Sanyo PLV-Z700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Zard Beast, 11.08.2008.

 1. mixuda

  mixuda Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  329
  Saadut tykkäykset:
  0

  Huomasin itsekin tuon pari päivää sitten. Olen ollut arpakuutio kädessä jo tässä pidemmän aikaa ostaisiko vai ei. Näköjään ei sitten, kun ei enää voi ostaa...

  Vinkkejä otetaan vastaan mistä noita voisi vielä löytää.... Onkohan tämä myynnin lopettaminen Sanyon pakko-ohjauskampanja Z3000 tien raivaamiseksi???
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2009
 2. Rusna

  Rusna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on tullut aika ostaa tykki, mutta en kertakaikkiaan osaa päättää.
  Vaihtoehdoiksi olen karsinut Sanyon PLV-Z700:n sekä Panasonicin PT-AX200:n.

  Nyt on molempien tykkien threadit ja arvostelut koluttu läpi ja voisi kuvitella että päätös olisi helppo, mutta kun ei ole!

  Panasonic on ilmeisen hyvä 720p tykki, onhan se projectorcentral.com:n 720p listan kärkipaikallakin eikä arvosteluissa ole paljoa haukuttu. Hiukan on napinaa tullut pehmeästä kuvasta mutta toisaalta kirkkautta hehkutetaan ja kirkkaus ilmeisesti onkin eri luokkaa Sanyon kanssa?

  Sanyon plussiin kuuluu natiivi FullHD-resoluutio sekä Panasonicia tarkempi kuva, mutta heikkouksena on huonompi kirkkaus ja onnettomampi mustan taso?

  Lisäksi vähän kauhistuttaa AX200:n välkkymisongelmat mitä tällä palstalla on tullut luettua, mutta eipä Sanyon Z700 vielä ole niin kauaa ollut markkinoillakaan että välttämättä kaikki lasten taudit olisi löytynyt...

  Summa summarum, auttakaahan miestä hädässä, kumpaan näistä tykeistä kannattaa investoida. Eka tykki kyseessä ja tällä hetkellä ollut 37" FullHD Samsungin töllö katselualustana. Tarkotus olisi heijastaa 80" kuva ja katseluetäisyys on reilu pari metriä. Tuleeko tässä jo 720p tykin huono reso ja "kanaverkko" eli pikselit näkyviin ja kannattaa maksaa täys-resosta?
   
 3. rmake

  rmake Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2007
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin on suunnitelmissa tuo tykin hankinta, ja mietin kanssa että jos näin alkuun riittäisi tuo 720p ja sitten myöhemmin fullhd.
  No, ajattelin sitten että onko siinä mitään järkeä ostaa vajaaresoista tykkiä, ja maksaa siitäkin kuitenkin liki tonni.
  Ja varsinkin jos sulla jo on fullhd telkku.
  Oma vaihtoehto oli lähinnä hinnan takia juuri tuo sanyo, dlp:t jätin pois laskuista rbe:n takia. taipumusta tulla päänsärkyjä muutenkin joten mitään lisäriskejä en siihen halunnut.
  Löysin kuitenkin vielä kalkkiviivoilla tuon mitsubishi hc5500 mallin, tutkailepa vielä sitä, hintaeroa ei kuitenkaan ole kuin 300€ tuohon z700 malliin.
  Itse olen kallistumassa vahvasti mitsun suuntaan...
   
 4. Rusna

  Rusna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän semmonen juttu että tuo Mitsu alkaa olla kyllä kipurajan yläpuolella rahan suhteen, Pitkin hampain Z700:stakaan maksaisin 1100e mitä nyt saksasta tilaamiseen menisi.

  Sepä tässä myös juuri peloittaa kun nyt on ollut 37" FullHD, niin miten kestää kantti palata "leikki-HD:hen".
   
 5. rmake

  rmake Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2007
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on ihan totta, tiukkaa meinaa olla jo tuon sanyon kanssa itselläkin, mutta mitsun lampun yli kaksinkertainen käyttöikä jo "kuittaa" tuon hintaeron tulevaisuudessa + reon hqv skaalain ei myöskään vahennä mitsun arvoa.
   
 6. Pipsa

  Pipsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ko. Valot paloi tosiaan mullakin Sanyossa kun tykki kytkettynä myös telkkariin s-video kaapelilla ja htpc:n hdmi-dvi kaapelilla. Vaihdoin htpc:n näyttistä geforcesta Atin valmistamaan niin valojen kanssa ei ollut sen jälkeen ongelmaa...
   
