, että kuinka suuri vahvistimen merkitys on ja missä mennään nykyisellä pelillä (PPA-vahvistin)
   
 3. John Doe

  John Doe Guest Guest

  Liittynyt:
  22.11.2003
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vuosia on tullut omistettua HD600:t. Johto meni kerran vaihtoon ja myös vasen kapseli (itse hajoitin :hitme: ) mutta muuten ei ole ollut ongelmia.

  Äänenlaatuun olen ollut hyvin tyytyväinen, mutta pakko myöntää, että jos rahaa olisi enemmänkin, tulisi ehkä ostettua AKG K701 tai vastaavat ihan kokeilun halusta.

  Vahvistimena olen käyttänyt Meier-Audion ariettaa ja toisinaan on suoraan kytkettynä Yamahan halpisvahvariin, joka ainakin tuntuu kuulostavan paremmalta. Vaikka mieli tekisi, niin tuskinpa tulee lähivuosina sijoitettua parempaan kuulokevahvistimeen, jonka melkeinpä joutuisi "sokkona" ostamaan kuuntelumahdollisuuksien puutteessa.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Ole hyvä vaan -- enkös sanonutkin, että mukavat ovat päässä. :)

  Itse olen jo vuosia tosiaan omistanut HD600:t, ja minulle ne edustavat kaikin puolin unelmakuulokkeita. Toki bassotoistossa puutteita on hyvinkin paljon, mutta milläpä kuulokkeella ei olisi -- ja toisaalta en ole "täydellistä" bassoa niin kaivannutkaan. Musiikkia en osaa niin kuunnella tämäntyyppisillä kuulokkeilla, mutta elokuvakäytössä ne ovat olleen aivan loistavat. AKG:tä, Beyeddynamiciä ja jopa Denonia monet suosittelevat, mutta minun on vaikea uskoa, miten kyseiset kuulokkeet voivat olla parempia ulkonäön, mukavuuden ja äänen suhteen kuin Sennheiserin kaksi huippumallia.

  Kuulokekaapeleita minulla on mennyt vuosien aikana rikki 4-5 kappaletta. HD600:n normikaapeli (tosin nyt käytössä on HD650:n kaapeli, jonka pitäisi olla vankempaa tekoa ja joka ei olekaan vielä mennyt rikki) on tunnetusti herkkä, mutta pakko tunnustaa, että aika usein minulla jää kaapeli tuolin jalan alle tai laatikon väliin, ja ajan kuluessa kertyvät nykäisyt kyllä tekevät tehtävänsä. Yleensähän HD600:n kaapeli menee rikki niin, että toisen kuulokeliitännän (yleensä oikeanpuoleinen) yhteys liittimen ja kaapelin välillä menee poikki. Jotkuthan kuulemma jopa juottavat liittimet kiinni kuulokkeisiin, mutta minusta ei tällaista DIY-henkisyyttä löydy. Mitä tulee printf:n kaapelisuositukseen, niin varmasti Cardasin malli on kestävä ja hyvä, mutta minun on vaikea uskoa, että se millään muotoa olisi sen 220-260 euron arvoinen (Mr. Hifin hinta). Taitaa siinä meikäläisen n. 110 euron QED:n HDMI-kaapelikin tulla monen "Biltema-kaapeli on paras kaapeli" tyypin uudeksi suosikiksi sen rinnalla.
  Joo joo... analoginen signaali vs. digitaalinen signaali... blaa blaa, mutta minusta yli 200 euroa kuulokekaapelista on kyllä sulaa hulluutta -- ellei sitten ole highendismiä harrastava.
  Tosin tekopyhä olen asiassa, koska kuulokevahvistintani ja läppäriäni/televisiotani (CRT) yhdistää Analysis Plussan hieno RCA-kaapeli. :D

  Kuulokevahvistimena minulla toimii Cordan HA-2 MKII, joka ajaa kyllä asiansa (Corda/Sennheiset&Beyerdynamic nyt muutenkin on loistava yhdistelmä, onhan ne tehty toisiaan silmällä pitäen), mutta joka loppujen lopuksi ei-kultakorvaiselle (tai yhtä kriittiselle) on melkeinpä yhtä tyhjän kanssa. Kyllä, kuulokevahvistin tuo lisää dynaamisuutta yms. kuulokkeiden ääneen, mutta väittäisin, että loppujen lopuksi normaalille käyttäjälle se ei todellakaan ole sen 200-300 euron arvoista.

