Sekalaisten kysymyksien ketju

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana tootsi, 06.03.2007.

 1. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Takaa tulee pelkkää puhinaa ja pihinää, senpä vuoksi suosittelen leffakäytössä vaatimattomampia kaiuttimia. Jos kuuntelet musiikkia kaikista kanavista on tilanne toinen...
   
 2. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Degaussaaminen kuluttaa hirveästi sähköä, esim. UPS voi mennä polvilleen, joten kannattaa liittää monitori/tv suoraan verkkovirtaan, ottaa UPS pois välistä, aina kun degaussailee.

  Demagnetointikela siis kuumenee, kuten sitä ohjaava elektroniikkakin. Se puoli tuntia lepoa jäähdyttää osat huonelämpöisiksi, joten periaatteessa 30 minuutin välein voisi magnetismia poistaa vaikka ikuisesti, kunhan se 30 minuuttia aina levätään joka töräytyksen perään.

  Pari kertaa peräkkäin voi kokeilla ilman viilennystä välissä, mutta sitten pitää antaa jäähtyä. 3 kertaa peräkkäin alkaa jo kaivaa verta nenästään, eli komponenttien elinikä lyhenee. Jatkuva degaussailu minuutin verran tauotta rikkoo jo laitteet, tai ainakin aiheuttaa ylikuumenemista ja muovien sulamista.

  Esim. kun kuvanauhoja tyhjennetään demagnetointilaitteessa, nauhat tulevat polttavan kuumaksi, tai ainakin erittäin lämpimiksi. Magneettikenttä siis kuumentaa kohteensa, kun kohteessa magneettikiteet pomppivat minne sattuu usean sekunnin ajan putkeen. Siksi kuvaputkien degaussauskin kestää vain noin sekunnin kerrallaan. Useampi sekunti kuumentaisi kaikkia osia liikaa.

  Tosin se 30 minuutin lepo-ohje on määrätty demagnetoivan laitteiston ylikuumenemisen takia, eli ammattimainen demagnetointilaite kyllä kestäisi jatkuvaa käyttöä ikuisesti, mutta monitori sitten hajoaisi ylikuumuuteen.

  Käyttöaikasuhde on täten 1:1799, eli 1 sekunti käyttöä vaatii perään 1799 sekuntia viilennyslepotaukoa. Todella huono suhde. Lähes yhtä huono suhde on kotikäyttöön tehdyissä hiusleikkureissa, rikkaimureissa, sähkövatkaimissa, sähköhammasharjoissa ja muissa pienissä moottorivekottimissa. Eli 5-10 minuutin käytön jälkeen tarvitaan lepoa 30-60 minuuttia, koska muuten laitteen sisäiset osat kuumenevat liikaa. Vastaavien laitteiden ammattiversioissa sallitaan tauoton käyttö ikuisesti.
   
 3. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näin varmaan, jos takana on pelkät pienet linnunpöntöt. Kunnon takakaiuttimilla huomaa esimerkiksi että monissa elokuvissa huomattava osuus musiikista on miksattu taakse.

  Ei siitä, ei minullakaan ole identtisiä etu/takakiuttimia. Ja toki ne etukaiuttimet ovat tärkeämpiä, mutta ei takajarien laatu kuitenkaan merkityksetön ole. Itse vaihdoin takakaiuttimet muutama vuosi sitten huonoista hyviin, ja kyllä ero oli huomattava.
   
 4. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Totta tuokin, pitää niissä takakaiuttimissakin joku roti olla :D sentään
   
 5. mabe

  mabe Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  0
  No minä vaihdoin taakse nelituumaiset tangbandit kun kuullostivat olevan lähempänä sävyllisesti OR-260Hi pääkajareita kuin aiemmin takana olleet Or 440t(lattiakajari). Tosin vaihdossa oli myös tarve saada ihan kelvollista ääntä toiseen huoneeseen ja tb jota olin sinne suunnitellut ei bassojen puolesta oikein vakuuta.

  Eli kun diskanttipuoli on samankuuloinen niin silloin menee hyvin pienikin pönttö omaan puurokorvaan.
   
 6. sakke1975

  sakke1975 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  253
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaan nyt tänne, kun en muutakaan paikkaa keksinyt.

  Eli olen menossa taas elokuussa käymään englannissa ja mietin, että miten onnistuisi käytännössä sieltä esim cd soittimen tuominen. Pitääkö maksaa jotain ekstraa tms. tullejahan ei ilmeisesti joudu maksamaan. matkalaukkuun tollaisen tunkeminen tuntuu tyhmyydeltä. Säästäisi kumminkin sievoisen summan rahaa. esim cambridge audion cd soittimen saisi ainakin 100€ halvemmalla joistain paikoista.