 7. Pipsa

  Pipsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä käytössä Clicktronic hdmi-dvi kaapeli 15 m ja ei ongelmia. Käytössä myös
  Cliktronic komponenttikaapeli 20 m ja ei ongelmia. Hinnaltaan ei aivan ilmaisia muttei kalleimpiakaan... :)
   
 8. Rusna

  Rusna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin tilanteesta vaarin ja hiukan tutkin syvällisemmin, valitettavasti näyttää siltä että Mitsun kanssa olisi muutama selkeä miinus, mitä en kyllä enää noin paljoa pulitettua hyväksy:

  - Rajoittunut lens shift
  - Lens zoom kehnompi kuin Z700/AX200 --> heijastama kuva jäisi meikäläisen kämpän huonon muotoisissa huoneissa niin pieneksi että 80" kuva jää haaveeksi.

  Yhtään halvemman tykin kanssa voisin nuo hyväksyä vielä, mutta 1500e tykin kanssa en kyllä :(

  On tämä hemmetti vaikeaa!
   
 9. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Mitä ihmettä sillä mahdottomalla kirkkaudella tekee, kun ei kumminkaan pysty maksimi kirkkaudella käyttään varttia enempää ilman aurinkolaseja? Muutenki mahoton kirkkaus vaan heijastuu screenistä ympäri huonetta ja seiniä ja siitä taas takaisin screenille heikentäen mustan toistoa. en nyt tiedä mikä käsitys porukoilla yleensä on, että mikä on himmeä kuva. Itse en hyvällä tahdollakaan voi tätä Z700 sanoa himmeäksi ja mulla sentään lamppu puoliteholla ja kirkkausasetukset melko alas ruvattu sekä harmaa screeni.
   
 10. raystna

  raystna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2009
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on tykki paikallaan ja ps 3 ja tietokone kytkettynä.. Nyt mietinkin just että mitenkähän on kun tietokoneelta katsoo jotain elokuvaa kun siinä tulee väkisinkin semmoiset 10-15cm mustat kehykset että liekkö sitten haitalliset kun ei saisi samaa kuvaa samalla kohdalla näyttää pitkiä aikoja
   
 11. Anttoonio

  Anttoonio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oonpas tässä pari päivää tykkiä ihastellut ja täytyy sanoa että mulle tuo vempele ei jätä pienen säädön jälkeen enää mitään toivomisen varaa. Reilu parannus tuli vanhaan ae900:n verrattuna joka suhteessa, enkä paljon moittinut tuon edellisen tykinkään kuvaa.
  Tuossa joku totesi aiemmin että valotehoa piisaa hyvin ja tähän onkin mun helppo yhtyä. Puoliteholla lamppua poltan ja kirkkaus riittää erinomaisesti tuolta harmaalta mdf levyltä. Näihin vehkeisiinhän sais upotettua loputtomasti rahaa, mutta ite en panis enää yhtään lisää jos tällä rahalla kerta saa näin hyvän laitteen.
  Semmosta kysäsen tähän loppuun et passaakos tähän z700:en sama lamppu kun tohon z2000:en.
   
 12. Bad Religion

  Bad Religion Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.08.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin ollaan erittäin tyytyväisiä : Tykki ja kangas haettiin postista perjantaina. Sanyo viritettiin olohuoneen kulmaan kirjahyllyn päälle. GrandView:n valkokangas porattiin betoniseen kattopalkkiin. Lens-shiftin avulla sitten kuvan sai siirrettyä ilman ongelmia juuri siihen mihin halusinkin ja pakko sanoa että hyvältähän tuo näyttää. Kuva yllätti tarkkuudellaan ja laadullaan (En ole mikään "kultasilmä"). Nyt vielä pientä hienosäätöä ja vihdoinkin tämä pojekti on saatu kunnialla päätökseen..

  SANYO PLV-Z700 : Suosittelen! :thumbsup:
   
 13. Rusna

  Rusna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lopetin maailmanloppuun jatkuvan arpomisen ja pistin Cyberportista tilaukseen PLV-Z700, hinta about 1100e postiennakolla.

  Päädyin Sanyoon luettuani siitä vähemmän huonoa kuin AX-200:sta, ja lampun ikääkin povataan Sanyolla pidemmäksi. Lisäksi merkittävä tekijä oli myös FullHD, koska ei kantti kestä vaihtaa FullHD-telkusta HD-Ready -tykkiin.