  HD600:t tulevat olemaan vielä pitkään vakiokuulokkeeni, ja etenkin elokuvakäytössä ne ovat mielestäni äärimmäisen loistavat. Hitusen terätön bassotoisto ja nykäisyherkkä kuulokekaapeli eivät minusta himmennä tippaakaan tämän kuulokkeen loistoa. Eniten sitä määrittää kuitenkin se ääretön mukavuus: HD600:t oikeasti tuntuvat päässäni kuin ilmalta, eikä ikinä ole mistään painanut tai rasittanut -- edes monen tunnin käytön jälkeen. Ja sanotaan se vielä tähän, että minusta vaan Sennheiser tekee niin paljon tyylikkäämpiä kuulokkeita kuin AKG, Beyerdynamic, ja periaatteessa jopa Denon.

  Suosittelen ehdottomasti! :thumbsup:
   
 5. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellänikin on jo vuosikausia ollut pääluureina Sennheiser HD600. Kyseessä eivät ole mitenkään erityisen harvinaiset tai erikoisetkaan kuulokkeet. Varmaan plazallakin on ainakin kymmeniä luureja rekisteröityneiden joukossa. Kolmas kaapeli on muuten itselläni menossa, kaksi siis on katkennut, rauhallisessa käytössä. Eli harvinaisen selkeä tyypivika. Plussaa siitä, että luureihin saanee edelleenkin varaosia, tosin kotimaisessa hifiliikkeissa törkeään hintaan. Ainakin johdon ja pehmustetyynyt voi irroittaa/kiinnittää helpohkosti ilman työkaluja. Miinusta vanhanaikaisesta, kaksipuolisesta johdosta. Sopii silmälaseja käyttävällekin kohtalaisen hyvin, pienen totuttelun jälkeen, hieman sangoista kait riippuu. Lasittomille kyllä erittäinkin mukavat, painostaan huolimatta.

  Tilasin luurini aikoinaan suoraan saksasta ~200 EUR hintaan, kun Tampereen Gigantissa oli hintana ~ 400 EUR ja HifiStudio17:ssa tingattuna 350 EUR. Tosin nykyään luulisi alle 200 EUR saavan, jolloin ovat edelleenkin ehdottomasti vakavan harkinnan arvoiset luurit, kotihifistelyyn tms. Eivät mitään High Endiä, vaikkakin esim. naisen laulu toistuu erittäinkin hienosti. Mutta mitä matalammista taajuuksista on kyse, sitä enemmän jää toivomisen varaa. Lisäksi jonkunlainen lievä "ylikohteliaisuus" vaivaa, esim. 70-luvun AC/DC:n kitaroiden terävyys ja särmikkyys jotenkin siloittuu . Ja yleisesti, aivan matalimmat jytinät jäävät vallan pois ja hieman sitä ylemmät toistuvat vaisuhkosti (mikä voi kuulon säilymisen kannalta olla hyväkin juttu). Mutta kyllä senkuilla rajumpaakin rokkiakin ihan mielellään kuuntelee ja monta äksönleffaakin on ne päässä tullut katsottua, ilman että on alkanut mikään ärsyttää. Pidempään kuunnellessa senkkujen pieni vaisuus ja pehmeys on parempi kuin joku selkeä virhe, joka pikkuhiljaa alkaa ärsyttää.
  Kenties kuulokevahvistin auttaisi hieman alapäähän(?). Adiemus tms. paljon naisääntä sisältävä musiikki toistuu senkuilla siis erinomaisesti. Varmaankin kuoromusiikin ystävälle siis edelleenkin huippuvalinta. Mutta ei gänksta-räppäreille tai muuten bassofriikeille.

