Saw VI (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.08.2009.

 1. Larry

  Larry Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2003
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki Sawit on katsottu ja aion katsoa jatkossakin. Niin kauan kun leffat tarjoavat näyttäviä silpomistapoja ja lopun juonenkäänne yllättää edes hiukan, olen tyytyväinen.
   
 2. temeksi

  temeksi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tais jo kolmannen osa puolessa välissä sammua liekki ko. sarjasta. :sleep:
   
 3. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Lainasin kaverilta kaksi ensimmäistä osaa, mutta aika helvetin tylsää pitää olla ennen kuin sorrun lyömään tuon kakkososan soittimeen. Siis tuo ykkönenhän oli aivan paska. Leffa ei ollut sellaista gore-pornoa mitä kuvittelin sen alunperin olevan(ilmeisesti tämä aspekti tulee mukaan vasta jatko-osissa), mutta en kyllä kuuna päivänä puhuisi tästä elokuvasta samassa lauseessa esim. Sevenin kanssa.

  Jo heti ensimmäisestä kohtauksesta lähtien kävi selväksi, että näillä jätkillä tämä homma ei tule toimimaan. Olenko ainoa, jonka mielestä Cary Elwes oli eksynyt täysin väärään elokuvaan? Jannun "line delivery" aiheutti myötähäpeää moneen otteeseen ja muutenkin leffan roolisuoritukset olivat semmoista kökköä "straight-to-DVD" tasoa. Elwesin roolihahmon tytärtä esittänyt tyttö oli mielestäni ainoa, joka suoriutui urakasta uskottavasti.

  Jigsaw'n motiivit ja elämänopetukset väännettiin kiusallisesti rautalangasta ja jatkuvat flashback-välähdykset ja vuorosanojen kertaaminen osoittivat sen, että katsojan älykkyyteen ja huomiokykyyn ei luotettu pätkääkään. Myös ohjaaja Wanin käyttämä MTV-editointi ynnä muut kuvakikkailut nakersivat tunnelmaa.

  Leffa oli täynnä aivan käsittämättömiä kohtauksia. Esimerkiksi se koko episodi siellä varastolla vai mikä lienee, missä Danny Glover ja se aasialaiskyttä melkein onnistuivat nappaamaan pääepäillyn. Ensin se huppumies polkaisi jalalla sen tappokoneen käyntiin ja sitten hänen hihastaan tuli joku helvetin käsiterä..ei perkele. Ihan kuin olisi katsonut jotain noloa slasheria.

  Ja kyllä fiilikset murenivat myös siinä kohtauksessa, kun tohtorin vaimo onnistui muka keplottelemaan itsensä irti köysistä ja vielä riistämään aseen kidnappaajan käsistä. Ei hyvänen aika. Pelkkiä kliseitä kliseiden perään.

  Kaiken kaikkiaan olin tyrmistynyt kuinka löysä, laiska ja halpa leffa oli kyseessä. Etenkin kun otetaan huomioon, että tämä elokuvasarja ja varsinkin tämä ykkösosa ovat olleet viimeisten vuosien aikana suht paljon tapetilla. Odotin semmoista keskitason rutiinitrilleriä, mutta sainkin selvästi keskitasoa heikomman räpellyksen, joka onnistui vieläpä aika ajoin valumaan tahattoman komiikan puolelle.

  Ei tälle voi antaa muuta kuin yhden tähden. Olen nähnyt niin paljon parempia kauhujännäreitä, vaikka en edes aktiivisesti seuraa genreä.

  1/5
   
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No siis itehän en oo Freddy vs. Jasonia loppuun asti nähny, mutta aika jännä että Freddy-mies puhuu länkyttämisestä...:rolleyes: Jasonhan keskittyy itse toimitukseen, ja onhan sen gore-scenet nyt aika paljon siistimmät! Mestausvälinettäkin löytyy, entä sun Freddy, joku kämänen rautakoura jonka se teki sormien venyttelyyn. :hitme: Ja saweista ei pitäis tässä ees puhua, eihän se ees tapa niitä ja onks se ees enää itekään hengissä. :D
   
 5. mishrak

  mishrak Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ykkönen oli oikeasti hyvä. Juuri sopivan pelottava ja tarpeeksi gorea.
  Kakkososa olikin täysi floppi. Mitkään kidutuskohtaukset eivät tehneet mitään vaikutusta eikä jännityksestä ollut tietoakaan. Sen enempää en näitä ole katsonut, niin paljon petyin tuosta kakkosesta. Ehkäpä vielä joskus jostain alelaarista joku uudempi sattuu mukaan...
   