  Onko kellään kokemusta käytännössä?
   
 7. Juustooo

  Juustooo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2005
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla menee tällä hetkellä liitännät seuraavasti:

  Tietokone->D/A->Musical Fidelity X-10->Integroitu vahvistin.

  Kysmys kuuluukin, että vastaako tuo X-10 esivahvistinta? Ts. voisinko korvata integroidun vahvistimeni päätevahvistimella? Tuosta laitteesta kun on niin monia nimiä (tube buffer, putkiesiaste jne.) niin pieni selvennys olisi paikoillaan.

  Kiitokset jo etukäteen!

  Edit: Postasinpa liian nopeasti! Hifiopas osasi opastaa, eli eihän tuo nyt käsittääkseni voi esivahvistimena toimia, koska siinä ei ole äänenvoimakkuuden säätöä eikä ohjelmalähteen valitsinta.
   
 8. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta sulla saattaa olla integroidussa mahdollisuus käyttää pelkkää etuastetta. Tällöin voisit kytkeä sen päätteen systeemiisi.
   
 9. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites toimitaan? Opiskelijana elelen pienessä huoneessa ja kesätöistä säästän jonkun verran ajokorttiin ensi talveksi. Ja kun olisi niin paljon muutakin ostettavaa..

  Nykyiset rutkuttimet: 2 x AP Evidence E.1 ja AP Sub+

  Myynkö koko 2.1 setin pois ja ostan esim. koivun väriset Usher S502-II:set vai jätänkö subin rinnalle? Toisaalta kuuntelen paljon musiikkia ja noilla Ushereilla se homma toimisi varmasti hyvin. Myöhemmin voisin ostaa Geminin. Hyvällä tuurilla voisin nykyisistä saada kaverille kaupitettuna 180-200 euroa, joka olisi jo ihan hyvin.

  Ja myymällä nuo nykyiset ämyrit pois voisin aloittaa puhtaalta pöydältä. Vähän meni homma mettään, kun ensimmäisiä kaiuttimia aloin etsiä. Toisaalta olen tyytyväinen vielä, kun en ole kuunnellut muita vermeitä. :cool:

  Kertokkee siis miten toimisitte tilanteessa tässä.
  Thanks dyyds.


  EDIT: 2ch ois kans kova, voisin myydä nykyse Pioneerin veks.
   
 10. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  En kuuntelisi muita vermeitä ja pysyisin tyytyväisenä.
   
 11. t.niemi

  t.niemi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  534
  Saadut tykkäykset:
  0

  Myisin pois subbarin sekä kaiuttimet ja tilaisin magnatin 503 kaiuttimet hifikrugilta hintaan 249€.Tosin en ole kuullut usheria,kovasti sitä ainakin kehutaan,täytyy joskus päästä johonkin kuunteleen,mutta tuo 249 hinta 503:sta on kohallaan!

  Tiedän että hifikrug ei ole se maailman paras kauppa paikka juttujen perusteella,mut mut...
   
 12. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Homma toimisi muuten hyvin, mutta kun tylsistyttää ja haluasin jotain uutta. :D

  Ushereita pitää kyllä päästä testaamaan kesällä.
   
 13. Luoti

  Luoti Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedän että hifikrug ei ole se maailmanparas kauppapaikka juttujen perusteella,mut mut...

  Hieman Offtopicia aiheesta
  Ei ole väliä ostaako "ruokansa" Hesestä vai Mc Donaldsista, mutta miksi sitten on olemassa Oikeita ravintoloita joista saa oikeaa ruokaa joka maistuu hyvälle. Ongelma tilanteessa saat takuulla palvelua ja jopa uuden annoksen, hinta perustuu myös muihin asioihin kuin naudanlihan kg-hintaan. Nykyään lähes jokaisella työntekijällä on hygieniapassi ruokatuotannossa et eihän tuotannossakaan ole eroja ja maku on varmaan ihan sama? Miksi siis ostaa kalliimmalla ravintolasta kun mäkistä/Lidlistä saa yhtä hyvää ruokaa ja itsepalvelu on aina juuri niin hyvää kuin itse ansaitsee.

