Sekalaisten kysymyksien ketju

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana tootsi, 06.03.2007.

 1. Pertsa66

  Pertsa66 Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo ei taija kovin näppärästi kuivua? Ja haju varmaan kestää melko pitkään.
   
 2. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 391
  Saadut tykkäykset:
  206
  Tarkoitus olisi hankkia uusi Blu-Ray 2.1/5.1 järjestelmä, rikki menneen LG:n Dvd 2.1 kotiteatterijärjestelmä tilalle. Itselläni on jo erillinen "leffa"huone videotykkeineen ymn. vehkeineen.
  Laitteiston tarkoitus olisi pääasiallisesti tukea telkkarin ääntä. Sekä mahdollistaa, että muu perhe voisi katsella Dvd/Blu-Ray elokuvia ymn. Samalla kun itse voisin katsella omia leffoja tykillä:).
  Budjetti olisi maksimissaan 500euroa.
  2.1 järjestelmä olisi "kuulemma" suotavampi.
  Että olisiko jollakin hyvää järjestelmää tiedossa? Kiitos vastauksista.
   
 3. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
  Ja vielä tännekin varmuudenvuoksi :D

  Onko täällä ketään joka osaisi tehdä aktiivisen ylipäästösuotimen (ja olisi mahdollisuus tehdäkin)? Tyyliin säädettävä 60-80Hz vaikka 5Hz välein. Jos löytyy niin laittakaahan privaa, ois asiaa!
   
 4. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
  ^
  Done.

  Ehdotuksia hyväsaundisista päätevahvistimista. Hinta 5-20€ ja pelkkä piirilevy riittää.
   
 5. Nash

  Nash Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tulee ns. tyhmä kysymys, mutta haluaisin varmistuksen siitä että olenko käsittänyt asian oikein:

  Hankin juuri uudet kaiuttimet (2xEra Design 4 + 1xDesign 4 LCR + 2xDesign3) jotka liitin vahvistimeeni (Onkyo TX-SR576). Muut kaiuttimet ovat 6 ohmisia mutta keskikaiuttimen ohmiluku on 4. Onkyon manuaalissa lukee seuraavaa:
  "If the impedance of any speaker is 4ohms or more but less than 6, set the speaker impedance to 4 ohms."
  ja
  "4 ohms: Select if the impedance of any speaker is 4 ohms or more but less than 6. 6 ohms: Select if the impedance of all speakers are between 6 and 16 ohms."

  Vahvistimessa on siis impedanssivalikossa vaihtoehtona 4 tai 6 ohmia, joista olen nyt valinnut 4 ohmia koska keskikaiuttimen impedanssi on alle 6 ohmia. Menikö tämä nyt ihan oikein?

  Edit: Kiitos vastauksesta Ykskytä!
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2011
 6. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaavaan kysymykseen on täällä vastattu jo monta kertaa. Manuaali on tässä asiassa periaatteessa oikeassa ja valinta meni oikein. Vahvistin on nyt rajoittanut suurinta saatavaa jännitettä. Vain jos tarkoituksenasi on luukuttaa vahvistinta täysillä äänen säröytymisen antamasta varoituksesta huolimatta, on tällä valinnalla käytännön merkitystä. Muuten voi kytkin olla kummassa tahansa asennossa.
   
 7. valkolainen

  valkolainen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  tänään tuli haettua mac mini, kaiuttimina löytyy genelec 8030ax2 ja 7050b.
  vahvistinta ei vielä ole joten äänet geneihin otettaan 3,5mm liitännästä, kaihistuksekseni tässä äänet on SELVÄSTI huonommat kun edellisessä acerin läppärissä.
  jahka saan vahvistimen niin onko tiedossa kuinka paljon parempaa ääntä hdmi:n kautta liitettynä? vai pitääkö vielä ostaa usb liitäntään äänikortti? :/

  saa myös ehdotella vahvistinta ja äänikorttia, yhteensä nämä saa maksaa max.1000 euroa.
  käyttö tulee olemaan 80/20 musiikki(spotify 320)/leffat.

  edit. unohtui kokonaan mitä vahvariin ollaan liittämässä, genejä tulossa vielä 3 kpl 8040a, mac mini toimii koko paketin ohjausyksikkönä, ps3, samsungin tv, ja siinäpä oikeastaan se.
  kehitys ideat/ehdotukset muutenkin tervetulleita.Tiedän että subi on setissä se heikoin lenkki mutta se ei ole vaihtumassa isompaan, kerrostalo :(
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2011
 8. nawi

  nawi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.06.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. valkolainen

  valkolainen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  saako äänen digitaalisena hdmi:tä pitkin kuvan kanssa vai tilaanko tuollaisen 'toslink' piuhan? sitten vahvistin ehdotukset otetaan vastaan alta tonnin mihin saa genet kiinni :)
  kiitoksia vaivannäöstä.

