Sekalaisia elokuvajuttuja

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Goofy75, 20.05.2009.

 1. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 033
  Saadut tykkäykset:
  221
  Olisiko tuo alleviivattu osuus juuri sitä väärää huumevalistusta, jota ei pitäisi levittää? Yleisesti saatava tieto ei tue tuota väitettä.
  Tähän tapaan asia yleensä esitetään:
  Heroiinia käytettiin Suomessa yskänlääkkeenä 1940-luvulle asti (ei tietenkään suonensisäisesti):

  Takaisin otsikon asiaan:
  Lost Boys tulee tänään Yle TV2:lta. Näin ainakin nyt ilmoitetaan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2021
 2. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 386
  Saadut tykkäykset:
  47
  Myös Areenassa mutta vain suorana 23.00 alkaen. Eli tuo lähetysaika mahdollistaa K18 ohjelmat
   
 3. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 033
  Saadut tykkäykset:
  221
  Yle voisi näyttää alkuperäisen version, jos haluaisi.

  Tuolla vähän lisää asian ympäriltä:
  Tämä elokuva ja Reindeerspotting ovat parasta huumevalistusta elokuvan muodossa, mitä itse olen nähnyt.

  Jos haluaa nähdä epäonnistuneen huumevalistuselokuvan, suosittelen Reefer Madnessin katsomista. Se on oikein huvittava monella tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2021
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 546
  Saadut tykkäykset:
  615
  No en tiedä, miksi tuo vähentäisi huumeiden käyttöä, jos kerrottaisiin, että heroiinia voi käyttää monta viikkoa ilman mitään ongelmia.

  Jokainen voi tuon ohjelman katsoa, missä näytettiin tuota jenkkien ihmiskauppaa naisilla. Voisin veikata, että tuossa käytettiin hyvin suuria annoskokoja, jotta riippuvuus saatiin nopeasti aikaiseksi.

  Dokumentin katsomisesta on jo jokunen vuosi, joten toki voi olla, että muisti reistailee. Mutta heroiinin avulla naiset kuitenkin saatiin kiinni toimintaan. Toki väkivaltaa ja naisten lukkojen takana pitämistä mukana oli myös, mutta pääasiallinen alistustapa oli heroiini. Jos nyt ei yhdellä piikillä, niin ei siihen kuitenkaan kauaa mennyt, että riippuvuus saatiin aikaiseksi.

  Wikipedian mukaan koukkuun voi jäädä jo ensikokeilusta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Heroiini
  En kuitenkaan aio väitettä alkaa omakohtaisesti todistamaan. Toteanpa vain, että taas yksi myrkky, jota ilmankin voitaisiin hyvin elää.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 033
  Saadut tykkäykset:
  221
  Kaikessa valistuksessa pitää lähteä totuudesta. Aikaisemmin todettiin, että nuoriso ei ole tyhmää ja tietämätöntä. Kenellekään, etenkään nuorisolle, ei ole syytä antaa huumevalistusta, joka ei perustu tutkittuun tietoon.

  Jonkun yhden yksittäisen amerikkalaisen rikosdokumentin todistusvoima huumevalistuksessa on täysi nolla. Et näytä edes muistavan ohjelman nimeä. Sinun veikkauksesi suurista annoskoista on mieltä vailla. Suuri annoskoko tappaa, jos heroiinin sietokyky puuttuu kokonaan.
  Kannattaa mieluiten lukea alan asiantuntijoiden kirjoituksia (esim. THL).

  Kuten varmaan huomaat on tuo "7. Riippuvuuspotentiaali", johon viittaat, Wikipedian artikkelin osa ilman viitettä mihinkään todisteeseen. Tästä on selkeä huomautus. Tuo kirjoituksen osa on yhtä pätevä kuin kenen tahansa maallikon mielipide.