  Varmuuden vuoksi, koska täällä on esim. Koss Porta Pro kevytluureja liikaakin hehkutettu, niin onhan HD600 tietenkin niihin verrattuna aivan eri planeetalta, elleivät jo eri galaksistakin. Mutta eivät senkutkaan sentään mitkään täydelliset ole, eivätkä edes maailman parhaat. Hifi-lehden kalliiden luurien testissäkin tuli joskus muinoin vain kolme tähteä. HD 600 ei ollut testin kalleimpia luureja ja kyseessä oli ankara absoluuttinen asteikko.
  Avonaisina kuulokkeina, joissa kapselit eivät ole aivan korvissa kiinni, ne vuotavat ääntä melko paljon ulos, mikä voi joskus sivullisia häiritä (esim. jos toinen nukkuu vieressä kun kuuntelet reilulla tasolla jotain särökitaraa tms. sisältävää musiikkia).
  Olen kuullut senkkuja kaverin luona kuulokevahvistimen kautta. Mutta itse kuitenkin aina tarvittaessa kytken -käyttömukavuuden vuoksi- suoraan keskiluokan AV-viritinvahvistimeeni (Onkyo SR703). Eli ei kun luurit vain kiinni ja ääni sammuu kaiuttimista automaattisesti, IntelliVolumella olen säätänyt niin, että kuulokkeidenkin äänenvoimakkuus säilyy likimain samalla tasolla. Sitten vain Direct -tila päälle (sävynsäädöt ohitetaan). Ja ohjelmalähteen voi edelleen vaihtaa sohvalta käsin. Ei Onkyo ainakaan dramaattisesti huonompi ole, vaikka suorassa vertailussa kenties varmistuisi että jotenkin on pikkuisen "löysempi" matalien toisto suoraan Onkyosta (tosin kuulokevahvistinta kuuntelin eri paikkakunnalla osin eri levyillä, ei siis ollut suora vertailu). Edesmennyt Sonyn viritinvahvistin (vm- 92) oli kyllä pikkuisen huonompi kuin Onkyo. Eräs kokeilemani H/K:n laite tuntui paremmalta (H/K AVR 635), mutta koska kyseinen laite muuten oli pettymys, valitsin Onkyon, etenkin kun hintakin oli saksasta paljon huokempi.

  HD600:n vaikeus kuormana on ainakin jossain määrin totta, eli taajuusvaste ja äänenlaatukin voivat kyllä hieman vaihdella erimerkkisten ja mallisten hifi-vahvistimienkin välillä, siis sen mukana miten laadukas ja puhdikas niiden kuulokeliitäntä on. Muistelen HIFI-lehden joskus tätä oikein mitanneen erilaisilla kuormilla, en muista mitä luureja testissä oli. Ainakin kannettavien laitteiden kanssa voi loppua puhti kesken, vaan kukapa näin suuria ja avonaisia luureja kaupungilla pitäisi.
  Jos juuri nyt luurit ostaisin, niin ainakin edesmenneen HIFI-lehden testivoittajat eli AKG-701:n katsastaisin. Ulkoisina eroina ainakin automaattisesti säätyvä panta ja mukavampi yksipuolinen johto, kuulopuheiden mukaan kuormanakin helpompi kuin HD600. En tosin ole itse sitä tai HD650:aakaan kuullut. Ainakaan työkaverin AKG:n 501 ei joskus vuosia sitten oikein säväyttänyt, kun sitä pikaisesti koekuuntelin, joten tilasin silloin HD600:n.


  PS.
  Kevytluureissakin senkulla on hinta/laatusuhteeltaan hyviä, tai ainakin on PX100 sisarmalleineen, lienevät monille mieluisampi kuin Koss Porta Pro. Mutta varoituksen sanana on kerrottava, että monet huonoimmista koskaan kuulemistani isokokoisista kuulokkeista ovat olleet Sennheiser -merkkisiä. Eli tässäkään tapauksessa pelkkä merkki ei ole tae yhtään mistään.
  Kaverilla oli muistaakseni HD525 (tjsp.), jotka olivat törkeän huonot! Erittäin raju kumina, yläbassokorostus, tunkkainen ääni, hirmuisen vaimea diskantti jne. Vastaavanlaisia malleja oli senkulla jokunen vuosia sitten useitakin, kaikki kuulemistani korkeintaan välttäviä, monet liioittelematta huonompia kuin kevytluuri PX100. Taisi olla HD580 joka oli taas sitten oikeinkin hifilaatuinen, mutta muut minun kuulemani eivät sitä todellakan olleet. Lähivuosien mallistoon en ole lainkaan tutustunut, minkään valmistajan kohdalla.