  Toivottavasti tulevalla viikolla saapuu tykki, pistän sitten ensifiiliksiä. Mukavana plussana Z700:lle löytyy noita konffejakin ihan kivasti. Ei tarvitse välttämättä itse lähteä säätämään yritys-erehdys -menetelmällä kuvaa paremmaksi :)
   
 14. Minium

  Minium Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun tykkiä on tullut käytettyä parikymmentä tuntia, täytyy myöntää, että tuli alussa vähän turhaan lytättyä tämän kuvanlaatua. Ihan mukavaa kuvaa tämä tykittää. Kontrastiakin on säätöjen jälkeen riittävästi. Ja ero kunnon FullHD ja HD-Ready materiaalin välillä on yllättävän suuri. Eli kyllä sen tarkkuuseron huomaa ainakin noin 100" kuvalla.

  Valotehoa tykissä on mielestäni jopa "liikaa" pimeässä katseluun. Itse tykitän harmaalle X073 pinnalle, lamppu low -moodissa ja fixed iris säädettynä pienimmälle (range taisi olla -63 tms.). Olosuhteiden pakosta katto ja seinät ovat valkoiset, joten hajavaloa tulee paikoin melkoisesti.

  Eli saako tuota iristä vielä tuosta hämärämmäksi? Täytyykö sorkkia factory/service menua - vai saako sieltäkään? Kirkkautta en haluaa pudottaa Brightness tai gamma ym. asetuksista, koska ne eivät vaikuta samalla pohjamustan tasoon.

  Esimerkiksi noissa auto iris-moodeissa kirkkaus kyllä putoaa reilusti alas himmeissä kohtauksissa. Mutta fixed -moodissa en saa iristä/kuvaa läheskään yhtä himmeäksi, ainakaan tuota range-asetusta muuttamalla. Onkohan tykissä jotain vikaa? Mitenkäs teillä muilla?
   
 15. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Miksi vekotin on liki 200€ kalliimpi pixmanian suomisivuilla, kun saksan, ja saako tuotteen saksan hintaan ostamalla sen eri kieliseltä sivulta? Tuntuu, että laitetta ei saa enää kohta mistään...
   
 16. Jeespox

  Jeespox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  278
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikä toi LMP-versio on? Sillähän on hintaa yli 700 euroa enemmän kuin perusmallilla...
   
 17. Rusna

  Rusna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  LMP:ssä tulee varalamppu mukana.
   
 18. traxx

  traxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aika syvältä tuo, että myydään enää varalampulla tulevaa versiota josta nyletäänkin sitten aika suolainen hinta :OI
   
 19. SamSon

  SamSon Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  637
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, Z700 menetti kilpailukykynsä hinta-laatusuhdekisassa. Z2000 tai Sonyn HW10 taitaa olla nyt paras vaihtoehto hintalaatua haettaessa.
   
 20. Ramstad

  Ramstad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä myös ensikokemuksia PLV-Z700 tykistä. Ostettu Bulldogista hintaan 1099 e.

  Eli ei voi kuin ihmetellä, kuinka näin edullisesti (kilpailijoihin verrattuna) saa näin laadukkaan vehkeen. Mitään moitteen sanaa ei toistaiseksi ole. Äänikin on suorastaan hämmästyttävän hiljainen. Ainoa kovempi ääni on, kun tykkiä sammuttaessa automaattinen linssisuojus napsahtaa kiinni.

  "Kankaana" on perinteinen MDF-levy H499 sävyllä, jota nykyään haukutaan kuulemma liian tummaksi nykytykeille, mutta ainakaan toistaiseksi minulla ei ole mitään valittamista kuvan laadussa. Kuvan koko on 275 cm eli n. 108".

  Tykki oli odotettua isomman kokoinen ja painavampi (7,5 kg) kuin luulin, mutta toisaalta tämä myös joskus kertoo laadusta ja siitä, että tykin sisällä on jotakin muutakin kuin muovia. Tykin kyljessä lukee "Made in Japan", mikä oli myös positiivinen yllätys, kun nykyään kaikessa muussa viihde-elektroniikassa tuntuu lukevan valmistusmaana Kiina.

  Läppärin ATI Mobility Radeon X1600 lähti laakista pelittämään kakkosnäytölle Full-HD tilassa DVI-HDMI-kaapelilla. Samoin XBOX360 Fifa2009 näytti suorastaan pelottavan hyvälle maksimiresoluutiossaan. Liiketoisto on näkymättömän sulavaa.

  Eli ei voi kuin suositella tätä tykkiä! Hinta&laatusuhde tuntuu olevan erittäin hyvin kohdallaan.