Saw V (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.08.2008.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Saw-elokuvasarjan viidennessä osassa rikostutkija Hoffman (Costas Mandylor) näyttäisi olevan viimeinen hengissä oleva henkilö, joka tuntee Jigsawn legendan. Kun hänen salaisuutensa uhkaa kuitenkin paljastua, Hoffman lähtee eliminoimaan johtolankoja...

  [​IMG] Katso teaser

  Ensi-ilta USA:ssa 24.10.2008. Suomen ensi-illasta ei vielä ole tietoa.
   
 2. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 553
  Saadut tykkäykset:
  255
  Vai että viides osa... ketä enää edes kiinnostaa koko Saw? Loputtomat tusinajatko-osat saavat jo epäilemään sen ensimmäisenkin elokuvan hyvyyttä.
   
 3. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäisestä pidin paljon, mielestäni todella hyvä leffa.

  Kakkonen olikin sitten sellaista skeidaa, että sen jälkeen en ole jatko-osista ollut tippaakaan kiinnostunut. Ihmetyttää vaan, että vieläkö nämä leffat oikeasti tuottavat.
   
 4. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Muistaakseni IV on vielä näkemättä, mutta katson sen aivan kuten tämänkin. Näitä saa parin vuoden kuluttua halvalla Anttilan alelaarista, ja sieltä sitten poimin ja pistän kiertoon. Kiva että laadukkaita elokuvia tehdään!
   
 5. Nyargo

  Nyargo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä tykkään näistä. Näissä on aina joku mukava idea millä teilata ihmisiä... siis en ole hullu enkä psyko tai mitään :), mutta mielenkiinnolla katsoo aina, että mitä näiden leffojen tekjät ovat taas keksineet hahmojen päiden menoksi.

  Samalla tavalla Final Destination leffat olivat hyviä.
   
 6. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ykkönen oli idealtaan hyvä ja pari säikäytystäkin oli saatu mukaan. Jatko-osissa sitten huomio on tosiaan käsittääkseni siirtynyt jos jonkinnäköisiin raajojenvääntämisiin, jotka eivät aiheuta itsessäni juuri mitään tunteita, kun kyseessä on pelkkä itsetarkoitus. Jos nämä teurastuskohtaukset olisivat keskellä riipaisevaa juonta, myös teurastamiset olisivat riipaisevia, mutta elokuvat 2 ja 3, jotka jatko-osista olen nähnyt, ovat juoneltaan sellaista ranskanleipää että hyvää päivää.
   
 7. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo tosiaan ykkösessä oli ihan jopa hyvä juoni,minkä idea on hiipunut jatko-osien myötä.
  Mutta itse tykkään kaikista osista,enkä sitä juonta näiltä paljon odota. Odotan lähinnä sadistisia tappoja,erilaisia tapoja menettää henkensä.

  Ps:Enkä siis todellakaan ole mikäänsadistinen perverssi:D
   
 8. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli katseltua ensimmäinen osa toiseen kertaan. Edellinen katsomiskerta oli joskus leffan teatterilevityksen aikoihin ja silloin tekele iski varsin kovaa. Valitettavasti toisella katsomiskerralla petyin hieman, eikä tämä viihdyttänytkään aivan niin hyvin kuin aiemmin. Kuitenkin, perus-3-tähden "ihan ok"-raina oli kyseessä. Kakkososa meni huonompaan suuntaan ja kolmonen olikin jo väkisin väännettyä veripalttua ilman mitään järkevää juonta. Siten neljäs osa on jäänyt katsomatta, enkä osaa odottaa viidenneltäkään mitään hyvää... Seuraavassa arviot kolmesta ekasta:

  Saw ***
  Saw II **
  Saw III *½

  Saavat kyllä keksiä uusimpaan osaan jotain aivan uutta ja innovatiivista ennen kuin suostun katsomaan sen. Sellaiselta rahastukselta tämä sarja on vaikuttanut heti toisesta osasta lähtien.
   
 9. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittämättömän kova tulos avausviikonlopulta:

  Saw V (2008) $30.5M
   
 10. temeksi

  temeksi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ykkönen oli loistava tuulahdus uusien elokuvien joukossa. Kakkosen katsoi vielä loppuun. Kolmonen jäikin sitten jo puoleen väliin ja nelonen ei enään kinnostanut lainkaan. Ihmettelen kyllä, että noinkin paljon ihmisiä vielä kiinnostaa saman idean lypsäminen, noh toisaalta kyllähän sarjojakin seurataan pitempäänkin.
   
 11. Jiii

  Jiii Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.11.2005
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin katsomassa tämän ihan USA:n ensi-illassa, tosin en kuitenkaan ongelmitta. Olivat myyneet lähes kaikki näytökset loppuun, että vasta toisesta teatterista löytyi pari vapaata paikkaa puolentoistayön aikoihin. Viimeksi kun näin Saw 3:n ensi-illassa Jyväskylässä, niin sitä pyöritettiin pienimmässä salissa, ja vielä ensi-iltana! Että näyttävästi Sawit ovat paljon halutumpaa kamaa täällä USA:ssa.