 6. Slayer

  Slayer Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  767
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parempi sentään että tekevät ne nimellä "Saw" eikä jonain ihan muuna leffana. Ei vahingossa ainakaan joudu Sawia katsomaan.

  Ensimmäinen oli ok, toinen heikompi ja enempää en katso.
   
 7. 7oimittaja

  7oimittaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2009
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saw ykkönen palautti milenkiintoni elokuviin ilmestyessään, sillä todella mainio dekkaritunnelma yhdistettynä parhaaseen loppuratkaisuun ikinä, sytytti aistini tuleen!
  Kakkonen oli paskaa, ja kolmonen oli jo mielestäni melkein yhtä hyvä kuin ykkönen. Nelonen palautti nekin mahdollisuudet taas maahan ja kuraa työnnettiin screenille. Vitonen on vielä näkemättä ja uskon sen olevan entistä paskempi kuin nelonen. Jos saaga ei lopu kutoseen, on varma että siitä tulee vielä 24 muuta jatko-osaa ja uudelleen lämmitelty ykkönen... ja tietty Saw 0.

  Ykköseen olisi tämä saaga pitänyt jättää, niin Saw olisi yksi maailman mieleenpainuvimmista leffoista koskaan Sei7emän tapaan. Hollywoodin urpot eivät kuitenkaan koskaan opi, sillä nyt jo Screamistakin ollaan tekemässä 4 osaa... :grr:
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2009
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Money money money. Mutta kyllä mäkin pidän yllä romanttista käsitystä, elokuvantekijöiden motiiveista. Mitä tulee Scream neloseen, niin ei välttämättä huono homma, koska Scream 3 jätti sikäli huonon jälkimaun kahden ekan loistavan osan jälkeen, että siitä ei voida kuin juuri parantaa, toiv. palattaisiin peruskuvioihin hyvällä (kauhu)kässärillä ja..noh, eihän näistä ikinä tiedä.

  EDIT: Jaa, siitä onki tulossa kenties jatko-osa-trilogia. :D
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2009
 9. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kahden ensimmäisen osan perusteella voisin verrata sarjaa Final Destination -sarjaan.

  Roolisuoritukset olivat kuraa, mutta efektit ja ideat omalaatuisia. Jotkut elokuvat ovat kuin blondeja (blondius ja hiusten väri eivät välttämättä vaikuta toisiinsa): niissä ei ole mitään järkeä, mutta niitä on hauska katsoa...:thumbsup:
   
 10. _JuSa_

  _JuSa_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida tulla näkemään kyseistä elokuvaa suomen teattereissa. :(
  Näin sanottiin Finnkinosta.

  '' Kiitos tiedustelustasi.

  Elokuvan maahantuojalta saamiemme tietojen mukaan kyseinen elokuva ei tulisi suomessa tämän hetken tiedon mukaan ollenkaan teatterilevitykseen. Tilanteet saattavat muuttua ja päivitämme tiedon heti verkkosivujemme 'ohjelmisto' -> 'tulevat elokuvat' - kohtaan. Kannattaa seurata tilanteen kehittymistä.''
   
 11. SamTheMan

  SamTheMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoa, Finnkino!!! IMDB:n mukaan leffa ei olisi tulossa peräpohjolaan lainkaan, mutta venäjälle kuitenkin??? Ja mikä kummallisinta, brittejäkään ei tuossa listassa ole. Toivottavasti kuitenkin julkaisevat Saw VI:n edes region b -bluraynä, että pääsis edes ensi vuonna katsomaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2009
 12. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  hyvä vaan ettei tule teatteriin,toivon mukaan jää tilaa jollekin paremmalle. nämä sawit kun ovat olleet jo pitkään ala-arvoista straight to dvd-tason kuraa...
   
 13. _JuSa_

  _JuSa_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.finnkino.fi/movie/7032/

  Tulee näköjään sittenkin esitykseen. :naminami:

  " Fanien pyynnöstä Saw VI nähdään kuin nähdäänkin valkokankaalla myös Suomessa!