  Kukaan ei ole pyytänyt ketään kokeilemaan opiaatteja. Asioista voi silti keskustella, vaikka ei ole omakohtaista kokemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2021
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 546
  Saadut tykkäykset:
  615
  Ei nyt ole tarkoitus mitään tappelua aloittaa. Olen käytännössä jokaisessa asiassa samaa mieltä kanssasi.
  Mutta kyllä heroiini on monella tavalla huume, jota ei saisi olla olemassa. Jos nyt mitään huumeita saisi, mutta heroiiniin verrattuna esimerkiksi kokaiini on paljon miedompi huume ja aiheuttaa pienempää riippuvuutta. Tosin puolestani myös kokaiini olisi saanut jäädä keksimättä.

  Luotan kyllä täysin asiantuntijoihin ennemmin kuin omiin muisteloihin vanhasta dokumentista. Ja olen aiemminkin THL:n sivuja lukenut. Harmi vain, että heillä ei ole esimerkiksi riippuvuusvertailua, jossa heroiini olisi mukana. Ainakaan, kun viimeksi noita tutkin.

  En dokumenttia faktana sinänsä tarkoittanutkaan vaan vain esimerkkinä siitä, miten joillekin on käynyt. Ja huumevalistuksessa useasti esimerkit ja tosielämän kertomukset ovat tehokkaampia kuin asiantuntijoiden käyrät.

  Mutta kyllä huumevalistuksessa mielestäni voi(si) heroiinin kohdalla sanoa, että jo yksi kerta voi olla liikaa. Sen kohdalla on myös mahdollista kuolla yliannostukseen (kuten niin moni on kuollut), joten siinäkin mielessä yksi kerta voi olla liikaa.

  Palatakseni vielä tuohon dokumenttiin. En juuri tuota dokumenttia löytänyt googlettamalla, mutta löytyi uutisia jenkeistä, joissa naisia kidnapataan ja viedään vangiksi ja väkisellä annetaan huumeita ja eritoten heroiinia. Sillä saadaan aikaan se, että naiset ovat niin pöllyissä, että eivät tiedä, mitä tekevät, joten prostituutioon pakottaminen on helppoa sekä naisille saadaan aikaan riippuvuus, jolloin heitä voidaan kontrolloida vieroitusoireiden avulla. Kun vieroitusoireista kärsivää naista pidetään lukkojen takana ja yllä on vielä iso väkivallan uhka, niin pakoyritykset jäävät aika vähiin, kun ei seisomaankaan kunnolla pysty. Sitten illalla seuraava piikki ennen uusia miehiä.

  Kyllä se mielestäni on parempi huumevalistus kuin näyttää asiantuntijoiden tilastoja. Esimerkin voima (sekä hyvässä että pahassa) on paljon suurempi kuin faktatieto.

  Nuoret eivät pääsääntöisesti ole tyhmiä. Mutta kyllä heroiini on sen luokan huume, että jos siitä aletaan tekemään huumevalistusta niin päin, että "kokeilkaa, ei siitä haittaa ole", niin jossain on kyllä vikaa. Ja tiedän, että et noin sanonut, vaan siten, että asiantuntijat sanovat, että sitä pitää käyttää useampi viikko ennen riippuvuutta. Ja että korjasit vain sanomaani, joka ei ollut faktaa. Mutta, jos nuoria ajatellaan, niin muutama helposti kääntää sen faktan noin.

  Faktat on aina hyvä kertoa myös huumevalistuksessa. Mutta kyllä vahvojen huumeiden kohdalla mieluummin niin päin, että huumeriippuvuus yleensä vaatii jonkin ajan huumeen käyttöä, mutta riippuvuus voi tulla jo yhden piikin jälkeen. Kuin, että "faktat eivät tue väitettä, että yksi piikki voi aiheuttaa riippuvuuden, joten sen verran voi ainakin kokeilla". Koska noin varsinkin nuoret sen tulkitsevat, jos niille menee sanomaan, että tiede ei tue sitä, että yhdestä piikistä voisi tulla riippuvaiseksi. Ja vaikka kaikki nuoret eivät, niin nuorissa on suhteessa enemmän niitä, jotka ovat henkisesti vähemmän kehittyneitä ja siten eivät ehkä niin viisaita kuin pitäisi.