  Mutta perus Sawiahan tämä oli, tarina on lähinnä aikaisempien osien uudelleen kelaamista, ja miten kaikki todella tapahtui. Tällä kertaa osa uusista testeistä oli paljon yksinkertaisempia idealtaan, kuin mitä esim. kolmannessa Sawissa oli. Musiikki oli aika kuollutta, se ei yltänyt edellisten osien tunnelmaa, samaa tunnaria soitettiin mutta se ei enää iske tajuntaan. Vertakaan ei lennä enää niin paljoa, mutta muutaman aika tyylikkään kohtausen ovat kuitenkin saaneet luotua. Näyttelijätyöt olivat kohtalaisia varsinkin uhrien kohdalla, ja dialogi parissa kohtaa jopa turhankin suorasanaista. Muutamasta uhristakin oli tehty äärettömän viisaita, kun tuntuvat tietävän jo ennen videonauhan pyörittämistä mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan. Ei huonoin Saw, mutta saisivat jo lopettaa sarjan... Tahtoo toistaa itseään jo hiukan liikaa. Jos ei muuta, niin keksisivät jotain uutta sen pellenuken ja sian tilalle...

  Arvosana: 2,5/5


  EDELLISET OSAT:
  SAW (1)......3,5/5
  SAW 2......3,5/5
  SAW 3......2,5/5
  SAW 4......2,5/5
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2008
 12. Onni08

  Onni08 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  En ole vieläkään nähnyt ainuttakaan Saw-leffaa. Muistan kun se ykkösosa aikoinaan ilmestyi ja kovasti oli puhetta, että "uuh, nyt on uusi tosi kova kauhuleffa markkinoilla, toooosi raaka ja sairas ja kekseliäs jne."

  Nykyään taitaa tämä kyseinen saaga muistuttaa sekä jatko-osien lukumäärän ja laadun osalta lähinnä jotain Friday 13th-leffoja tai Elm Street-elokuvia. On varmaan ainoastaan ajan kysymys, että milloin myös Saw-leffat alkavat muistuttamaan enemmän komedioita kuin kauhuelokuvia.

  Saw on varmaan siitäkin syystä kovempi juttu Jenkeissä kuin meillä täällä Suomessa, että Jenkeissä tuon Halloweenin juhlistaminen on aina semmonen 'big deal'. Joka Halloweenina pitää aina kiikuttaa se isotissinen cheerleader sinne pimeän leffateatterin takariviin ja siellä voi sitten pikkasen kiljua ja kirkua ja kopeloida. Tätä tarkoistusta vartenhan suurin osa Hollywoodin kauhuleffoista on suunniteltu. Kaiken maailman screamit ja i still know what you did last summerit ja final destinationit.
   
 14. Onni08

  Onni08 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katso se ensimmäinen Saw ja tule kertomaan mitä pidit.
   
 15. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ensimmäinen Saw tulee lauantaina (1.11) neloselta klo. 0.40.
   
 16. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oolrait, kiitti vinkistä. Vois nyt vaikka yrittää vakoilla tuon ensimmäisen osan, jos se kerran oikein telkusta tulee. Kauhuleffat eivät yleensä ole katsomislistani kärkipäässä ja tiedän jo etukäteen tuon Saw'n loppuratkaisun, joten osittain näistäkin syistä johtuen en vaan ole saanut leffaa aiemmin katsotuksi. Mutta nyt vois siis katsoa, niin ainakin sitten tietää, että mistä tämä koko saaga sai alkunsa.
   
 17. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vitosessa vähän selvitettiin edellisissä osissa pimentoon jääneitä asioita. Leffa oli kyllä muuten vähän tylsä, mutta parempi mitä olisin luullut. Tähän olisi kyllä jo hyvä lopettaa..
  Kävin katsomassa kkun finnkinossa oli viitosen päivät, täyttä hintaa olisin lipusta tuskin maksanut.

  2.5/5
   
 18. JereHakala

  JereHakala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahtavia elokuvia, jokainen on suurinpiirtein yhtä hyviä kuin toinen, tietysti ne vähän "huononee" muttei niin kuten jotkut muut elokuvat + niiden jatkot tekevät. (Eli eka hyvä, seuraavat onkin kuraa)
   
 19. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Eipä pääse meikä noita tänäkään vuonna katsomaan, sillä tarkoitus oli katsoa kaikki valmistumisjärjestyksessä peräkkäin kun kolmaskin on DVD:llä. Jäin sitten kuitenkin odottamaan nelosta ja nyt vielä tätä vitosta. Mutta 23. 10. 2009 ensi-iltansa saavan kuudennen kanssa alkaa kärsivällisyys joutua koville. Olisikohan 2010 vihdoin koko sarja saatavilla kotikatseluun?
   
 20. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli katsottua nyt tämä ja ihan kiva oli. Ansat olivat ihan ok-tasoa, varsinkin se viimeinen oli aika messevä.
  Pidän myös sarjan tavasta, että hyvä ei koskaan voita, eikä tälläkään kertaa niin käynyt.
  Jatko-osat eivät ole voittaneet alkuperäistä jännittävyydessään, mutta kyllä näitä katsoo.