Sanyo Plv-Z1/Z2/Z3/z4 lampun kesto

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana cybo, 12.01.2006.

 1. fileguru

  fileguru New Member

  Liittynyt:
  04.07.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Apuuva!

  Olen nyt noin puolisenvuotta ollut hyvin onnellinen Sanyon plv-z5 tykin aktiivinen käyttäjä. Sen verran mitä kerkesin eilen katsoa niin lampussa oli käyttöä 1046h ja niistä on ollut eco modessa arviolta ainakin 700h käyttöajasta.

  Nyt perinteistä sunnuntain krapula-aamu leffaa olin laittamassa pyörimään ja kun laitoin tykkiin virrat päälle, kansi aukesi mutta ei lamppu syttynytkään ja noin viiden sekunnin päästä kansi menee takaisin kiinni, replace lamp valo vilkkuu ja tykki "viilentää" itsensä niinkuin normaalisti sammutuksen yhteydessä.

  Hiukan syö miestä lukea yleisimpiä kommentteja lampun ~3000h käyttöajoista kun itsellä tosiaan juuri vasta tonni tullut tauluun. :OI

  Mutta sitten silmääni iski tuo NikkiZ:n laittama linkki https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=882636&postcount=100

  Tämä kuulostaisi ihan samalta ongelmalta kuin itsellä, mutta jos tuo olisi noin "helppo" itse korjata en viitsisi mihinkään huoltoon lähettää kun ottaisi aikaa turhaan pikku jutusta. Ainoa kysymys vain on, että kuinkahan tämä taas vaikuttaa laitteen takuuseen kun sitä menee sisältä itse räpeltämään?

  Tuon ohjeen tykkihän on z4, kuinkahan z5 mahtaisi erota rakenteeltansa. Pitäisikö vain kylmästi napata tykki auki pöydälle ja ruveta katselemaan mitä se on niellyt, sen verran nyt veetuttaa :mad:

  Kiitos muuten NikkiZ:lle hyvästä talteen otetusta vinkistä, saattoi säästää itseltä paljon vaivaa ja rahaa! :thumbsup:
   
 2. tixa68

  tixa68 Member

  Liittynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeile koputella/läpytellä tykkiä silloin kun virrat on pois ja koita sitten uudelleen päälle.
  Minulla on samanlainen tykki ollut noin vuoden ja viimeaikoina on muutamankerran tehnyt samoin, että ei lamppu syty ja sulkee luukun, mutta ed. mainittu konsti on auttanut ainakin toistaiseksi.
   
 3. Harry

  Harry Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 904
  Saadut tykkäykset:
  7
  Soita Sovi Serviceen ja kysy sieltä. Omasta Z5:sta hajosi jotain virtalähteestä sähkökatkon vuoksi ja tykki oli alle viikossa kunnossa kaikkinen matkapäivineen. Mikä parasta, kustannukset 0€ sillä Z5 tykeissä on 36kk takuu. Eikä haitannut mitään, vaikka oma tykki on Saksasta tilattu, sama takuu silti voimassa.
   
 4. fileguru

  fileguru New Member

  Liittynyt:
  04.07.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonniin, vihdoinkin pääsi kotiin järkeilemään paremmin tämän kanssa. Eli koitin taputella, ravistella ja koputella, ilman tulosta. Sama homma jatkui.

  Tein hieman googletusta aiheesta ja aika yleistä näyttäisi tämä ongelma olevan, täällä oli enemmän juttua aiheesta http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?p=710266 ja ajattelin että en kyllä jaksa lähettää tykkiä huoltoon vain jotta joku ammattilainen saisi tehdä saman 3 minuutin homman minkä voi tehdä itse kotona.

  Eli 3 ruuvia takaa auki, ja 3 pohjasta. Kansi pois päältä, ja 5 sekunnin tutkimisen jälkeen löytyi hyvin selkeä ja yksinkertainen nappi. Kohtuudella painaa nappia ja se naksahtaa selkeästi pohjaan. Kansi päälle, ruuvit takaisin kiinni ja avot. Hienosti toimii. (Shh, ei kerrota Sanyolle ;))

  Sitten katselin juttua mitä puheltiin projektorin tuulettimen pyörimisnopeuden kasvattamisesta valikosta. Etsin hieman tarkemmin ja kohta löytyi asetus Highland - off. Laitoin asetuksen päälle ja sitten alkoi tapahtua. Meinaan tuulettimesta. Tuntui kuin olisi suihkumoottori käynnistetty, tuuletin alkoi kiihtyä ja kiihtyä kunnes melutaso oli jo lievästi sanottuna sietämätön. Otin pois ja ajattelin että ei kyllä voi päällä pitää jos meinaa yhtään rauhassa jotain katsellakkin. Nyt normaali tuuletin asetuksella tuuletin puhaltaa samaa lämmintä ilmaa kuin se on aina puhaltanutkin.