  [​IMG]
  Sennheiser HD 600

  Saitin tasosta en tiedä, koska en ole tutustunut, mutta ainakin kuvia ja linkki valmistajan sivulle täältä löytyy osoitteesta Headphone.com:
  * AKG K 701
  * Sennheiser HD 650
  * Sennheiser HD 595 ("brighter than the HD600/HD650s", eli kenties hieman "rokimmat" kuin isoveljensä?)
  * beyerdynamic DT 880
   
 6. NetRunner

  NetRunner Guest Guest

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  0
  No juu, en ole HD600:sta päivittänyt koskaan 650:ksi, vaikka joskus olisikin hiukan kiinnostanut. Mutta ensivuoden alusta voisi varmaan siirtyä HD700:n; varsinkin kun tiettisluureina olevat DT531:set alkavat olemaan jo niin palasina että uudet luurit tulisivat tarpeeseen. (HD800 tulee olemaan varmastikin liian kallis..)
   
 7. printf

  printf Guest Guest

  Liittynyt:
  19.07.2003
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tjoo.. täytyy vielä hieman puolustella. Itsekään en nyt niin hurja ole, että Suomen ovh-hintoja olisin maksanut omasta kaapelistani. Noh, ebaystä ostin uutena; hintaa jäi jotain 140 euroa... hulluuden raja taitaa olla häilyvä ;)
  Rehellisesti sanottuna ei se ole äänellisesti 140e:nkään arvoinen. Kaapeleiden nyanssithan on pieniä, vain soundin hienosäätöä. Nekin viimeisimmät nyanssit taitaa paremmin tulla esille über-luokan vehkeissä..

  Vielä kun pääsisi kokeilemaan 600:ia balansoidussa järjestelmässä :) Tuo Cordan Operahan jokseenkin jäljittelee tuota balansoitua tekniikkaa.. harmi kun nämä vehkeet on niin marginaalitavaraa, ettei oikeen pääse kuuntelemaan missään.

  On muuten Cardasin Headphone Cablea myynnissä ebayssä ;)
   
 8. Patu

  Patu Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjauksena tuohon ketjun aloitukseen että kyseessä ei tosiaan ole mikään harvinainen kuuloke. Varmasti kymmeniä omistajia tälläkin palstalla. Nykyisellä HD650-mallilla varmasti vähintään saman verran. Lukeudun itse jälkimmäisten omistajiin ja nämä ovat kyllä koko kuulokerumbani ajan aina pysyneet suosikkiluurien joukossa ja ovat nyt ainoat kuulokkeeni. Jo toinen HD650-pari meikäläisellä. HD600 varmasti myös hyvä kuuloke, en vain ole koskaan tuota mallia päässyt kunnolla testaamaan. Noita HD650-kaapeleitakin on vakiokaapeli mukaanluettuna käynyt varmaan 4-5 erilaista. Tällä hetkellä Enigma Audion loistava The Oracle käytössä.

  :thumbsup:
   
 9. Tohveri

  Tohveri Guest Guest

  Liittynyt:
  03.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ööh, tuossa aiemmin mainitsit omistavasi PPA-vahvistimen ja siinähän on se aktiivinen "maa"-kanava joka tekee siitä siis semi-balansoidun aivan kuten Corda Opera. Itellä PPAv2 jota olen parannellut vähän välein jo yli vuoden ajan ja enpä ole kuulllut kaupallista vahvaria vielä joka olisi mitenkään selvästi parempi.

  Mielestäni tämä "balanced" hypetys on vähän karanut käsistä. Itsellä oli vähän aikaa sitten balansoitu CK2III ja ero balansoidun ja single-endedin välillä oli omiin korviin olematon.
   
 10. printf

  printf Guest Guest

  Liittynyt:
  19.07.2003
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas. Enpäs tuota asiaa olekaan ajatellut, hehe. Ostin tuon PPA:n nimittäin käytettynä.. No hyvä tietää että taas on eroja liioiteltu Head-Fi tyyliin tuosta balansoidusta tekniikasta.
   
 11. Gustu

  Gustu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.09.2001
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kesällä lakkasi toimimasta toisen puolen driveri. Mikä sitten lienee syynä, ääni alkoi puuroutua ja rätistä sekä lopulta lakkasi kuulumasta lähes kokonaan toiselta puolelta. Ainoastaan suurilla äänenvoimakkuuksilla kuului enää jotain pientä rätinää.

  No HD600 drivereita ei ollut enää saatavilla, joten jäljelle jäi ainoaksi vaihtoehdoksi tilata HD650 driverit ja samalla tuli tilattua myös uudet pehmusteet. Tilauksen kanssa ei tarvinnut pitää kiirettä, sillä löytyy myös HD650 kuulokkeet. Osien vaihto ei voisi enää olla helpompaa ja nopeampaa. Se mikä on mielestäni erikoista, että n.13v vanhojen HD600 sanka on edelleen jäykkä ja tuntuu tiukalta päässä, kun taas HD650 sanka on huomattavasti levinnyt, vaikka ikää HD650:llä on vain vajaat 3v ja vain murto-osa käyttötunneista.

  Äänenlaatua en nyt lähde vertailemaan, koska kummassakin pitäisi nyt olla samat driverit. Tietysti sitä voisi kokeilla irroittaa se varsinainen driver osa noista uusista ja siirtää se noihin vanhoihin, joissa on tuo musta silkkinen screeni.

  HD600 ja uudet osat
  [​IMG]

  Uudet HD650 driverit vasemmalla ja vanhat HD600 driverit oikealla
  [​IMG]

  Tässä näkyy hyvin ero kuinka HD650 on muutaman vuoden käytössä levinnyt verrattuna n.13v vanhoihin, joilla on huomattavasti enemmän käyttötunteja.
  [​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

 12. John-117

  John-117 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tässäpä HD 600:n vakiona hieman laiheliinin kuuloisen alapään douppaus rappiohifistin kuuntelukuntoon Equalizer APO:lla

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2016
 13. El Grande

  El Grande Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 769
  Saadut tykkäykset:
  328
  APOhan ei vaikuta bitstremattavaan ääneen (mm. DTS-HD MA), vai siirrätkö sen dekodattuna 8-kanavaisena LPCM:nä vahvistimelle?

  Onhan tuota leikkaantumista joskus itsekin muistaakseni tullut 2.0-setillä kuultua. Onhan se aika mahdoton tehtävä downmiksata neljäkin kanavaa kahteen kanavaan, jos jokaisen taso on lähellä 0 dBFS:ää. Yksi vaihtoehto olisi vaimentaa tasoa (mutta mistä vahvistin tietäisi, paljonko), toinen kompressointi - sitähän vanha kunnon Dolby Digital tekee tietyissä tilanteissa - ja kuulostaa karseelta. Toki luulisi DTS-HD ja Dolby TrueHD -raitojen sisältävän keinot ehkäistä leikkaantuminen - tämä toki auttaisi vain, jos dekodaus ja downmiksaus tehdään samassa laitteessa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2016
 14. John-117

  John-117 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jep, 7.1-kanavaisena PCM:nä. Kodista passthrough pois päältä ja sen omat dekooderit päälle. DTS-HD MA:n dekoodaustuki tuli messiin Kodi 16.0:ssa.

  Kyllä se leikkaamaton monikanaäänen toistokin onnistuu kahdella playback-kanavalla, kun input-kanavien reitityksiä (summaamista) ja tasoja pääsisi peukaloimaan täysin vapaasti, tarvittaessa summailemaan jopa raa´asti analogisena. Ja tekijänä on laadukas studiokortti, jonka häiriöetäisyys kestää raakojakin analogisia tason nosteluja. Aion kokeilla tätä jossain vaiheessa tod. näköisesti RME Firefacella tai Motu Ultralitellä. Näillä kalsaripuolen rajoittuneilla kakkavehkeillä se ei onnistu.
   
 15. El Grande

  El Grande Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 769
  Saadut tykkäykset:
  328
  Toki. Mutta taitaa AVR:ssä downmix tapahtua enkoden parametrien tai dekoderin mukaan. Jos ensimmäinen ja enkodatessa on oltu välinpitämättömiä, tai jos toinen ja miksaus on turhan kovalla, niin ei siinä oikein muuta voi kuin limitoida.

  Ei toisto-ohjelmassasi / Kodissa ole mahdollista downmiksaus säädettävin asetuksin?

  EDIT: sellainen piti vielä lisäämäni, että ainakin oma Yammu (RX-A1030) lisää .1 PCM:ään +10 dB LFE:hen - myös 2.0-tilassa (ainakin ASIO:lla ajettuna). Eli, jos Kodin dekoderit jo itse lisäävät tuon tai LFE:n taso on raidassa oikea, niin tulee 10 dB liikaa tasoa. Silloin LFE on toki superkuumana :)
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2016
 16. John-117

