Sanyo PLV-Z4

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 30.08.2005.

 1. begu

  begu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olenko oikeassa, että kuvassa näkyy punertava värifiltteri (korjaamaan lampun sinistä valoa)?

  [cine 4 home:n kuva]:

  Mukava tieto, olikohan aiemmissa malleissa tuota (epsonilla on ollut ainakin)?

  EDIT: pitäisi katsella loppuun asti, ei siinä mitään filtteriä taida olla, myöhempi kuva tuolla jutussa todistaa sen. Taitaa vaan lampuista lähtöisin oleva, väriprismojen kautta väärään suuntaan kulkeva valo vieltä kajastaa (muuttaa väriä).
   

  Liitetyt tiedostot:

  • Pic8.jpg
   Tiedostokoko:
   16,5 KB
   Katsottu:
   664
 2. begu

  begu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, vertical stretch löytyy myös 720p -tilassa !
  AVS-foorumilta:
  "My Z2, while using the Zoom mode will vertically stretch 2.35 movies to fill the height and make used of the 33% of panels missed, then I use my Prismasonic anamorphic lens to streth the material horizontally to fill my 10ft 2.35 screen. The problem with the Z2 and Z3 is that this can only be achieved with 480i,p material via component. It appears reading the manual on the Z4, that you can now Zoom 720p or 1080i, in addition there is now a Vertical stretching option, how cool."

  Tämä on positiivista anamorfisen linssin omistajille, johon voi jopa harkita liittyvänsä Z4:n mahdollisen hankinnan vuoksi.
   
 3. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Babelfish taitaa kääntä tuon "muovilasisuuden" tai oikeastaan "plastisuuden" juuri päinvastoin mitä alkup. tekstin tarkoitus ;)
  "Plastisuus" on Cine4home:n arvostelussa positiivinen ominaisuus, käsittääkseni jotain samaa kuin kuvan "kolmiuloitteisuus" tjms.

  "selten haben wir ein so plastisches LCD-Bild auf der Leinwand gesehen"
  - Olemme harvoin nähneet yhtä "plastista" LCD kuvaa kankaalla.

  ...Vor allem die hohe Bildplastizität ist besonders hervorzuheben.
  - Ennenkaikkea arvostelussa kuvan korkeaa "plastisuutta"(kolmiulotteisuutta) on erityisesti korostettava
   
 4. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Plastisella voidaan tarkoittaa myös sulava- tai kaunisliikkeistä, mikä voisi myös olla hyvä suomennos tässä tapauksessa.
   
 5. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Pitänee paikkansa. Tulin omassa väännöksessäni hassusti ikäänkuin samaan lopputulokseen vaikka asian oli ilmaistu täysin käänteisesti jopa eri termein. Noo, mainitsinkin yllä olevani korkkarisaksan varassa, ahtung ja silleen. :D

  Cine4home on AVSfoorumissa jälkivalaissut testiä ja tämmöset kommentit kuullostaa oikein rohkaisevalta Z4:n suhteen:

   
 6. japa

  japa Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  1
  englantiin oli muutama z4 jo rantautunut

  http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=251260

  kitupiikistä tuli jo saksan postilähetenumero ja omani pitäisi saapua perjantaiksi postiennakolla. :D

  sitten vaan virittämään... onneks oon ihan pihalla koko videotykki hommasta ja screenikin puuttuu :) av-systemssistä kattelin noita da-lite model b high contrast valkokankaita, onkohan käypä screeni kun yläviistosta suuntaa kuvaa... toinen vaihtoehto hakea kapalevyä ja harmonya mutta noidenkin hinta tulee lähelle ~200e peräkärryn vuokrineen, ja jos tuo kangas alkaa aaltoilemaan niin eikös sen voisi sitten naputella kehikkoon kiinni jos alkaa liikoja haittaamaan... ehtiihän tässä vielä 2pv pähkäillä.