  Huom! Elokuvassa ei ole tekstitystä.
  "
   
 14. SamTheMan

  SamTheMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä... Ei paljoa täällä Rovaniemellä lämmitä tieto, että kopioita riittää vain Helsinkiin, Tampereelle ja turkuun :OI Tuleekohan edes Ouluun? No, näkeepä tämän sitten viimeistään ensi keväänä Blu-ray:ltä...
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Ei näytä tulevan. No säästyypi ainakin rahat, vaikka onhan tuo ihan kiva perinne ollut elokuvien laadusta huolimatta käydä aina Halloweeninä Saw katsomassa.
   
 16. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  No olipas sitten paska, pitikin tuo nyt sitten katsoa kun telkkarista ei muutakaan tullut. Viittauksia oli edellisiin mutta eihän niistä enää mitään muista jos nyt edes silloinkaan tajusi kaikkia väkisin väännettyjä juonikoukeroita. Jos juonikoukerot jätetään sikseen niin pätkällä ei ollut yhtikäs mitään annettavanaan. Enpä tosin mitään odottanutkaan sen puoleen mutta älkää vaivautuko. Suututtaa oikeen kun tuonkin ajan olisi voinut vaikka nukkua. :hitme:
   
 17. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kertoo jotain leffoista, kun kolmannessa osassa kuollut henkilö vieläkin seikkailee mukana älyttömästi keksityillä flashbackeilla. Koko ajan keksitään juttuja lisää mitä on mukamas tapahtunut aiemmin, joskus jos ja kun loppu koittaa, on katsojille paljastettu joku suuri masterplan.

  Costas Mandylor on kyllä yksi pökkelöimmän näköisistä näyttelijöistä jonka olen nähnyt, sopii siis hyvin Saweihin. Shawnee Smith on edelleen ihan hemmetin ärsyttävän oloinen, ei sitäkään näköjään kuolema pidä poissa.

  Aiemmista poiketen ansatkaan eivät olleet kovin nerokkaita, pientä väsymystä siis joka osa-alueella.
   
 18. Lightwolf

  Lightwolf Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  1
  Saw 6 telkkarista? Miten on mahdollista että noin uusi elokuva tulisi telkkarista?
  Eihän sitä ole edes dvd:llä vielä.:confused:
   
 19. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Haha, mitä meninkään sanomaan.. Kuvaus seuraavasta Sawista:
  Detective Hoffman is the last man standing, Jigsaws work is now complete. That is until an old Detective returns to the case and closes in on Jigsaws accomplice. However one last game is already in motion and will truly reveal the fate of John Kramer's master plan.
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Tuli katsottua Saw-elokuvasarjan kuudes osa blu-rayltä, ja itse elokuvahan oli yllättävän hyvä edellisten tasoon nähden. Muutaman edellisen osan aikana ehti ajoittain tylsistyä, mutta tämä kyllä piti otteessaan ja jännitti. Elokuvassahan oli kuitenkin tällainen Dextermäinen teema:
  poliisina työskentelevä sarjamurhaaja yrittää tasapainotella "harrasteen" ja työn välillä jatkuvan paljastumisen uhan olevan koko ajan päällä.

  Elokuvan pääkärsijä tuntui aluksi surkealta näyttelijältä, mutta pikku hiljaa hän kyllä alkoi kantamaan elokuvaa tavalla, jota muutamassa aiemmassa elokuvassa ei olla nähty. Hoffmanin näyttelijä, niin jäykästi ja samalla ilmeellä kuin hän näyttelikin, toimi jostain syystä myös.

  Itse Jigsawn esiintymiset elokuvassa olivat ehkä hieman pakotetun oloisia, mutta toimivat kuitenkin. Tässä elokuvassa myös nämä kidutustehtävät alkoivat pahemmin kerran toistaa aiemmissa elokuvissa nähtyjä vempaimia ja ansoja -- joskin Saw VI:n teemahan oli "full circle".

  Piristävä parannushan tämä Saw VI oli, vaikka gore oli tällä kertaa vähän liian tekemällä tehtyä ja ajoittain jopa kesyä. Lopussa elokuva jäi vaiheeseen sen verran kutkuttavasti, että eiköhän sen seitsemännen osan käy vielä katsomassa.

  2.5/5 :naminami::naminami::thumbsup: