Sanyo PLV-Z4 kalibrointi

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Weitec, 08.04.2006.

 1. Mutakala

  Mutakala New Member

  Liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkin testata kunhan saan screenin ja svhs ----> HDMI :weep:
   
 2. kurg

  kurg Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kummallekin asetukselle on tykki kalibroitava erikseen (lähinnä kirkkaus ja kontrasti). Oikein toimivalla DVD-soittimella oikea asetus on L2. L1:ssä leikkautuu BTB ja WTW informaatio pois, ja se vaikeuttaa kalibrointia (kirkkauden ja kontrastin säätö perustuu monilla kalibrointilevyillä BTB:hen ja WTW:hen, myös kaikissa THX DVD:ssä oleva kalibrointi)). Ainakin Oppo toimii "oikein" ja L2 on oikea asetus (oikea soitin antaa sävyt sellaisena kuin ne ovat levyllä, niitä muuttamatta).

  L1:llä 16-235 sävyalue on laajennettu 0-255-alueelle, ja klippautumisen lisäksi se tekee väreille saman kuin skaalaus resoluutiolle (eli tulee virhettä).
   
 3. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  pitäneepä testata sitten vielä L2 asetuksella ja kirkkaus säätää uusiksi.
  tattis tiedosta!

  edit: BTB ja WTW, mitä noi o suomeksi ja käytännössä :D
   
 4. kurg

  kurg Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä ensihätään wikipedian (http://en.wikipedia.org/wiki/BTB) näkemys:

  # Blacker-than-Black - PC RGB, 100% black starts off at 0 and 100% is at 255. Studio RGB, 100% black is at 16, and 100% white is at 235. Anything lower than 16, say from 0 - 15, that's below black, and anything higher than 235, from 236 - 255, that's above white. If the dvd player inaccuratedly decodes sRGB to PC RGB level, it clips below black (0-15) and above white (236 - 255). This means the darker shades of gray and brighter white will not show. Instead it will look very dark gray. Anything that are lower than 16 will be clipped as 16 and anything higher than 235 will be clipped as 235.

  Tässä lisää:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=835626&postcount=521
   
 5. Piilukirves

  Piilukirves New Member

  Liittynyt:
  08.05.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuha porukka rupee saamaa keistation 3 sia nii sit ankarasti postaamaa niille säätöjä.
   
 6. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  kurg oli oikeassa, L2 on parempi. se jäi ja hieman säädin iristä sitten. tattis :)
  päivitin samalla viime sivun säätöä.
  katotaan miten oppon kanssa sitten säädöt muuttuu...
   
 7. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 801
  Saadut tykkäykset:
  251
  Tyhmä kysymys mutta eroaako Z4:sen säädöt paljolti Z5 ? kun ei näytä olevan säätöjä Z5:sta =/
   
 8. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3

  mielestäni eroaa, jostain lukaisin käyttö kokemuksia notta z5:ssa olis defaultvärit paremmin kohdillaan kuin z4:ssa.
  tekase z5 viestiketku tänne niin eiköhän joku konffailija löytyne :)
   
 9. dumber

  dumber Member

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kellään hyviksi todettuja asetuksia yhdistelmälle Z4 ja topfieldin digiboksi 6000coc komponentilla liitettynä? Myös topfieldin 5100-malliin toimivat asetukset komponentilla kiinnostaisivat.
   
 10. JanosW

  JanosW New Member

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan säätänyt z4:sta ja 360:stä....??
   
 11. koomapoika

  koomapoika Member

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo mutta myin boksin enkä muista enää miten oli. Peruss asetuksilla sain aika hyvän kuvan, paljon paremman kuin silloisella Thomsonin DVD soittimella! Ja toiseksi se LG:n TM testivoittajamalli antaa myös aika hyvää (kirkasta, valoisaa) kuvaa vrt Thomson mikä oli kans HDMI:llä kiinni.
   
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 717
  Saadut tykkäykset:
  21
  Pitkästä aikaa menin läpi DVE:llä kalibrointikierroksen muutamaan kertaan. Eräs asia askarruttaa:

  Pitäisiköhän sitä mennä optikon lisäksi oikein silmälääkärillekin, kun "arvonnan" tulos on sellainen että sininen väri asettui noin lukemaan 20 kun vihreä on lähellä nollaa ja punainen noin lukemassa 5...

  Voiko Harmony X073 -screeni olla noin paljon sävyltään kallellaan...ja siis ilmeisesti vihreään tai violettiin? Mikäli sinistä laskee paljolti tuosta, alkaa valkoinen olemaan kellertävää. Muistaakseni sininen on aina ollut Z4:ssäni muita suuremmissa lukemissa. Olisikohan nyt kuitenkin kyse lampun tuottaman valospektrin muutoksesta sen ikääntymisen myötä?

  Kuva näyttää taas säätelyn jälkeen kohtuu hyvältä eli kirkkaat valkoiset "kylmemmiltä" ja puhtaammilta. Aika ajoin lampun ikääntyessä täytyy näköjään mennä kaikki säädöt, kirkkaus ja kontrasti tietysti mukaan luettuna, lävitse.
   