  :naminami:
   
 7. Heesus

  Heesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämmöinen kyssäri kun olen kahden vaiheilla ...
  Eli SANYO Z4 vs. Panasonic 900
  Projektin etäisyys tulee olemaan kankaasta/levystä ainoastaan 3,10 m(kattokiinnitys) joten kummasta vehkeestä saan enemmän irti tästä vinkkelistä katsottuna?
  Mitä mieltä asiasta ovat tietävät.
   
 8. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  No kokeileppa Projectorcentralin laskimia:
  Sanyo PLV-Z4 - 3,1m -> max 2,25m leveä kuva
  Panasonic PT-AE900 - 3.1m -> 2,21m leveä kuva

  Fiksumpi kysymys onkin että miten iso kuvan oikeasti haluat.
  Nyrkkisääntönä ku pidetään: katseluetäisyys = 1,5 - 2,0 * kuvan leveys
   
 9. Jhk

  Jhk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Milloin teit tilauksen? Kaverilla on kanssa tilaus vetämässä samasta putiikista.
   
 10. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläkin on Z4 tulossa Saksasta (TSNVersand). UPSin ennuste on, että toimitus olisi perjantaina. Toivottavasti näin, sillä harmittaisi 'lievästi', jos toimitus menisi yli viikonlopun. Kangas on tulossa ilmeisesti torstaina (Draper HiDef Grey, tosin ihan postimerkkikokoa, sillä leveys vain 155cm), HTPC on pystyssä, tosin softaa täytynee vielä hieman viilailla, teline ja kaapelikourut ovat katossa - kuten myös odotukset. Tarkoitus on kytkeä tietokone projektoriin 10m DVI/HDMI-kaapelilla (Haman 'high-end' malli). Jonkinmoista arviota ja kommenttia siis kuultavissa viikonlopun aikana, jos vain toimitukset tapahtuvat ajallaan. Tosin, kyseessä eka oma projektorini, joten en voi erityisemmin vertailla kuvaa muihin malleihin.
   
 11. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
 12. japa

  japa Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sillon kun niitä täällä hehkutettiin niin pitkään harkinnassa ollut tykkiprojekti sai uutta pontta. on tästä kuukaus? en tarkkaan muista. mutta 20 kpl sai Andreas kuulemma ensimmäisestä erästä ja niiden joukosta endin yhden nappasta :D

  -japa
   
 13. LateJ

  LateJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä tilasin oman Z4:ni 27.9. Kitupiikistä. Ainakin tuolloin sai projektorin vielä tästä ekasta erästä, ja nyt projektori onkin matkalla Suomea kohti, toivottavasti ehtii perjantaiksi. Kyseessä on myös minulla ensimmäinen projektori, joten jännityksellä odotellaan..
   
 14. jriihi

  jriihi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  460
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika pieni kyllä. Tuli heti mieleen että jopas on erikoiskoko kun noin pieni. Katseluetäisyys niin pieni vai?
   
 15. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei oikeastaan (noin 4m). Suurin syy on se, että kuva tulee television yläpuolelle seinälle eli hieman tavoitearvoja korkeammalle, joten en halua itse kuvasta enää kauhean korkeaa. Käytettävissä oleva seinäkin on kieltämättä aika kapea (oviaukko vieressä). Ja lisäksi epäilen, että lähdemateriaalin (DVD, mahdollisesti Canal+:n elokuvat) epätäydellisyydet pistävät jo tuossakin koossa silmääni - oli projektori miten hyvä tahansa - mutta ehkä vähemmän kuitenkin kuin 2m leveässä kuvassa. Itse asiassa minustahan tuo 70" kuva ei ole pieni, päinvastoin, mutta tiedän, että täällä se on kyllä melkoinen minikuva. Noh, katsotaan nyt sitten miten mieli muuttuu, kun projektori saapuu. Voihan se olla, että kohta on myyntipalstalla tarjolla hyväkuntoinen pikkukangas...
   
