Sanyo PLV-Z700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Zard Beast, 11.08.2008.

 1. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vastauksena itselleni - ei ollut kuollut pikseli vaan varsin ketterästi käyttäytyvän pölyhiukkanen :)
  On se hieno tunne kun joku asia vituttaa suunnattomasti ja yhtäkkiä ongelma vaan poistuu.
   
 2. J1mmy

  J1mmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tattis! Kyllähän tolla sitten jotain virkaa onkin.
   
 3. MkII

  MkII Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2008
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Videotykki oy:ssa todennäköisesti Tampereella (kannattaa soittaa ja kysyä)
  Kai sielläkin on demohuone kuten Tikkurilan liikkeessä.

  VT Tampere
   
 4. Tizmon

  Tizmon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, on siellä. Myös tämä tykki oli nähtävillä kun käväsin. Ei kuva kyllä ihan hirveästi vakuuttanut, mutta enpä kyllä ole toisaalta mikään asiantuntija näissä.
  Verrokit mitä katselin olivat tietty kaikki kalliimpia malleja, kuten Sonyn HW10 ja Panan AE3000. 720p epson, oisko ollut TW700, näytti kyllä muilta kuin resoltaan hitusen tätä paremmalta. Voi olla että säädöillä ja tweakeilla pääsisi parempiin tuloksiin.

  Vaikea tietysti ajatella miltä nyt kotona näyttäisi kun näkee noita parempia vieressä..

   
 5. Dr Evil

  Dr Evil Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.01.2004
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten se olisi edes mahdollista että Kirkkaana palava pikseli erottuisi paremmin kirkkaassa taustassa, eiköhän kirkkaana palava pikseli erotu juurikin mustissa kohtauksissa.
   
 6. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Sinänsä juu, mutta ei välttämättä. :) Jos on osittain sekoileva pikseli jossain kolmesta lcd-paneeleista, niin mustalla kuvalla se ei välttämättä näy, mutta valkoisella näkyy.
   
 7. maho

  maho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.10.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos olet kääntymässä ns. kalliimpaan malliin, olet jo kauppiaan uhri :)
  Samalla meiningillä on töllöjä myyty kodinkoneliikkeissä iät ajat.
  Referenssikuvaa ajetaan useimmiten semmoisella matskulla, mikä selkeästi erottaa kalliimpien mallien erot halvemmista (kodinkoneliikkeissä usein pyörii joku yliväritetty kukkaloisto tms.) . Näin saadaan kuluttaja ostamaan tuo kalliimpi töllö, jossa katetta on vitusti enemmän kuin tarjoustöllöissä. Kukaan ei muista vaan kertoa, että normikäytössä noita eroja ei juurikaan kukaan pysty näkemään kotioloissa... Salatut elämät puoli kahdeksalta näyttää ihan yhtä paskalta siinä 3000€ töllössä, kuin 800€ töllössä.

  Ylipäätään jos lähtee johonkin vertailemaan, kannattaa ottaa omaa referennsimatskua mukaan, jolla pystyy itse näkemään eron siinä materiaalissa, mihin se oma pääkäyttö kohdistuu( tosin voi olla että ylläolevassa tapauksessa on näin tehtykin, mutta muille vain vinkiksi)

  Menee kyllä pahasti offtopiciksi. Summasummarum. Olen edelleen sitä mieltä, halvalla ei saa hyvää, mutta tässä tapauksessa olen mielestäni saanut tonnilla kohtuuhyvää. Joka saa riittää vuodeksi pariksi eteenpäin.
   
 8. Tizmon

  Tizmon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ottanut sitten omaa matskua mukaan, vaikka kyllä jossain vaiheessa niin suunnittelin tekeväni. Casino Royale siinä pyöri ps3:lla, että ei se nyt sinänsä mikään huonoin testimatsku ollut. Tuota kaikkein halvinta epsonia tuntuivat eniten tyrkyttävän.

  En millään tavalla väitä, tai edes tunne, saaneeni kovin hyvää kuvaa tästä tykistä oikeassa käytössä. Parempi olisi mennä esim. katsoa jollain kaverilla leffa kyseisestä laitteesta projisoituna.

  Mulla kieltämättä vaanii taustalla pettymyksen pelko tykkihankinnan kanssa. Kaikki näyttää eka hyvältä ja sitten rupean kohta näkemään virheitä, sitten rupee harmittamaan...