  Hyviä firmoja hifialalla (en siis ole välttämättä ostanut kaikista mitään mutta olen silti saanut hyvää hintaan sisältyvää palvelua) muitakin on varmasti en vaan ole tutustunut niihin vielä:

  -MarekSound, täältä suurin osa hifeistäni KIITOS! hyvä palvelu myös ongelmatilanteissa, joustava, avulias, hellasärökin viihtyy Marekin Mariannet:D
  -Mrhifi, todella asiakaslähtöinen ja avulias
  -Niinimäen.com, joustavaa kaupankäyntiä
  -ConceptHifi, ammattitaitoinen myös asiakaslähtöinen asenne aina
  -Audiostar, täällä heräsi omistamisenhalu vaikka ei tyrkytetä testivoittajaa
  -Gradient Oy, asiallinen ja ammattitaitoinen!
  -Accusound Speakers Oy, Hyvää jälkeä vähän huonommistakin aihioista
  -Highend Studio Hki, kiinnostavat tuotteet, tarjous tuotteista tulee nopeasti
  -musiikin.com, miellyttävä (taas) asiakaslähtöinen asenne kauppiaalla asiakasta kohtaan
  sori jos unohdin jotain:)

  Ai niin accusoundin kanssa asioidessa, kävin hakemassa korjatut elementit hifiKrugin liiketilasta ja asiallinen herrasmies tuntui olevan, kokemuksieni mukaan siis ei ole mitään syytä olettaa muuta.
  OT off

  Käyhän kyselemässä pieneenhuoneeseen soveltuvia kaiuttimia budjettiisi alanliikkeistä luulen että saat hyviä ehdotuksia. Koekuuntelu kotona on hyvä idea niin kauan kun ei herää omistamisenhalu liikaa/on fyrkkaa:)
  Hyvä puoli on ettei pääse tylsistymään, ehkä vähän köyhtymään mut ei siihen kuole.

  Luoti
   
 14. sakke1975

  sakke1975 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  253
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ushereita kyl kannattaa käydä kuuntelee, mutta omasta mielestäni vaatii kyllä subbarin kaveriksi. Siis TODELLA tyytyväinen omiini olen. hintansa väärti moneen kertaan.

  ja noista liikkeistä sen verran että Marekilla on tosiaankin hyvä palvelu kuten myös highendstudion nettipalvelu toimii hyvin ja nopeasti. hifistudio17:lla oli vähän jotenkin kodinkoneliikemäinen palvelu.
   
 15. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pätemistä..
  Tulee nykyään kuunneltua niin paljon musiikkia, että meinaan tosiaan siirtyä stereovehkeisiin. Usherit ovat kuuntelulistalla ehdottomasti! Vahvistimeksi olen kaavaillut Marantzin PM4001 tai PM7001, riippuu rahkeista. Huoneeni on myös sen verran hullunmallinen, että monikanavatoisto olisi hankala saada tässä luukussa toimimaan. Subbarin jätän vielä talouteen, mutta tulevaisuudessa parempi murisija tilalle. Tämä kaikki siis kesällä, mutta onneksi siihen ei ole enää paljoa aikaa. :thumbsup:
   
 16. Nanopoli

  Nanopoli Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin että kuulu varmasti tähän aiheeseen, parempaa aihetta kysymykselle ei löytynyt.

  Eli, kannattaako minun ostaa ollenkaan kotiteatterisarjoja hintaluokasta 100-350€?
  Budjetiksi on maksimi juuri tuo 350€, mutta mielellään sellainen hieman edullisempi paketti tekisi mieli osta.
  Elokuvia katson melko paljon, mutta ei tuo äänenlaatu niin paljon merkitse minulle. Tosin onhan se mukavempaa katsella kotiteatterilla kuin tv:n omilla äänillä.
  Joten, mitä plazalaiset ovat asiasta mieltä, kannattaako ostaa ns. "halppissetti"?
   
 17. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei sitä varmaankaan kannattaisi ostaa, mutta tuohon budjettiin ei taida olla kauheesti vaihtoehtoja. Noilla paketeilla pääsee kuitenkin juonesta kiinni ja toivottavaa olisi että tulevaisuudessa tulet parantamaan laitteistoasi. Valmiilla paketilla et tällöin tee mitään. Mitään siinä esiintyvää osaa ei voi hyödyntää paremmassa laitteistossa vaan siitä tulee tarpeeton ja joudut aloittamaan jälleen alusta
   
 18. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Suosittelen ostamaan niin halvan kuin ikinä kehtaa. Minä ostaisin 100 euron satsin, elleivät kaikki luottokorttini olisi jo limiitissä ja muutkin lainat maksamatta. 100 euroa on minulle liian kallis satsi. 50-euroisen voisin ehkä ostaa.

  On halvempi heittää roskiin 100 euron satsi kuin 350 euron satsi, kummatkin halpasysteemit kuitenkin sivuutetaan muutaman vuoden kuluttua kun paremmat systeemit astuvat taloon.