 16. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Sun kuva loistaa 70% kirkkaammin kuin reilu parimetrinen kuva ja silloin epäilemättä mustan harmaus on keskeisiä säätökohteita. Kun saat projun, olisi kiintoisa kuulla jos kommentoit mihin mielestäsi tuolla kuvakoolla on järkevä vääntää linssin iris. Ohjekirjan mukaan "lens iris" on säädettävä numeerisella arvolla 0-63. Äkkipäätä ajattelee, että tuolle kuvakoolle - olkoonkin harmaa - tarvitsisi aukkoa pienemmälle. Mikä sitten on pienin aukko, kameroissa se olisi 63 ja suurin olisi 0. Z3:n omistajat varmaan tietää kumminpäin säätö menee?

  OT:
  En muuten pidä kangastasi mitenkään liian pienenä suhteessa katselumatkaan. Se on todennäköisesti parempi kompromissi kuin liian iso kangas, jota useimmilla täällä on - ok, allekirjoittaneella kans pakko tunnustaa. Vanhemmilla devuilla voitat eniten, koska virheet ei pomppaa niin silmille. Lisäksi jos joskus pidät isomman leffan katseluillan, mahtuupa jengiä kiitettävän kuvanlaadun säilyessä vaikka toiset olisi 'etupenkissä'.

  Sensijaan ajatus pistää kuva television yläpuolelle on mielestäni aika huono, joskaan ei tuolla katselumatkalla mahdoton. Kyllä sen käytännössä varmaan huomaatkin muutaman ekan tunnin jälkeen, se rasittaa hieman niskaa ja on katselupisteestä epäluonnollinen valinta, koska siellä katsotaan sekä telkkua että projisoitua kuvaa. Kumpaa varten on tuolit optimoitu? Todennäkösesti telkkua varten. Kannattaisi miettiä ratkaisuja kuvan alareunan laskemiseksi mielellään lähelle 80-100 sentin maastoa. Ongelmaa korostaa laajakuvat, joissa tietenkin vielä korottuu mustien alapalkkien kautta kuva edelleen.
   
 17. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, katsellaan ja kerrotaan. Itseäkin on pohdituttanut tuo kirkkaus, mutta toivon projektorin ja HTPC:n säädöillä päästävän sopivaan kirkkauteen. Jos ei, niin olen henkisesti varautunut myös jonkinlaisen ND filtterin käyttöön, mutta toivottavasti sitä ei tarvita.
  Alareuna tullee noin 130 cm korkeudelle. Mutta, tämä on se asia, josta en ole huolissani, sillä tuolit ovat sellaista taaksepäin kallistuvaa mallia (kallistuvat aika paljon) ja se kallistunein asento on sellainen, jossa katse luonnollisesti kohdistuu juuri tuon telkan yläpuolelle. Itse asiassa siinä asennossa television katselu vaatii mielellään sen, että laittaa jotain extraa niskan taakse kääntämään päätä suorempaan. Eikä nykyinen olohuone oikein anna mahdollisuutta parempaan. Sitten kyllä kun voitan lotossa tai pääsen osaksi optiohuumaa, rakennan omakotitalon omalla katseluhuoneella. :)
   
 18. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Mutta entäpä kuvan yläreuna, tuleeko liian korkealle? Itsellä on kangas melko korkealla, kuvan alareuna 110 cm lattiasta. Kuvan yläreuna tulee todella ylös joka hieman häiritsee.
   
 19. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri tämän takia päädyin aika pieneen kankaaseen. Korkeutta on noin 87 cm eli yläreuna tulee n. 217 cm korkeuteen (huonekorkeus noin 260cm).
   
 20. Vem

  Vem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2001
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin myös tällä viikolla Z4:n myyjän (SarkaPRO) mukaan pitäisi tulla Suomeen tällä viikolla ja minulle heti ensi viikon alussa. :cool:

  Tykki on heittomatkaltaan sopiva mun käyttöön, n. 6 m ja n. 2 metrin kuva. Valkokangas pitäisi miettiä sitten, kun tykki on saapunut.