  (olen ihan pihalla vielä näistä av- asioista)
   
 10. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Blu-ray -levyiltä löytyvien HD-äänien suhteen varmuuden vuoksi muistutus: ne siirtyvät vain HDMI-kaapelin kautta. Kunhan vain laitteet molemmissa päissä ymmärtävät HD-äänet, eli Dolby TrueHD:n ja DTS-HD Master Audio:n. Virallisesti myös kaapelin pitää olla tarpeeksi tuoretta versiota. Kts. HDMI version comparison. Luonnollisesti HDMI siirtää myös kaiken sen, mikä vanhemman S/PDIF:nkin kautta kulkee.

  S/PDIF:n eli perinteisen optisen tai koaksiaalisen digipiuhan kautta kulkevat vain kaikki vanhemmat eli "ei-HD-digiäänet". Eli kaikki ne, joita DVD-levyiltä yleisesti löytyvät. Ja yhteensopivuuden vuoksi onneksi myös BD-leffoiltakin. Kuten 'Dolby Digital', 'DTS' ja DTS-ES'. Ne kaikki ovat häviöllisesti pakattua ääntä. Usein monikanavaista, mutta ei tietenkään aina.


  Pakkaamattoman PCM-äänen suhteen S/PDIF:n kaista riittää vain stereoäänelle (esim. CD-levyt). Useampikanavaiseen PCM-ääneen (Multichannel PCM) tarvitaankin jo HDMI, mikäli digitaalisena haluaa siirtää.
  Myöskään SACD-levyjen DSD-ääni ei kulje S/PDIF:n kautta, vaan siihen vaaditaan HDMI, i.LINK tai se Denonin oma liitäntä. HDMI:n tapauksessa vahvistimen spekseissä pitäisi olla mainittuna tuo 'DSD'. Aivan kaikki AV-(viritin)vahvistimet eivät vielä nykyäänkään DSD:ää ymmärrä, muista laitteista puhumattakaan. SACD-levyjen ääni voi olla maksimissaan 5.1 -kanavainen.
   
 11. HulluHevari

  HulluHevari Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Choruksen 682-kaiuttimissa on takana kaksi(2) refleksiputkea, jos niitä tukitaan bassotoiston vaimentamisen tarkoituksella, niin alempiko pitää tukkia vai molemmat(vai vain ylin?)?

  Mielestäni alemman tukkiminen ajaa tuon asian, mutten ole varma. Yleensäkään en ymmärrä miksi 2 putkea.
   
 12. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  "Ylempi elementti ja diskantti on sijoitettu kooltaan ja rakenteeltaan vastaavaan koteloon kuin AW-6 kaiuttimessa. Kotelo on jaettu välilevyllä kahtia ja alempi elementti on tilavuudeltaan isommassa osassa.
  Alemman elementin viritys on myös matalampi, joten suuremman tilavuuden ja alhaisemman virityksen johdosta se vastaa pääosin kaikkein matalimpien äänien toistosta. Suotimessa alemman elementin toistoa on rajoitettu ja se ei toista niin ylös kuin ylempi bassoista.
  " [Hifitalo]


  Eli hieman kuin Chorus 662 tai AW-6i (sama rakennussarjana) olisi kaiutinjalustan sijaan toisen kotelon päällä, jossa on oma elementtinsä ja putkensa. Kun mikä tahansa refleksiputki tukitaan, niin suurin vaikutus on lähinnä kulloisenkin viritystaajuuden tuntumassa. Siksi putken tukkiminen vaimentaa pikkukaiuttimessa lähinnä yläbassoja ja suuremmissa koteloissa yleensä matalampia taajuuksia.
  Eli Chorus 682:ssa ylemmän putken tukkiminen vaimentaa ylempiä bassoja ja alemman putken tukkiminen hieman alempia bassotaajuuksia. Vain kokeilemalla selviää, että onko paras tukkia toinen, molemmat vaiko ei kumpaakaan. Sillä akustiikat ovat sen verran erilaisia eri huoneissa.
   
 13. Contrl

  Contrl Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä hyöty on videon ajamisesta vahvistimen läpi? Mun pitäisi nyt parhaalla mahdollisella tavalla yhdistää scartilla toimiva digiboxi, xbox ja PC, jossa on HDMI out TV:seen. Telkkarista löytyy 3 HDMI liitäntää ja 1 scart, ja vahvistimesta (RX-V563 Yamaha) löytyy 2 HDMI sisään 1 ulos. Lisäksi vahvarin etupaneelista löytyy "Video AUX" (http://www.retrevo.com/s/Yamaha-RX-V563-Receivers-review-manual/id/13748dj483/t/1-2/ tollanen liitäntä mikä näkyy etupaneelin oikeessa alakulmassa) Voiko tähän laittaa toisen scartti laitteen kiinni? Vai pitääkö mun ostaa scartti paikkaan jakopalikka josta pitää valita xbox tai digiboksi?
   
 14. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä videon ajamisesta vahvistimen läpi välttämättä mitään hyötyä ole. Toki HDMI:n tapauksessa vahvistin voi napata samalla äänisignaalin itselleen ja voihan vahvistin toimia kätevänä kytkimenä tai jopa skaalata kuvan TV:n resoluutioon sopivaksi, mutta tässä tilanteessa vahvistin voidaan kyllä kiertääkin. Mikä TV on kyseessä, onko siinä component video in -liitäntää (siis component, ei composite, kolme RCA-liitintä merkattuna todennäköisesti Y, Pb, Pr)? Xboxista saanee kuvan sopivalla piuhalla myös komponenttivideona, joten jos sen saa kiinni telkkuun, niin yksi vaihtoehto olisi kytkeä digiboksi scartilla, xbox komponenttivideolla ja PC HDMI:llä (joko suoraan telkkuun tai vahvistimen kautta). Digiboksista ja xboxista saaneet sitten äänet sopivilla piuhoilla vahvariin.
   
 15. galaZ

  galaZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve!
  Hieman foorumia lukeneena ajattelin kysyä apua. Eli tässä suunnitteilla olisi ostaa kotiteatteri Samsungin 50 tuumaisen plasman ja PS3 seuraksi. Katseluetäisyys on n.3 metriä ja huone noin 16 neliötä.

  Tarkoituksena ei ole saada äänenlaatua "hifistely" tasolle, mutta lisää potkua leffojen/pelien ja sarjojen kahtomiseen!
  http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kotiteatterit/AVX380/onkyo-kotiteatteri
  Oisko tuosta mihinkään? tai jostain muusta vastaavasta alle 500€ budjetille? Myös 2:1/2:0 käy.
  Eli mitä mieltä olette, kannataisiko rueta kasaamaan aluksi ihan 2:0 ja rahaa kertyessä hankkia vahvistinta sun muuta sekaan?
   
 16. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Ilman muuta aloita mieluummin näin, kuin tuollaisen muovirasiakokoelman ostamalla. Vaikka käytettyjä aluksi.
   
 17. galaZ

  galaZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko sitten jotain suositeltavaa merkkiä?
   
 18. Gate

  Gate Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko joku antaa sopivan pyyntiarvion kyseiselle vanhalle setille.

  2 kpl jamo e470
  1 kpl Jamo e4cen
  2 kpl jamo e4sur
  Audio pro 1.36
  H/K avr235
  Samsung dvd-hd860

  Mielellään lähtis pakettina, kaikki pelaa ja toimii. Saisko näistä 400 tai jotain??
   
 19. Kossu 016

  Kossu 016 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2011
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kestääkö uudemmat tv:t virran äkkinäisen sammumisen? TV on kytketty sellaiseen master/slave jatkoroikkaan että kun tietokoneen laittaa päälle niin tv ja kajarit käynnistyvät myös. Samalla lailla tietokoneen sammuessa myös telkku sammuu.

  Kai noiden pitäisi kestää? Kuitenkin useaan kertaan päivässä tulee tämmöisiä että virrat katkeaa kun tv on vielä päällä (kuva muuttuu mustaksi muttei kuitenkaan mene stand-by tilaan)

  Kiitos
   
 20. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Olisi kysymys skaalauksesta ja skaalaimista. Mulla on nyt hyllyssä seuraavanlainen setti: Panasonic BDT-210-soitin, Onkyo 609-vahvistin sekä Panan g10-töllö. Käsittääkseni nämä kaikki skaalaavat kuvan 1080p:hen? Kysymys kuuluukin, että miten voin valita mikä näistä skaalaa esim. dvd-leffan täyteen HD-tarkkuuteen ja mitä niistä kannattaa käyttää?

  Olisin kiitollinen jos joku voisi tätä skaalaushommaa minulle hieman selventää. Kiitos!