  Mielellään tosiaan pistäisi kyllä vain puolet noiden kalliimpien hinnasta tykkihankintaan. Eipä mulla mitkään optimaaliset olosuhteet katsomiseen ole kuitenkaan pimennysten sun muiden suhteen.
   
 9. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Juu ei kannata tykkiä hommata. Sen sijaan joku 27" postimerkkitelkku olohuoneen seinustalle ja sohva 5m päähän... ei erotu virheet ei. :thumbsup:
   
 10. Crushed

  Crushed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli z700 kotiin ja päätimpä nyt vähän kirjotella tänne ensitunnelmia ja samalla ensimmäisen kirjotuksen tälle foorumille :)

  Elikkäs, melkein vuoden tykkinä toimi käytettynä ostettu panasonicin pt-ae700, joka olikin kyllä ihan käypä peli. Muistan vahvasti kun emännän kanssa tuijotettiin huuli pyöreänä kuvaa kun laitos ensimmäisen kerran kiskastiin käyntiin. Iso kuva vakuutti ja sillon tuli päätettyä että töllön uusiminen saa jäädä.

  Noh, panasonicin lampulla tuli 1900 tuntia täyteen ja aika oli otollinen rueta katselemaan uutta tykkiä kun selvisi että pääsen panasonicista helposti eroon. On tullu jokunen kuukausi luettua keskusteluja täältä ja muualtakin. Ja päätös ratkesi lähinnä edullisen hinnan takia tähän z700-malliin. Tilaus tuli bulldogilta ripeästi.

  Joten, ei muutakun pakettia repimään auki ja kone ulos. Eka kommentti tais olla että "eihän tämä ehkä niin ruma ollukkaan miltä kuvissa näytti". Kokoa kyllä löytyy reilusti enemmän mitä ae700:lla oli.

  Tykki telineen päälle ja virrat käyntiin. Mitä helevettiä! eikö tämä käynnisty?. Laitteesta ei kuulunut pihaustakaan mutta kuva läsähtää seinälle näkymään. Panalla tottu melkoiseen kiihdytykseen käynnistyessä ettei varmasti jääny epäselvyyttä että käynnistykö se vai ei. Mutta tämähän on todella hiljainen vekotin kun vertaa entiseen suhinaan.

  Sitten säätelemään kuvaa kohilleen, tämä oli myöskin tärkeä syy tämän tykin valinnalla koska lens shiftiä tästä löytyy reilusti. Huomattavasti enemmän jos vertaa entiseen jossa siinäkin oli mielestäni ihan ok säätövara. Loisto homma siis tämäkin, kuvan sain juuri siihen miten pitikin ja varaa jäi vielä reippaasti.

  Tykkiin hdmi:llä kytketty ps3 seuraavaksi päälle ja 1080p-tila tietysti käyttöön. Jo valikoissa huomaa eron vanhaan. Ensimmäinen traileri käyntiin ja voi helevata, onpas eri näköstä entä ennen. Kuva on "syvempi", parempi, valkonen on valkosempaa ja musta mustempaa. Musta voisi toki olla vielä mustempaa mutta on tässäkin jo melkoinen ero vanhaan.

  Ja nyt sen huomasi kyllä kirkkauden puolesta että miten sitä niin tummaa kuvaa on voinu sillä panalla katella :) Tässä tietysti vaikutti sekin että panan lamppu alkoi olla jo hieman iäkäs.Väritkin oli nasahtanu aika hyvin jo valmiiksi kohilleen. Jopa vaimoke sanoi kuvaa paremmaksi, joten kai se oli pakko sitten viimestään uskoa että se oikeasti parani.

  Ihan pientä säätelyä asetuksista ja wall-e käyntiin. Panalla melkeimpä jo tottu siihen että ei pysty kattelemaan koko leffaa läpi etteikö jossain vaiheessa pitäis jotain säätöjä muutella. (emäntä tästä tykkäs todella paljon ku kesken leffaa läsähtää ruudulle säätövalikko). Mutta nyt tais olla ensimmäisiä kertoja meikän tykkikatselun historiassa ku ei käyny oikeastaan edes mielessä että tarvis säätöihin koskea. Eli kuva on melkoisen nautittavaa katsottavaa.

  Paria peliä testailin vielä leffan jälkeen pikaisesti ja paremmalta nekin näytti, värit on huomattavasti paremmat kuin ennen.