  Henkinen riippuvuus varsinkin on asia, joka voi olla hyvin yksilöllistä. Ihminen voi tulla yhden kerran jälkeen riippuvaiseksi alkoholista, pelaamisesta, seksistä tai ihan mistä vain. Peliriippuvuudesta varsinkin on paljon kirjoitettu viime vuosina ja usein saa lukea siitä, miten riippuvuus on tullut jo yhden pelaamisen jälkeen. Varsinkin, jos se sattuu menemään hyvin, niin jää fiilis, että minähän osaan tämän ja voin tällä tavoin saada rahaa. Miksei sama pätisi myös heroiiniin ja siitä saatuun hyvään oloon?

  Mutta olet täysin oikeassa siinä, että ei pitäisi luottaa vanhoihin muistikuviin dokumenteista, joita ei edes enää löydä (ainakaan pikaisella googletuksella). Ehkäpä dokumentissa oli enemmänkin heroiinin pakkokäyttöä kuin vain yksi piikki. Ennemminkin siten, kuten yllä kuvasin noita uutisia. Mutta oma muistikuva aineesta jäi kyllä hyvinkin negatiiviseksi eikä ohjelman katsomisen jälkeen tulisi mieleenkään ainetta "puolustella", että voi sitä vähän käyttää.
   
 7. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  348
  Saadut tykkäykset:
  136
  Se on vanha kipulääke, jota väärinkäytetään runsaasti. On hyvä muistaa että joihinkin kipuihin ei ole muuta lääkettä kuin äärimmäisen vahvat opioidit. Käsittääkseni edelleenkään ei ole opiaatteja paremmin toimivaa kivunlievitystä.

  Ehkäpä mielummin; huumekauppaa ei saisi olla olemassa (yritys on kova) ja että lääkkeita saisi jakaa vain ammattilaiset niitä tarvitseville (duh).
  Ehkä olisi parempi hoitaa syitä kuin oireita ja seurauksia, mitä tulee huumeiden käyttäjiin.
   
  nepa tykkää tästä.
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 546
  Saadut tykkäykset:
  615
  Totta. Tuo syiden hoitaminen pätee niin moneen asiaan yhteiskunnassa muutenkin.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 159
  Saadut tykkäykset:
  535
  Kovan linjan (suonensisäiset) narkkarit lienee aika pieni porukka kuitenkin.

  Minusta häiritsevämpi nykyilmiö onkin sekakäytön lisääntyminen. Mikä tapahtuu kaiken lisäksi osittain lakien puitteissa reseptien kautta. Katukuvassa on entistä enemmän arvaamattomia sekakäyttäjiä vanhan ajan pultsareiden sijaan. Vaikuttaa myös siltä, että nykyään erilaisten päätä sekoittavien aineiden saatavuus on helpottunut ympäri maan mm. pimeän verkon kauppapaikkojen johdosta. Pidän tätä surullisena ja huolestuttavana kehityksenä.
   
 10. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 523
  Saadut tykkäykset:
  198
  Vielä tuohon riippuvuuteen, se roikkuu kovasti omista geeneistäkin, itse pääsin tupakista eroon kertalaakista vain lopettamalla ja taas toiset tarvii kaikenmaailman epukeinoja ja kainalosauvoja.
  Toki noita ei voi suoraan verrata, mutta toiset on vaan taipuvaisempia kehittämään riippuvuuksia.

  T: Vesku
   
 11. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 909
  Saadut tykkäykset:
  306
  Jokohan tuo helvetin huumeista höyryäminen jo riittäisi, ja mentäisiin käsis edellä? Sekalaisia elokuvajuttuja, kiitos!

  EDIT/MODE: Hyvä huomio. Jatketaan ketjun aiheesta, jätetään muu omiin ketjuihinsa.
  Jos em. aiheen jatkaminen edelleen kiinnostaa jotakuta, aloita uusi ketju, ilmoita minulle ja siirrän tämän keskustelu sinne.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.04.2021
 12. kimbyyri

  kimbyyri Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2013
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  5
 13. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 556
  Saadut tykkäykset:
  49
  Sonyhan lopettikin filmien myynnin ps storessa. Tai ainakaan ps5lla niitä ei voi ostaa.