  John-117 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuumalla LFE:llä tarkoitin "räjäytän kaikki" -tyyppisiä, todella aktiivisesti LFE-kanavaa käyttäviä action-elokuvia.
  Tavallisella Dolby Digitalilla testattuna LFE-kanava toistuu Kodin PCM:ksi deekoodaamana kyllä ihan oikealla tasollaan. Ja eihän Kodissa yksinkertaisia on/off -perusvipuja lukuunottamatta mitään kunnon äänisäätöjä olekaan.
  Peukaloimattomana bitstreamina 2ch-dowmiksaus Kodin lähettämänä ja Yammun dekoodaamana/downmiksaamana toimii ihan oikein. Kuten olen sitä tähän asti käyttänytkin. Mutta nyt equttamisen tultua kuvioon taitaa tarvita ihan kunnon mikserin/virtuaaliäänipöydän säädöt apuun. RME:n ja Motun miksereissä on jonkinlaiset equtkin näköjään, niiden kanssa Equalizer APO:stakin pääsisi varmaan eroon. Päästyäni tottumaan AVR:n helppouteen, paluu takaisin äänikorttikuunteluun + -säätämiseen vaan vähän viduttaa jo etukäteen... :(
   
 17. El Grande

  El Grande Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 769
  Saadut tykkäykset:
  328
  EQsi pysyy kuitenkin pakkasella, että ei sen mukaan tulo pitäisi leikkaantumista aiheuttaa. Tuskin kuitenkaan niin kovalla joudut AVR:ää pitämään, että volume-säädin hipoo jo -0 dB:tä saati menee plussan puolelle. Tai jos joudut, niin eikös sinulla ollut kuulokevahvistinkin? Jos kokeilisit sieltä enemmän tasoa ja Yammusta vähemmän? Vai nouseeko pohjakohina? Jos AVR:ssäsi olisi pre outit, voisit myös kokeilla koskeeko leikkaantuminen vain sen kuulokelähtöä - ongelma (tai paremminkin ominaisuus) saattaa piileä sielläkin.

  Oletko kokeillut ottaa äänen Winukasta stereona ulos? Eli Kodi tekisi stereoksi downmiksauksen? Vai käykö siinä perinteinen LFE:n roskikseen joutuminen?

  Sen kummemmin Equ APOa tuntematta, olisiko siinä mahdollista laskea tietyn kanavan (tässä tapauksessa LFE) tasoa? Villi veikkaus, mutta se tuon leikkaantumisen jossakin kohtaa signaaliketjua aiheuttaa.
   
  John-117 tykkää tästä.
 18. John-117

  John-117 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jep. Tutkin asiaa lisää, ja paljastui, että leikkaaminen tuleekin Yamahasta. Sen digitaalitulot leikkaavat volumeasetuksen ylittäessä 0 dB, tämän equtuksen tapauksessa siis volumeasetuksella -4,5 dB. Kanavamäärät ja kanavien kuumuustasot eivät siihen vaikuta, kuten ensin arvelin. Korjaus päällä volumeasetukseni on ollut tähän asti videoilla -2 dB ja 2ch-piereskelyllä -10...-5 dB, mistä siis johtui että leikkaaminen esiintyi siten kuin teki. Volumesäätö-järjestelyjä muuttamalla Yamahan ja sen perässä HD 600:sta syöttävän päätevahvistimen kesken systeemista sai leikkaamattoman myös raakaa-LFE-peliä-ranualla -tyypin monikanavaräjäytyksillä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2016
 19. John-117

  John-117 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kylläpä muuten tuli fortumia HD 600:n alakertaan tällä equtuksella! Törkeän hyvä parannus suorastaan. Tämä on ollut juuri se hoito mitä HD 600 on soundiinsa kaivannut; jo luomuna neutraali keskialue ja yläpää sai partnerikseen neutraalisti potkaisevan basson. Suositeltava equtus kaikille referenz-Haiserin master race -käyttäjille (PC:tä äänilähteenä käyttäville).
   
 20. kelinci

  kelinci Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaahan näistä hd600:sta jotain tietävät riittääkö näille vahvistimeksi emu0404 usb? Emun kuulokeulostulo on 22ohm ja 20 mW. Hd600 on 300ohm ja olen lukenut että 20mW antaisi kyseiselle luurille 110db. Ainakin teoriassa tämän pitäisi jo riittää. Jos joku on omistanut kyseisen kombon tai osaa muuten neuvoa niin olisin kiitollisena kuulemassa meneeko kalliit luurit hukkaan kyseisellä ulostulolla.

  Käyttö olisi tv/media ja leffat sekä satunnainen musiikin kuuntelu(youtube,spotify,internetradio).