 13. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 717
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tulipa jälleen säädeltyä noin 800 käyttötunnin ikään ehtinyttä Z4:stani. Ajattelin ottaa kokeeksi lampun "täystehon" käyttöön ja siksi kalibroin jälleen DVE:tä apuna käyttäen kontrastin, kirkkauden sekä linssin iriksen.

  Ihmettelenpä vain että onko täyden lampputehon ja ecomoden ero noin pieni? Kuvasta ei heti helpolla huomaa kumpi tila on käytössä. Lampun säästöön tuskin on enää aihetta, joten sikäli voisi kyllä ajaa "taysillä" siihen asti kun FullHD tulee taloon, mutta kun se flektin ääni...

  Täytynee testailla tarkemmin aurinkoisilla päivänvalokohtauksilla. Tein siis itsenäiset asetukset omilla kalibrointikierroksillaan molemmille lampputehoille.


  Vaikuttaa siltä että jos Z4:stä haluaa saada kaiken irti HD -kuvalla, on terävyys säädettävä "tappiin" eli lukemaan 7 ja transienttien korostus asetukseen L3. Näillä säädöillä ei kylläkään pysty katsomaan SD-kuvaa, sillä kuvamateriaalin pikselien puute hyökkää ilman "pehmennystä" silmille...
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2008
 14. Padex

  Padex Member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä on puoli vuotta ollut tämä tykki käytössä nyt. On kyllä varsinainen "säätötykki". Parasta kuvaa olen hakenut modifioimalla creative cinema, living ja pure cinema -tiloja. Ei ole kalibraattoria käytössä, tällä hetkellä paras väritasapaino tuntuisi olevan pure cinemassa. Laitoin lisäksi iriksen autolle ja sitten summamutikassa säätelin punaista ja sinistä väriä (gain,offset,gamma) pienemälle. Jossain oli nuo värikäyrät hyvin esitettu eri kuvatiloille. En tiedä kuinka metässä ovat standardiin verrattuna, mutta vinkkinä, että pure cinema on yllättävän hyvä ihan sellaisenaan käytettäväksi. Kirkkaus ja kontrasti taisivat olla +2 ja terävyys pitää ehottomasti olla -4 ainakin (haloallergikko).
   
 15. Padex

  Padex Member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykin kuvan haaleus alkoi tässä vuosien saatossa nyppiä sen verran paljon, että tein kalibrointikokeiluja Dynamic-tilalle. Ostin Ebaysta Hoya FL-Day -värifiltterin, kun niistä oli tällä foorumilla jonkun verran kokemuksia. Lisäksi hankin halavan käytetyn Spyder2express-sensorin.

  Eli eikun Dynamic-moodi päälle ja filtteri sinitarralla tykin linssin eteen. Sain ensimmäisillä kerroilla kuvan suhteellisen hyvään balanssiin. Kuva oli huomattavasti kontrastikkaampi kuin esim. creative cinema-moodissa ilman filtteriä. Valoisuuskin riitti hyvin pimeään huoneeseen. Mutta pari asiaa jäi vielä nyppimään. Kuvan kirkkauden tummassa päässä huomattavaa punerrusta, joka ilmeni myös mm. ihonväreissä ilkeästi ja dynaaminen iiris pumppasi kirkkautta todella rasittavasti ja tummensi kuvan tummissa kohtauksissa liian tummaksi. Se ei todellakaan toiminut niin huomaamattomasti kuin elokuva-tiloissa. Lisäksi tummassa päässä offset täytyi laittaa minimiin ja kirkkaassa päässä taas gain-säätö maksimiin punaisella värillä. Silti tumma pää punersi ja kirkkaasta päästä jäi punainen vajaaksi.

  Miten siis parantaa kuvanlaatua tästä? Tietenkin räpläämällä huoltovalikkoa.
  Sanyon huoltomanuaalissa on säädöt mm. lampun iiriksen toiminnalle ja rgb-arvoille. Kun tumma pää punersi, niin nostin huoltovalikossa vihreän ja sinisen bright-arvoja aika reilusti. Contrast-arvoja ei voinut muuttaa dynamic-tilassa huoltovalikossa, kaikki ajetaan täysillä.
  Kun iiris oli häiritsevä, niin säädin valikossa iiriksen reagoinnin hitaimmalle arvolle ja lisäksi nostin iiriksen kiinnimenon minimiarvoa muutaman pykälän, se ei siis enää sulkeudu täysin kiinni. Tämän jälkeen taas uusi kalibrointi (kontrastia piti vielä laskea -15:een, jotta punainen ei lopu kirkkaassa päässä) ja vot: nyt ei nypi kuvassa enää oikeastaan muu kuin se pohjamustan taso. Se on toki paljon parempi kuin creative cinema -tilassa, mutta mustaa se ei aivan ole. Värit ovat todella hyvät nyt.

  Jos siis lcd-tykkien dynaamiset iirikset tai hailakka kuva häiritsevät, niin eikun netistä huoltomanuaali ja huoltovalikkoa rassaamaan. Varsinkin jos tykki on ikäloppu.