  Tässä siis ensireaktio kyseiseen laitteeseen ja mielestäni tämä pääsi hieman jopa yllättämään positiivisesti. Uskon että kuva parenee vielä entisestään kun jatkaa testailua ja säätelyä. Tosin eilen tais tulla jotain 5 tuntia testailtua ja ei kyllä juuri pahaa sanottavaa jäänyt. Kaikilta osin kuva parani niin paljon että ei voi muuta kun olla tyytyväinen. Varmasti hienompaa ja monta kertaa parempaa kuvaa löytyy mutta hintakin tahtoo sitten pompsahtaa aikalailla.

  Tästä kirjoituksesta saattaa joku huomata että en todellakaan ole mikään varsinainen hifisti kun tuolla tekstissä läsäytellään ja nasahellaan. Melkeimpä halvimmilla ratkaisuilla mennään koko "kotiteatterin" osalta mutta hinta/laatu-suhde pitäisi olla suht kohdillaan:)
   
 11. Tizmon

  Tizmon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kieltämättä, houkutteleva vaihtoehto ;)

  Ilmeisesti imiset ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä tähän (siis Z700, ei 27" postimerkkiin), ja säästäisihän siinä rahaa tuplahintaiseen verran aika paljon.. Kertokaapas nyt vielä miltä tuo mustan taso on tuntunut ihan kotioloissa? Ilmeisesti parannusta löytyy säätämällä?

  Täällähän joku on tweakannut omien sanojensa mukaan iiristä nopeammaksi. Vaikka tyyppi ei vielä ole kertonut mistä info tuli tähän säätöön, pienen googletuksen jälkeen näyttäisi siltä että Z2000:ssa on vastaava säätö joka tekee iirikselle jotain.

  Tykki muuten tulee btw. Sonyn Kdf-e50a11e projektiotöllön tilalle, joka näillä näkymin korvaa 28" postimerkin makkarista. Sattuisiko joku ollut käyttänyt kotonaan molempia ja voisi hieman kertoa havaintoja?
   
 12. chakie

  chakie n00b Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  193
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitänee käydä siellä huomenna jos vaan ehdin. Toivottavasti heillä on oikea katseluhuone, tykki jossain huoneen valoisassa nurkassa ei oikein anna kovin hyvää kuvaa (kirjaimellisesti) tykistä. Minä siis haluan yllättyä positiivisesti jotta ehdimme saada uuden1080p-tykin jouluksi. :)
   
 13. Tizmon

  Tizmon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä näyttäisi olevan jotain kuvia demohuoneesta. Ihan erillinen huone se oli.
   
 14. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0

  Näin on. Ei muuta kuin VHS-nauhat mukaan, niin kaikki tykit näyttää samalta ! :thumbsup:

  Vai kannattaisiko hieman varautua tulevaisuutta silmälläpitäen ? :rolleyes:
   
 15. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tässä vaiheessa naurattaa tämä viesti. Monen muunkin tykin hinta on reilusti halvempi kuin odottiin. Ainoastaan Epsonin huippumallin hinta tuntuu kovalta.
   
 16. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Erittain positiivisesti on videoprojektoreiden hinnat kehittyneet. Siis negatiivisesti...eiku... :hitme: :p
   
 17. maho

  maho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.10.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikai kukaan täysjärkinen hommaa tykkiä, ja katso sillä VHS:iä? :)
   
 18. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin on.

  Demoissa kannattaakin katsoa ainakin osaksi myös huippumateriaalia, jotta nähdään tulevaisuutta silmälläpitäen mihin tykki kykenee ja millaisia eroja niissä on. Tottakai sitä digiboksin kuraakin voi katsoa, mutta eipä siitä mitään iloa ole valintapäätöstä tehtäessä. Tykki on kuitenkin iso hankinta ja joillekkin myös pitkäaikainen investointi, jolloin pitkässä juoksussa halvin ei ole se mikä tyydyttää eniten.
   
 19. 123Rolle

  123Rolle Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkälainen tykki tää on verrattuna epsonin tw980. Onko kukaan käyny vertailemassa? Saman hintasia noin suurinpiirtein näyttäis olevan.
   
 20. konTomi

  konTomi Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noin pikaisesti paperilla katsottuna Epson on vähän äänekkäämpi, siinä on vain yksi hdmi ja taitaa olla myös vain yhdet komponenttitulot. Hintaakin on vähän enemmän.