  Kaikki nyt ok ja säästyttiin uuden lampun hankinnaltakin :thumbsup: (toistaiseksi tietenkin).

  Nyt ei muutakuin katselemaan aamulla väliin jäänyt leffa pois alta :naminami:
   
 5. LuZian0

  LuZian0 New Member

  Liittynyt:
  16.04.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmistaisin vielä:

  1. Z4:ssa 2998 tuntia täynnä eco-modessa ja nyt rupesi vilkuttelemaan vaihtovaloa.

  Kannattaako lamppua vielä vaihtaa vaiko odotella, ja odotella mitä??

  2. Onko hinnan nousseet niin paljon PriceJapanissa, koska heidän sivuillaan näyttää lampun hinnaksi toimitettuna ~270 euroa?
   
 6. Raimo

  Raimo Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  2 650
  Saadut tykkäykset:
  4
  No niin, tein sitten tilauksen Z4:n lampusta PriceJapaniin 1.12. illalla, että olisi jouluksi varapoltin. Yöllä oli tullut sitten postia, että kiitos tilauksesta ja maksamisesta(Paypal) ja seuraavana päivänä 2.12. että paketti lähtee matkaan 14 tunnin sisällä ja seurantakoodi sille. Moka vaan tuli siinä, että en älynnyt muuttaa Paypalin asetuksista muuntokurssia itselle edullisemmaksi, vaan huomasin maksun jälkeen netissä olleen ohjeen siihen. 5-10 euroa meni tuossa, koska 250e oli Pricejapanin hinta EMS kuljetuksella ja kun maksu piti tapahtua A-dollareissa. Vähän olisi säästänyt myös, jos Paypal tilillä olisi ollut valmiiksi sopiva summa. Nyt maksu tapahtui suoraan luottokortilta eli 260e lähti.
  Torstaina 4.12. paketti oli sitten Helsingissä ja 5.12. perjantai aamuna Kuopiossa, mutta ei tullutkaan kotiovelle vaan tulliin. No tänään sitten kävin kyselemässä tullista paketin perään ja siellähän se sitten oli. Varsinainen lamppulaatikko oli pakattu isomman laatikon sisään ja pehmustettu paikallisilla sanomalehdillä :D
  Harvinaisen fiksu tullisetä kyseli sisältöä ja sanoin kyseessä olevan videotykin lampun. Mukana minulla oli Paypalin kuitti maksusta. Tullin lamppulistasta piti valita oikea lampputyyppi ja sen myötä tullia siitä ei mennyt ja alvin osuudeksi jäi 56 euroa.
  Kyselin jatkoa varten, että tuleeko näistä ilmoitusta kotiin, niin se on kuulemma postin asia jakaa pakettikortti tai ilmoitus. Vaan eipä ole mitään näkynyt laatikossa.
  Muuten plussat ainakin Japanin suuntaan palvelusta.

  Tykin tunnit 4569 ja toisen lampun 2146 eco.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2008
 7. NikkiZ

  NikkiZ New Member

  Liittynyt:
  09.01.2006
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama oli itsellä, eli ei viitsinyt tuon takia huoltoon laitetta lähettää. Takuuta nyt olisi ollut vielä sen kolmisen kuukautta jäljellä, mutta helppo homma tehdä itse. Toinen asia olisi ollut tietenkin sitten se, jos homma ei olisi hoitunutkaan tuon lämpöreleen kuittaamisella ja olisi joutunut lähettämään tykin huoltoon. Tällöin olisivat melko varmasti nähneet, että tykkiä on käytetty auki, jolloin takuu raukeaa. Onneksi kuitenkin näin.

  Toinen asia on se, että sen releen laukeamiseen on kuitenkin jokin syy. Powereissa on ollut jotain häikkää ym. joten mikäli syy johtuu tällaisesta, on homma taas hankalampi (mikäli siis releen paukkuminen alkaa toistua). Itsellä riitti, kun putsasi kaikki suodattimet sieltä takaa (oli aikas reilusti pölyä), jolloin ilma alkoi taas kiertää kunnolla. Päätelmä siis se, että releen laukeaminen johtui suodatinten tukkoisuuden johdosta tai lampun loppuunpalamisesta (en ole kokeillut vanhaa lamppua, voi jopa toimiakin vielä, vaihdoin kuitenkin kun alkuperäinen oletus oli lampun hajoaminen).
   
 8. Mikkoz81

  Mikkoz81 New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.01.2003
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  3
  Näin sopivasti jouluaattona losahti Z4:sta lampu paskaks, tunteja vissiin joku 5500h. Lampun vaihtovalo on kyllä palunu jo ihan vitun kauan. Eilen hajos tiskikone mitähän huomenna.
   