  Eli myös keskihintaisista vekottimista yksikään kalu ei jää samaan huoneeseen kun uudet paremmat vehkeet tulevat sisään.

  Käsi ylös niiltä, joilla on nyt kotiteatterissaan edessä 5000 euron audiolaitteet ja 4000 euron littupaneeli/tykki, ja takakaiuttimina 5 euron arvoiset muovipurkkikaiuttimet, jäänteenä EntryLevel-sarjasta? "Hyötykäytössä". Okei, siellä yhden sarjamurhaajan käsi nousi ylös, hän nimittäin tappaa vieraat nauruun, kun vieraat sisään tullessaan näkevät miestä korkeammat nauhapaneelit huoneen etuosassa ja sitten ne 20 euron SoundBlaster-muovikaiuttimet takana.

  100% varmuudella EntryLevel-vehkeet siirretään lastenhuoneeseen, makuuhuoneeseen, vessaan, kaatopaikalle..., joka tapauksessa pois teatterihuoneesta, heti kun teatterihuoneeseen saadaan kunnon hifiluokan vehkeet. Riippumatta Entryjen hinnasta.

  Onko siis kivempi kaatopaikoittaa 100 euroa vai 350 euroa? Kukin valitsee itse lompakkonsa mukaan.

  Jos käyttää aloitusvekottimiaan vaikka 3 vuoden ajan, tulee 100 euron satsille 35 euroa per vuosi elinkaarikuluja, sähköineen. Jos osti 350 euron vehkeet, tulee vuosikuluiksi 150 euroa, koska sähköäkin kului enemmän.
   
 19. t.niemi

  t.niemi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  534
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tämä nyt ihan näin mene...

  Jos jätkä haluaa ostaa 350 euron arvoiset vehkeet,niin totta kai hänen ne kannattaa ostaa,on ne todennäköisesti paremmat kuin nuo satasen purkit ja noista kalliimmista vois saada jonkun verran rahaa kun ne myy parin vuoden päästä,satasen purkeista ei penniäkään!

  Toisaalata miksi ne pitäisi myydä tai hävittää kaatopaikalle,ne voi esim laittaa makuuhuoneeseen tai lasten huoneeseen pleikkarin ääreen jos sellaisia on...

  Esim jos täytät 18 vuotta ja unelmoit ensimmäisestä autosta,täälä porukka sanois et ei sinun kannata ostaa 3000 euron corollaa,vaan osta suoraan 15000 euron audi,niin ei ala sit myöhemmin kaduttaan...mutta tuolla corollalla on hyväkokeilla sitä auton omistamisen "onnee",ennekuin siihen kaikki rahansa työntää...niin ja ei tuota corollaakaan tarvi parin vuoden päästä kaatopaikalle raahata tai suohon upottaa,kyllä sen joku ostaa tai sit se voi jäädä kakkos autox...

  Eli osta pois vaan ,saat varmasti paremmat äänet elokuviisi kuin telkkarin omista kaiuttimista,ja vaikka noille kertyisi hintaa 150 euroa/vuosi on se mielestäni aika vähän siitä ilosta,mitä ne tuottaa...kaikki on tietenkin niin suuhteellista!
   
 20. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Viime vuonna juuri hifimessuilla oli demo aiheesta. Telkkareiden, varsinkin taulu, äänentoisto on surkea. Jopa halvin mahdollinen setti toi ääneen paljon lisää. 5.1 ääni surkeista halpispurkista on selkeästi parempi kuin kahdesta telkkarin kyljessä olevasta tai kuten messuilla demottiin, niin kahdesta halpispurkista viiden sijaan.

  Ero 5.1 halpispurkkien ja 5.1 kunnon setin välillä oli jälleen todella huomattava, mutta oliko se yhtä iso hyppäys...

  Halpisvehkeistä kannattaa kokeilla kaikkia "tila" moodeja silloin kun äänilähde ei ole 5.1 kanavainen. Tarkoittaa sitä, että kahdesta purkista ääni on vain kamalaa, mutta määrällä voi vähän korvata laatua. HUOM vähän. Jos setti on sitten pikkasenkin parempi niin "tila" moodit on yleensä hanurista.

  Hintatasosta. 100-350 välissä on varmaan jo eroja. Sen halvimman minäkin jättäisin kauppaan. Voit valita settisi pitkälti ulkonäön perusteella. Missä ne purkit on painavimmat ja laadukkaimman oloisimmat. Vahvistinyksikkö työntää ulos (kuten messuilla taas demottiin) suoraa vastetta, joten niissä ei hirveitä eroja synny.