 9. laamanni

  laamanni New Member

  Liittynyt:
  26.05.2005
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heip, nyt tulee vähän tyhmä kysymys. Tilasin uuden lampun saksasta Z3:een, mutta kumminpäin mä kytken ne johdot tohon lamppuun? vai onko sillä välilä? Vanhan oon ottanut siitä irti kauan sitten joten ei oo muistissa..

  Soittelin Sovi Serviceen asiasta ja nostivat kädet ilmaan.. sano että pelailevat vaan noitten orkkiskamojen kanssa joten sieltä ei apua herunut.. lupailivat kyllä ihmetellä jos kamat sinne lähetän (ja rahaa palaa tottakai), joten DIY-miehen, apua :confused:

  Ts. kumpi johto kolvataan lampun kantaan?
   
 10. Stonen

  Stonen Guest

  Liittynyt:
  29.10.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä sama problematiikka joulukuussa. Z4: lampussa 2800 tuntia, vaihtovalo syttyi.

  1.)Sinuna vaihtaisin lampun. Korkeapaine- lampussa on pieni riski (slim to nun), että se räjähtää ja rikkoo jotakin vitaalia tykin sisältä. Vaihda uusi lamppu ja säilytä vanha varalamppuna, siinä on varmaan vielä 200-300 tuntia
  reserviä.

  2.) Itse hain verkkokauppa.comista lampun eilen, hintaan 290,90€. Siihen hintaan en ala perustamaan tuontifirmaa paperityöhön, joka aiheutuu tilauksesta japaniasta asti. Kannattaako vaiva parin kympin takia, entäs jos sen joutuu palauttamaan ;)

  Itse puntaroin myös pitkään FullHD tykin hankintaa nyt, mutta päädyin vielä yhden tuikun polttamaan vanhalla Z4:lla, vaihdetaan sitten parin vuoden päästä.

  Hyvää vuodenjatkoa!
   
 11. HTL

  HTL New Member

  Liittynyt:
  16.03.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Z4, reilut 950 h eco-moodissa.

  Kuva on mielestäni edelleen hyvä ja kirkas. Missä vaiheessa kuvan tummumista on Z4:n kohdalla alettu havaita? Tämä ei tietenkään ole mikään on-off-ilmiö, mutta jollain on varmasti asiasta silti hyvät havainnot ja vankka mielipide.
   
 12. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oma Z4 lampulla ikää reilut 3000h. :thumbsup:
  Nyt huomaa selkeän valotehon tippumisen 10min käytön jälkeen...
   
 13. Stonen

  Stonen Guest

  Liittynyt:
  29.10.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  I hear ya. Itse huomasin 2500 tunnin kohdalla selkeästi, että kuva oli tummempi kuin ennen, varsinkin Canal+ san muutenkin tummaa kuvaa katsoesssa. Pakko oli pöhöttää asetuksella "tehostettu".

  Nyt uusi lamppu ja täytyy sanoa että kuva on taas loistava!! Muutama kymmenen tuntia alkulämmittelyä lampulle ja nyt taas täydessä timmissä... :)
   
 14. Viipperi

  Viipperi New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  1 199
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tiedoksi että Sovi Service myy Z3:seen lamppua 250e:lla. Sai halvalla tekohengitettyä vanhusta. :thumbsup:
   
 15. odini

  odini New Member

  Liittynyt:
  04.07.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  3000h takana Sanyo Z3lla ja replace lamp valo syttyi juuri hetki sitten. Hieman himmenemistä havaittavissa ja välkyttelyä silloin tällöin, muttei haittaa menoa.
  Niin joo Low modessa on 2800h. Yli 3v takana, ei huono ostos ollenkaan. Varsinkin kun vasta kerran olen putsannut häiritsevät pölypallot.

  , Odini
   
 16. Hanuman

  Hanuman New Member

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 04.07.2009
 17. Viipperi

  Viipperi New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  1 199
  Saadut tykkäykset:
  1
  Z3:sen lamppu sanoi sopimuksensa irti n.4500h kohdalla, eli aika kiitettävästi. :thumbsup:
   
 18. chrono

  chrono New Member

  Liittynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  z4 ja 4832 h. Loistavaa :)
   
 19. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vaihdoimpa sitten eilen lampun - vanhan lamppu oli vielä toimintakuntoinen, mutta kuvan laatu oli jo sen verran tumma että oli aika vaihtaa

  Ekalla lampulla sain sitten mittariin:
  Projector 3422h
  Lamp Normal1168 h
  Eco 2335h
  Total 4087h
  Oikein tyytyväinen olen tulokseen :)

  Ja kuva on taas iha eri planeetalta :eek: :D :king: :naminami:
   
 20. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  hyvin on kestänyt :D
  mistä tilasit uuden lampun ja paljon kustansi?